Lohusa depresyonu yaşadım. Her şeye ağlıyor, asla yalnız kalmak istemiyordum. Bebeği sevmeme değildi benimki oğlumdan korkuyordum. Yani ağlayınca elim ayağıma dolaşıyordu stres oluyordum. Bu sebepten sütüm etkilendi hatta, şu an 7 yaşında ah bebekliğini o kadar çok özlüyorum ki, sanki yeterince tadını çıkaramamışım gibi hissediyorum açıkçası o dönemler kafam hep doluydu, hep gergindim. Hamilelik sürecim çok güzel geçmişti üstelik. Doğsun artık diye gün sayıyorken, doğum olup hastaneden eve gelirken ben eski ben değildim mesela, bir anda oldu. Ortada hiç bir sebep yoktu. Açıkçası yaşadığım o durumdan dolayı ben 2. çocuk konusunu hiç düşünmedim.
Sadece dediğim gibi oğlumun bebekliğinin tadını yeterince çıkaramamışım gibi hissediyorum. Sevgimi paylaşmakta istemiyorum zaten. Kardeş meselesine gelince, çok göreceli. Kimi duysam ilerde yalnız kalmasın diyor. İyi hoşta, yalnız kalmayacağını nerden biliyoruz ki? Hayatta olur yakında olmaz, yakınında olur hayırlı olmaz?
Benim amcam neler yapmıştır babamlara, hırsızlıktan, alkolik olmasından, borç yapıp kaçmaktan, kardeşlere rahat vermemekten tutunda eşiyle kavga edip defalarca kapıya polis getirmiştir. Bir amcam da zihinsel engelli neredeyse 60 yaşında kardeşler sırayla bakıyor. Af edersiniz, tuvalete girer pisletir bırakır, tek başına banyo yapamaz. Yani her ihtimali düşünmek gerek. Tamam iyi pencereden bakalım tabii ama sayısız ihtimal var.