Depresyonu nasıl yenebilirim?

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
895
243
323
Merhaba arkadaşlar; depresyon ile mücadele etmekten çok yoruldum. Yaklaşık 5 yıl önce başladı her şey. Kötü bir evlilik geçirdim ve boşandım. Çocuğum yok çalışıyorum. 30 yaşındayım. Majör depresyon geçirdim hala antidepresan kullanıyorum. Geçen 3 ay üst üste çok iyiydim atlattım artık diye sevinirken son 15 gün yine eve kapandım ve yatağa saplandım adeta. Bu illetten kurtulmak istiyorum. Her şey bana boş geliyor. İnsanlar, hayat her şey. İnsanlarla zorla konuşuyorum, konsantre olamıyorum hiç bir şeye. Zoraki yaşıyorum anlayacağınız. Ben eski ümitli, inançlı ben olmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler.

E vlendim ayrıldım çok kisa surdu. 15 gun antidepresan kullandim sonra ilaci çope attım.
o hapların hiçbir faydasi yok. Ayakta durmak calismakguclu olmak zorundayim. Birazda iş sende bitiyor aslında. Yeni uğraşlar yeni hobiler edin. Cevreni degistir sana iyi gelen insanlarla gorus mesela

Terapi fikrine nasıl bakıyorsunuz? Benim gittiğim psikiyatr aynı zamanda terapide yapıyor. Ben aktif olarak spor değilde deniz kenarında yürüyüş ve sıkıntılarınızla yüzleşmenizi tavsiye ederim. Ben doktor işini çok erteledim. Ve kötü patladı.

Hastalığın kronik depresyon haline dönüşürse bir çok sorunu beraberinde getirir.Anksiyete , depresyon bu gibi hastalıklar çok daha kuvvetli hastalıklarla (atlattım derken yeniden seyretmesi) okb , dp , ddb , gibi hastalıklara yol açabilir. Depresyona yol açan hastalıklar , yada depresyonla birlikte gelen hastalıklar çıban gibidir altını kazımadıkça geçti sanırsın fakat tekrar nükseder , çıbanın altını kazımak için terapi şart .. Geçmiş olsun .

Yazın bol bol güneşlenmek gerek bird e mutlaka denizde yüz deniz şifadır bence bisiklet sür açık hava iyi gelir birde mutlaka seni mutlu eden müzikleri dinle vanilya kokusu buhur al buda rahatlatır insanlarla konuş paylaş onlardan uzaklaşma sanatın bir dalıyla uğraş ruhuna iyi gelecektir
Birde yediklerine dikkat et ekmeği karbonhidratı azalt onun yerine sağlıklı yağlar tüket ceviz gibi fındık avokado muz bunlar seni rahatlatır hiç birşey yapamıyorsan açık havada yürü

Doktor, terapi bunun başka yolu yok bence. Arkadaşlar spor, iş vs yazmış. Bunlarda terapinin pekiştiricileri. Herhangi bir hastalığımızda nasıl doktora gidip çözmeye çalışıyorsak, tedavi oluyorsak bunda da durum aynı. Kendi kendinize yenebileceğiniz bir durum olmaktan çıkmış sizinki. İlaç kullanma konusunda sıkıntınız varsa söylersiniz doktora ona göre davranır.

Tek caresi yataktan cikmak.Hic zevk vermese bile normal rutin isleri yapmak gezmek ve gezmek biliyorum cok zor sadece yasayan bilir ama yapabilirsin sen direndikce o gucsuz dusecek.Suan beynindeki hormon seviyelerinde dengesizlikler var herseyi tekrar duzene sokmak icin mutluymus gibi yapiyorsun zorla kahkaha atiyorsun filan sacma geliyor ama beynine ben mutluyum diye sinyal yollamis oluyorsun.Lutfen eve kapanma benim eski bir konum var depresyonu yenme hikayemle ilgili istersen onu da bir oku canim

Puzzle kesinlikle ise yariyor. tabiki belli bir sure, kolay yaplanlardan degil zor olan 2000 parcalik iki kisimli olanlardan ustu gokyuzu olabilir..

1) Youtube ta cok guzel psikoloji videoları var her durum için.. Onları izle

2) Bazı şeylerin kader olduğınu ve sukunetle karsılamamız gerektiğini anlatan videolar da var. Onları ara bul youtube tan iyi geliyor

3) Kitaplar var bu konuda (özelden yaz tavsiye için)

4) Yaşanan hiçbirşey aslında kötü değildir, orda yatan dersi ve senin için ilersi için iyi olacak şeyi görmeye çalış.

5) 3 ay iyiyken seni tekrar kötü yapan neydi? Onu bul ve şunu düşün değer mi ve herşeyin bu hayatta geçici olduğunu unutma. Yaşanan her şey geçicidir.

6) Şanslısın çünkü daha 30undasın önünde güzel bir hayat neden olmasın

Münevver bir depresyon 5 yılda nasıl geçmez arkadaşım ta burdan bende bile sabır kalmadı kaç yıl oldu aynı konular. İstesen en iyi doktoru da bulabilirsin herşeyin yolunu yöntemini de bilirsin, okumuş etmiş akademisyen kadınsın bu nedir yahu hiç mi kendine saygın yok delirtme insanı gözünü seveyim Keşke boşanmasaydın madem bu kadar kötü olacaktın. Alt tarafı bir adamla evlendin yürümedi boşandın yüz yıl geçmiş aradan hala ‘merhaba ben münevver boşandım ve depresyondayım’

Böyle konuşmanın arkadasa faydası yok
Depresif olmasının altında belki baska seyler de vardır ama hiç doktora gitmediyse cok yanlış

Antipdepresanların hiçbir şeye yaramayacağına 15 günde karar verilmez. O ilaçlar bir işe yarıyor ki varlar piyasada. ilaçlarınızı kullanıp terapi alın lütfen.

Böyle konuşmanın arkadasa faydası yok
Depresif olmasının altında belki baska seyler de vardır ama hiç doktora gitmediyse cok yanlış
Neyin faydalı olduğunu bir bilsem bulup ellerimle götürürdüm. Bir doktor fayda etmediyse ikinci üçüncü dördüncü illa ki fayda eder yeter ki kararlı olunsun. Spor yapmaya bile niyeti yok ki ama münevverin, anca böyle konular açsın biz de ömür yettiğince yazalım.

Antipdepresanların hiçbir şeye yaramayacağına 15 günde karar verilmez. O ilaçlar bir işe yarıyor ki varlar piyasada. ilaçlarınızı kullanıp terapi alın lütfen.
Kesinlikle katiliyorum ilac+terapi ilacin faydasi cok ama terapi de sart yoksa ilaci birakir birakmaz nuks ediyor maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…