Depremzedeyim, Ahlaksız bir kiracıyla başım belada

Çok geçmiş olsun
Ne olursa olsun her şekilde ev sahipleri mağdur oluyor. Anneniz ihtar çeksin kızım oturacak diye zaten kirayida vermiyorlarmis süreç uzun sürüyor diyor emlakcilar ama bilemedim

Merhametten maraz doğar dedikleri bu olsa gerek. Şahsım adına ben utanırım böyle yapmaya

Evi yıkılan mal sahibi sağlam duran bir diğer evindeki kiracıyı 'ben oturacağım' diye hemen çıkartabilir mi?

Diyelim mal sahibi kiracıydı evi yıkıldı, kendisinin ise kirada evi var. Kiracıya "hemen çık ben oraya taşınacağım" diyemez yine fesih sürelerine uymalı ve karşılıklı anlaşma olmazsa yine mahkeme kanalı ile sözleşmeyi feshetmek zorunda. Kanunlarımızda hemen derhal gibi ifadeler mevcut değil. Yine diyorum bu konuştuğumuz durumlar ne yazık ki kanunda belirlenen ve her duruma uyarlanmış kurallar. Deprem gibi hele bu çapta bir deprem için dahi özel kurallar yok. Ali Kemal Erdem.

Bende şöyle bir şey buldum. Yukarıda arkadaş yazmış kaymakamlık aracılığıyla evin boşaltılması sağlanabilir diye. Seneler önce bir forumda okumuştum aradım ama bulamadım maalesef. Sizle benzer durumda biri kaymakamlık aracılığıyla evi tahliye ettirdim yazmıştı, kendisi gibi mağdur durumda olanlara bu yolu tavsiye etmişti. Umarım kısa sürede sorununuz çözülür. Tekrardan geçmiş olsun yaşadıklarınız için..

O zaman sizde kirayı yükseltin değeri neyse o kadar ödesin asgari ücretliymiş bilmem ne acıyamayın yada satın evinizi yeni ev sahibiyle muhatap olsun karaktersiz. Gerçekten bu kanunlar yüzünden ev sahibi her daim mağdur oluyor

Dava açmak şart ama icra takibi de başlatın ödenmemiş kira alacakları için. Örnek no 7 ile değil örnek no 13 ile başlatın takibi ki bu tahliye talepli icra takibi demek.
Tek başınıza bunları yapamazsınız bir avukata vekalet verin.sizin yapmanız gereken ilk şey avukat ile anlaşmak

Gidin değiştirin kilidi sonra olsun ne oluyorsa bu dediğimin yasal boyutu ne olur bilmiyorum ama bi delirmişlik hali gösterin diye dedim

Çok geçmiş olsun
Ne olursa olsun her şekilde ev sahipleri mağdur oluyor. Anneniz ihtar çeksin kızım oturacak diye zaten kirayida vermiyorlarmis süreç uzun sürüyor diyor emlakcilar ama bilemedim
Çok teşekkür ederim. Zaten süreç gözümü korkutan. Şu an başka ev tutmak zorunda kaldım. Elimdeki parada emlakçı, depozito, kira, bir kaç kap kacak, yatak vs. Ona gitti. Dolayısı ile tadilat parasıda kalmadı. Bir de daha alınacaklar çok. Eskiden gelirimizle cok rahat yaşarken şu an o gelir sıfırdan hayat kurmaya gidecek. Bu arsızlar süreyi sonuna kadar kullanacak ve yine mağdur ben olacağım.

Hukuki bilgim yok ama çok geçmiş olsun. Umarım gönlünüze göre olur her şey.

Kira sözleşmesi yoksa evimi işgal etti diye şikayetçi olun, anında tahliyesi çıkar, sözleşmesiz hiç bir hakkı yok, gönderin polisi kapısına sonuçta sizde mağdursunuz, eviniz yıkılmış hayata sıfırdan başlıyorsunuz ortalığı ayağa kaldırın sözleşmesi yoksa hiç bir şey yapamaz

kendiniz oturacağınız için çıkartabiliyorsunuz diye bilşyorum direk tahliye davası açın

Ben de bir depremzede olarak yazıyorum ki onun için de zor bir durum çıksa şehirde ev yok nerede yaşayacak. Annemlerin de kiracısı var ve ev hasarsız karısı hamile çıkarsalar ne yapacak karnı burnunda kadın ve çocuk her iki taraf için de çok zor umarım çözersiniz bu işi, geçmiş olsun

şikayet edin bimere yazın. benim evimden çıkmıyor ben de depremzedeyim mağdurum deyin

iyi de kendi evi ve kendi de mağdur

Size de cok gecmiş olsun Bunlar merkezde değil. Ayakta kalan hasarsız iki ilcesi var ya ordalar. Merkezde veya hasarlı ilçelerde olsa zaten talep etmem. Cidden ev yok cünkü ama bulunduğu bölgede yıkım yok yani. Merkez zaten bitmiş ve bu sekilde olsa zaten asla boyle bir talebim olmaz ama bunlar arsız ve ilk magduru biz değilmişiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…