- 20 Mayıs 2023
- 1.276
- 678
- 43
- Konu Sahibi Kulubun1uyesi
-
Ya kaygı bozukluğu çok çok normal Allah yere sakinlik versin gerçekten çok korkuyorum... Ablan da iptal edemediği için olmuştur öyle hastane işleri kaç ay önceden gün alınıyor ya ... Allah herkesin içine de bı ferahlık versin.. ne diyebilirim ki . Artçı depremleri hissediyor musunuzBen tam tuvaletteydim ve 6 aylik bebegimle evde tektim deprem tam karsimda oldu silivride yasiyorum. Bebeğimi nasil alip kostugumu bilmiyorum neyseki giris katta bir evde yasiyorum. Elip ayagim bosaldi uzerim musait degildi hemen ust kat komsuma bebegimi verip tekrar eve girip uzerimi degistirip bebegime mama yapip tekrar ciktim ve yeniden deprem oldu. Aksam esim isten gelene kadar girmedim eve bahcede uyuttum bebegimi ama stresten iki gun agzima lokma atamadim 3 gunde 2 kilo verdim Allahim dusmanima yasatmasin. Psikolojim altust olmus durumda Adanaliyim aslen ve maras depreminde malesefki akrabalarimdanda olmak uzere tanidigim insanlari kaybettim bu durumdan ve bana muhtac minicik bir kuzum oldugundan sanirim korkunc etkilendim. Sanirim kucuk bir bebegim olmasa bu kadar etkilenmeye bilirdim insan anne olunca dahada korkaklasiyormus. Deprem oldugu gunden beni belli yerlere su koydum gozum hep sularda sallaniyormu diye evin arka odalarina gidemez oldum cocugumu yanimdan ayiramaz oldum Allahim beterinden korusun insallah diyorum simdilik ucuz atlattik cok sukurtabi herkes benim kadar kotu etkilenmedi ablamda mesela depremden 2 gun sonra burun ameliyati oldu yani bir sekilde hayat devam ediyor umarim daha kotusunu yasamayiz
Aynen haklısın insan kendi kendini teselli etmek psikolojisine sahip çıkmak zorundaGirdik. Girmeyip ne yapacağız. Yani bu sallantilara artık aa yine oldu diyip ne yapiyorsak devam ediyoruzManyak oluruz yoksa. Kesin zamanı belli olmayan bir afete bireysel olarak alabilecegimiz önlemler sınırlı olunca mecburen normale dönüyorsun. Diger türlüsü her an ölümden korkarak yaşamakla aynı şey. Yarin da olabilir, 3 ay sonra da 30 sene sonra da.
Çeşit çeşit konuşan var bugün çok bakamadım ama sanki o iki akşamki kadar yayın yoktu. Hoş konuşmanın ne faydası var icraat olmadığı sürece. Ama Twitter da sürekli görüyorum şiddetli oldu şöyle oldu vs. Zor süreçler..Yıkıcı bir deprem gibi değildi ama bayağı salladı. Artçılar oluyor tabi.
Ben de bazı uygulamalar var. Hissetmesem bile mesajı geliyor. Bu kadarına şükür diyelim bence.
Çadırlarda kalan çok fazla kişi var. İstanbul’u terk eden de. Hiç takmayan da var. Evde çatlak vs olmayan girsin diyor zaten uzmanlar.
Kaygılanmayın şiddetli bir durum olmayacağını söylüyorlar.
23:00 civarı gösteriyor kandilli de. internete de o saatlerde yazan hisseden çok olmuş şiddeti 3.5 den fazla diyen çokne zaman oldu en son?
Girdik. Girmeyip ne yapacağız. Yani bu sallantilara artık aa yine oldu diyip ne yapiyorsak devam ediyoruzManyak oluruz yoksa. Kesin zamanı belli olmayan bir afete bireysel olarak alabilecegimiz önlemler sınırlı olunca mecburen normale dönüyorsun. Diger türlüsü her an ölümden korkarak yaşamakla aynı şey. Yarin da olabilir, 3 ay sonra da 30 sene sonra
4.6 yi hissettim ama 3.5 leri filan hissetmiyorumYa kaygı bozukluğu çok çok normal Allah yere sakinlik versin gerçekten çok korkuyorum... Ablan da iptal edemediği için olmuştur öyle hastane işleri kaç ay önceden gün alınıyor ya ... Allah herkesin içine de bı ferahlık versin.. ne diyebilirim ki . Artçı depremleri hissediyor musunuz
Doksandokuz depremini yaşamayan büyük sanabilir.Çeşit çeşit konuşan var bugün çok bakamadım ama sanki o iki akşamki kadar yayın yoktu. Hoş konuşmanın ne faydası var icraat olmadığı sürece. Ama Twitter da sürekli görüyorum şiddetli oldu şöyle oldu vs. Zor süreçler..
Tamdeprem bölgesinde arama kurtarmada calisan, enkazdan cenazeler cikarmis biri olarak açıkçası benim inandigim su; insanin kaderinde varsa bir yolunu bulur o kaderi yasar
tabii ki evini guzelini sec, sehrini degistir. ama benim orada konuştuğum cok fazla kisi normalde baska sehirde yasarken somestr nedeniyle gelmisti. Bir gün önce hava muhalefetinden bir sürü ucak kalkmamis, uçağı iptal olan, bileti pazartesiye sarkan cok depremzede vardi. ayni sekilde bir tanidigim hataya aile ziyaretine gitmisler, pazar gecesi istanbula evlerine donmusler, pazartesi sabaha karsi deprem haberini alip tekrar gitmisler ve o apartmandan sag cikan kimse olmadi..yani bazi seyler kismet cidden. bak mesela izmir depreminde vefat eden nine torun disciye gelmis o apartmana. yani bilemezsin ki. 3 ay disarida kal olacagi varsa girdigin camii tuvaletinde de o sonu yasarsin. Kaderden kacilacagina inanmiyorum.
o yüzden tabii ki önce onlemi almak - guvenilir evlerde oturmak falan lazim ama kaderinde bunu yasamak varsa o sehre düğüne gidip de düğün salonunun enkazi altinda kalabilirsin
annem 99 depreminin hemen oncesinde pazar günü düğüne gitmis mesela merkez üssü sehrine. normalde birkac gun daha kalip oyle memlekete bizim yanimiza gelecekmis ama düğünden sonraki sabah 'cocuklar bir gun daha annesiz kalmasin' diye kahvaltisini yapmis cikmis yola..memlekete geldi,aksam yemegimizi yedik yattik gecesine deprem haberine uyandik. o kaldigi ev de çöktü- icindekiler sag cikti ama prefabrikte yaşadılar birkac sene. annemin kaldığı oda dolaplarin oldugu odaymis, belki cok degil bir gun daha kalsa düşen dolaplardan yaralanacakti ya da baska bir sey.
yani demek istediğim cok da kasmaya gerek yok:)
o yüzden ben hayatima aynen normal devam ediyorum.
ama zaten afet gönüllüsüyüm, eğitimlerim var, mahallemdeki arama kurtarma malzemelerinin oldugu konteyner nerede biliyorum, az cok belki elimden bir sey gelebilirin de rahatligi var.
o yuzden korkan herkese bos bos korkup haberleri okuyip kendini strese sokmasindansa yakinlarindaki kurumlardan afet egitimi almaya davet ediyorum. akut olur, akom olur, afadin egitimleri olur, mahalle afet gönüllüleri olur.
5 subat ta nişanim vardi adanadan ablam cocuklari filan geldi gecesinde doneceklerdi ucakla birakmadik dinlenin en azindan oyle gidin dedik iyikide gitmemisler ayni gece sabaha karsi korkunc bir deprem oldu ve uzun sure kaldilar gercekten nasip bazendeprem bölgesinde arama kurtarmada calisan, enkazdan cenazeler cikarmis biri olarak açıkçası benim inandigim su; insanin kaderinde varsa bir yolunu bulur o kaderi yasar
tabii ki evini guzelini sec, sehrini degistir. ama benim orada konuştuğum cok fazla kisi normalde baska sehirde yasarken somestr nedeniyle gelmisti. Bir gün önce hava muhalefetinden bir sürü ucak kalkmamis, uçağı iptal olan, bileti pazartesiye sarkan cok depremzede vardi. ayni sekilde bir tanidigim hataya aile ziyaretine gitmisler, pazar gecesi istanbula evlerine donmusler, pazartesi sabaha karsi deprem haberini alip tekrar gitmisler ve o apartmandan sag cikan kimse olmadi..yani bazi seyler kismet cidden. bak mesela izmir depreminde vefat eden nine torun disciye gelmis o apartmana. yani bilemezsin ki. 3 ay disarida kal olacagi varsa girdigin camii tuvaletinde de o sonu yasarsin. Kaderden kacilacagina inanmiyorum.
o yüzden tabii ki önce onlemi almak - guvenilir evlerde oturmak falan lazim ama kaderinde bunu yasamak varsa o sehre düğüne gidip de düğün salonunun enkazi altinda kalabilirsin
annem 99 depreminin hemen oncesinde pazar günü düğüne gitmis mesela merkez üssü sehrine. normalde birkac gun daha kalip oyle memlekete bizim yanimiza gelecekmis ama düğünden sonraki sabah 'cocuklar bir gun daha annesiz kalmasin' diye kahvaltisini yapmis cikmis yola..memlekete geldi,aksam yemegimizi yedik yattik gecesine deprem haberine uyandik. o kaldigi ev de çöktü- icindekiler sag cikti ama prefabrikte yaşadılar birkac sene. annemin kaldığı oda dolaplarin oldugu odaymis, belki cok degil bir gun daha kalsa düşen dolaplardan yaralanacakti ya da baska bir sey.
ama zaten afet gönüllüsüyüm, eğitimlerim var, mahallemdeki arama kurtarma malzemelerinin oldugu konteyner nerede biliyorum, az cok belki elimden bir sey gelebilirin de rahatligi var.
o yuzden korkan herkese bos bos korkup haberleri okuyip kendini strese sokmasindansa yakinlarindaki kurumlardan afet egitimi almaya davet ediyorum. akut olur, akom olur, afadin egitimleri olur, mahalle afet gönüllüleri olur.
Hangi semtte oturuyorsunuzValla 3.5 bile hissediyoruz yalan yok
Çevremdeki hemen hemen herkes çadırlarda arabalarında kalmaya devam ediyorlar hatta evlerine girmiyorlar ama biz girdik mecbur
Yapacak bir şey yok tedbir bizden takdir Allah tan sadece yarın okullar açılıyor o beni biraz endişelendiriyor o kadar
İnşallah bidaha yaşamayız
Merhaba ailemin yanina geldim yurt disindan ilk oldgu gün baya hissetim 2-kez.Arkadaşlar İstanbulda yaşayan herkese geçmiş gitmiş olsun diyorum. endişe ve merak içinde soruyorum nasılsınız? Evlerinize girdiniz mi? Artçı haberleri sürekli geliyor ama TV de artık haber vermez oldular. Ancak Twitter'da okuyorum ve herkes 3 değildi çok şiddetli idi vs yaziyor. Hatta biraz önce okudum. Psikolojiniz nasıl? duygularınızı düşüncelerinizi merak ediyorum ... Haberler gerçeği yansıtıyor mu eksik mi? En çok korktuğum şeylerden biri hepimizin öyle mutlaka. İş sebebiyle gelmem gerekecek yakın bir tarihte.. kaygılıyım çok .
İzmir den kayseriye giderken oh be deprem korkusu olmadan uyuyacağım bir hafta dediğim günün üç gün sonrası 12.katta sallantıdan dolayı camdan uçmamak için çabalarken aklıma geldi.deprem bölgesinde arama kurtarmada calisan, enkazdan cenazeler cikarmis biri olarak açıkçası benim inandigim su; insanin kaderinde varsa bir yolunu bulur o kaderi yasar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?