Deprem ve yıkılan hayatım

Umarım destek alır, dünyanın ne kadar boş ve ansızın bitebilecek bir düzeni var. Eşiniz bunu görsün size ve evlatlarına sarılsın. Umarım farkeder bu değerli şeyi.
Giden acılarınız için ruhunuza ferahlık ve şifa diliyorum. Cennet mekan olsun,kabirleri nur olsun inşallah.

Eniştem de neredeyse tüm sülalesini kaybetti Hatay'da. Böylesi bir kayıptan sonra kaç yaşında insan bir anda durup ağlama krizine giriyormuş hala. Başka şehirdeydi evleri ama acı onu da yıktı geçti. Destek almaya başlamış. Hatta çocukları da terapi alıyor şu an. Allah yardımcınız olsun.

Bizim canlarımız gitti. En yakın dediğim akrabam ve çocukları 4 ay sonra mezara geldi. Oysa annem kardeşim ne çok severdi onları ne çok değer verirdi her şeylerine koşarlardı. Ama onlar koşmadılar. Tatil köyüne yerleşip bol bol yüzüp guneslendiler . Yanı bu deprem hayatin tokatı oldu . Şimdi herkesten öyle uzak kalmak istiyorum ki. Bir kez bile ihtiyaç sormadılar bazıları. Bazıları sunulan imkan ve fırsatların sarhoşu olup zevkine daldı. Herkes mecbur değil tabi ama en yakınlarım vefasız cıktı.

Geçmiş olsun başınız sağolsun. Bende o 11 ilden birindeyim antep . Çok şükür bizde can kaybı olmadı. Evim az hasarlı sizi çok iyi anlıyorum . Yaşadığınız acıların tarifi yok. Umarım yeniden düzelir durumunuz düzeniniz üzüldüm allah kolaylık versin.

Başınız sağolsun. Çok acı enişteniz için sabır diliyorum . Ağlama krizleri bende de var. Destek almayı bende planlıyorum.

Amin çok sağolun duanız için. Evet dünya boş biz bunu gördük misliyle acı çekiyoruz.

Amın çok teşekkür ederim. Inşallah düzelir zamanla. Ev kalmadı bizde. Yıkık. Tüm sülalenin oturacak bir evi kalmadı Antakyada.

Bizim bi komşunun da ailesi o antakyada bi köyde evleri vardı şuan konteyner da devam ediyorlarmış kalmaya . Kışın kızının yanına buraya gelecekti.

Size yurekten sariliyorum tum kalbimle. Bu aci gecmez biliyorum ne desek bos basiniz sagolsun.perisan olduk cok cok uzuldum Ama hersey insanlar icin. Rabbim daha beterinden sakinsin.esya gelir ev gelir isyeri olur onemli olam can sagligi. Keske kimse ölmeseydi ama takdiri ilahi. Evlatlariniz yaninizda sukredin kimse suan zaten sizlerden cocukalrdan iyi nie performans saglikkli dusunceler bekleyemez beklememeli. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ne ihtiyaciniz varsa bilmek isterim.aciniz cok buyuk ama bizlerde variz ve sizin aileniziz. Esin olayina bisey diyemeiyorum bazi insamlar yas surecini kolay atlatamayabiliuor ama kalan kardeşlerinizi istememesi cok aci. Cok kucuklerse belirtin bana lutfen. Offfff gce gece cok uzuldum ya

Başınız sağolsun, çok geçmiş olsun. Ölenlere de rahmet diliyorum. Eşiniz normal değil travma yaşıyor. Destek almasını sağlayın, bu süreçte sabredin derim. Biz de depremin az etkilediği illerden birinde yaşıyoruz. Depremden sonra 4 gün İstanbul’da kaldık, inanın yük olduğumuzu hissettik. Yük olmamak için maddi manevi her işe koştuk ama olmuyor. Sonra annemlere gittik başka bir şehire. İnsanlık ölmüş başka bir şey demiyorum.

Başınız sağolsun depremin en çok etkilediği illlerden birindeydik biz de ne yaşadığınızı o kadar iyi anlıyorum ki nasıl teselli edeceğimi de bilemiyorum biz de kredisi 1 ay önce biten evimizi kaybettik can kaybının yanında bu bir hiç lafı bile olmaz. Yani böyle bir durumda bunu söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ama depremde yakınını kaybedene 100000 TL veriliyordu buna başvuru yaptınız mı? Bi derdinize derman olur belki.

Benim eşim de annesini ve kardeşini kaybetti depremde. Hala ruh gibi dolaşıyor ortalıkta. Enkaz başında sürekli çocuk cesetleri veriliyormuş eşime kenara koysun diye.
O çocuklar, annesinin kardeşinin ölümü kadar etkiledi onu.
Bu depremi yaşayanlar, görenler normal insanlar değil artık. Psikolojileri çökmüş durumda.
Umarım sizin için zamanla herşey düzelir.
Maalesef yaşananlar hiç uyanılmayacak korkunç bir kabus gibi.

Başınız sağolsun. Çok acı enişteniz için sabır diliyorum . Ağlama krizleri bende de var. Destek almayı bende planlıyorum.
O gün hiç gelmeseydi o gece hiç yasanmasaydi hiç bir şey yarım kalmasaydi bir sesleniş kadar yakın olsaydı her şey. Sevdiklerimi kaybettim can dostumu kaybettim annesini arayıp başın sağolsun demeye gücüm yok beni bu dünyada tek anlayan kişi oydu .Dili geçmiş zaman kullanmayı bile o kadar zoruma giderek kullanıyorum ki o olsaydı böyle derdi diyorum sonra bir iç çekiyorum her gün ağlama krizlerim tutuyor gitmeseydi diyorum ama değişmiyor hiç bir şey .annesini aramaya güç bulamıyorum ne diyeceğim ona nasıl yuzlesecegim bu gerçekle aylar oldu taptaze herşey Allah'ım cennetine alsın .

Çok zor insan kabullenemiyor iki ay aynaya bakamadım ruh gibi yaşadım bitkisel hayatta gibi gözyaşlarım akmaz oldu hiçbir şey değişmedi , ruh halim değişti aylarca dertli müzikler dinledim ağlayarak gezdim kötümser oldum hala da kurtulamiyorum bu ruh halinden bu durumu yaşayanlar anlar

Hataya iş için düzenli haftada bir giden birisiydim depremde haberlerden o yolları hastaneleri evleri gördükçe bizim bile psikolojimiz çok bozuldu haftalarca tv karşısında uyumadan tv izledik ağladık sizlerin psikolojisinin bozuk olması çok normal yakınlarınızı kaybettiniz o dehşeti yaşadınız Rabbim sabır versin ama ben şöyle düşünüyorum eşinizle ilgili ; tamam kabullenmek çok zor ölüm çok zor ve evsiz barksız herşeye sıfırdan başlamak çok zor ama insan bunları yaşadıysa eşine çocuklarına daha sıkı sarılmalı daha değer bilmeli değer vermeli eziyet etmemeli. Sen evin babasısın sen bu aileyi dik durmak zorundasın .ben eve geçip oturayım acımı yaşayım olmaz işyerinin yapımını beklemeden başka bir yerden ufak ufak başlasa hem hayat ınızınyeniden maddi olarak devam ettirmesi gerek hemde mesgulıyetı olursa insanın düşünecek vaktı olmazsam daha çabuk unutabılıyor. Sız sakın sabırlı olun bakalım bu boşanma ısını az bır bekleyın yuvanız kurtulur inşallah.Herkesin dibe battığı sıfırlandığı zamanlar oluyor belki bu depremle olmuyor ama iflasla ölümle hastalıkla boşanma yla... Gibi sebeplerle hepimiz ayağa kalkmak durumunda kalıyoruz yapacak birşey yok allahım yeniden başlayanların yardımcısıdır deyip yolumuza devam etmek zorundayız

Çok teşekkür ederim. Evet bende fevri davranmak istemedim. Bekliyorum düzelir inşallah. Zaten psikolojisi normal değil hepimiz fark ettik ailede. Biraz kendine gelmesi lazım.

Evet kabus gibiydi. Her gece yastığa başımı koyunca o geceyi hatırlıyorum. Her gün nereye kaçarım nerede saklanırım nasıl olur veya oturduğum evi yıkılmış ben altında ezilmiş can çekiyor gibi düşüncelerle uyumaya çalışıyorum. Ailem nasıl öldü inşallah hemen bayılmış ve öldüklerini anlayamamış acı çekmemiştir diye hep dua ediyorum. Kafayı yememek için dusunmemeye çalışsamda olmuyor her an aklimda

Başınız sağolsun. Çok acı. Bende can dostumu kaybettim. Annesi yaşıyormuş. Bende arayıp gidemedim bile. O gücü kendimde bulamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…