- 10 Mart 2010
- 1.236
- 1.712
- Konu Sahibi Depremzede1
Allah yardımcınız olsun.Depremden sonra eşimin ailesi ile kayınvalidelerin yazları gittiğimiz bir evlerine gittik.Orası bizi idare etti bir süre.Yine Allah razı olsun.Ama bir gün başımda durup makineye ne kadar çamaşır attığımı kontrol etti kayınvalidem.Kalabalığız bozulmasın sürekli çalışıyor dedi.Çok gücüme gitti.İnanılmaz içerledim.Zaten çok eşya yok .üstümüzde depremde evden çıktığımız kıyafetlerimiz vardı. marketlerden aldık o gittiğimiz yerde.Sonra banyoyu 15 kişi kullanıyoruz zaten.Banyo yapmadan önce temizleyivereyim şu klozeti lavaboyu dedim içimden.Suyu bir açtım duş başlığı patladı.boncukluydu .etrafa saçıldı boncuklar .eşimi çağırdım.gösterdim o da kızdı mı.babam şimdi bunla uğraşır yaşlı adam. ne temizliyorsun sanane dedi.gitti.İçerde de söyledi sesi geldi.Aslında kimse de bir şey demedi Sadece Nasıl olmuş ya filan dedilerBen nasıl ağladım anlatamam.Hem ağladım hem boncukları topladım, o duş başlığını tamir ettim.banyoyu temizledim , yıkandım ama hep hüngür hüngür ağladım o hıçkırıklarımı , içimdeki o boşluğu , boğazımdaki yumruyu hiç unutmuyorum.Evimi özledim, ama ev ne durumda,eve gidebilecek miyiz belli değil.Depremler oluyor sürekli ev yerinde mi nasıl etkileniyor bilmiyoruz.komşulardan öğreniyoruz olduğu kadar.o kaldığımız yerde de bütün depremleri hissediyoruz.hiç uyumuyoruz.bazen gece sallanıyoruz.çocukları uyandırmamak için eşimle sallanıyor , sallandık mı , başım mı dönüyor diye diye korkumuzu fısıltı ile anlatıyoruz.Kaldığımız bina sağlam mı , zemini nasıl bilmiyoruz.Ama depreme en uzak kalınacak yer orası.elimizden bir şey gelmiyor.Hepsinin acısı o banyoda çıktı artık.
Sizi çok iyi anlıyorum.Allah Yardımcınız olsun.İçinize yüreğinize,hayatınıza ferahlık versin.Bir an önce düzeninize kavuşursunuz inşallah.Hem manen hem ruhen hem madden
Sizi çok iyi anlıyorum.Allah Yardımcınız olsun.İçinize yüreğinize,hayatınıza ferahlık versin.Bir an önce düzeninize kavuşursunuz inşallah.Hem manen hem ruhen hem madden
Son düzenleme: