Deprem fobisi tak etti

Kızlar daha ıyı hıssettıgım bırsey okudum belkı o aksam ızleyenler olmustur.
Buradan anladıgım en yuksek ıhtımalle 7 lerde bır deprem ama en kotu senaryo bu. Dıyelım kı oyle olmadı, neden olsun kı. Acık acıks oylemısler verı yok , tahmın yurutuyoruz ama zaman veremıyoruz, buyukluk sadece tahmını.

Sımdı bıde ızmıre sardılar, ıstanbulda 1 fay hattı var, ızmırde 13 tane var demısler mıllıyette haber yapmıslar.

Okuyup kısmen rahatladıgım lınkı eklıyorum

Çok iç açıcı bir yazı değil. Bursada olası bir deprem İstanbul’dan çok daha riskli ve risk büyük. Kandilliyi takip eden varsa durumu net görebilir. Bende istanbulda yaşıyorum ve olası depremin çok çok uzak olduğunu düşünmüyorum

Ben de duşa giremez oldum duş almak için akşam eşimin gelmesini bekliyorum ne kadar böyle devam edecek b
Çok iç açıcı bir yazı değil. Bursada olası bir deprem İstanbul’dan çok daha riskli ve risk büyük. Kandilliyi takip eden varsa durumu net görebilir. Bende istanbulda yaşıyorum ve olası depremin çok çok uzak olduğunu düşünmüyorum
Bende aynı fikirdeyim.Kandilliyi sürekli takip ediyorum hareketlilik devam ediyor.5.8 den sonra 300 den fazla artçı deprem olmuş durum pek iç açıcı değil gibi.

Kartal da tek bir bina yıkıldığında bile enkaz altındakilere ulaşmak 3 gün sürdü. Çok olay oldu o zaman.
O sebeple büyük istanbul depreminde kaç gün sürer bu süreç muamma.

Allah yardımcımız olsun

Doğma büyüme Gölcük'te yaşayan biri olarak sizinle aynı duyguları paylaşıyorum. Benim korkum kendim için değil ailem, akrabalarım, çocukluğuma dair herşey için. Artık orada yaşamıyorum ama sürekli ailemle deprem hakkında öğrendiğim bilgileri paylaşıyorum, onlar da çok kafama taktığımı söylüyorlar ama elimde değil.

Büyük İstanbul depremi olacak. Belki yarın belki 50 yıl sonra ama olacak bu bi gerçek. İnşallah olmaz gibi bi durum yok malesef. 1939'dan bu yana Kuzey fay hattı sırasıyla kırıldı, kırılacak. 3 segment daha var ve hepsi de 7 üzeri şiddetle kırılacak enerjiye sahip. Peki biz bunları bile bile 20 senede nasıl önlemler aldık derseniz; Tabi ki hiç bir önlem almadık.

Sizi daha da korkutmak elbette istemem ama ben bu kaderci zihniyetten de nefret ediyorum. "Olacağı varsa olur, ölümden kaçış yok, vaktimiz geldiyse ölürüz" diyip oturduk kıçımızın üstüne.

Bu saatten sonra yapabileceğiniz şey en fazla; dolapları duvara monte etmek, deprem çantası hazırlayıp yatağınızın yanına koymak.

Katılıyorum size.

Japonlar iyi ki inançsız. Yoksa her sene binlerce insan ölürdü.

Biz kader diye diye her yıl bir sürğ insan kaybediyoruz.

Deprem sonrası artcilar tabiki olir bazilariniz da biraz fazla abartıyor sanki kızlar :KK43:

5.8 ilk deprem Silivri açıklarında oldu onun artçıları tabi ki normal.Ama Kandilli rasathanesi takip ederseniz Marmara denizi ve Yalova faylarınında da bu depremden sonra hareketlenme başladı.

Katılıyorum size.

Japonlar iyi ki inançsız. Yoksa her sene binlerce insan ölürdü.

Biz kader diye diye her yıl bir sürğ insan kaybediyoruz.

Ahmet Mete Işıkara Allah rahmet eylesin 99 depreminden sonra söylediği “Deprem öldürmez bina öldürür “sözü hala bizim için geçerli 20 yılda ne değişti?

5.8 ilk deprem Silivri açıklarında oldu onun artçıları tabi ki normal.Ama Kandilli rasathanesi takip ederseniz Marmara denizi ve Yalova faylarınında da bu depremden sonra hareketlenme başladı.
Bu depremden önce de olmaya başlamıştı.
Aslında bir bakıma iyi değilmi.
Yavaş yavaş enerji atılıyor
Eğer bu şekilde yaşamaya devam edersek sonumuz hiç iyi değil aynı bende öyleyim geceleri uyanıyorum sürekli kabuslar görüp :KK43:
Psikologa bile gideceğim
Belki kiminiz güler ama daha sevdigimle evlenmedim bile depremde ölmek istemiyorum :KK43:

Bu depremden önce de olmaya başlamıştı.
Aslında bir bakıma iyi değilmi.
Yavaş yavaş enerji atılıyor
Eğer bu şekilde yaşamaya devam edersek sonumuz hiç iyi değil aynı bende öyleyim geceleri uyanıyorum sürekli kabuslar görüp :KK43:
Psikologa bile gideceğim
Belki kiminiz güler ama daha sevdigimle evlenmedim bile depremde ölmek istemiyorum :KK43:

Hayır bu ufak depremler fay hattını rahatlatmıyor. Bütün uzmanlar açıkladı, daha çok hattı gerip daha çok depreme sebep oluyorlar. Zaten 7 lik bir depremin enerjisinin atılması için o 5.8 lik depremden 40 50 tane olması gerekiyormuş. Hemen enerji atılmıyor maalesef

Hayır bu ufak depremler fay hattını rahatlatmıyor. Bütün uzmanlar açıkladı, daha çok hattı gerip daha çok depreme sebep oluyorlar. Zaten 7 lik bir depremin enerjisinin atılması için o 5.8 lik depremden 40 50 tane olması gerekiyormuş. Hemen enerji atılmıyor maalesef
Of of...
Diğer illerde yıkıcı bir etki yapar mı acaba?