Deprem fobisi tak etti

Birde evimiz itfaiyenin karşısi acil toplanma alani orasi ama hicbir alan yok , komsulara gore acil toplanma alani olan yerler güvenlidir:KK66:
Acil toplanma alani boyle mi olur birde hemen yan tarafta park var orasida toplanma yeri

Eklentiler

• 20190930_213103.jpg
    20190930_213103.jpg
    49,7 KB · Görüntüleme: 83
halk olarak biz duyarsızız aslinda. devlet dedigin kim biziz. bu toplanma yerleri binalarin saglamligi vs. 3 ay once niye gundemde degildi.

şuan deprem yeni olduğu için herkes bi duyarlandı. deprem çantalari falan hazirlaniyor. 6 ay bidaha deprem olmasin o çantalarin yerleri unutulur.

deprem kusaginda ki bi ulkeyiz dediniz demin. hangi binada deprem tatbikati yapiliyor?

Yahu ben senelerdir deprem olacak, hazırlanalım diyorum da herkes gülüyor bana. Dalga geçiyorlar resmen ne kadar korkuyorsun diye. Ben de onu diyorum aslında, herkes o kadar kaderci ki, kimsenin de umurunda değil doğal olarak. Kimse hesap sormuyor çünkü, kimse demiyor deprem vergilerimizi neden duble yollara harcıyorsunuz diye.

Birde evimiz itfaiyenin karşısi acil toplanma alani orasi ama hicbir alan yok , komsulara gore acil toplanma alani olan yerler güvenlidir:KK66:
Acil toplanma alani boyle mi olur birde hemen yan tarafta park var orasida toplanma yeri

Bizim burada da küçücük bir park var orasiymis toplanma alanı. Etrafi binalarla dolu. O gün deprem olunca gittim kızımla 10 dakika durdum, yabancı uyruklu vatandaşlar oturmuş nargile içiyorlardı. Evimize dönmek zorunda kaldık.
Deprem olunca oturur karşılıklı nargile çeviririz artık.

Yahu ben senelerdir deprem olacak, hazırlanalım diyorum da herkes gülüyor bana. Dalga geçiyorlar resmen ne kadar korkuyorsun diye. Ben de onu diyorum aslında, herkes o kadar kaderci ki, kimsenin de umurunda değil doğal olarak. Kimse hesap sormuyor çünkü, kimse demiyor deprem vergilerimizi neden duble yollara harcıyorsunuz diye.
lanet bir deyiş var bizde. "birşey olmaz" basimiza ne geliyorsa birsey olmaz yuzunden geliyor.

gecenlerde bi belgesel izledim. sular cekilinceydi sanirim ismi. gemiler okyanusun dibine sonar dalgalar gondererek okyanus tabaninin sekillerini cikartiyorlar. yalilan calisma sonucunda amerikanin bati sahili boyunca cok siddetli depremlere neden olan yitim zonu diye isimlendirilen bir fay hatti buluyorlar. bulur bulmaz orda bir deprem olursa cok feci bir tsunami olacagi ortaya cikiyor ve hemen onlem almaya baslamislar.

biz takdiri ilahi deyip kenara cekiliyoruz.

lanet bir deyiş var bizde. "birşey olmaz" basimiza ne geliyorsa birsey olmaz yuzunden geliyor.

gecenlerde bi belgesel izledim. sular cekilinceydi sanirim ismi. gemiler okyanusun dibine sonar dalgalar gondererek okyanus tabaninin sekillerini cikartiyorlar. yalilan calisma sonucunda amerikanin bati sahili boyunca cok siddetli depremlere neden olan yitim zonu diye isimlendirilen bir fay hatti buluyorlar. bulur bulmaz orda bir deprem olursa cok feci bir tsunami olacagi ortaya cikiyor ve hemen onlem almaya baslamislar.

biz takdiri ilahi deyip kenara cekiliyoruz.

Ne yapalım işte depremde ölmek kader değil ama coğrafya kaderdir

Ne yapalım işte depremde ölmek kader değil ama coğrafya kaderdir
sadece kendimizi suclamamak lazim ama. dis etkenlerde cok fazla malesef. 50 yildir neredeyse terorle bogusuyoruz. milyar dolarlarca maddi ve insan kaybi yasamisiz. o para gucunun terore degilde boyle islere harcansaydi nasil olurdu sizce. bi rahibi serbest birakmadik diye dolar bir gecede 3.5 civarinda 7.15e kadar cikti.

ulke biraz belini dogrultuyor hoop bi darbe 50 yil geriye. 1969 da amerika aya ayak basarken biz 1971 de darbe yapiyorduk. diyeceklerim bu kadar

sadece kendimizi suclamamak lazim ama. dis etkenlerde cok fazla malesef. 50 yildir neredeyse terorle bogusuyoruz. milyar dolarlarca maddi ve insan kaybi yasamisiz. o para gucunun terore degilde boyle islere harcansaydi nasil olurdu sizce. bi rahibi serbest birakmadik diye dolar bir gecede 3.5 civarinda 7.15e kadar cikti.

ulke biraz belini dogrultuyor hoop bi darbe 50 yil geriye. 1969 da amerika aya ayak basarken biz 1971 de darbe yapiyorduk. diyeceklerim bu kadar

Aynen konuşulsa çok su götürür bu konular ama yeri değil. Artık ileriye bakmak lazım

Biraz araştırdım zaten 99 dan sonra bu yapida yapıyorlarmis bolca beton ve demirler oluryormus ama 11.5 demesi inandırıcılığıni kaybetti bende biz kiraciyiz diger ev sahipleri rayli sistem diye biliyor biz o yüzden aldik diyorlar. O adamda sanirim toprak sahibi ki ev yapilirken bakmışlar yalniz ekşi sözlük okudum okumaz olaydım. Dedikleri 7.4 siddetinde deprem 1 dk sürerse butun marmara yerle bir olur diyor, ben tekirdağdayim,birde gölcük depreminde istanbul etkilenmedi yardima koştu istanbula marmaraya bisey olursa kimse gelmez enkazdan çıkamayız yazılışlar allah hayırlısını versin ne diyelim
Tekirdagida vurma ihtimali yuksek demi😢

Maalesef aynı korku bendede var 99 depremini yaşamıştım 2 ay çadırda kaldık. Ordan okula gidip geldiğimi hatırlıyorum. Ve suan kumburgazda oturuyorum olası depremin merkezi. Bugün gene sallanmış burasi akşama kadar annemler eve girmemişler sürekli diken üstündeyiz en ufak bi sarsıntıyı bile hissediyoruz :KK43:

Bence de her sey bızım sucumuz koyun gibiyiz.deprem ülkesinde deprem iiçin hapılan bi tane ew yok. İnsanların sokaga dokulmesi tepskısnı dile getirmesi lazımdı simdi degil onceden.zorunlu olarak japonyadakı gibi evler yapılmalıydı..

Tekirdagida vurma ihtimali yuksek demi😢
Canim bilmiyorum ya sonucta hissederiz nasil hissettik bunu , biz tekirdağ li değiliz tayinle geldik guzel güzel yaşıyorduk korku saldi. 2 sene once çanakkale depremleri oldu biz burda hissettik. Hatta ben onlardn sandim. Vurur mu vurmaz mi bilmem ama hissederiz her sekikde.99 depreminde biz ankardan hissettik.

Canim bilmiyorum ya sonucta hissederiz nasil hissettik bunu , biz tekirdağ li değiliz tayinle geldik guzel güzel yaşıyorduk korku saldi. 2 sene once çanakkale depremleri oldu biz burda hissettik. Hatta ben onlardn sandim. Vurur mu vurmaz mi bilmem ama hissederiz her sekikde.99 depreminde biz ankardan hissettik
Kumburgaz fay hattında olacak deprem en çok zaten tekirdağı da etkileyecek. Üzgünüm ama gerçekler :KK43:

Kumburgaz fay hattında olacak deprem en çok zaten tekirdağı da etkileyecek. Üzgünüm ama gerçekler :KK43:
Hayırlısı olsun inşallah cok yakin zmanda olmazda ülke olarak birseyler değişir hos ne değişecek bilmem ben soruyorum ev yapılırken müteahit in proje dosyasını gorenler radye temel kullanıldı , gördük kolonlar cok sağlam diyolar ama nasıl güveniyorlar bilmiyorum. Onlara göre evin temeli rayli bina sallnacakmis filan evi alanlar ona gore almış japonyadiaki gibi sanıyorlar cok rahatlar elden bisey gelmez umarım olmz

Yine geldi benim esereklı saatlerim. Gece olunca ıcıme bısey cokuyor. Kaygı bozuklugum var net, de gitsem ılac verse uyusursam ya yetısemezsem cocuklarıma. Enkazda kalmaktan asırı korkuyorum, cocukların ölür ben kurtulursam cıldıracak gıbı oluyorum. Yarın olecek gıbı yasamak cok zor degıl mı kızlar. Cok kotu senaryolar cızıyor lar ben bizzat dinlemedim kaldıramam diye, kaldıramam da siz yazıyorsunuz okuyorum 10 sn evden cıkamam zaten ben gunde belki 20 kere sallanıyormuyuz diye dikkat kesılıyorum o ara 10 dk gecer. Icım titreyerek yazıyorum bunları yazdım hep yazıyorum eski bınadayım. Deprem guclendırme elemanları bugun dukkanlara baktılar bir sorun yok okey. Yeni eve gecsemde 7 lık bı depreme verilen sure 1 dk 2 dk bahsedıyor millet nasıl dayansın yeni evde 😑 ıcım titriyor usumuyorum korkuyorum, turkıye tamamen deprem bolgesı nereye gidelim olmaz ki. İsimiz burda evimiz burda. Dusunuyorum yeni eve gecsemde korkuyorum bitmeyecek acaba konusmamak mı cozum bakmasam mı artık bu sayfalara?

Bizde buarada sabitleme yapmadık, korkup duruyorum. Deprem cantası hazırlamadım yanı Enkazda kalırsak gibisine. Millet bankadan parasını cekmıs yatakların altına baglamıs oraya sıneceklermıs. Enkaz olursa Allah kerim olmazsa onu oradan alıp cıkacak lar mıs. Bunları hazırlamak bile canımı sıkıyo. Cocuklarımız buyudugunu gormek ıstıyorum, evlensinler cocukları olsun mutlu olsunlar. Hep boyle bısey cıkıyo 2000 lerde de bısey olacak dendi, sonra darbe muhabbeti o zamanda belki aylarca kalabalığa karısmadım. Ama bu Baska bu cok Baska herkes caresız bıze kim yardım edecek 🤐

Yanı yanılıyor olamazlar mi sırınce konusu vardı bi ara bu kadar buyuk bu kadar uzun yanılıyor olamazlar mi? Allahım sen buyuksun niye takdiri ilahi deyıp dusuncelerden kurtulamıyoruz?

Yazmıyım dıyorum ama son depremleri takip eden var mı, dunden berı bariz bir azalma var. Sıklıkla alakalı ıyı mı kotu mu derken aksam sallanmısız duymamısım ısteydım o sıra. Kor oldum bakmaktan neyse sorum su ssbıtleme yapalımda gardolap lar duvara opusmuyor nqısl sabıtlenecek bu koca esyalar

Yanı yanılıyor olamazlar mi sırınce konusu vardı bi ara bu kadar buyuk bu kadar uzun yanılıyor olamazlar mi? Allahım sen buyuksun niye takdiri ilahi deyıp dusuncelerden kurtulamıyoruz?

Canım gerçekten tedavi olsan çok iyi olacak senin için. Ben de korkuyorum ama tüm hayatımı etkileyecek kadar değil.
İlaç vermeyebilir, zaten gidebiliyorsan psikoloğa git bence.
En nihayetinde yapacak fazla birşey yok şuan, deprem çantanı hazırla mobilyaları sabitle ve dua et. Yapacak gerçekten farklı birşey yok.
Bizim binadan biri şikayet etmiş çatlaklar varmış galiba evinde, kim olduğunu bilmiyoruz. Sanırım yarın gelip bakacaklar, belki evimiz bosaltilabilir bizim de. Hayırlısı olsun diyorum yapacak birşey yok, keşke olsa.

Kaderi kabul etmek lazım. Alnımızda ne varsa onu yaşarız. Artçılar bitti korkmayın uyuyun. Binalar sağlam olursa zaten yıkılmayacaktır. İnşallah

Yazmıyım dıyorum ama son depremleri takip eden var mı, dunden berı bariz bir azalma var. Sıklıkla alakalı ıyı mı kotu mu derken aksam sallanmısız duymamısım ısteydım o sıra. Kor oldum bakmaktan neyse sorum su ssbıtleme yapalımda gardolap lar duvara opusmuyor nqısl sabıtlenecek bu koca esyalar

Ben bakıyorum ara ara son depremlere, azalır gibi geldi bana da ama dediğin gibi daha devam ediyor, olacak bunlar normal. Farklı şehirlerde de böyle oldu.
Sakinleş, kafanı dağıtmaya çalış
Elimizden gelen birşey yok sadece kendimizi yıpratırız bu şekilde.
Ben gün içerisinde durup düşünmüyorum artık