- 20 Ocak 2015
- 9.257
- 12.967
- 40
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
halk olarak biz duyarsızız aslinda. devlet dedigin kim biziz. bu toplanma yerleri binalarin saglamligi vs. 3 ay once niye gundemde degildi.
şuan deprem yeni olduğu için herkes bi duyarlandı. deprem çantalari falan hazirlaniyor. 6 ay bidaha deprem olmasin o çantalarin yerleri unutulur.
deprem kusaginda ki bi ulkeyiz dediniz demin. hangi binada deprem tatbikati yapiliyor?
Birde evimiz itfaiyenin karşısi acil toplanma alani orasi ama hicbir alan yok , komsulara gore acil toplanma alani olan yerler güvenlidir
Acil toplanma alani boyle mi olur birde hemen yan tarafta park var orasida toplanma yeri
lanet bir deyiş var bizde. "birşey olmaz" basimiza ne geliyorsa birsey olmaz yuzunden geliyor.Yahu ben senelerdir deprem olacak, hazırlanalım diyorum da herkes gülüyor bana. Dalga geçiyorlar resmen ne kadar korkuyorsun diye. Ben de onu diyorum aslında, herkes o kadar kaderci ki, kimsenin de umurunda değil doğal olarak. Kimse hesap sormuyor çünkü, kimse demiyor deprem vergilerimizi neden duble yollara harcıyorsunuz diye.
lanet bir deyiş var bizde. "birşey olmaz" basimiza ne geliyorsa birsey olmaz yuzunden geliyor.
gecenlerde bi belgesel izledim. sular cekilinceydi sanirim ismi. gemiler okyanusun dibine sonar dalgalar gondererek okyanus tabaninin sekillerini cikartiyorlar. yalilan calisma sonucunda amerikanin bati sahili boyunca cok siddetli depremlere neden olan yitim zonu diye isimlendirilen bir fay hatti buluyorlar. bulur bulmaz orda bir deprem olursa cok feci bir tsunami olacagi ortaya cikiyor ve hemen onlem almaya baslamislar.
biz takdiri ilahi deyip kenara cekiliyoruz.
sadece kendimizi suclamamak lazim ama. dis etkenlerde cok fazla malesef. 50 yildir neredeyse terorle bogusuyoruz. milyar dolarlarca maddi ve insan kaybi yasamisiz. o para gucunun terore degilde boyle islere harcansaydi nasil olurdu sizce. bi rahibi serbest birakmadik diye dolar bir gecede 3.5 civarinda 7.15e kadar cikti.Ne yapalım işte depremde ölmek kader değil ama coğrafya kaderdir
sadece kendimizi suclamamak lazim ama. dis etkenlerde cok fazla malesef. 50 yildir neredeyse terorle bogusuyoruz. milyar dolarlarca maddi ve insan kaybi yasamisiz. o para gucunun terore degilde boyle islere harcansaydi nasil olurdu sizce. bi rahibi serbest birakmadik diye dolar bir gecede 3.5 civarinda 7.15e kadar cikti.
ulke biraz belini dogrultuyor hoop bi darbe 50 yil geriye. 1969 da amerika aya ayak basarken biz 1971 de darbe yapiyorduk. diyeceklerim bu kadar
Tekirdagida vurma ihtimali yuksek demiBiraz araştırdım zaten 99 dan sonra bu yapida yapıyorlarmis bolca beton ve demirler oluryormus ama 11.5 demesi inandırıcılığıni kaybetti bende biz kiraciyiz diger ev sahipleri rayli sistem diye biliyor biz o yüzden aldik diyorlar. O adamda sanirim toprak sahibi ki ev yapilirken bakmışlar yalniz ekşi sözlük okudum okumaz olaydım. Dedikleri 7.4 siddetinde deprem 1 dk sürerse butun marmara yerle bir olur diyor, ben tekirdağdayim,birde gölcük depreminde istanbul etkilenmedi yardima koştu istanbula marmaraya bisey olursa kimse gelmez enkazdan çıkamayız yazılışlar allah hayırlısını versin ne diyelim
Canim bilmiyorum ya sonucta hissederiz nasil hissettik bunu , biz tekirdağ li değiliz tayinle geldik guzel güzel yaşıyorduk korku saldi. 2 sene once çanakkale depremleri oldu biz burda hissettik. Hatta ben onlardn sandim. Vurur mu vurmaz mi bilmem ama hissederiz her sekikde.99 depreminde biz ankardan hissettik.Tekirdagida vurma ihtimali yuksek demi
Kumburgaz fay hattında olacak deprem en çok zaten tekirdağı da etkileyecek. Üzgünüm ama gerçeklerCanim bilmiyorum ya sonucta hissederiz nasil hissettik bunu , biz tekirdağ li değiliz tayinle geldik guzel güzel yaşıyorduk korku saldi. 2 sene once çanakkale depremleri oldu biz burda hissettik. Hatta ben onlardn sandim. Vurur mu vurmaz mi bilmem ama hissederiz her sekikde.99 depreminde biz ankardan hissettik
Hayırlısı olsun inşallah cok yakin zmanda olmazda ülke olarak birseyler değişir hos ne değişecek bilmem ben soruyorum ev yapılırken müteahit in proje dosyasını gorenler radye temel kullanıldı , gördük kolonlar cok sağlam diyolar ama nasıl güveniyorlar bilmiyorum. Onlara göre evin temeli rayli bina sallnacakmis filan evi alanlar ona gore almış japonyadiaki gibi sanıyorlar cok rahatlar elden bisey gelmez umarım olmzKumburgaz fay hattında olacak deprem en çok zaten tekirdağı da etkileyecek. Üzgünüm ama gerçekler
Yanı yanılıyor olamazlar mi sırınce konusu vardı bi ara bu kadar buyuk bu kadar uzun yanılıyor olamazlar mi? Allahım sen buyuksun niye takdiri ilahi deyıp dusuncelerden kurtulamıyoruz?
Yazmıyım dıyorum ama son depremleri takip eden var mı, dunden berı bariz bir azalma var. Sıklıkla alakalı ıyı mı kotu mu derken aksam sallanmısız duymamısım ısteydım o sıra. Kor oldum bakmaktan neyse sorum su ssbıtleme yapalımda gardolap lar duvara opusmuyor nqısl sabıtlenecek bu koca esyalar