Deprem fobisi tak etti

Bende Tekirdağdayım hala dışardayım , yok giremiyorum , ay kötüydüya
Kızı alıp çıktım , telefon anahtar hiç bişey aklıma gelmedi çantada aklıma gelmez sanırım .
Eve gidecek misniz peki ? Biz evdeyiz bizim kimsemiz yok burda ama sizn varsa bence bir arada olun. Nerde oturuyorusunuz ben 100.yil dayim

Acil toplanma alanlarinin saginda solunda hep ev var

Annem cok korktu hala korkuyor nekadar konussam rahatlatamadim cocuklar korkmamis pek keyifleri yerinde şimdi.rabbim beterinden korusun

En önemlisi sakin olmakmış. Istanbul deprem bölgesi surekli okuyorum bilinçli zannederdim kendimi ama deprem anında dikildim kaldım... kalbimin çarpıntısını ve nefes nefese kalmamı hatırlıyorum sadece... sakin olmayi öğrenmeliyiz ilk önce

Bugün deprem 3 sn daha geç olsaydı ben asansöre binmiş olacaktım.Kendimi nasıl dışarı attım hatırlamıyorum.Demin eve geldim merdivenleri çıkarken dinlene dinlene çıktım çünkü her defasında apartman sallanıyor gibi geldi bana.Şuan evdeyim ama duramıyorum evin içinde çok kötüyüm.

Korkmayan yoktur diye dusunuyorum.
Rabbim esirgesin.

Bugunki depremde dikkatimi ceken sey karincalar oldu.
Oyleki gunde 2 kez supurge aciyordum, evin sadece 1 noktasinda varlar zaten, bugun hic gormedim karincalari.

Eski kentlerin yüksek yerlere yerleşmesinin 2 temel nedeni vardır.

1- Düşmandan korunmak; ulaşım açısından zor arazi ve düşman gözetlenebiliyordu.

2- Tarıma elverişli arazileri işgal etmemek.

Off ben de korkudan uyuyamayacagimm. Esime de daha fazla deprem muhabbeti yapamiyorum zaten kendisi depremi umursamiyor uyuyor bile ama ben ara ara hep kandilliye bakiyorum depremler devam ediyor.
23.02de 3.9 deprem olmuş sonra yine siddeti düşmüş. Hissetmiyorum hicbirini bilmiyorum hissedilen yer var mi?

Bu gece uyuyamam

Geçmiş olsun canım Allah beterinden korusun. Kazasız oldu. Destek almalısın mutkaks

15 dakika önce yine oldu, biz tam yoldaydik eve geliyorduk hissetmedik ama birkaç kişi sokağa çıktı deprem oldu diye

Merhaba size inşaat sektöründen biri olarak yazıyorum. Depremden korkmayın aksine sevinin sık yaşanan depremler enerjiyi atar eğer deprem olmazsa bir sorun var enerji deplanıyor demektir. Evinizi aldığınızda eğer yeni bir binada iseniz beton laboratuvar sonuçlarını vs isteyiniz. C25-30 idealdir güvenlidir. Kolon ve kirişler artık belediye izni olmadan küçük yapılamıyor ama evinizde ölçün 60 cm ve ona yakın kolonlar en az 25 30 cm kirişler güvenlidir. Deprem anında üzerinize devrilecek bir eşyanın olmadığı bir kolon veya perde duvarın önüne geçin. Unutmayın binayı koruyan kolon ve perde duvardır. Duvar çatlar duvar yıkılır ama kolon sağlamsa o sizi de binayı da korur. Radye temel ve 70 cm sen fazla ise temelinize de güvenin. Ama her şeyden önce Allaha güvenin derim iyi geceler.