Yeni bir eve taşındım,studio daire gibi tek oda ve bir banyodan oluşuyor.Açık minik bir mutfağı var odanın içinde..Balkon var..Ve orman gibi çok yeşillik bir alana bakıyor hatta o sarmaşıklar falan bir kısmı benim balkona uzanıyor,yemyeşil yani kısacası..
Şimdi bana kafayı yedirten soruna geleyim.Evin içinde sürekli üvez var ,çıldırcam.Zaten hertürlü uçan sineğe,böceğe bilumum haşrelere fobim var.Üvezden bile tiksiniyorum.Birşey yerken bardaklarımın üstünü örtmekten,tabağımı korumaktan,yemek yemek işkence haline geldi..evin içinde çöp bulundurmuyorum,açıkta yiyecek vs bulundurmuyorum.Nerden gelebilir? Yeşillikten geliyor olabilir mi? Ve ne yapılabilir? Günde bilmemkaçtane spreyle öldürüyorum yine de bitmiyor devamı geliyor..
İkinci sorunum; yemek olayı..Ben daha önce hiç tam anlamıyla, yalnız yaşamak zorunda kalmadım.Ya annem ya erkek arkadaşım ya arkadaşlarım bir şekilde pişiriyordu.Genelde de hep dışardan yerim.Ancak burda dışardan yemek çok pahalı ,günlük 60 tl ye falan denk geliyor ve bunu daha fazla yapmamaya karar verdim.Sorun şu..kurstan yorgun argın gelip,yemek yapmak istemiyorum zaten kendime göre fazla yol yürüyorum ve yorgun oluyorum,kendimi yatağa zor atıyorum,çoğu zamanda 2-3 saat uyuyakalıyorum(evet pek bir canım tatlıdır) aslında yemek yiyip , biraz dinlenip,kütüphaneye geçmem gerekiyor.Bunu yapabilmek içinde; dışardan almak ya da söylemek daha kolay geliyor.Ama ben şöyle birşeye karar verdim,bazı şeyleri haftalık(ya da en azından birkaç günlük) pişirip o şekilde tüketmek.Ben kendimi bildim bileli türk yemeğine düşkünlüğüm yoktu,evimizde de annem hiçbirzaman dolmalar,imam bayıldılar,içli köfteler pişiren bir kadın olmadı.Genel olarak hep tercihim dünya mutfağından yanaydı.Ancak bugün farkettim ki ben burda kısır,börek falan özlemişim :)) acaba öyle atıştırmalık yemekler yapıp dolaba mı koysam, buarada fırınım ve mikrodalgam yok.Sizce neler pişirebilirim sadece ocakta?