Delirmek üzereyim ,Yetişin..

Canım sen de hep hazır yiyomuşsun,bunları bende yapıyorum ama çok sağlıksız.Sana kilo aldırmıyor mu böyle beslenmek? Birde dondurulmuş herşeyi de alamam zaten hem fırınım y ok hem dolabım cüceler için yapılmış.. Otellerde olan dolaplardan..

Sesli güldüm:))) cüceler için:))))))))))) Hayır kilo aldırmıyor çünkü pizzam tek kişilik mesela, mantıyı bir tabak yerim.Abur cubur yemek gibi bir olayım hiç yoktur:) ve evet her zaman dolabımda bu seçenek bulunur ama çoğu zaman ben zaten çok yorgun olduğum için 1 dakikalık çorbayı yapıp kupadan çorbamı içiyorum, noodle'da kaynar suyu atıyorum bitiyor:))) fırının yoksa bisey diyemiyorum.En cok fırını kullanırım ben cunku aslında. Tavuğu filan 5 dakikada dizer fırına atarım yarım saat sonrada hazır olur oturur onu yerim.Pizza atar yerim falan filan. Ocakta makarna ve mantı dısında birsey hasladımmııııı.... pek sanmıyorum:)))))) ha birde gece yemek yemem.Aksam yemeği saatim 6-7 dir. en kötü ihtimalle 7bucuk. Birde sabahları beyaz ekmek hic tüketmem.2 dilim kepek ekmeğiyle peynir domates salam bir tatlı kaşığı reçel şekersiz çay. Kahvaltım hep budur. öğlenn yurttaysam ekmek arası salamdı peynirdi o tarz. yada kepek ekmeğiyle beyaz peynirli tost yaparım aşırıda severim:)))) akşamlarıda 3 -5 dakkiada yapılıcak ne bulduysam.Çünkü gerçekten çok yorgun oluyorum okula gitmişsem.Programım yoğun oluyor :( Noodle, çabuk çorba,kısır,makarna salatası filan düsünebilirsin.

Sesli güldüm:))) cüceler için:))))))))))) Hayır kilo aldırmıyor çünkü pizzam tek kişilik mesela, mantıyı bir tabak yerim.Abur cubur yemek gibi bir olayım hiç yoktur:) ve evet her zaman dolabımda bu seçenek bulunur ama çoğu zaman ben zaten çok yorgun olduğum için 1 dakikalık çorbayı yapıp kupadan çorbamı içiyorum, noodle'da kaynar suyu atıyorum bitiyor:))) fırının yoksa bisey diyemiyorum.En cok fırını kullanırım ben cunku aslında. Tavuğu filan 5 dakikada dizer fırına atarım yarım saat sonrada hazır olur oturur onu yerim.Pizza atar yerim falan filan. Ocakta makarna ve mantı dısında birsey hasladımmııııı.... pek sanmıyorum:)))))) ha birde gece yemek yemem.Aksam yemeği saatim 6-7 dir. en kötü ihtimalle 7bucuk. Birde sabahları beyaz ekmek hic tüketmem.2 dilim kepek ekmeğiyle peynir domates salam bir tatlı kaşığı reçel şekersiz çay. Kahvaltım hep budur. öğlenn yurttaysam ekmek arası salamdı peynirdi o tarz. yada kepek ekmeğiyle beyaz peynirli tost yaparım aşırıda severim:)))) akşamlarıda 3 -5 dakkiada yapılıcak ne bulduysam.Çünkü gerçekten çok yorgun oluyorum okula gitmişsem.Programım yoğun oluyor :KK43: Noodle, çabuk çorba,kısır,makarna salatası filan düsünebilirsin.

Benim de kilo sorunum olmamasının tek sebebi ,öğün miktarlarımın çocuklardan az olması (bunu denemişt ik:)) ama abur cubur çok severim işte.Beni ölürsem nutellaya gömsünler o derece..sağlıklı beslenicem artık eve kola almayı bıraktım ama hergün dışarda içiyorum ya da sipariş verdiğimde söylüyorum :))

Bende sıcak su eklenen binbir çeşit uzak doğu yemeğini ,pizza,makarna ve sandvic sıklıkla yiorum.Bunlardan da çok baydım.ve aynen dediğin gibi okul sonrası yorgunlukla yemek yapmak hiç çekilmiyor.Hele birde kütüphaneye gidiceksem (20 dk yürüyüş) daha bir işkence..

En kısa sürede bir türk bakkal,yufkacı falan bulcam burda..ona da gitmesi var şimdi kesin uzaktır..kısırlık malzemeleri de ordan almam gerek ztn burda marketlerde kısırlık bulgur ve bizim kullandığımız salçalardan yok..

Fırınsız hayata lanet olsun

Yufkadan borekler sarip buzluga atabilirsin, istediginde cikarip kizartirsin ocakta..
Zeytinyagli yapip uzun sure yiyebilirsin..
Corba yaptiginda da ayni sekilde fazladan yapip kendine gore 1-2 kepcesini isitip gerisini saklayabilirsin..
Vs vs..
Yemek konusunda ilk deneyimlerim ne yazik ki zeytinyağlı tutturabilceğimi sanmıyorum :( keşke barbunya,enginar,fasulye falan yapabilseydim :(

Ilk sorun icin bisey ditemem.
Ikinci sorun ise yaptiklarinizin aynisini yapiyorum.kurs ders sinav hazirligi..ustelik evlilik yurutuyorum...en azindan teksiniz..gelen giden misafir agirlama derdiniz yok.davet derdiniz yok.
Ese zaman ayirma gibi bi durum yok.
En pratik yemekleri yapiyorum.corba firinda patates,kiymali yumurta,tavuk sote makarna pilav,fasulye gibi..yapinca iki gunluk yapiyorum idare ediyor.sizde oyle yapin.internette her turlu tarif var

Ikinci sorun ise yaptiklarinizin aynisini yapiyorum.kurs ders sinav hazirligi..ustelik evlilik yurutuyorum...en azindan teksiniz..gelen giden misafir agirlama derdiniz yok.davet derdiniz yok.
En pratik yemekleri yapiyorum.corba firinda patates,kiymali yumurta,tavuk sote makarna pilav,fasulye gibi..yapinca iki gunluk yapiyorum idare ediyor.sizde oyle yapin.internette her turlu tarif var
Edt; firin yokmus.kiymali patlican,biber dolma,patates yemegi makarna pilav,nohut fasulye,yesim mercimek yemegi(cok kolay doyurucu ve lezzetli) mercimek corba...alternatifler cok.

Camlara tel taktirip evi baştan aşağı dezenfekte etmenle sorunun halolacagina inanıyorum. Tellerede haşere ilacindan püskürtki tellere bile yanasamasinlar. Çok sinir bozucu pis haşereler :rolleyes:

Bak su geldi aklima.bimden yufka aliyorum.arasina beyaz peynir veya haslanmis patates koyuyorum(icine istersen baharat ekle) uzerine hafif yag surup tavada kizartiyorum.bu benim kesfim.hem cok kolay hem lezzetli.galiba yaptigim tava boregi.bunu deneyebilirsin

Sanırım o küçük sinir bozucu vatandaşları tanıyorum :)
Eğer aynı minyatür sinekciklerden bahsediyor isek..
Kayınvalidemin mutfağından hiç eksik olmazdı.. özellikle tezgah kısmında..
Malesef camdan yahut kapıdan gelmiyorlar.. garip ama lavabo ve ıslak duvar catlaklarindan, kaçak yollarla giriş yapıyorlar.. lavaboyu gözden geçir ve tahliye borusunun; diğer gider borusuna monte olan kısmına takılan, koku önleyici kapaklar var, bir tane alıp onu tak..
Sonra tezgah altını kontrol et delik çatlak vs.. orası da olası.. kesinlikle kuru olmalı o bölgeler.. Son olarak da; lavabonun da içine bir kapak koy kullanmadığın zamanlar..
bu sinsi mültecilerin tamamen yok olmasını istiyorsan, kesinlikle sağda solda bulaşık bırakma ve tezgâhın üzerini hep kuru tut.. kuru ortamdan hiç hazetmez bu yüzsüzler.. umarım faydalı olur..

Üvez dediğin sanırım minicik olan sivrisinekler...
bende mutfağı yeşilliğe bakan bir yerdeyim..
marketten 5 tl ye tül aldım taktım..
en ufak sinekler bile giremiyor.. bulabilirsen öyle bişey tak mutlaka.. onun balkon için olanıda var mıknatıslı..
yemek konusunda pratik kısır patates salatası çorba bulabilirsen hazır yufka alıp tava böreği yapabilirsin.. köfte patates...
aslında yemek konusunda pratik çok şey var yapabieceğin..

Yeni bir eve taşındım,studio daire gibi tek oda ve bir banyodan oluşuyor.Açık minik bir mutfağı var odanın içinde..Balkon var..Ve orman gibi çok yeşillik bir alana bakıyor hatta o sarmaşıklar falan bir kısmı benim balkona uzanıyor,yemyeşil yani kısacası..

Şimdi bana kafayı yedirten soruna geleyim.Evin içinde sürekli üvez var ,çıldırcam.Zaten hertürlü uçan sineğe,böceğe bilumum haşrelere fobim var.Üvezden bile tiksiniyorum.Birşey yerken bardaklarımın üstünü örtmekten,tabağımı korumaktan,yemek yemek işkence haline geldi..evin içinde çöp bulundurmuyorum,açıkta yiyecek vs bulundurmuyorum.Nerden gelebilir? Yeşillikten geliyor olabilir mi? Ve ne yapılabilir? Günde bilmemkaçtane spreyle öldürüyorum yine de bitmiyor devamı geliyor..

İkinci sorunum; yemek olayı..Ben daha önce hiç tam anlamıyla, yalnız yaşamak zorunda kalmadım.Ya annem ya erkek arkadaşım ya arkadaşlarım bir şekilde pişiriyordu.Genelde de hep dışardan yerim.Ancak burda dışardan yemek çok pahalı ,günlük 60 tl ye falan denk geliyor ve bunu daha fazla yapmamaya karar verdim.Sorun şu..kurstan yorgun argın gelip,yemek yapmak istemiyorum zaten kendime göre fazla yol yürüyorum ve yorgun oluyorum,kendimi yatağa zor atıyorum,çoğu zamanda 2-3 saat uyuyakalıyorum(evet pek bir canım tatlıdır) aslında yemek yiyip , biraz dinlenip,kütüphaneye geçmem gerekiyor.Bunu yapabilmek içinde; dışardan almak ya da söylemek daha kolay geliyor.Ama ben şöyle birşeye karar verdim,bazı şeyleri haftalık(ya da en azından birkaç günlük) pişirip o şekilde tüketmek.Ben kendimi bildim bileli türk yemeğine düşkünlüğüm yoktu,evimizde de annem hiçbirzaman dolmalar,imam bayıldılar,içli köfteler pişiren bir kadın olmadı.Genel olarak hep tercihim dünya mutfağından yanaydı.Ancak bugün farkettim ki ben burda kısır,börek falan özlemişim :)) acaba öyle atıştırmalık yemekler yapıp dolaba mı koysam, buarada fırınım ve mikrodalgam yok.Sizce neler pişirebilirim sadece ocakta?
Benim de böcek ve sineklere alerjim var. Bütün odalarıma sineklik taktırdım. Bence sineklik taktır şimdi böyleyse yazın çok zorlanırsın. Ayrıca evi ilaçlatabiliyorsan apartman yöneticisiyle konuşup nisan mayıs gibi ilaçlat çünkü yazın emin ol yürüyenler de çıkacak evinde. Örümceğinden hamamböceğine.. :( Şimdiden sinekliği taktır yazın da ilaçlatırsanız rahat olursun ;)

Evet normal bir mutfağım olsa söyledikleriniz doğru ancak mutfağımda 2 göz ocak hariç tost makinası,mikrodalga bile yok..ve ocak yemekleri de sınırlı..hele hele internetteki tariflerde

Malesef camdan yahut kapıdan gelmiyorlar.. garip ama lavabo ve ıslak duvar catlaklarindan, kaçak yollarla giriş yapıyorlar.. lavaboyu gözden geçir ve tahliye borusunun; diğer gider borusuna monte olan kısmına takılan, koku önleyici kapaklar var, bir tane alıp onu tak..
Sonra tezgah altını kontrol et delik çatlak vs.. orası da olası.. kesinlikle kuru olmalı o bölgeler.. Son olarak da; lavabonun da içine bir kapak koy kullanmadığın zamanlar..
bu sinsi mültecilerin tamamen yok olmasını istiyorsan, kesinlikle sağda solda bulaşık bırakma ve tezgâhın üzerini hep kuru tut.. kuru ortamdan hiç hazetmez bu yüzsüzler.. umarım faydalı olur..

Hahaha mülteciler çok hoşsunuz :) lavabonun altına ilaç sıktım dün,bugün tekrar sıkarım.Kapak zaten kapalı ve artık açmıyorum,kullanmıyorum.Sorun şu üstlerine sıktığımda bile zar zor ölüyolar diğer sinekler gibi hemen ölmüyorlar , o ilaçlarla öleceklerini de pek sanmıyorum ya neyse..ıslak biriey bırakmama konusunu denicem.Minik duvar çatlağıda var yerlerde malum eski bina..onların arasına da sıkayım bari ay konuşurken bile rahatsız oluyorum o derece tiksiniyorum

Hahaha mülteciler çok hoşsunuz :) lavabonun altına ilaç sıktım dün,bugün tekrar sıkarım.Kapak zaten kapalı ve artık açmıyorum,kullanmıyorum.Sorun şu üstlerine sıktığımda bile zar zor ölüyolar diğer sinekler gibi hemen ölmüyorlar , o ilaçlarla öleceklerini de pek sanmıyorum ya neyse..ıslak biriey bırakmama konusunu denicem.Minik duvar çatlağıda var yerlerde malum eski bina..onların arasına da sıkayım bari ay konuşurken bile rahatsız oluyorum o derece tiksiniyorum

Üvez dediğin sanırım minicik olan sivrisinekler...
bende mutfağı yeşilliğe bakan bir yerdeyim..
marketten 5 tl ye tül aldım taktım..
en ufak sinekler bile giremiyor.. bulabilirsen öyle bişey tak mutlaka.. onun balkon için olanıda var mıknatıslı..
yemek konusunda pratik kısır patates salatası çorba bulabilirsen hazır yufka alıp tava böreği yapabilirsin.. köfte patates...
aslında yemek konusunda pratik çok şey var yapabieceğin..

Evet benim eski erk arkadaşımda ilk taşındığım evime bauhaustan aynen dediğin gibi yapıştırmalı sineklik alıp takmıştı ama bu kapı duvardan duvara..Birde tabi bunu yaparsam balkonu hiç kullanamıcam,çöplerimi de oraya koyamıcam.Ama birinden feragat edicem artk napalım.Onu yapıcak uzun boylu bir erkek lazım bana :))

Türk marketlerde yufka satılıyomuş hatta hazır paketlerde sigara böreği bile..gidip alıcam mutlaka,kısırlık malzeme de alıcam.inşallah yenebilir olur yaptıklarım :))

Yemeklerinizi akşamdan yapıp buzdolabına koyun ısıtıp yersiniz.Üvezler bizde de oluyor bazen.Limon falan kuruyunca üvezler uçuyor.Bir iki tane olunca ben aldırış etmiyorum.

Canim sineklik taktir evi ilaclat kurtul. Yemek işine gelince iki internette yok yok

Evi ilaçlatamam hem burda o tarz şeyler çok pahalı hem kiracı da izin vermez zaten.Eski kaldığım evde marketten sprey almış odaya sıkacaktım da başka odada yaşayan kız spreyi bende görebilirmiyim sağlığa,eve zararlı mı demişti :))

Sineklik için boydan boyda bir balkon kapım var çöplerimi de dışarda tutuyorum .camım bile yok.Varda açılmıyor yani..

İnternette yok yok ta benim mutfağımda 2 göz ocak hariç birşey yok.Olsada yapabilcek kimse yok.28 yaşına kadar doğru düzgün yumurta bile kırmamış bir insandan bahsediyoruz :) Allah eski erkek arkadaşımdan razı olsun son 1 sene de atıltırmalıkta olsa karnımı doyurmayı öğrendim :)

Marketlerde hazır köfteler var bazıları çok güzel oluyor, onlardan alıp tavada kızartabilirsin
Bide nugget-şinitzel de çok pratik tavada kızartması, hem de lezzetli..

Artık marketlerde çok ürün var, at tavaya pişsin 5dakikaya

Arada da makarna yaparsın, hazır mantı yaparsın, hazır sebzeler var onları haşlarsın vs vs..

Edt; firin yokmus.kiymali patlican,biber dolma,patates yemegi makarna pilav,nohut fasulye,yesim mercimek yemegi(cok kolay doyurucu ve lezzetli) mercimek corba...alternatifler cok.

Yapmayı bilene bencede çok :) ben 28 yaşına kadar yumurta kırmayan bir insandım. Bunları yapmam ne yazik ki mümkün değil zaten kıymalı patlıcan falan tarzı yemekleri aevmem daha atıştırmalık istiyorum ama yeşil mercimek yemeği kulağa hoş geliyor? Sulu..içinde sadece mercimek mi var ? Nohut vs var mı?

Back