• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Decavit in Zararı Var mı Lütfen Cevap Yazın

ilgim

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2010
152
73
318
Arkadaşlar be 9 haftalık hamileyim.7 haftalık hamileyken uzman dr bana decavit yazdı ve ben günde 1 tane olmak üzere 3-4 gün kullandım.Daha sonra başka bir dr içmene gerek yok dedi,bende bıraktım.biraz önce arkadaşımın biriyle konuştum ve o bana ilk üç ay vitamin kullanmak bebeğe zarar verebilir vb dedi. içim burkuldu,çok korktum ya bebeğe zarar verirse. Allah rızası için cvp yazın bana .

benim bildiğim sadece a vitaminin yüksek doz kullanımı sorun yaratır... ama 3-4 gün kullanmaktan bişey olacağını sanmıyorum... bu arada hamile olmasan bile aldığın ilaçların prospektüslerini mutlaka okumalısın...

Canım çok sağol çok korkuyorum ben ya.

doktorunu ara bunun prospektusunde böyle yazıyor de hala kullanmanı söylerse kullanmadan önce başka bir doktora daha görün için rahat etsin... ve endişelenme 3 gün kullanmakla bişey olmaz sonuçta bunu sana doktor verdi... o ilacı yazabilmek için 10 yıl okuyor insanlar arkadaşının bildiğinden daha çok şey bildiğinden eminim. ve sakin ol insanlar sigara içiyor bişey olmuyor vitamin ne kadar zarar vermiş olabilirki :)
bu arada ilk 3 ay vitamin kullanmanın bebeğe zarar verdiğini ilkkez duyuyorum..

canım ben 7 aydır decavit kullanıyorum bi zararı nı görmedim bebeğimin gelişimi bile önde gidiyor çok şükür:nazar:.ayrıca vitamin bebeğe niye zarar versin ki.bence etrafına değil doktoruna güven.ve kendini bu aylarda özellikle üzmeee emii

eğer A ve D vitamini içeren besinleri de çok tüketiyorsan sorun olabilir ama 3 günle olacak şey değil tabiki,merak etme

harpy,mispooem,miskokulum ilginiz için çok sağolun.
mispoem sen kaçıncı aydan başladın kullanmaya?

ilk 3 aydan sonra başladım canım.sen biraz erken başlamışsın ama dr un bi bildiği var demek ki.başka bi doktora sor istersen ama 3-4 defa içmenin bi zararı olmaz bence canım

bende 10 hatfalık hamileyim 7 haftalık ken doktora gittim ama hiç birşey söylemedi kullanmam gereken ilaç varmı bilmiyorum

Ben hamileligimin 7. haftasindan itibaren Blackmores-Hamilelik formulasi diye vitamin ilaci kullaniyorum. Zaten vitamin kullanmak lazim. Icinde her sey var hamilele icin gerekli. Ama a vitamini pek iyi degil diye biliyorum.

İlacın içeriğini okuduysan gebelik öncesi,gebelikte ve emzirme döneminde kullanılacağı yazıyor. Korkman çok gereksiz. Bende son aya geldiğimde biraz halszileştim ve doktorum aynı ilaçtan verdi. Eğer doğal yollarla gerekli vitaminleri alamıyorsan (çünkü gebelikte herşey iki katına çıkıyor)kullanabilirsin. Ama bebeğe zarar verecek bir durum asla yok rahat ol ben ilk hamileleliğimdede daha uzun süre kullanmıştım zararı değil faydası oldu.

merhaba bende ilk 3 ay folik asit kullandıktan sonra bu ilacı verdi doktorum içeriği çok zengin bir ilaç.içinde birçok vitamin var.doz aşımı olmadığı sürece vitamin almakta ne sakınca olabilirki.herkes birşeyler söyler sen doktorunun dedğinden şaşama.

bende kan pıhtılaşması var ve doktorum prof. 7. haftam bu güne kadar yani 12. haftama kadar kullanmaya devam ediyorum özellikle doktorumun tavsiyesi, bence etrafından her duyduguna kulak asma önemli olan kendi dr ne dediği..

Arkadaşlar be 9 haftalık hamileyim.7 haftalık hamileyken uzman dr bana decavit yazdı ve ben günde 1 tane olmak üzere 3-4 gün kullandım.Daha sonra başka bir dr içmene gerek yok dedi,bende bıraktım.biraz önce arkadaşımın biriyle konuştum ve o bana ilk üç ay vitamin kullanmak bebeğe zarar verebilir vb dedi. içim burkuldu,çok korktum ya bebeğe zarar verirse. Allah rızası için cvp yazın bana .
Canım ilk kez senden duyuyorum ben decaviti ilk hamileliğimde kullandım çok memnun kaldım hiç birşey olmadı allaha Şükür şimdi yine hamileyim Dr yine verdi yine içiyorum bence kimseyi dinleme o ilaç çok faydalı zararlı olsa Dr verir mi hem:KK46:

İlk uc ay viyamin icmek nasil zararli oldun allah askina doktorlar bile diyor hamile kalmadan icmeye baslayin die cok yararli bisey valla ben bu haftama kadar surekli decaviti kullaniyorum hic bir zarari olmadi ve inemli bir ilac doktor nasil icmene gerek yok dedi suan hayretler icerisindeyim :s

bende 10 hatfalık hamileyim 7 haftalık ken doktora gittim ama hiç birşey söylemedi kullanmam gereken ilaç varmı bilmiyorum
Folic asite baslaman gerek nasil soylemedi alahim kafayi yicemmm :@ folic asit eksikliginin bebege cok zarari var baska bi doktora git hangi ilaci icmeliyim die sorrr '*

Ben de kansızlık sebebi ile 5. haftamdan itibaren kullandım ama 3-4 günde bir.Şuan devam ediyorum ama gün aşırı içiyorum zaten vitamini beslenerek gıdalardan yeterince alıyoruz.

ben de ilk gebeliğimde kullandım çok şükür çok da memnun kaldım hatta dr doğumdan sonra da kullan dedi ama düzenli kullanamadım.

Back