• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Decavit in Zararı Var mı Lütfen Cevap Yazın

bayanlar acil cevap lütfen ..... ilk 3 ay dekavit verdi dr bende içtim bir kutu şimdi 18 haftalık hamileyim 4 buçuk aylık yani dr bugünde devakit verdi gebelik boyunce içicekmişim .. yani şimdi bunun içeriğinde folik asitte var gebeliğin ilk 3 ayından sonra folik asit almak iyi değil diyolar bunu dr larda demiyormu gebe kalmadan önce ilk 3 ay ve gebeyken ilk 3 ay içilcek diye .. şimdi ben bunu içmekle iyimi yaparım kötümü napcağımı şaşırdım yaa ..dr a dicem şimdi bunun içeriğinde folik asit var 3 aydan sonra zararlı olmazmı diye şimdi çok bilmişlikmi taslıyor olcam sizce ?

Canim incelesek öyle şeyler var ki...
Ben 3 bucuk aylikken decavite basladim. folik asiti biraktim Benim aklima da icindeki a bitamini takildi yeni yeni.
Ama beni rahatlatan sey bu vitamnler hamileler icin oellikle uretiliyor ve bircok insan kullaniyor.
Allah a emanet bebislerimiz. :))))

Canim incelesek öyle şeyler var ki...
Ben 3 bucuk aylikken decavite basladim. folik asiti biraktim Benim aklima da icindeki a bitamini takildi yeni yeni.
Ama beni rahatlatan sey bu vitamnler hamileler icin oellikle uretiliyor ve bircok insan kullaniyor.
Allah a emanet bebislerimiz. :))))
çok teşekkür ederim cevabın için :) haklısın baya geniş kapsamlı bi hap ihtiyacı var vücudumuzun ve bebeğimizin :) :) sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşl.

Bakalim insAllah bende gormem bi zararini.
benim doğumum mayıs 13 gıbı gozukuyordu ama dr doğumumun yaklaştığını soyledı,sancılarım sık çıktı nst de:)
sıze bişey dedimi dr,çantanızı hazırlayın arabanız falan varsa yerleştırın bence:anneadayı:
Allah hepimize kolaylık versin..

benim doğumum mayıs 13 gıbı gozukuyordu ama dr doğumumun yaklaştığını soyledı,sancılarım sık çıktı nst de:)
sıze bişey dedimi dr,çantanızı hazırlayın arabanız falan varsa yerleştırın bence:anneadayı:
Allah hepimize kolaylık versin..
aa maşallah çok sevindim benim miniğim daha 18. haftada :) bize daha çookk var.. kolaylıkla doğumunu yaparsın inşallah :) şimdiden gözünaydın :)

Arkadaslar ben de decavit kullaniyorum ama sblam getirdi bir kutuya yakin imom vitamin. Bunun icinde omegada var ama calcium magnesium yok. Acaba bir gun decavit bir gun imom içsem olur mu dersiniz?
Ben 25. Haftadan gidiyorum...

Arkadaslar ben de decavit kullaniyorum ama sblam getirdi bir kutuya yakin imom vitamin. Bunun icinde omegada var ama calcium magnesium yok. Acaba bir gun decavit bir gun imom içsem olur mu dersiniz?
Ben 25. Haftadan gidiyorum...
ben decavit vekan ilacı kullanıyorum.saglık ocagı verıyor zaten.
ılaveten balık yagı ve osteocare dıye bı kalsıyum magnezyum hapı var onu kullandım.
osteocare yı ben kendım soyledım dr a,dr bana devletın karsıladıgı ayrı ayrı kullanılan magnezyum ve kalsıyum vermıştı.tadı çok ıgrenctı,erıtıp içiosun her gun..kac ay dayanamazdım yanı.nette baktım mıllet bundan kullanıo dr tmm dedı.aldım rahat ettım valla.25 tl cıvarında.
dr una danış sende,en ıyısını o bılır yıne

ben decavit vekan ilacı kullanıyorum.saglık ocagı verıyor zaten.
ılaveten balık yagı ve osteocare dıye bı kalsıyum magnezyum hapı var onu kullandım.
osteocare yı ben kendım soyledım dr a,dr bana devletın karsıladıgı ayrı ayrı kullanılan magnezyum ve kalsıyum vermıştı.tadı çok ıgrenctı,erıtıp içiosun her gun..kac ay dayanamazdım yanı.nette baktım mıllet bundan kullanıo dr tmm dedı.aldım rahat ettım valla.25 tl cıvarında.
dr una danış sende,en ıyısını o bılır yıne

Anlafim canim
Bana gecen hafta ilk kez magnezyum magvital verfi ama calcium vermedi daha.

arkadaslar decavıtı de folık asıtıde hamıle kalmadan 2 ay once kullanmaya basladım hamılelıgım boyuncada kullandım dogum yapalı 3 ay oldu hala kulllanıyorum

hıc bı zararı yok bu zaten vucutda olması gereken seylerı tamamlıyor

bebegımın gelısımı onde hatta cok sukur

bu arada elevıt kullanmayın domuz jelatını var decavıtı kullanın

13.haftamdayım,bugün itibariyle biz de folik asiti bırakıp decavite geçtik.

Arkadaşlar be 9 haftalık hamileyim.7 haftalık hamileyken uzman dr bana decavit yazdı ve ben günde 1 tane olmak üzere 3-4 gün kullandım.Daha sonra başka bir dr içmene gerek yok dedi,bende bıraktım.biraz önce arkadaşımın biriyle konuştum ve o bana ilk üç ay vitamin kullanmak bebeğe zarar verebilir vb dedi. içim burkuldu,çok korktum ya bebeğe zarar verirse. Allah rızası için cvp yazın bana .

bayanlar acil cevap lütfen ..... ilk 3 ay dekavit verdi dr bende içtim bir kutu şimdi 18 haftalık hamileyim 4 buçuk aylık yani dr bugünde devakit verdi gebelik boyunce içicekmişim .. yani şimdi bunun içeriğinde folik asitte var gebeliğin ilk 3 ayından sonra folik asit almak iyi değil diyolar bunu dr larda demiyormu gebe kalmadan önce ilk 3 ay ve gebeyken ilk 3 ay içilcek diye .. şimdi ben bunu içmekle iyimi yaparım kötümü napcağımı şaşırdım yaa ..dr a dicem şimdi bunun içeriğinde folik asit var 3 aydan sonra zararlı olmazmı diye şimdi çok bilmişlikmi taslıyor olcam sizce ?

Kızlar ben hamilelikten önce folik aside başlamıştım şimdi 10+4teyim 6. Haftamdan beri decavit kullanıyorum bebeğimin gelişimi önde bile gidiyor benim de kafama takıldı ben hem folic kullanıyorum hem decavitte folik asit var vitaminden zarar gelmez diyor herkes

Benim doktor bütün hastalarına veriyor decavit hiçbirinde sorun duymadım

Ben şimdi bir yerde okudum tesadüfen karşıma çıktı titanyum dioksitin zararlarını biliyomusunuz diye gebelikte verilen vitaminleri kullanmayın yazıyordu.. hemen araştırdım titanyum dioksit neymiş diye şok oldum okuduklarıma ve karaları bağladım yani..decavit te de var titanyum dioksit bende doktor verdi diye 1.5 kutu fln btrdm

Dacavit bende kullandim. İlaclarda paraben alkol gibi seyler var. Eser miktardadir. İcinde bu tarz seyler var diye hic mi icmiyoruz. Hepsinin genelde. yan etkis var. Bakannlik onayiyla satiliyor. Ciddi zarari olsa satilmaz diye dusunuyorum. Mecbur kullaniyoruz kar zarar meselesi. Titanyum Dioksit vucuda yapisiyo gibi birsey okudum. Bence bize yapisip bebege gecmiyordur. Yada eser miktarda geciyordur. Vitamin eksikliginden gelisen hastaliklar olabilir bebekte gelissin diye ilaclar veriliyor. Bebek icin ociyoruz. Gelisim geriligi olmasin diye. Tabii herkesin kendi bilecegi . İsteyen kullanir isteyen kullanmaz. İcerigine bakilarak sadece bu yuzden karar verilmemeli. Yedigimiz seylerde bir suru birsey var. Mecbur yiyoruz

Merhaba 11+5 günlük hamileyim ve gözümün çevresinde bu kızarıklık çıktı kaşıntı yok fakat gözümde bazen batma var decavit ve gyno ferro kullanıyorumsizce bu nedir bilgisi olan var mı acaba
20161221_175022-1-1.jpg

Merhaba 11+5 günlük hamileyim ve gözümün çevresinde bu kızarıklık çıktı kaşıntı yok fakat gözümde bazen batma var decavit ve gyno ferro kullanıyorumsizce bu nedir bilgisi olan var mı acabaEki Görüntüle 1928336
Bi bilgi duymustum viyaminin fa Z lasida zararliymis.yani senin ihtiyacin olmayan vitaminleri alman vucuda zarar tabi. Belkide yumurta cok yemissindir.ama ben dr a bi git derim.gecmisolsun

Ben 12 haftalik hamileym cok mide bulantisi yasiyrm decavitte iri buyuk bi hap yutmakta zorlanyrm midemi bulandirp kusturuyr arkdslarm bu ilac vitamin rahtsz ediosa birak dedi cogu birakms ben gbyken biside olmasi diolar acaba diyrm biraksammi bnde

Ben 12 haftalik hamileym cok mide bulantisi yasiyrm decavitte iri buyuk bi hap yutmakta zorlanyrm midemi bulandirp kusturuyr arkdslarm bu ilac vitamin rahtsz ediosa birak dedi cogu birakms ben gbyken biside olmasi diolar acaba diyrm biraksammi bnde
tam içmen gereken aylar bence bırakma 2 ye böl her bir parcasını ufacık ekmeğin arasına sarım hafifce ciğne ve yut öyle içmesi kolay oluyor 5. aya kadar içmen gerek

Back