Dayanamıyorum artık

Şu durumda boşanma gibi birşey yapmanız zor gibi..tek çocuk olsaydı kısmen daha kolay olabilirdi.bu durumda eşinizi 1+1 de olsa ayrı bir ev için ikna etmeye bakın.buna yanaşmazsa küçük olan da büyüyene kadar mecbur katlanıp para biriktirip ya da ailenizi ikna edip boşanacaksınız.

Askere gitti gelince dedi tamam dedim geldi ise girince dedi ona da tamam dedim eline bi yerden para gelecekti 2 3 ay öncesi söz verdi şu an durum yine değişmedi biraz birikim var onunla da bişey yapmazsa tek adresim kadın sığınma evi olacak sanırım

Bence adam para icin degil anasindan ayrilmak istemedigi icin baska eve cikmiyor. Burada tek cozum konu sahibinin bosanmasi. O adam baska turlu ayrilmaz ailesinden. E ailesi kizi desteklemiyor, 7 aylik hamile, ev mikrop yuvasi isler kiza kalmis kimse tabak kaldirmiyor. Napacak baska. Mecbur herkesten uzak durup dogan bebegin kres yasini bekleyecek sonrad bosanacak.

Aldığım en güzel yanıt çok teşekkür ederim sanırım öyle olacak, bu arada uyarma konusunda her uyardığımda bi karmaşa çıkıyor
Sizi bastiriyorlar. Tahmin etmek zor degil. Bu noktada kendi cikarlarinizi ve 2 cocugunuzu dusunerek tamamen salt mantikla ve uzun vadeli dusunmek zorundasiniz. Aksi halde uzerler sizi. Firsat vermeyin bence. Kendinizi dusunerek sessizce.planlarinizi yapin. Bol sans dilerim.

görünen o ki çok ama çok erken bir evlilik olmuş. Sanki eşiniz daha erkek olamadan koca olmaya heves etmiş ama olamamış
bir adam da kedine ev açamayacaksa artık...
sanırım erkeklerin kadınlara söylediği en yaygın yalanlardan biri "birkaç ay annemlerle oturalım, sonra evi ayırırız" yalanı.
Kadın sığınma evlerine başvurmak yanlış bir şey yapmaktan elbette iyidir. ancak kalıcı bir çözüm lazım, işe girmeniz lazım ve çocuklar için de ailenizin desteği lazım. Neden onlara gitmiyorsunuz?

Bosanamam demiyorum fikir soruyorum hanımefendi gereksiz yorum yapmayın
Kocasına söz geçiremeyen kadınlarda burda kaplan kesiliyor. Üyelere değil kocana göster dişini. Madem eleştiriye gelemiyorsunuz konu açmayın o zaman. Ne desinler size oh çok iyi yapmışsın doğurmaya devam etmi desinler?

İşte bunu eşinize söyleyeceksiniz. Sana şu kadar süre veriyorum, o sürenin sonunda ayrı eve çıkmadıysak ben evi terk ediyorum diyeceksiniz.

Pügg birinizde alintilamissiniz silmiş konuyu ne olmus kiz nolmus anlatin

Konu sahibi eş ailesiyle birlikte oturuyor ve pis olmalarından şikayet ediyor. 5 yaşında bir çocuğu var, ikincisine 7 aylık hamile. Eşine defalarca ayrı eve çıkmak istediğini söylemiş ama eşi olumsuz cevap veriyor.

biz sana nasıl yardımcı oluruz? ailen arkanda değil. mesleğin yok işin yok. hamilesin. napabiliriz? boşan diyeceğiz boşanamam diyeceksin. başka?
Yardımcı olamayabilirsiniz neden bu kadar sert çıkıyorsunuz insanlar hata yapabilir bizim milletimiz düşenede bir tekme atmayı çok sever oldu.
Karşınızdakinin desteğe fikire ihtiyacı var eleştirilip aşağılanmaya değil destek olamam dıyorsanız hiç yorum yapmazsınız konusurken karşınızdaki insana bırakacağınız etkilerin farkında olmadan yazıyorsunuz.

Klasik seyler mutsuz ve ikinci çocuk neyse beni sarmadi bu konu kadinlara kendinize değer verin diye totomuzu yirttik olmuyor mesleği olan da kendine değer vermiyor olmayanda

kadın kendisi demiş
evlendiklerinde askere gitmiş
1 sene askerden gelmesini beklemiştir zaten
sonra işe gircem demiş onu beklemiş

yani bana hiç parası olan bir adammış izlenimi vermedi.

asgari alıyordur
veya alsın 25-30 alsın
ev ailesinin eviyse eve tüm maaşı vermiyorsa geçinmiş olabilirler şimdiye kadar, hatta tüm maaşı vermiyorsa biriktirmiş de olabilir biraz. kadın da çalışmış çünkü bir süre. o birikimle ev açılabilir, tama. depozito vs. verip eşya alınabilir yani.

ancak kiraya çıkıp 25-30 bin maaşla 2 çocukla yine geçinemezler...adam evden gitmiyorsa haksız da değil büyük ihtimalle

ha adam bi 50 bin filan alıyor yine de gitmiyorsa anca o zaman derim ki anasının kuzusuymuş.
yoksa hesap ortada daha askerliğini yapmamış, yapsa da asgari düzeyde maaşı olacak adamla evlenip ayrı ev kursun diye bekleyen, kusura kalmayın da çok bekler....

konu sahibi kaçmış gitmiş de belki de evlenirlen de kaçarak evlendi, ailesi ondan kabul etmiyor bunları da bilemiyoruz.

İşte böyle başını sonunu düşünmeden koştur koştur evlenirler o yetmez bir düzene çocukta yaparlar. kendileri süründükleri yetmez o masumları da süründürürler sonra şikayet ederler

İşte böyle başını sonunu düşünmeden koştur koştur evlenirler o yetmez bir düzene çocukta yaparlar. kendileri süründükleri yetmez o masumları da süründürürler sonra şikayet ederler
haklısınız valla

boşan diyenleri de anlamıyorum o yüzden
boşanıp mesala ne yapacak? kocası sigortalı çalışıyorsa şayet, 3-4 bin lira nafaka alır, 15 bin lira da kirası olur, misss.

nasıl ödeyecek mesela? kadının eşyası da yok ki boşanıp nerede neyle oturacak? kim kundakta bebeği olan anneyi işe alacak? alsa kadın nasıl çalışacak bebekle?

ya da para biriktir diyenler ?

bu kadın çalışsa kendi parasını biriktirebilir ama bebekle çalışamayacağı ortada, sizce bu adam kadına harçlık mı bırakıyordur? ortada aman aman bi' para olsa "bi yerden gelecek para" mı beklenir?

o yüzden böyle fikir verenlerin cidden neye göre verdiğini hep merak ediyorum, keşke açıklasalar da biz de bilsek.

ha sığınma evleri böyle kocası ayrı ev açmayan kadınları alıyorsa, bilen onu yazabilir, mesela...alıyor mu?

benim annemlerin oturduğu mahallede muhtar bir kadın, çok aktif. varsa etrafında böyle aktif muhtar, kadın dayanışma vs. oralara gidip durumunu anlatabilir, belki uygun bir ev bulup eşyayı da yardımla toplayabilirler -bu dediğim muhtar sürekli kanepe masa ranza vs. topluyor. fikir verebileceğim bunlar dışında bir şey yok benim.

annemin karşısındaki apartmanda bakkal vardı, kapattı adam marketlere dayanamadı. köylüsü bir kadın kocasıyla aldatma dayak vs. sorunları olmuş. gel demiş dükkan boş. kadın apartmanın altındaki boş dükkana geldi. camlara çarşaf gerip oturdu 2-3 ay. ama bu kadının çocukları en küçüğü bile 10 yaştan büyük. bebek yok. köylüsü tanıdıkları gıda vs. yardım ettiler. yetişkin yaşta çocuğu da varmış babada kalmış, onları düşünmüyor, çalışacak durumdalar çünkü. sadece yanında olanı düşünüyor o da bebek değil, evde tek başına kalacak yaşta.

beton zemin üzerine birkaç kat halı döşek attı ve bu yaz sonuydu. güz boyu da ev aradı işte muhtar da yardım etti mahalleli de eşya verdi, kış olmadan normal bir eve çıktı.

ana konu, bahsettiğim kadın terzi. elinden iş geliyor, annem de bazı işler yaptırıyor kadına oradan biliyorum (annem kadına destek olmak için yaptırıyor ama yapıyormuş yani işi iyiymiş) muhtemelen maaşlı bir iş de bulabilir + tanıdıkları ön ayak oldu + küçük çocuğu yok, evden iş yapıyor o evin kirasını ödüyor yani.

tüm bu faktörler bir araya geliyor da anca oluyor ama bu...

Evet ama ona burda çözüm olarak ne söylenebilir ki? Ya boşan denir yada kadın sığınmaya git, yada mecbur otur evinde katlan çocuklar büyüyene kadar diyecekler. Yani başka çözüm yok kendi de biliyordur bunu zaten. Şuan çalışamaz bosanamaz koca desen ayrı dert başka eve çıkmıyor eee geriye başka çözüm yolu kalmıyor mecbur katlanacak bu yaştaki insanların huyunu degistiremeyegine göre

Bizim sihirli değneğimiz yok boşanmak istiyorsunuz hem de bu şartlarda hamile kalıyorsunuz vallahi çok rahatsınız ne diyeyim bilemedim.Sen boşanmazsın da bu akılla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…