Dayanamıyorum artık

birpapatyaannesi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2022
10
-15
16
Öncelikle merhaba bayanlar, bir derdim var ama öyle böyle değil. 7 yıllık evliyim maalesef ki eşimin ailesiyle beraber oturuyoruz annesi tam duyamıyor ve konuşamıyor ama bütün işini görebiliyor eli ayağı tutuyor yani normal bir insan gibi ama aşırı derece de pis sifon dahi çekmez yediği bulaşığı yıkamaz yikasa da yalapşap el yıkama huyu da yok eşimin erkek kardeşi var 25 yaşında o ondan da pis çamurlu pis kokan ayakla eve girer odası da leş gibi ne toplar ne toplattırır eve maddi olarak zerre destek olmaz, her şeyi geçtim anlattığımdan daha fazlası pisler eşim 7 senedir beni geçiştirip kandırıyor ayrı eve cikarticam diye şimdi de yok diyo ben artık boşanmak istiyorum ama 5 yaşında kızım var 7 aylık hamileyim zerre anlayışsız da bi ailem var ne yapabilirim nasıl hallederim bilmiyorum lütfen bana yardımcı olun

Siz anlattınız, benim midem kalktı.
Yani kolay kolay boşanın demem kimseye ama boşanmak içinde şiddet, aldatma beklemeyin.
Hani size muhtaç olsa elden ayaktan kesilse neyse.. boşanma şansınız varsa boşanın böyle ömür geçmez.

Elestirmek için demiyorum gercekten ama durum böyleyken şikayetlerin bu kadar çokken ilk cocuk tamam ama ikinci neden ya neden. Kendini daha da çıkmaza sürüklemek için mi.
Nasil tavsiye vereyim simdi sana. Is bul çalış kendi ayaklarının üzerinde dur desem hamilesin su an bu şansın yok. Ailem destek degil diyorsun.
Kocan manyağın teki degilse evde bir kriz çıkar o zaman hepsine hatalarını soyle kocanın gözünü korkut belki az toparlanır.
Cocugun doğduktan sonra da bakacaklarsa hemen bir işe gir evi ayirmazsan bosanacagini söyle. Bilmiyorum kendi kendini önce çaresiz bırakıp sonra ne yapmalıyım diye dusunmek çok zor

Yani çok üzgünüm ama, yapacağınızı yapmışsınız zaten şimdi biz gelip sifon çekip kaynının odasını mı temizleyelim balım

biz sana nasıl yardımcı oluruz? ailen arkanda değil. mesleğin yok işin yok. hamilesin. napabiliriz? boşan diyeceğiz boşanamam diyeceksin. başka?
Bosanamam demiyorum fikir soruyorum hanımefendi gereksiz yorum yapmayın

Bu sorunlarınız bugün çıkmadı ya ortaya?
Daha evvelinde neden bir önlem almadınız peki?
2. çocuk yerine keşke kendinize bir iş bulup, maddi açıdan kendinize alan oluştursaydınız.
Boşanmanız daha kolay olurdu o zaman, hem aileniz destek olmuyor, hem de 2. çocuğunuza hamileyken, boşan desek ne çare?

Siz uyarinca "hayir boyle davranmaya devam edecegiz" mi diyorlar? Eger uyarmaya bile cesaretiniz yoksa esinizden korktugunuz sonucuna varacagim cunku. E su durumda eliniz kolunuz bagli bosanma iside yaş cocuklarla perisan olursunuz. Sonucta 5 yasindaki tamam ama yazik yenidogan tam zamanli is yeni duzen kurarken olacak sey degil onunla beraber is hayati falan. Ailenizde destek olmuyor madem. Ya uyarilarla evdekileri adam edeceksiniz ya artik halim yok diyip temizlik icin bir calisan isteyin baski yapin esinize ha bunlarin hicbiri kâr etmez diyorsaniz birakin pis olsun siz kendi odanizi temiz tutun evdekiler kendi dusunsun odaniza kapanin yorgunum hamileyim, lohusayim diye. Iknci cocuktan sonrada korunun, hatta sezeryan falansa direk baglatin bence dogumda. Yeni gelen bebeginiz 3 yas dedimi krese gider ise girersiniz digeri zaten okullu olur. O zamanda bi yol cizm3niz daha kolay olur. Ama 7 sene katlanmissiniz icinden cikamiyorsaniz mecbur 3 sene daha katlanacak gibi duruyorsunuz. Baska turlu yenidogan gunahsiza yazik olur. Hani adami terkedeyim bakici tutup ise gireyim desenizde bakici elinde harcanir yenidogan bebek yazik gunah. Ki zaten cok zor, lohusayken bunu yapmakta extra zor olur.yani belli ki bi yere gidebilexeginiz yok bu cozumlerde care olmazsa mecbur psikolojinizi saglam tutup, biraz mesafeli olup 3 sene daha dayanip bebis krese baslar baslamaz gitmek en iyisi gibi. O zamana kadarda sessiz sessiz maddi olarak hazirlanirsiniz.

Aldığım en güzel yanıt çok teşekkür ederim sanırım öyle olacak, bu arada uyarma konusunda her uyardığımda bi karmaşa çıkıyor

1- başka eve çıkmaya mecali olmayan adam, evde anası ve karısı varken temizlikçi mi alacak eve?
2- odasını temiz tutsun. 2 tane bebeği de odadan çıkartmasın (biri okul çağına gelmiş neredeyse ama hadi neyse) tek odada otursunlar akşama kadar
eee mutfağı ve tuvaleti de mi odaya taşıyacaklar? zaten pis olması en sorun olan yerler bu ikisi. yoksa kaynının odası ya da kaynanasının yatak odası pisse de pis kalabilir.

7 yıllık evlilik ve ilk çocuk 5 yaşında. Yani ilk 1,5 yıl bu insanların nasıl bir hayat tarzları olduğunu anlamış olmanız beklenir ama çocuk gelmiş, Allah ömürler versin. Sonrasında bir ara vermişsiniz bebek işine (mantıklı olan da buymuş zaten) ama sonra bir tane daha.
Peki neden?
eşiniz evi ayıracak olsaydı kırk kere ayırırdı şimdiye kadar. O pislik sizi rahatsız ediyor ancak muhtemelen eşiniz görmüyordur bile.
mesleğiniz yok, olsa da karınınız burnunuzda.
şu koşullar altında ya susacaksınız ya da ailenizin yanına gideceksiniz.
çok da bir seçenek var gibi durmuyor.

Çalışıyodum kızkardeşi kocaya kaçana kadar ayrıca kadınsal rahatsızlıklarım vardı tekrar çocuk imkansız dedi doktor bu şekilde hamile kaldım ümidim yoktu 2. Çocuğa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…