Bakin ben aileme vermesem bile yine bana zor yeter 15 bin lira. Niye diyeceksiniz ben öğretmenlik yapıyorum çalışmaya başlamadan önce ister inanın ister inanmayın gezmelik dışarıda giyeceğim 3-4 parça kıyafetim vardı. Her gün aynı şeyleri giymeye utanıyordum baktım böyle olmuyor her ay kıyafet alma kararı aldım tabiiki her gün farklı bir kıyafet gitmek söz konusu değil aylık 15 bin lira maaşla her gün farklı giyinmek mümkün değil. Biraz kendim alıyorum birazda ablam verdi. Kabanim bile bir tane başka yok o da ablamın eski kabaniydi bana verdi. Ben niye ablam bile olsa onların eskilerini kullanayim ki . Öğretmenlik yapıyorum güzel şık giyinmek istiyorum..eğer benim kıyafetim olsaydı şu an kıyafete para harcamak zorunda kalmazdim. Milletin dolabında 30_40 çeşit gezmelik kıyafeti varken bende 3_4 parça vardı millet görse heralde bana acirdi. İnsanın ihtiyaçları sadece kıyafet bile değil. Başka ihtiyaçlarimda var alamıyorum yetmiyor . Zaten ailemin baskısından dolayı ücretli öğretmenlik yapıyorum.Bir kere ailenize ruh hastası deme hakkına sahip değilsiniz problemi olan sizsiniz. Onların hatası şu size destek olup senin 10 bin tl ni istemiyoruz iyi bir psikolog bul o parayı da ona ver demeleri lazımdı. Ama eğitim durumları düşünce yapıları ne bilmiyorum belki destek almanız akıllarına gelmedi bilmiyorum. Ama yapmanız gereken bu ciddi anlamda destek almalısınız. Çalışıyor olmanız bile büyük nimet. Gerekirse bütün kişisel harcamaları kısıp uzman destek almanız lazım. Yoksa bu şekilde hiçbir yerde yaşayamazsınız. Benim de sizin gibi hatta çok daha ileri boyutta olan aynı masumlar apartmanında kiler gibi hayat yaşayan akrabalarım vardı uzman desteği ve aynı zamanda da sevgi ile( evlendi) bu sorunları cozdu şimdi hayat iyi yaşıyorlar. Siz de kendinize iyi gelen şeyi bulmalısınız. Biraz uzman destegi alıp takıntıları azalttıktan sonra ayrı bir eve çıkarsınız 15 bin tlye normal bir insan az kaanat da olsa gecinebilir. Tek yaşamaya başladığınız da hem çalışıp hem kpss hazırlanır sonra da güzel bir hayata başlayabilirsiniz.
E tamam da aileye nefret, hayata nefret, ona buna.. derken kendinizi unutuyorsunuz. Siz daha iyi bir hayata sahip olmak için terapiye gitmelisiniz. Kendinizi böyle çok yoruyorsunuz. Sizin de hakkınız kafanızın daha rahat olması.Annem tam bir ruh hastası sürekli kafasına takacak birşeyler arıyor ben dört dörtlük olsam bile yine bana kafayı takar yine benim hatalarımı söyler yine benimle tartışır yine azarlar. Nefret ediyorum artık bu hayattan nefret beni biktirdilar artık. Ne anneme ne babama ne kardeşlerime kimseye sevgim kalmadı artık
Ailemin kredi borçları varNeden paranın çoğunu ailene veriyorsun ki ...
3 4 parça kıyafetin üstüne biraz daha eklerseniz farklı kombinlerle giyebilirsiniz her ay yenisini almanıza gerek yok, şöyle ki eğer ilerde güzel bir hayat yaşamak istiyorsanız bazı şeylerden fedakarlık etmek zorundasınız, ben hergun aynı kıyafeti giymem eskileri beğenmem derseniz ne sağlığınıza kavuşursunuz ne ailenizden kurtulup özgür bir hayat yaşayabilirsiniz, tercih meselesi....Bakin ben aileme vermesem bile yine bana zor yeter 15 bin lira. Niye diyeceksiniz ben öğretmenlik yapıyorum çalışmaya başlamadan önce ister inanın ister inanmayın gezmelik dışarıda giyeceğim 3-4 parça kıyafetim vardı. Her gün aynı şeyleri giymeye utanıyordum baktım böyle olmuyor her ay kıyafet alma kararı aldım tabiiki her gün farklı bir kıyafet gitmek söz konusu değil aylık 15 bin lira maaşla her gün farklı giyinmek mümkün değil. Biraz kendim alıyorum birazda ablam verdi. Kabanim bile bir tane başka yok o da ablamın eski kabaniydi bana verdi. Ben niye ablam bile olsa onların eskilerini kullanayim ki . Öğretmenlik yapıyorum güzel şık giyinmek istiyorum..eğer benim kıyafetim olsaydı şu an kıyafete para harcamak zorunda kalmazdim. Milletin dolabında 30_40 çeşit gezmelik kıyafeti varken bende 3_4 parça vardı millet görse heralde bana acirdi. İnsanın ihtiyaçları sadece kıyafet bile değil. Başka ihtiyaçlarimda var alamıyorum yetmiyor . Zaten ailemin baskısından dolayı ücretli öğretmenlik yapıyorum.
Bende yorumdum bende bıktım bu halimden zamanımi bu yarısı işte yarısı çamaşır toplayıp yikamakla geçiyor benim için kolay mı sankiE tamam da aileye nefret, hayata nefret, ona buna.. derken kendinizi unutuyorsunuz. Siz daha iyi bir hayata sahip olmak için terapiye gitmelisiniz. Kendinizi böyle çok yoruyorsunuz. Sizin de hakkınız kafanızın daha rahat olması.
Maaşınızı artık vermeyin, psikoloğa gitmeniz gerektiğini söyleyin. Zaten anneniz aşırı şikayetçi ise kabul edecek psikoloğa gitmenizi, bu sizin yararınıza.
Biraz toparlanırsınız. Hem bu rahatsızlık zamanınızı alıyor, yazık değil mi zamanınıza. Terapiden sonra istediğiniz kadar vaktiniz olacak, dışarı da çıkarsınız. İnsan da bulursunuz.
Evde koca beklemek bir kurtulma seçeneği değil, önce kendi hikayenizi tamamlamalısınız, yoksa kocanıza gerçekten aşık mısınız yoksa değil misiniz onu bile anlayamazsınız. Ki zaten bir ihtimal üzerine beklemek, yazık gençliğinize
Utanıyorum sürekli aynı kıyafetlerini giyemem. Kombin yapıyorum mesela şu an 7-8 kıyafetim var hepsiyle kombin yapsam bir ay bile sürmez. Aynı kıyafetlerle nereye kadar kombin yapabilirim. Ablamın verdiği eski kabani bile giymeye utanıyorum. 25 yaşıma kadar fakirlikten kıyafetim olmadı benim bari şu an giyeyim gençken güzel şık giyineyim.3 4 parça kıyafetin üstüne biraz daha eklerseniz farklı kombinlerle giyebilirsiniz her ay yenisini almanıza gerek yok, şöyle ki eğer ilerde güzel bir hayat yaşamak istiyorsanız bazı şeylerden fedakarlık etmek zorundasınız, ben hergun aynı kıyafeti giymem eskileri beğenmem derseniz ne sağlığınıza kavuşursunuz ne ailenizden kurtulup özgür bir hayat yaşayabilirsiniz, tercih meselesi....
Ben önceleri daha kötüydüm bu benim biraz daha iyi halim ama kafası basmayan annem anlamıyor.Önceki konularını bilmiyorum ama titizlik takıntısı tedavisiz azalmıyor kendi kendine çözemezsin çünkü ilerleyince her şeyin pis olduğuna inanacaksın ve temiz olduğunu düşünene kadar temizleyeceksin.
Destek almalısın lütfen dandik falan deme maddi imkanın yok devlet hastanesine git birkaç doktor dene emin ol biri sana derman olur küçümseme.
Aile problemleri seni takıntılı hale getirmiş olabilir ama artık sen yetişkinsin bunlarla başa çıkabilirsin kendine güven lütfen
Aslında kıyafet alışverişi de beni yoruyor. Çünkü günlerimi hatta haftalarımi veriyorum mesela oturtup ders çalışmak yerine saatlerce internette kıyafet arıyorum. hem uygun fiyata hem kaliteli kıyafetler alabilmek için. Bu durum beni çok yoruyor ama napim her gün aynı kıyafetlerle kombin nereye kadar.3 4 parça kıyafetin üstüne biraz daha eklerseniz farklı kombinlerle giyebilirsiniz her ay yenisini almanıza gerek yok, şöyle ki eğer ilerde güzel bir hayat yaşamak istiyorsanız bazı şeylerden fedakarlık etmek zorundasınız, ben hergun aynı kıyafeti giymem eskileri beğenmem derseniz ne sağlığınıza kavuşursunuz ne ailenizden kurtulup özgür bir hayat yaşayabilirsiniz, tercih meselesi....
Başkalarının sebep oldugu şeylerin kahrını başkaları çeksin napim .beni bu duruma ailem getirdi benim psikolojimi onlar bozdu beni onlar takıntılı yaptıDerede bile abdest alıyorsan suyu israf etme diyen peygamberin 2 saat banyo yapan ümmeti.. hepimizin hakkına giriyorsun ülkede su kıtlığı var kar yağmur yağış bile yok herseyden önce günah bikere bu titizlik değil bu bambaşka bişey Allah irade vermiş akıl vermiş
Kaç yıllık kredi borcu var? Bir de aylık ödemesi çok mu fazla?Bana yuklendikleri için Allah'ın cezası kredi borçları bitsin diye
Borçlar pandemiden beri var. 100 bini geçmiştir heralde bitmiyor borçlar sebebi ise akılsız babam kredi borcunu başka bir kredi çekip onlar kapatmays çalışiyor annem bir gün bana dediki bu borçlar asla bitmez çünkü krediyi krediyle kapatmaya çalışıyor. Kredi çekmeyi alışkanlık haline getirmiş babamKaç yıllık kredi borcu var? Bir de aylık ödemesi çok mu
Borçlar pandemiden beri var. 100 bini geçmiştir heralde bitmiyor borçlar sebebi ise akılsız babam kredi borcunu başka bir kredi çekip onlar kapatmays çalışiyor annem bir gün bana dediki bu borçlar asla bitmez çünkü krediyi krediyle kapatmaya çalışıyor. Kredi çekmeyi alışkanlık haline getirmiş babam
Babam hem emekli maaşı var hem çalışıyor hâlâ bende iki aydır 20 bin verdim toplamda buna rağmen yetmiyor hem krediye hem mutfak masraflarına elektrik su fatura falanKaç yıllık kredi borcu var? Bir de aylık ödemesi çok mu fazla?
Başkalarının sebep oldugu şeylerin kahrını başkaları çeksin napim .beni bu duruma ailem getirdi benim psikolojimi onlar bozdu beni onlar takıntılı yaptı
Sizden ve babanızdan başka çalışan yok mu?Babam hem emekli maaşı var hem çalışıyor hâlâ bende iki aydır 20 bin verdim toplamda buna rağmen yetmiyor hem krediye hem mutfak masraflarına elektrik su fatura falan
İyi ben de dayakçı küfürbaz babam yüzünden milleti öldüreyim milleti keseyim geri de beni bunlar bu hale getirdi deyim Allah akıl fikir irade vermiş insanların üstüne suç atarak temize çıkamayız bu senin hayatın ve yaptıklarında sen sorumlusun senin kahrını annen baban çekmeyecek her koyun kendi bacağındanBaşkalarının sebep oldugu şeylerin kahrını başkaları çeksin napim .beni bu duruma ailem getirdi benim psikolojimi onlar bozdu beni onlar takıntılı yaptı
İşte ben de aynısını diyorum, sizin için hiç kolay değil. Lütfen böyle devam etmesine izin vermeyin, terapiye başlayın. Artık daha iyiye gitme vakti. Rahat olmak sizin de hakkınız. Annenizle konuşun, terapi parasını bir kenara ayırın, terapiye başlayın. Böyle kendinizi yıpratmayın.Bende yorumdum bende bıktım bu halimden zamanımi bu yarısı işte yarısı çamaşır toplayıp yikamakla geçiyor benim için kolay mı sanki
Abim var 27 yaşında kendisi borçlar umrunda bile değil şerefsizin. Yarım gün dayısının yanında kahvede çalıyor eve gelince yatıyor akşama kadar akşam olunca spora gidiyor günlük hayatı bu şekilde bide marka giyiniyor sevgilisine yediriyor kazandığı parayı ben aileme 2 ay için 20 bin verirken o bugüne kadar 5 bin lira bile vermedi bı b*Ka yaramıyor kendisi hakkımı helal etmiyorumSizden ve babanızdan başka çalışan yok mu?
Aslında 100 bin ödenmeyecek bir miktar değil.