Dayanamıyorum Artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Abim var 27 yaşında kendisi borçlar umrunda bile değil şerefsizin. Yarım gün dayısının yanında kahvede çalıyor eve gelince yatıyor akşama kadar akşam olunca spora gidiyor günlük hayatı bu şekilde bide marka giyiniyor sevgilisine yediriyor kazandığı parayı ben aileme 2 ay için 20 bin verirken o bugüne kadar 5 bin lira bile vermedi bı b*Ka yaramıyor kendisi hakkımı helal etmiyorum
Ondan para istemiyor mu aileniz?

Ben atanmadan yada evlenmeden ayrı eve çıkmam mümkün değil çünkü ailem izin vermez zaten kız başına yaşamak tehliklei geliyor onlar izin verse bile bizi fanusun içinde büyüttüler. Ben çevre edinemem. Sosyal bir Hayatım yok arkadasim yok dostum yok. Tek basima ne yapacağım ki bir evde
Siz bu mücadeleyi en başta bu olumsuz düşüncelerle kaybettiniz zaten. Siz mücadele etmiyorsunuz ki ya da birşeyleri değiştirmek istemiyorsunuz sadece öfkelisiniz ve isyan ediyorsunuz ailenizi değiştiremezsiniz ama kendinizi ve hayatınızı değiştirebilirsiniz . Bu hayatta hepimizin yolunda gitmeyen şeyleri var ama burası bir ring gibidir herkes hayatını kurmaya çalışıyor. Bir kere kendinize güvenmiyorsunuz zaten. Ailenize karşı dik dursanız okul okumuş kaç yaşında gelmiş kızlarına hala bebek muammelesi yapmazlardı Kesinlike profesyonel yardım şart size . Temkinli olun ama İnsanlardan korkmayın

Abim var 27 yaşında kendisi borçlar umrunda bile değil şerefsizin. Yarım gün dayısının yanında kahvede çalıyor eve gelince yatıyor akşama kadar akşam olunca spora gidiyor günlük hayatı bu şekilde bide marka giyiniyor sevgilisine yediriyor kazandığı parayı ben aileme 2 ay için 20 bin verirken o bugüne kadar 5 bin lira bile vermedi bı b*Ka yaramıyor kendisi hakkımı helal etmiyorum
Vermek ya da vermemek kişinin kendi tercihi.Abiniz kendi hayatına bakıp mutlu oluyor diye onu suçlamayın. Bu bakış açısından çıkıp siz de mutlu olmak için önce şikayet etmeyi ve ailenizi suçlamayı bırakın.Vermek istemiyorsanız siz de vermeyin sonuçta ebeveynlerinizin borcu onların sorumluluğunda siz onların çocuğusunuz.Bu kadar olumsuz bakış acısı ile mutlu olamazsınız yanlış anlamayın lütfen

Ondan para istemiyor mu aileniz?
Annem kaç defa konuyu açtı üzüldu ağladı daha birşey yapamıyor çocuk değil ya dövsun sözünü lafını geçirmiyor babam anneme demişki birşey söyleme yani destek olmuyorsa olmasın üstüne gitme demek. Ben hakkımı helal etmiyorum. Annem hep ayrımcılık yaptı abime toz kondurmuyor laf söyletmiyor

Vermek ya da vermemek kişinin kendi tercihi.Abiniz kendi hayatına bakıp mutlu oluyor diye onu suçlamayın. Bu bakış açısından çıkıp siz de mutlu olmak için önce şikayet etmeyi ve ailenizi suçlamayı bırakın.Vermek istemiyorsanız siz de vermeyin sonuçta ebeveynlerinizin borcu onların sorumluluğunda siz onların çocuğusunuz.Bu kadar olumsuz bakış acısı ile mutlu olamazsınız yanlış anlamayın lütfen
Kardeşim bak ben ailemin zoruyla çalışıyorum asgari ücretin altında alıyorum. Ben para vermesem niye vermiyorsun diyecekler en azından ben elimi taşın altına koyayım yeterki babam cinnet geçirmesin parasizliktan borçlardan ruh hastasi çünkü kendisi sinir krizi cinnet geçirmeye meyilli bir insan

Kardeşim bak ben ailemin zoruyla çalışıyorum asgari ücretin altında alıyorum. Ben para vermesem niye vermiyorsun diyecekler en azından ben elimi taşın altına koyayım yeterki babam cinnet geçirmesin parasizliktan borçlardan ruh hastasi çünkü kendisi sinir krizi cinnet geçirmeye meyilli bir insan
Hayatta hepimizin geçirdiği kötü dönemler olur.Herkesin dönemi başkadır.Madem çalışmak zorundasınız döneminiz suan kötü olabilir ama unutmayın ki hayatta her zaman sadece olumsuzluk olmaz.Elbet geçer ve biter.Siz suan ailenize maddi olarak yardım etmek zorundaysanız ve asgari ücret altına çalışıyorsanız atanmak için çalısın mücadele edinin.Alan dışında çalışsanız da yüksek maaşlar almanız çok zor.Bu maaşla da zaten ayrı bir eve çıkmanız pek olası zaten değil.Önce hayatınızı kuracağınız temeli atmanız lazım yoksa ne aileniz sizi böyle kabul eder ne siz ailenizin şartlarında mutlu olursunuz.okb de ilaç kullanmadan geçecek bir sey değil şimdi annenize batıyor ileride eşinize batacak ya da yine bu şekilde batması size batacak

Paranız yoksa devlet hastanesindeki psikiyatri uzmanlarına görünebilirsiniz. Kendiliğinden geçecek bir durum yok. Yok onlar beni hasta etti ben niye gideyim vs demenizin de hiçbir anlamı yok, bu kavgayı bitirmezseniz hayatınız daha çok ziyan olur. Gidin tedavinizi olun.

Paranız yoksa devlet hastanesindeki psikiyatri uzmanlarına görünebilirsiniz. Kendiliğinden geçecek bir durum yok. Yok onlar beni hasta etti ben niye gideyim vs demenizin de hiçbir anlamı yok, bu kavgayı bitirmezseniz hayatınız daha çok ziyan olur. Gidin tedavinizi olun.
+ sürekli şikayet edip ondan öyle oldum yok bu beni bu hale getirdi demenin de size hiçbir katkısı yok.Sadece olumsuzluk konuşup olumsuzluk çekmekten başka bir işe de yaramaz yani.kendi hayatını kendi değiştirmek için bir şeyler yapacak olan yine sizden başkası değil.biri gelsin de evleneyim kurtulayım gibi bir şey yazmışsınız evlilik hiç sandığınız gibi bir kurtuluş yolu da değil yani bilin sonra orda da hayal kırıklığına uğrayıp ben ailem yüzünden evlendim de böyle oldu demeyin sonra

+ sürekli şikayet edip ondan öyle oldum yok bu beni bu hale getirdi demenin de size hiçbir katkısı yok.Sadece olumsuzluk konuşup olumsuzluk çekmekten başka bir işe de yaramaz yani.kendi hayatını kendi değiştirmek için bir şeyler yapacak olan yine sizden başkası değil.biri gelsin de evleneyim kurtulayım gibi bir şey yazmışsınız evlilik hiç sandığınız gibi bir kurtuluş yolu da değil yani bilin sonra orda da hayal kırıklığına uğrayıp ben ailem yüzünden evlendim de böyle oldu demeyin sonra
Kurban psikolojisi berbat bir kuyu ya, yaptığın hiçbir şeyden sorumlu olmadığın gibi devamlı şikayet edip kendini iyileştirmek için hiçbir adım atmıyorsun. Süper.

Moralim çok bozuk ve kendimi kötü hissediyorum. olayı kısaca anlatayım çok fazla uzatmak istemiyorum. benim titizlik takıntım var. yıllardır böyleyim. üniversitede de böyleydim. sonradan böyle oldum yani doğuştan böyle değildim. takıntım şöyle her gün kirli sepetine çamaşır atoyorum kirli olmasa bile. çok fazla su harcıyorum banyoda uzun süre kalıyorum en fazla 2 saat. yıllardır böyleyim. ne yaptımsam takıntım dan kurtulamadım takıntıma hakim olamadım. mezun olduktan sonra annem benimle sürekli tartışıyor elektrik su fazla geliyormuş her gün makine çalışıyormuş. ilk başta kafama takıyordum sonra umursamamaya çalıştım . yıllardır böyle sürekli azarlıyor tartışıyor benim huyumu kabullenmiyor. önceleri işte çalışmıyordum gözüne geliyordu. şimdi çalışıyorum yine gözüne geliyor. değişen bişey yok. bugün kayış koptu artık. yine tartıştı benimle bu sefer her gün kurutma makinesi çamaşır makinesi çalışıyor diye. banyoda azalan tuvalet kağıdından bile beni sorumlu tuttu üstelik onu eve ben almıştım yani kendi çalıştığım kazandığım parayla. ben her ay aileme 10 bin tl veriyorum bana 5 bin tl kalıyor. ben aylık 5 bin tl ye çalışıyorum çıtım çıkmıyor bundan sorun çıkarmıyorum benim suyu elektriği kullanmam onun gözüne batıyor. ne olacak böyle bilmiyorum. bir çıkış yolu arıyorum bunlarla aynı evde yaşamaktan kurtulmak için. ben suyu elektriği idareli kullansam bu sefer başka davranışlarım gözüne batıcak. işte çalışmıyorken kpss çalışıyordum bu sefer de benim ev işi yapmamam gözüne batıyor. sürekli benim davranışlarım gözüne batıyor. bıktım yoruldum artık ben bunlar yüzünden takıntılı oldum. asla mutlu değilim . 10 yıldır hatta daha fazla asla mutlu değilim bu evde. şu an atanma gibi bir durumum da yok. bir çıkış yolu arıyorum ne yapıcam bilmiyorum. işte çalıştığım halde yineden gözüne batıyor. bu ruh hastalarıyla aynı evde yaşamaktan yoruldum. ben evde kimseye sataşmıyorum pozitif olmaya umursamamaya çalışıyorum sorun çıkarmıyorum alttan almaya çalışıyorum tartışmaya yer açacak konu bulsalar bile konuyu değiştirmeye çalışıyorum . ama bu ruh hastaları beni hayattan bıktırdı artık.

not: önceki konularımı okuyup olumsuz yorum yapanlar umrumda bile değil yorumlarınız. boşuna burda vaktinizi harcamayın
Babam 4 saat banyo yapar her vakıt namazımda saatlerce şu akar abdest alır. Öle rahatlıtor dedım. Ama zarar. Ama günah. Bırazdabıyılesmeye calısmak gerekıto. Babamı ben ikna edemedım tedavı olmaya. Sen gıt dedı bana 😁Yanı bazı şeyler de ısraf

Siz bu mücadeleyi en başta bu olumsuz düşüncelerle kaybettiniz zaten. Siz mücadele etmiyorsunuz ki ya da birşeyleri değiştirmek istemiyorsunuz sadece öfkelisiniz ve isyan ediyorsunuz ailenizi değiştiremezsiniz ama kendinizi ve hayatınızı değiştirebilirsiniz . Bu hayatta hepimizin yolunda gitmeyen şeyleri var ama burası bir ring gibidir herkes hayatını kurmaya çalışıyor. Bir kere kendinize güvenmiyorsunuz zaten. Ailenize karşı dik dursanız okul okumuş kaç yaşında gelmiş kızlarına hala bebek muammelesi yapmazlardı Kesinlike profesyonel yardım şart size . Temkinli olun ama İnsanlardan korkmayın
Doğulu bir ailede büyümenin bedeli budur

Kurban psikolojisi berbat bir kuyu ya, yaptığın hiçbir şeyden sorumlu olmadığın gibi devamlı şikayet edip kendini iyileştirmek için hiçbir adım atmıyorsun. Süper.
Benim abim hem bir erkek hem 27 yaşında esşek kadar insan olmasına rağmen arkadaşının evinde yatıya kaldı diye babam evde kıyameti kopardı o günden sonra abim bir daha arkadaşının evinde kalamadı. Sizce benim bir ev arkadaşı bulup ayrı eve çıkmama müsade eder mi bir düşünün

Sizin iyileşesiniz yok
Hayatım değişecek diye bekliyorum
Kendimi değiştirmek için en basta terapi almam lazım hayatimi değiştirmek için para kazanmam lazım ikiside yok bende

Aileme dik durmaya kalkarsam bağırır çağırır azarlar kıyameti koparır hatta dövmeye bile kalkarlar

Benim abim hem bir erkek hem 27 yaşında esşek kadar insan olmasına rağmen arkadaşının evinde yatıya kaldı diye babam evde kıyameti kopardı o günden sonra abim bir daha arkadaşının evinde kalamadı. Sizce benim bir ev arkadaşı bulup ayrı eve çıkmama müsade eder mi bir düşünün
Size ayrı eve çıkın gibi ütopik bir fikir vermedim zaten, bunu nereden çıkardınız ki? Mhrs üzerinden bir devlet hastanesinde çalışan psikiyatri uzmanından randevu alın dedim sadece. Ama siz hala şikayet ediyorsunuz, hayatınız oturduğunuz yerden mucize beklemekle değişmez.

Size ayrı eve çıkın gibi ütopik bir fikir vermedim zaten, bunu nereden çıkardınız ki? Mhrs üzerinden bir devlet hastanesinde çalışan psikiyatri uzmanından randevu alın dedim sadece. Ama siz hala şikayet ediyorsunuz, hayatınız oturduğunuz yerden mucize beklemekle değişmez.
Bir kere ben ilaç kullanmam önyargılı değilim. Lise sonda kendim gittim devlet has. Psikiyatriye. İlaç verdi çok ağırdı sadece uyuyordum. Tekrar gittim bunu kullanamayacagimi söyledim hafif olandan verdi kafam bi milyon oluyordu bıraktıgimda rahatlamistim..eğer bilgi sahibi değilseniz psikiyatri ilaçları insanların psikolojisini daha beter yapıyor intihara sürüklüyor. Deneyimledigim için biliyorum lise sonda. Kullandim ömrümün sonuna kadar kullanmayi düşünmüyorum ama aklımda bir psikolog var param yeterse bana online terapi alacağım

destek almak sizi rahatlatabilir diye düşünüyorum, çünkü özellikle temizlik konusundaki bu takıntılar psikolojik olarak üstesinden gelinememiş durumların dışa vurumu olarak ortaya çıkıyor, ailemde de bu tarz sorunlar yaşamıştım titizlik takıntısı olarak kendini göstermişti. Şu anki kazancınızla ayrı eve çıkmanız pek mümkün görünmüyor, bu yüzden destek alabilirseniz hem ailenizle olan sorunları hem de temizlik hassasiyetini aşabilirsiniz belki
Aslında temizlik takıntımın altında yatan başka bir sebep daha var benim yıllardır süren bir hastalığım var 5 yıl önceki açtığım konularda bakabilirsiniz burda detay vermek istemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X