Merhabalar
Bu sayfaya bayıldım , baştan sona okudum . çok motive edici olmuş gerçekten. Ben de bu aralar harcamalarımı yoluna koyup biraz da olsa birikim yapmak istiyorum .
Bu ay maaşımla;
1. 53500 tl kredi kartı ödemem var . Mercburen asgari ödeme yapacağım. Diğer aya kadar nakit harcama yapıp kartımı hafifletmek istiyorum.
2.Oğlumun futbol ödemesi 2500 tl
3.Bateri kursu 2000 tl
4.Okul taksiti 28000 tl
5.Araç kredisi 27000 tl
Ev düzeni için bir yardımcı bulamıyorum maalesef. Çok denedim ama yarım yamalak yapılan işlere verdiğim ücretler canımı sıkıyor. Haftasonuna bırakmayacak şekilde hergün bir yeri yapmak şimdilik beni idare ediyor. Robot süpürge en büyük yardımcım .Pazar akşamından 2 çeşit sulu yemek bizi hafta içi idare ediyor. Yanına salata-çorba ile destekliyorum.
Alışveriş yapmayı -özellikle de giyim - seviyorum. Ama artık ülkemizde herşey gibi kıyafette aşırı derece de pahalı. Az ve öz almaya yöneliyorum. Sezon başında alışveriş yaptığım markaları geziyorum . Online bir favori listesi oluşturuyorum. Önce gerçekten ihtiyacım olanları alıyorum . Sonraki aşama da indirim dönemine denk getirip beğendiklerime geçiyorum .
Ev düzeninde de oldukça sadeleştim . Sadece 1 yemek takımı , 1 tencere-tava seti ve ihtiyacımız kadar bardak -cam malzeme ile yola devam ediyorum . İşime yaramayan eşyaları el altından kaldırıyorum . Eğer 2-3 ay içerisinde ihtiyaç olmadıysa bahçe evine götürüyorum .
Yoğun bir tempoda çalışan anneyim. Eşim işi dolayısıyla sürekli şehir dışında oluyor. 1 oğlum var. Bu süreçte kendime vakit ayırmaya gerçekten çok ihtiyacım oluyor. Çok zorda olsa spor yapmaya çalışıyorum . Resmen kendimi sürükleyerek götürüyorum ama en azından kendime bir iyilik etmiş oluyorum .
Merhabalar
N
nurofen11
topiğimize hoş geldiniz.
Ev düzeni için bende 1 defa dışardan yardımcı aldım ve evimde başkalarının olması fikrinden hoşlanmadım. Tüm günümü öldürüp başını beklemeyi de sevmedim. İş yapsam bir dert yapmasam başını beklesem suçluluk duyuyorum.
Sonra dedim ki yani düzene koymak ne kadar zor olabilir. Gücüm kuvvetim yerinde çok şükür. Eşimde yardımcı oluyor hakkını yiyemem. Onun çalışma saatleri benden çok olduğu için düzeni ben oluşturdum arada yardımını istiyorum.
Hem evliyim hem çocuklu hem de çalışıyorum. Oluyor ama yani..
Birde tasarrufun kadından geçtiğine inanıyorum. Bir erkek evdeki ihtiyaçları tam olarak anlayamıyor ve o tasarruf yapmaya çalıştığında olay pintiliğe gidebiliyor. Ama kadın ihtiyaçları ve sıralamasını düzeni kurarsa tasarrufta yapıyor.. Evi eksiksizde bırakmıyor.
Örneğin benim eşim yemek yapamaz değil yemek yapabilir ama dolapta yemek varken gider kafasına göre yemek yapar.. dolaptaki israf olur yada buzlukta et varken gider et alır.. 250 gr kıymayla yapılacak bir şeyi yarım kiloyla yapabilir.
Önemli olan işleri parçalı yapmak, müsait olduğumuz zaman dilimlerde küçük parçaları bitirmek böylece büyük temizliğe büyük iş kalmamasını sağlamak..
Mesela ben ocağımı her zaman yemekten sonra bulaşık yıkarken silerim. Hiçbir zaman ocağı silmek için ayrıca bir zaman harcamam..
Bir günümü çamaşır yıkama günü olarak ayırmam çamaşırları evde olduğum bir günde atarım o zaten 1 saatte yıkarken ben işlerime bakarım bitince asarım, bazen akşam tv izlerken atar yıkarım yani..
Salondaki tozları tv izlerken elim boş ise alırım, böyle olunca ev tozlanmıyor da..