• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dağlardan büyük derdim var benim

Kararımı verdim akşam babamları çağırıp gidecem hiç arayıp sormayacamda bakalım nolacak elbet bir sonuca varır boşanırsada kendi bilir ama karar verdim artık gururumu sevgimin önüne alacam oğlum gurursuz bir kadına anne demek istemez herhalde kararlıyım düzelmeden dönmeyecem
annesi yüzünden yuvanı mı yıkacaksın emin misin yarın birgün dayanamayıp dönersen daha kötü olacak iyice düşün dönmeyeceksen öyle çık o kapıdan

Tabi ki daha kötü şeyler yaşayan insanlarda var ama benim derdimde bana göre büyük başkasına göre küçüktür
öyledir tabi ama sanki olayları fazla abartan bi halin var daha çok gençsin bebegin daha çok küçük o çocuk büyüyecek belki bişeyler isteyecek ama alamayacaksın belki daha baska seyler yasayacaksın Allah korusun

sakin ol bence.
bir süre k.validenden vs. eşine bahsetme.
yokmuş ,her şey yolunda gibi davran.
senin şikayetlerinden vs. bunalmış olabilir.
çocukça panikleyip,kendini zarara uğratacak adımlar atma.
insan ilişkileri kolay değildir.
k.validen negatif biri ama eşinle evindeyken o da sürekli sözlerinle aranızda yaşamasın.

bayan olmama rağmen şikayetçi insanlardan uzak durmaya çalışıyorum.
ruhumu karatıyor sanki.
sen de hoşlanmazsın eminim..karşındakinin bakış açısıyla değerlendir.

normalde eşin iyiyse zamana bırak.
aklı başına gelecektir elbet.
ama sen bunu sağlama çabasında olman itici olur.
sonuçta ailesine çok bağlı ve daha evliliğinin ,yuvasının kıymetinin farkında değil.
fevri çıkışlar yapmışsın.haklı olduğun halde haksız duruma düşmüşsün.
sen sakince kırıldığını dile getirsen eşin seni senden önce düşünürdü.

kavgayla istediğini yapamazsın.bu kendini ezdirmemek değil.
şimdi gidersen k.validen emin ol kahrından ölür!

eşin sana mesafeliyse sen de öyle ol.
ölüp,bitiyorum diyip sonra da gemileri kolayca yakma.
bu kez değerin ve ağırlığın olmaz.

kısa sürede çok müdehale olmuş hayatınıza.
başlı başına saçmalık eve gelmeleri.tüm aileyi toplamaları.
önce siz birbirinize alışmalıydınız.

Böyle konularda genelde hep yazılıyor ya eskiden anneler hemen boşanır mıydı
Sabrederlerdi Yok bu kadarcık şeyle yuva mı yıkılır falan
Eskiden öyle hemen boşanılır mıydı annelerimiz nelere katlandı siz hemen pes ediyorsunuz falan
Şunu da unutmamak lazım
Şu an size bunları yaşatan kocişleriniz o "sorunlu ama annenin fedakarlığı ayakta kalan evliliklerde" büyüyen yetişen çocuklar

Böyle konularda genelde hep yazılıyor ya eskiden anneler hemen boşanır mıydı
Sabrederlerdi Yok bu kadarcık şeyle yuva mı yıkılır falan
Eskiden öyle hemen boşanılır mıydı annelerimiz nelere katlandı siz hemen pes ediyorsunuz falan
Şunu da unutmamak lazım
Şu an size bunları yaşatan kocişleriniz o "sorunlu ama annenin fedakarlığı ayakta kalan evliliklerde" büyüyen yetişen çocuklar
haklısın tabi ama bazı kızlarımızda erkeklerimizde limon çekirdeğini doldurmayacak şeyler yüzünden yuvalarını yıkıyor yoksa ben kadın kırsın dizini otursunu savunmuyorum sırf kv de yüzünden yıkma yuvanı diyorum

sevgi saygi hepsi bitmis gozkuyor.boyle buhranli bir ortamda bulunmak zor oluyordur.yani yapilacaklar ortada tabi biraz cesaret...

öyledir tabi ama sanki olayları fazla abartan bi halin var daha çok gençsin bebegin daha çok küçük o çocuk büyüyecek belki bişeyler isteyecek ama alamayacaksın belki daha baska seyler yasayacaksın Allah korusun
Haymeana nasıl bir nick olmuş ya, zaten dirilişde o isme şaşırıp dururdum :KK45:

Meraba bayanlar ben 1.5 yıllık evli 3 aylık erkek bebek annesi 22 yaşında genç bir anneyimderdim şu
Kocam ve kayınvalide..
Biz daha 10 günlük evliyken kayınvalidem kalktı kocasıyla beraber bize geldi ramazanı bizde geçirmek adına bir aydan fazla bizde kaldı yanloz o değil kayınlarım görümcem görümcemin kocası çocukları falan hele hetgün ayrı ayrı çağırdıkları misafirleri saymıyorum yepyeni evim eşyalarım ne hale geldi bide ben o dönem hamile olduğumu öğrendim tabi o kadar misafir ağırlamaktan düştü bebeğim düşük yaptığım günde k.v damadıyla birlikte piknikteydi eşim gitti onu eve getirdi falan herneyse ben düşük yaptıktan sonra gittiler aradan 3 ay geçti yine geldiler sabah kahvaltıda eşimle şakalaştık kv kalktı bana bi gürledi nasıl oğluma öyle dersin utan falan bende artık dayamadım sen niye karışıuosun karıkoca arasına falan dedim böyle tartışma oldu aramızda sonra onlar evlerine geri gitti kocam tabi bana hayatı zehir etti hep onlafın tarafını tuttu hepp neyse ben yine hamile kaldım bunlar yine geldi kv herseyime karışıyo ben cok güzel yemek yaparım en azından çevremdekiler öyle söyler ya kadın kendi evimde yemek yapmama izin vermiyor yok o öyle yapılmaz bu böyle yapılmaz sonra gidiyor eşime falan bakın ben çorbayı ondan daha güzel yaptım bakın ben bunu ne kadar harika yaptım sonra gidiyor evdeki yağdanlığın içine ayran dolduruyor bunun gibi bi sürü şey birazda pasaklıdır ben titizim biraz neyse ben ufak ufak onu uyarmaya çalışıyorum anlamıyor bende hep eşime anlatyım bu durum beni rahatsız ediyo falan diye eşimde idare et kadın bişey yapmamış sana yardım ediyo diyo kaynanandır biraz çekeceksin falan en son herkes sofraya oturmuş yemek yiyo afedersinizi kv bütün etleri yemiş bende aaa niye biraz banada bırakmadınız dedim o da al bu pilavı ye ona et kokusu sinmiştir yeter sana dedi ki bende hamileyim bunun üzerine artık dayanamadım aileme anlattım onlarda geldi götürdü beni bi sürü kavga çıktı sonra döndüm evine hamileydim çünkü kayınvalidelerde küstü bi daha size gelmicez diyip evlerine gittiler bunun üstüne arkamdan bana bi ton iftira atmış kocamı doldurmuş kocam beni suçlu gördü halada öyle görüyo kv doğumuma bile gelmedi kocam onlar gelmedi diye bana neler çektirdi en son dün gece tartışdık bütün gece uyumadım ağlamaktan gözlerim şişti kocam benim ağlama sesimi duymamak için odasının kapısını kapattı yattı eskiden böyle değildi bana kıyamazdı artık sevmiyor beni bende çıkıp gidecektim geldi kapıyı kilitledi sabah babanı çağır o gelip götürsün seni dedi sen artık benim ayağımın altındasın falan dedi çok kaşbim acıyor eşimi seviyorum oda seviyodu ama artık sevmediğine eminim gidip ablasına karım çok dırdırcı sizinle ilgili konuşuyo hep ben çok sıkıldım ayrılacam falan demiş kocam dahil bütün aile işleri yokmuş gibi hep beni konuşuyolar kocama bi türlü derdimi anlatamıyorum bana sen delisin psikolojin bozuk ondan anneme böyle yaptın artık gelmicekler annem seni çok seviyor sen ona ne yaptın zavallı kadın sana ne yapmış falan diyo ben şimdi ne yapmalıyım nolur bi yol gösterin

Bak canım bi okul düşün okulda sevmediğin birisi seni tahrik ediyor sende ona sinir oluyorsun tam vuracaksın hoca geliyor görüyor suçlu sen oluyorsun disipline yollanıp okuldan uzaklaştırılıyorsun ama seni kışkırtan ona vurmana neden olan kişi hiç bi şekilde ceza almıyor. Needen çünkü o birşeyleri göz önünde yapmıyor böyle alttan alttan yapıyor .
Kayınvalidende aynı o şekilde yaptığı için suçsuz görünmüş bir de kocanın annesiş olduğu için hep haklı görmüştür . Bir de nedense sen küçüksün o büyük ya hep onlar haklıymış gibi görünüyorlar . O sen kışkırttıkça sen tepkilerini herkesin gözünün önünde vermişsin . O yüzdende kocan senden biraz uzaklaşmş . Yani haklıyken haksız duruma düşmüşsün .
Pilavın üstüne et kokusu sinmiştir o sana yeter demek nedr ya hem de hamile kadına . Eşinden et isteseydin madem canım çok istiyor kocacım bana kalmamış birazcık daha alabilr miyiz deseydin kenarı çekip annen pilavın üstünde et kokusu sinmiştir ondan ye dedi bana kalmamış malesef canım çok çekmişti deseydin kibarca . O zaman haklı sen haksız olan o olurdu %100 . Kibarca kayınvalidenin yaptığı pisliği vurgulayarak alttan alttan eşinin aklına soksaydın ..
Ama olmuş bitmiş .Sana önerim şimdi git kocanın yanına ( içnden gelmese dahi ) öp sarıl . Ben seni özlüyorum çok da seviyorum de . KAyınvalidenin aranıza girmesine izin verme . ONa da cevabını altan alttan belli etmden ver . aynnı onun yaptığı gibi . Yak canını ama kimse görmesin .. Soran olursada inkar et ağla acıtasyon yap . Ama vurup kırma bağırıp çağırmadan masua yap .

babanın evine gidince herşey çözülecekmi sonra ne olacak sonsuza kadar onlarla mı yaşlanacaksın yoksa cekip biriyle daha mı evleneceksin baba evi diye bişey yok bacım palavra hepsi baba evine dönünce bile mutsuz olabiliyor insan baba evinden bir kere çıkan tam çıkıyor orda koca evindekinden daha da huzursuz bitkin olursun hele bi de çoçuk olduktan sonra belki onlara göre sen baş tacısın ama sen kendini fazlalık gibi gorursun... kocana da gelince seni seveni seveceksin bu devirdi kadının sevgisiyle bi evlilik yurumuyor maalesef acı ve gerçek ...

Allah yardimciniz olsun.esinizle annesi hakkinda iyi veya kotu birsey konusmayin.Cocugunuza cok iyi bir annelik yapmaya calisin.O zaten bunu gorurse size hayran olacaktir.Tum moral bouklugunuzu birakip cocugunuza odaklanin.Esinize de sevdigi yemekleri tatlilari yapin.onu onemsediginizi belirtin.Annesi ile ilgili konu acarsa belki ben yanlis anladim falan diye yumusak bir sekilde konuyu gecistirin.Bir sure bu sekilde devam edin sabirli bir sekilde moral bozuklugunu kenara birakip bunlari uygulayin.Esinizle arayi duzeltir duzeltmez de kv den uzak bir yere tasinin.
İyi eş rolleri bu tür insanlara yaramaz,
Elini verirsin kolunu alirlar,
Eve resmen yerleşecekler, esip duruyor kimse bir dur diyemiyor. Benim annemin okuma yazması yok ama bu konularda herkesden daha olgun, geliştirmiş, görmüş. Asla kocamla arami bozacak bir şey yapmaz. Evimizede üzülsem bile misafir gibi gelir. Ama erkek anneleri nedense cingene gibi! Nerde cesareti bulurlar, hala o eski kafa işte!
Eseriz nasilsa katlanir sanirlar hala bu devirin kizlarini. Yok ögle bir dünya! Kimse kimseye muhtaç degil arkadaşim. Artik erkekler bizlerden korksunki herkes ayagini yorgana göre uzatsin..

Back