• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık kazancını söylemeyen eş

Gizli yapmaktan değilde ona göre kafasına esti erkek adam hesap mi verir karısına diye çok da kazanmaya başlayınca egosu da şişti bnm kabul edemediğim bu ego şişkinliği zaten

Eli biraz para gorunce tavri değişen egosu şişen, hesap mi verecegim triplerine giren adama bence cok fazla guveniyorsunuz. Parayla tavri egosu degisen birinden ben her şeyi beklerim.
Kazanci belli olmayabilir bunun aciklamasi bu sekilde kavga cikmadan da yapilabilirdi, gonlunuzu alabilirdi.

Eşimin maddi olarak en dusuk halini de gordum en iyi kazandigi halini de gördüm. Hiç bir değisiklik olmadi hal hareketlerinde. Üyelere kiziyorsunuz ama bence fazla guvenmeyin boyle yapan birine

Gizli yapmaktan değilde ona göre kafasına esti erkek adam hesap mi verir karısına diye çok da kazanmaya başlayınca egosu da şişti bnm kabul edemediğim bu ego şişkinliği zaten
Erkek adam hesap da verir ama bu hesap vermek değil, ortak bütçe, belki yatırım yapacaksınız, belki bir fikriniz var, belki sadece bilmek istediniz ya, nasıl söylemiyormuş, maaşlar eşitken hesaplar ortaktı da çok kazanmaya başlayınca hesabını mı ayıracak. Sen kazandığın miktarı söylemesen o bozulmayacak mı? Ödemeleriniz hesaplarınız ayrıysa, ev giderleri paylaşılmışsa bir derece haklı ama para yönetimi ondaysa, hele sizin paranızı da o yönetiyorsa pardon ama eşek gibi söyleyecek. Nerede kaç parası var bileceksiniz. Yarın adama bir şey olsa ne yapacaksınız, maaşı ne kadardı, nereye ne kadar ödeme yapardı, kime borcu kimden alacağı vardı hepsini bilmek zorundasınız, her şeyden önce yasal mirasçısısınız.

Eli biraz para gorunce tavri değişen egosu şişen, hesap mi verecegim triplerine giren adama bence cok fazla guveniyorsunuz. Parayla tavri egosu degisen birinden ben her şeyi beklerim.
Kazanci belli olmayabilir bunun aciklamasi bu sekilde kavga cikmadan da yapilabilirdi, gonlunuzu alabilirdi.

Eşimin maddi olarak en dusuk halini de gordum en iyi kazandigi halini de gördüm. Hiç bir değisiklik olmadi hal hareketlerinde. Üyelere kiziyorsunuz ama bence fazla guvenmeyin boyle yapan birine
Bende diyorum ki barışınca restini çekeyim ayıralım hesapları diyeyim tüm fatura ve harcamalar ona ait harcligimi da ver çalışmıyor say beni madem ki beni ekonomiden yok saymak istyrsun bende aormym sana kazancını diyeyim kendi para mi da biriktireyim en azinda kendimi salak gibi hissetmem

Erkek adam hesap da verir ama bu hesap vermek değil, ortak bütçe, belki yatırım yapacaksınız, belki bir fikriniz var, belki sadece bilmek istediniz ya, nasıl söylemiyormuş, maaşlar eşitken hesaplar ortaktı da çok kazanmaya başlayınca hesabını mı ayıracak. Sen kazandığın miktarı söylemesen o bozulmayacak mı? Ödemeleriniz hesaplarınız ayrıysa, ev giderleri paylaşılmışsa bir derece haklı ama para yönetimi ondaysa, hele sizin paranızı da o yönetiyorsa pardon ama eşek gibi söyleyecek. Nerede kaç parası var bileceksiniz. Yarın adama bir şey olsa ne yapacaksınız, maaşı ne kadardı, nereye ne kadar ödeme yapardı, kime borcu kimden alacağı vardı hepsini bilmek zorundasınız, her şeyden önce yasal mirasçısısınız.
İşte benim kaldiramadigim bu asla yapmaz diyordum ama egosu şişti kendi kabul etmiyor ama essek yüküyle para kazanıyorum lafları şakayla karışık ağzından düşmüyor bu işe onu yönlendiren de bendim halbuki

Daha once soyleyip suan söylememesi bnein acimdan kirilacak bir mevzudan ziyade fazlasiyla şüphe uyandırıcı olurdu.

Dün eşimle kavga ettik Aslında her şey yolundaydı yürüyüşe çıktık aramız iyiydi fakat birden tartışma çıktı şöyle özet geçeyim bizim eşimle evlendgmzden beri maddiyatimiz ortak ben onun bilirim nekdr kazandığını o da bilir şimdi eşim özel ben devlet çalışıyorum bnm kazandgmdan çok fazla kazanıyor cimri degildir ben hep bilirim nekdr kazandigini fakat dün sohbet esnasında sordum bu aylık nekadar kazancın diye söylemedi geçiştirdi usteledim şaka yapıyor sandım değilmiş benden hesap sorar gibisin falan dedi öyle değil dedim ama soylemiycem artık falan dedi çok bozuldum kapattigimiz hiç alakası olmayan eski konuyu açtı üstüne çok canım sıkıldı sen her sıkıştığında arkanda durdum ben şimdi böyle mi yapiyon falan dedim artık pul kadar değerin yok gözümde dedim lafını geri al ağır dedi almayacam dedim bide üstüne beni paragozlukle suçladı üstüne sözümü geri almazsam arabanın anahtarını alıp evden gideceğini söyledi geri almadım yalnız gidersen birdaha giremezsin dedim neyse eve çıktık gitmedi ama konuşmadık hiç ben çok kırgınım dünden beri ağlıyorum ara ara çok zoruma gitti kizlar 6yilik kocam benden ayrı gayrı yapmaya çalışıyor oysa ben hep ailemizin bütçesini düşündüm hep maddi durumumuz iyiydi ama hiç öyle şahsıma takılar marka kıyafetleri almadım evlenirken altın istemem düğünde takılanların hepsini bozup araba aldık bakin biz diyorum yeri geldi sıkıştı Kredi çektim az verdi banka ama olsun kötü günler yasadiginda birgün soylenmedim hep destek oldum şimdi geldiği konuda her ay en az beş katim kazanıyor ama bana ilk kez kazancım beni ilgilendirir tarzı konuştu çok ağrıma gitti (öte yandan yine aynı adam biriktirdiği parayla bnm arabamı yenilemeye çalışıyor her istediğimi yapar tatil falan hoş ben de çok uçmak ekonomi bir diye)sizce napmaliyim bu durumda
Yanı ne var ki bu soruda , bence eşinizle başka sorunlarınız var bu da cabası olmuş..

Benimde eşim söylemiyor aylik kazancını erkeğin maasi sorulmaz diyor bende ilk zamanlar cok soruyordum problem haline getiriyordum aile içi gizli saklı mi olur diye. Ailenin geçimini sağlıyor bize güzel bakiyot ama istemiyor söylemek bende artık cok istemiyorum. Bende kendi işimi yapıyorum o da bana kazancimi hic sormamis sonradan farkettim bende ustelemez oldum
Bütün mantıklı yorumlara da beğenmedim atmışsınız. Derdiniz ne? Bir yabancıyla birlikte aynı evde yaşıyorsunuz, normal bir durum değil. Sorgulamak yerine mantıklı yorum yapanların dediklerini beğenmemek... gerçeklerle yüzleşmek istemiyorsunuz galiba. Bir de çocuk gelişimciymişiniz.

Ben yakın arkadaşlarımın bile maaşını biliyorum, eşim, sevgilim maaşını söylemese biz birlikte değil miyiz diye sorgularım. Madem hayatınızı paylaşmayacaksınız niye evlisiniz?

Bütün mantıklı yorumlara da beğenmedim atmışsınız. Derdiniz ne? Bir yabancıyla birlikte aynı evde yaşıyorsunuz, normal bir durum değil. Sorgulamak yerine mantıklı yorum yapanların dediklerini beğenmemek... gerçeklerle yüzleşmek istemiyorsunuz galiba. Bir de çocuk gelişimciymişiniz.

Ben yakın arkadaşlarımın bile maaşını biliyorum, eşim, sevgilim maaşını söylemese biz birlikte değil miyiz diye sorgularım. Madem hayatınızı paylaşmayacaksınız niye evlisiniz?
Size göre maddiyatla mi hayat paylaşılır. Siz benim mesleğimi asagilayamazsiniz haddinizi bilin!

Dün eşimle kavga ettik Aslında her şey yolundaydı yürüyüşe çıktık aramız iyiydi fakat birden tartışma çıktı şöyle özet geçeyim bizim eşimle evlendgmzden beri maddiyatimiz ortak ben onun bilirim nekdr kazandığını o da bilir şimdi eşim özel ben devlet çalışıyorum bnm kazandgmdan çok fazla kazanıyor cimri degildir ben hep bilirim nekdr kazandigini fakat dün sohbet esnasında sordum bu aylık nekadar kazancın diye söylemedi geçiştirdi usteledim şaka yapıyor sandım değilmiş benden hesap sorar gibisin falan dedi öyle değil dedim ama soylemiycem artık falan dedi çok bozuldum kapattigimiz hiç alakası olmayan eski konuyu açtı üstüne çok canım sıkıldı sen her sıkıştığında arkanda durdum ben şimdi böyle mi yapiyon falan dedim artık pul kadar değerin yok gözümde dedim lafını geri al ağır dedi almayacam dedim bide üstüne beni paragozlukle suçladı üstüne sözümü geri almazsam arabanın anahtarını alıp evden gideceğini söyledi geri almadım yalnız gidersen birdaha giremezsin dedim neyse eve çıktık gitmedi ama konuşmadık hiç ben çok kırgınım dünden beri ağlıyorum ara ara çok zoruma gitti kizlar 6yilik kocam benden ayrı gayrı yapmaya çalışıyor oysa ben hep ailemizin bütçesini düşündüm hep maddi durumumuz iyiydi ama hiç öyle şahsıma takılar marka kıyafetleri almadım evlenirken altın istemem düğünde takılanların hepsini bozup araba aldık bakin biz diyorum yeri geldi sıkıştı Kredi çektim az verdi banka ama olsun kötü günler yasadiginda birgün soylenmedim hep destek oldum şimdi geldiği konuda her ay en az beş katim kazanıyor ama bana ilk kez kazancım beni ilgilendirir tarzı konuştu çok ağrıma gitti (öte yandan yine aynı adam biriktirdiği parayla bnm arabamı yenilemeye çalışıyor her istediğimi yapar tatil falan hoş ben de çok uçmak ekonomi bir diye)sizce napmaliyim bu durumda
Bence isleri kotuye gidiyor olabilir

Size göre maddiyatla mi hayat paylaşılır. Siz benim mesleğimi asagilayamazsiniz haddinizi bilin!
Maddiyatla hayat paylaşılmaz. Fakat iki kişi evlendiğinde bütçeleri birleşir, çünkü birlikte yaşarlar, giderleri ortaktır. Tabii ki kişisel harcamalar da olur, o ayrı. Hayatı paylaştığın, her gece aynı yatakta uyuduğun insana, hayatının en önemli bilgilerinden biri olan maaşının ne kadar olduğunu söylersin. Maddiyat önemli olduğu için değil. Söylememek anormal bir durum olduğu için. Böyle bir bilgiyi vermemek için ekstra çaba harcamak, vermemek için direnmek demek, adam sizi hayat arkadaşı olarak görmüyor ve sizden bir şeyler gizliyor demektir. Belki ayrılmayı düşünüyor ve bir kenarda para biriktiriyor? Belki size hiiiiç sormadan bir yere tatile gidecek, pahalı bir araba alacak? Kısaca, sizi hayat arkadaşı olarak görmüyor, parayı koklatmak istemiyor. Yoksa insanın eşine maaşının ne kadar olduğunu söylememesi için HİÇBİR SEBEP OLAMAZ. Siz kendinizi kandırmaya devam edin.

Mesleğinizi aşağılamadım ayrıca, ironiyi vurguladım sadece.

Yanı ne var ki bu soruda , bence eşinizle başka sorunlarınız var bu da cabası olmuş..
Evet başka sorunlar var o da bu sorunlari açıp konuları birlestirince çıldırdım(konular alakalı değil yani maddiyat değil ben ona bı konuda yalan söyledim ortaya çıktı yalanım hataliydim bı ama o konu2ay önceydi)

Eşinizin maaşı ile sizin maaşınız arasındaki uçurum arttıkça eşiniz sizin evinize olan katkınızı "beğenmez" olmuş ve kendi bütçesini oluşturup eve katkısını belli bir oranda tutmaya karar vermiş.Başka açıklama gelmiyor aklıma..ama madem paragöz sizmişsiniz neden arabayı alıp evden gidiyor onu anlamadım.Sonuçta paragöz kadın benim gibi düşünür arabayı da bırak der 🤣🤣

Hic bir zaman söylememezlik yapmamış, dün sorduğunuzda söylememesi ilginç.
Ben eşimin donuna kadar bilirken bi zahmet bankada ki parasını da bileyim.

Maddiyat da paylaşımın parçasıdır, evliyiz ama sevişmiyoruz, evliyiz ama konuşmuyoruz kadar saçma bunun gizlenmesi, birikimi ayrı bile yapsan birbirinden haberin olur. Hayat arkadaşlığı bunu gerektirir

Eşinizin maaşı ile sizin maaşınız arasındaki uçurum arttıkça eşiniz sizin evinize olan katkınızı "beğenmez" olmuş ve kendi bütçesini oluşturup eve katkısını belli bir oranda tutmaya karar vermiş.Başka açıklama gelmiyor aklıma..ama madem paragöz sizmişsiniz neden arabayı alıp evden gidiyor onu anlamadım.Sonuçta paragöz kadın benim gibi düşünür arabayı da bırak der 🤣🤣
Kendi arabasını benimkini değil

Eşim kendi işiyle meşgul. Ticaret yapıyor. Ne kazandığı belli değil. Banka hesaplarında ciddi bir hareket var. Evlendiğim ilk yıl soruyordum ben. Şu kadarımız mı var, şu kadarımız mı yok, nasıl açıklayayım sana tek tek diyordu. 2 milyon görsen sevinme, 200 lira görsen üzülme diyordu. Sonra bende sormaktan vazgeçtim. Sizin kocanız da neyi söyleyecek ki belli olmayan şeyi. Ama bunu daha güzel bi yolla anlatabilirdi höt hötlük yapmış.
çok doğru eşinizde çok doğru söylemiş...

eşimin kendi işi , iş sahibi olanlar bilirki bir ay diğer ayı tutmaz giderlerde gelirlerde değişkendir cebimde 20 tl olduğu günde oldu bir günde ciddi paralarda geçti ... ama ortalama aylık gelir yine de bellidir şöyle ki ;
dükkan kirası+ ofis aylık giderleri +yol gideri+ev giderleri +faturalar +varsa personel gideri bunlar her ay ödeniyor demek ki her ay en az o kadar kazanıyor :)
eşimin muhasebecisi benim :KK53:tüm banka hesapları tüm giderler gelir yönetimi hepsi bende adam bana soruyor ne kadar param var diye kıyamam

Fazla kazanınca değişmeye başlayan eşe her konuda dikkat edin derim.

Siz maaşınızı eşinize mi gönderiyorsunuz? Madem kendi geliri gizli saklı kalacak "erkek adam" olarak karısının maaşına da dokunmasın. Sizin maaşı giderler, borçlar için almayı biliyor, kendisine gelince ne kadar kazanıyorum söylemem. Ne güzel dünya.

Evet başka sorunlar var o da bu sorunlari açıp konuları birlestirince çıldırdım(konular alakalı değil yani maddiyat değil ben ona bı konuda yalan söyledim ortaya çıktı yalanım hataliydim bı ama o konu2ay önceydi)

Size göre konular birbiriyle alakasız ancak eşinize göre alakalı olabilir ; ki ben de alakalı olduğunu düşünüyorum.

Paylaşımlarınıza göre Aralık 2020 den bu yana, eşinizle aranızda bazı sorunlar var gibi görünüyor. En az 1,5 yıldır üstünü örtüp geçtiğiniz ancak kökten çözmediğiniz sorunların yansımalarını yaşıyor olabilirsiniz.

Umarım sorunlarınızı çözebilirsiniz.

Kendi arabasını benimkini değil
Kuzum sen "paragöz" olanmışsın ya hani !? ..bu yüzden söyledim.Paragöz olan birisi olarak "benim malım, benim malımdır..senin malın , yine benim malımdır" demen gayet tutarlı olurdu. Tutarsız olan paragöz olmadığını iddia edip karısından maaşını gizleme /saklama davranışında bulunan eşin 🤷‍♀️

Back