• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık kazancını söylemeyen eş

Evet başka sorunlar var o da bu sorunlari açıp konuları birlestirince çıldırdım(konular alakalı değil yani maddiyat değil ben ona bı konuda yalan söyledim ortaya çıktı yalanım hataliydim bı ama o konu2ay önceydi)
Erkekler nedense işin içinden çıkamayınca eski sorunları kullanıyor, madem size para lafı ediyor siz de hesabınızı tamemen ayırın anlasın nasıl oluyormuş ayrı gayrı...

çok doğru eşinizde çok doğru söylemiş...

eşimin kendi işi , iş sahibi olanlar bilirki bir ay diğer ayı tutmaz giderlerde gelirlerde değişkendir cebimde 20 tl olduğu günde oldu bir günde ciddi paralarda geçti ... ama ortalama aylık gelir yine de bellidir şöyle ki ;
dükkan kirası+ ofis aylık giderleri +yol gideri+ev giderleri +faturalar +varsa personel gideri bunlar her ay ödeniyor demek ki her ay en az o kadar kazanıyor :)
eşimin muhasebecisi benim :KK53:tüm banka hesapları tüm giderler gelir yönetimi hepsi bende adam bana soruyor ne kadar param var diye kıyamam

Kesinlikle çok değişken net bir şey söylemek mümkün değil. 😀
Ben de özlük işlerine bakıyorum eşimin yanındayım.
:KK36:

İşte anlamadigim o şimdiye kadar söylerdi ama bu defa hesap sorduğumu düşündü başka yere harcamadigina eminim mesele o değil mesele benim uzulecegimi bile bile ayrı gayrı varmış gibi davranması beni ekonomiden uzak tutmaya calismasi gerekçe olarak da hesap soruyormusum güya
Her ay söyleyip bu ay söylemediyse bu ay az kazanmış olabilir mi. Bende kendi işimi yapıyorum ve az kazandığım ay canım sıkılıyor söylemek istemiyorum. Biraz gurur meselesi oluyor

Fazla kazanınca değişmeye başlayan eşe her konuda dikkat edin derim.

Siz maaşınızı eşinize mi gönderiyorsunuz? Madem kendi geliri gizli saklı kalacak "erkek adam" olarak karısının maaşına da dokunmasın. Sizin maaşı giderler, borçlar için almayı biliyor, kendisine gelince ne kadar kazanıyorum söylemem. Ne güzel dünya.
Göndermiyorum ama eve kendime onun için cektgm krediye harcıyorum bitiyor şimdiye kadar hiç senn paran benim param olmadı ki o bana atar senin hesapta biriksin diye yada kart borcumu öder falan birdi yani hersey bazen gün paralarını verir ay gelgitli adam tuhaf yani

Her ay söyleyip bu ay söylemediyse bu ay az kazanmış olabilir mi. Bende kendi işimi yapıyorum ve az kazandığım ay canım sıkılıyor söylemek istemiyorum. Biraz gurur meselesi oluyor
Sanmam iyi kazandığını söylemişti güzel bir rakam gelir bu ay falan diyordu

Sizde ayırın para kendinize o zaman büyütecek birşey değil o ne kadar katkı yapıyorsa sizde kendinize pay ayırıp katkı yapın.büyük ihtimal ailesine yardım yapıyor veya sizden gizli para biriktiriyordur.borç falan yapmadıysa takmayın fazla.

İnsan sırf merak ettiği için bile sorabilir ya tepkisi abes geldi bana . Yaklaşık bir şeyler söylenebilirdi . Ben de şu an prim usulü çalışıyorum öyle olunca gelirim değişken ama ortalaması da var sonuçta . Düşünüyorum evlendiğim kişi diyelim çok para harcamanın lafını eden biri bile olsa yine yaklaşık bir şey söylerim ya üç beş binlik bir hata payı bırakarak. Hiç söylememek itici olur evlilikte sonuçta ortak bir yaşam sürdürüyorsun.

Soylememenin ne mantigi olabilir ki?Eş bu yaa eş! Ne bileyim yani sagolsun benim eşim de ne kazansa ne harcasa bana söyler.Ya tamam hayatm her seyi de demene gerek yok öyle gerekmis oyle yapmjssin derim.Olsun eşimsin bilmek hakkin der.

Ben doğru bulmuyorum. İki kişinin çalıştığı da ortak olmalı. Yani kiralar faturalar krediler vs hepsi hesaplanıp bir plan oluşturulur. Ve tabi ki herkesin de bütçeye göre kendi aşhsi harcamaları da olmalı

Adam bağkurlu ise sabit geliri zaten yoktur ama bi ortalaması vardır.
Bordro sgklı iken her türlü gelir hiç olmazsa e devlette bütün dokümanı olur.

Kendi adıma hesap sormam ama bilirim. Maaşın ne geldiğini bilmek bütçeyi ayarlamak karı koca ikisinin birlikte yapacağı bir iş.

Bu kadar öfkelendiyse bir sıkıntı vardır.
İstemediğiniz birine borç/hibe, bitcoin, aldatma, para kaçırma vs...

Adam bağkurlu ise sabit geliri zaten yoktur ama bi ortalaması vardır.
Bordro sgklı iken her türlü gelir hiç olmazsa e devlette bütün dokümanı olur.

Kendi adıma hesap sormam ama bilirim. Maaşın ne geldiğini bilmek bütçeyi ayarlamak karı koca ikisinin birlikte yapacağı bir iş.

Bu kadar öfkelendiyse bir sıkıntı vardır.
İstemediğiniz birine borç/hibe, bitcoin, aldatma, para kaçırma vs...
En çok da kendi aile üyesinin üstüne alınan gayrimenkul olayları ile karşılaşıyorum artık

artık pul kadar değerin yok gözümde dedim lafını geri al ağır dedi almayacam dedim bide üstüne beni paragozlukle suçladı
Neden ısrarla ogrenmek ıstıyorsunuz?Devlet memurusunuz,kendi kazancınız var,adamın elıne bakmıyorsunuz bu ısrar nıye?Giderleri karsılamıyor mu?Bana maasımın sorulması esim de olsa benı gıcık eder.Sanane yanı derim.

Benım esım fabrikada amır,ben bordrosunu her ay krese elimle veriyorm.Bir kere acıp bakmadım:)(Cünkü Bihter Zİyangilim ben fgkfgklgfk)Annem bile bakmıssındr hadı simdi diyor,hayır bakmadım neden bakayım?Kendımce kafamda bı hesabım var,adam kırayı,kresı,dogalgazı ödüyor.Zaten Adnan Ziyagılle evli olmadıgımdan maas bitti,nesını merak edeyim,bozukluklarda ona kalsIN:P

Kendi isiyse aylık maaşını biliyormu her ay değişiyor giderleri oluyor gelen sadece onun parası olmuyor maaşlı calisan değilse

Benım esım fabrikada amır,ben bordrosunu her ay krese elimle veriyorm.Bir kere acıp bakmadım:)(Cünkü Bihter Zİyangilim ben fgkfgklgfk)Annem bile bakmıssındr hadı simdi diyor,hayır bakmadım neden bakayım?Kendımce kafamda bı hesabım var,adam kırayı,kresı,dogalgazı ödüyor.Zaten Adnan Ziyagılle evli olmadıgımdan maas bitti,nesını merak edeyim,bozukluklarda ona kalsIN:p
Kreş neden bordro istiyor

Dün eşimle kavga ettik Aslında her şey yolundaydı yürüyüşe çıktık aramız iyiydi fakat birden tartışma çıktı şöyle özet geçeyim bizim eşimle evlendgmzden beri maddiyatimiz ortak ben onun bilirim nekdr kazandığını o da bilir şimdi eşim özel ben devlet çalışıyorum bnm kazandgmdan çok fazla kazanıyor cimri degildir ben hep bilirim nekdr kazandigini fakat dün sohbet esnasında sordum bu aylık nekadar kazancın diye söylemedi geçiştirdi usteledim şaka yapıyor sandım değilmiş benden hesap sorar gibisin falan dedi öyle değil dedim ama soylemiycem artık falan dedi çok bozuldum kapattigimiz hiç alakası olmayan eski konuyu açtı üstüne çok canım sıkıldı sen her sıkıştığında arkanda durdum ben şimdi böyle mi yapiyon falan dedim artık pul kadar değerin yok gözümde dedim lafını geri al ağır dedi almayacam dedim bide üstüne beni paragozlukle suçladı üstüne sözümü geri almazsam arabanın anahtarını alıp evden gideceğini söyledi geri almadım yalnız gidersen birdaha giremezsin dedim neyse eve çıktık gitmedi ama konuşmadık hiç ben çok kırgınım dünden beri ağlıyorum ara ara çok zoruma gitti kizlar 6yilik kocam benden ayrı gayrı yapmaya çalışıyor oysa ben hep ailemizin bütçesini düşündüm hep maddi durumumuz iyiydi ama hiç öyle şahsıma takılar marka kıyafetleri almadım evlenirken altın istemem düğünde takılanların hepsini bozup araba aldık bakin biz diyorum yeri geldi sıkıştı Kredi çektim az verdi banka ama olsun kötü günler yasadiginda birgün soylenmedim hep destek oldum şimdi geldiği konuda her ay en az beş katim kazanıyor ama bana ilk kez kazancım beni ilgilendirir tarzı konuştu çok ağrıma gitti (öte yandan yine aynı adam biriktirdiği parayla bnm arabamı yenilemeye çalışıyor her istediğimi yapar tatil falan hoş ben de çok uçmak ekonomi bir diye)sizce napmaliyim bu durumda

Back