- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
-
- Konu Sahibi labellevie
Herkes kendi yaşadığını kendi bilir. Beni insan yerine koymayanlar benim evime de gelemezler. Ama öyle olmuyor. Ben gittiğimde bana yemeği ben yaptığım halde, mutfak masrafını ben yaptığım halde masa da yer olmuyorsa, gece yatarken sadece oğullarına yatak yapılıyor ben yokmuşum gibi davranılıyorsa. Bütün bulara rağmen benim evime yüzsüzce gelinmeye devam ediliyor ve benmim evimde misafirlerimin önünde üstüme yürünüp seni çatır çatır boşatacağım deniliyorsa, her geldiklerinde evimden bişeyler götürülüyorsa, cüzdanımdan para çalınıyorsa ki bunu ben de oğulları da gördü ve herşeye rağmen ben gene de onlar beni istemiyor sen git dediğimde eşim koşa koşa gidiyorsa ve ben bayramları yalnız geçiriyorsam, gitmekle kalmayıp mutfak masraflarını, kışlık odun kömür ihtiyaçlarını karşılıyorsa ve hala ben suçlu oluyorsam. Bebeğimi kaybederken ölümden döndüğüm halde hala gelin kısır deniliyorsa, gene de öyle bişey demeye hakkım yok öyle mi? Eski eşim bunlara fırsat vermeyecekti, bu saatten sonra ya onlar ya ben. Üstüne üstlük adam iş kurarken ben özel sigortamı bozup parasını veriyorsam, kredi çekiyorsam, yetmiyor diye senet imzalıyorsam, yetmeyince annem kredi çekiyorsa, annem evini ipoteklemeye kalkıyorsa sırf damadı iş kuruyor diye, eski eşimin benim ailem ile ilgili laf etmeye hakkı yoktur. Ve hala bunların ayrımına varamıyorsa eski eşim ona sadece seni kör şeytana havale ediyorum derim ben. Ben ona barışalım demedim, seni özledim demedim, pişmanım demedim. 9 yıl boyunca şart koşmamışım ama artık bitti demişim, yeni bir hayat kurmuşum şimdi herşeyi bırakıp o senin annen deyip aynı şeylere fırsat vermem. İşine gelmiyorsa gider, annesi yüzünden günaha giriyorsam o da atılan iftiralar yerine geçer. Doğurmakla ana olunmuyor.
Elbette herkes kendi yaşadığını bilir..Size çok zor şeyler yaşatmış,hayatınızdan da bezdirmiş olabilirler..Hak etmediğiniz şeyleri de işitmiş olabilirsiniz..Zaten sizi bu kadar üzen insanların sizin evinize girecek,sizden hizmet bekleyecek yüzleri olmaması lazım..Evinize kabul etmeyin,siz de gitmeyin tabi..Buna mecbur da değilsiniz onca yaşananlardan sonra..Ama eski eşinizin ailesini telefonla dahi aramasını istememeniz,ziyaret dahi etmemesi,anca öldüklerinde mezarlarına gitmesini istemenizi çok fazla buldum...
Ben fazlası ile fedakarlığımı yaptım. Bunu istemekte hakkım. Artık kimseyi sırtımdan geçindirmem. Bana beddualar eden bir kadın, ölümlerden döndüğümde geçmiş olsun bile demeyen bir kadını annesi bile olsa kabul etmiyorum. Tercihini yapar yada gider, 9 yılımı, çalınan umutlarımı unutamam, o senin annen diyemem. Ki daha da garibi boşandığımızdan bu yana 1,5 yıldır bırak oğlunu görmeyi arayıp sormuyor bile kadın. Madem öyle bundan sonra da göremez. Ve benim buna hakkım var. O doğurmuş olabilir ama doğurmakla anne olunmuyorun en büyük örneği olan bir kadın. Annyim diye iddia ediyorsa da bir kızı bir de oğlu var evde onlara annelik yapsın.
birinizde tutturmuş annesiymişte yok görüşürmüşte eşi karışamazmışta eeeeeeeeee ne yapsın kadın daral gelmiş artık ya ailen ya ben demiş iyide demiş ben edanazı cesur yürek olarak görüyorum herkesin hacı degil böyle yaşamı secmek
Biliyor musunuz bu yapmamışlar mı dediğiniz şeyleri yapmamışlar gerçekten, yapmadıkalrını sadece eski eşimden değil abisinden, amcasından, annesinden bile duydum. Daha ilk okula giderken nasıl çalışıp para kazandığını evi geçirdiğini gururla anlatırdı annesi, seninle evlendiğinden beri eskisi gibi para vermiyor bize derdi. Bunları eşimin önünde söylerdi. Hiçbişey talep etmedim, evimde bir çöpü bile yoktu, takı filan zaten yapmadı, eşimden de talebim olmadı, genciz sağlığımız yerinde olsun herşeyi yaparız dedim ama kimseye de gelip benim başıma edin demedim. Ben zorlamıyorum, ilk defa bir talepte bulundum ve ya bu deveyi güder ya da bu diyardan gider.
Siz annesiniz diye herkesin anneliğini sizin kalbinizdeki hislerle karşılaştırmayın. Herkes sizin gibi değil. Dediğim gibi kimseyi zorlamıyorum, ilk defa bir talepte bulundum, kabul eder yada etmez. Gerilecek bir konu yok. Eğer adam arada dengeyi kuramıyor ve hala ben zarar göreceksem ya benden vaz geçecek ya da onlardan.
Ben anne olmadığım halde sokakta düşen bir çocuk görünce içimde bişey acıyor. Annelik bayanlarda doğuştan gelen bir his sanıyordum, öyle değilmiş. Bunu anlamam çok pahallıya mal oldu bana. Ben bedelini ödedim ve hala daha ödüyorum, sıra kimde ise o bedel ödesin artık. Anne olmak o kadar kolay değil, anneliğin arkasına saklanarak hadi ben el kızıydım evladına zulmetmek ne kadar annelik oluyor. Ve o evlat annem o benim diye cevap veremiyorsa, saygısızlık etmiyorsa hala anlamayıp devam etmek ne kadar annelik.
Siz çok şanslısınız, annesiniz ve yazdıkalrınızdan anladığım kadarı ile bence mükemmel bir annesiniz, ama inanın doğurmakla anne olunmuyor. Ben bunu çok geç anladım ve çok ağır bir bedeli oldu. Umarım kimse benim gibi anlamaz, bu tür olaylarla karşılaşmaz.
Ben fazlası ile fedakarlığımı yaptım. Bunu istemekte hakkım. Artık kimseyi sırtımdan geçindirmem. Bana beddualar eden bir kadın, ölümlerden döndüğümde geçmiş olsun bile demeyen bir kadını annesi bile olsa kabul etmiyorum. Tercihini yapar yada gider, 9 yılımı, çalınan umutlarımı unutamam, o senin annen diyemem. Ki daha da garibi boşandığımızdan bu yana 1,5 yıldır bırak oğlunu görmeyi arayıp sormuyor bile kadın. Madem öyle bundan sonra da göremez. Ve benim buna hakkım var. O doğurmuş olabilir ama doğurmakla anne olunmuyorun en büyük örneği olan bir kadın. Annyim diye iddia ediyorsa da bir kızı bir de oğlu var evde onlara annelik yapsın.
Galiba herkes duydu bu lafı, biz de başlasaydık bizi ne doktorlar ne mühendisler istedi diye.
böyle bir adam ile kesinlikle evlenmezdim denenmişi denemek olmaz çok riskliİnan anlıyorum seni. Benimkilerde öyle idi. Sözümona erkek egemen toplumdayız ama annesi ve kızkardeşi herkesi herşeyi parmağında oynatırdı. Sonuç ne oldu, boşandık. 9 yıldan sonra boşandık. Anladı eski eşim herşeyi ama geç kaldı. Nefret etmedim onlardan sadece kırgındım. 1,5 yıl oluyor boşanalı hala yalvarıyor tekrar evlenelim diye. Tamam dedim ama şimdiye kadar sana hiçbir şart koşmadım şimdi şartım var dedim. Hiçbiri ile bırak görüşmeyi telefonda bile konuşmayacaksın ancak öldükleri zaman mezarları başına gidebilirsin ona da sadece öldüklerine emin olmak için izin veriyorum dedim. Bunu bile kabul etti ama benim ufak bir sorunum var şimdi, ben bekarlığa rahatlığa çok alıştım :)