Çok yoruldum,ayrılmak istiyorum

Elbette herkes kendi yaşadığını bilir..Size çok zor şeyler yaşatmış,hayatınızdan da bezdirmiş olabilirler..Hak etmediğiniz şeyleri de işitmiş olabilirsiniz..Zaten sizi bu kadar üzen insanların sizin evinize girecek,sizden hizmet bekleyecek yüzleri olmaması lazım..Evinize kabul etmeyin,siz de gitmeyin tabi..Buna mecbur da değilsiniz onca yaşananlardan sonra..Ama eski eşinizin ailesini telefonla dahi aramasını istememeniz,ziyaret dahi etmemesi,anca öldüklerinde mezarlarına gitmesini istemenizi çok fazla buldum...

bak okudum konunu sen icinde her şeyi bitirdiysen eğer ben ğercekten böyle yaşamak istemiyorum diyosan ki ben olsam bu şekil yaşayamazdım senin kim engelleyebilir yahu al başını git gülüm be ha tabi cocuğun yoktu dimi ya zaten aşkın sevgin bittiyse git be

Ekleme yapayım..:) Zaten son derecede soğumuşsunuz.Umarım hayatınız bundan sonra daha iyi yönde gelişir ve geçmişin kötü izlerini hızlı bir şekilde silersiniz..

Son düzenleme:
Ben fazlası ile fedakarlığımı yaptım. Bunu istemekte hakkım. Artık kimseyi sırtımdan geçindirmem. Bana beddualar eden bir kadın, ölümlerden döndüğümde geçmiş olsun bile demeyen bir kadını annesi bile olsa kabul etmiyorum. Tercihini yapar yada gider, 9 yılımı, çalınan umutlarımı unutamam, o senin annen diyemem. Ki daha da garibi boşandığımızdan bu yana 1,5 yıldır bırak oğlunu görmeyi arayıp sormuyor bile kadın. Madem öyle bundan sonra da göremez. Ve benim buna hakkım var. O doğurmuş olabilir ama doğurmakla anne olunmuyorun en büyük örneği olan bir kadın. Annyim diye iddia ediyorsa da bir kızı bir de oğlu var evde onlara annelik yapsın.

labelville bütün yorumları okuyamadım ama genel olarak yorumlarını takip ederim ve beğenirim.böyle bi topik açmanı bekliyordum. eşimin ailesi nedeniyle eşiyle sorun yaşayan biri olarak seni çok iyi anladığımı söylemek istedim.
biz kadınlar boşanma kelimesini çok daha rahat kullanabilyioruz ama erkekler geçiştiriyorlar. onlara göre hiç bi zaman o kadar büyük bi sorun yoksa bu kelimeyi kullanmaya da gerek yoktur. "aldatmıyorum, dövmüyorum daha ne istiyorsun? mantığı..." ama öyle olmuyor, ailem dediği insanların içine karısını sokamayınca erkekler malesef aşk da sevgi de tükenmeye başlıyor.kullanıldığını hissediyorsun. sevdiğin adam hep seni elin kızı olarak görebililiyorken ailesi her zaman haklı sense her zaman sinsi ve kötü niyetli bi kadın oluyorsun. seni de baya bunaltmışlar, ama sanki uzak kalsanız bi süre, kısa bi ayrılığın ardından eşinin de aklı başına gelebilir ve özlemek her zaman aşkı hatırlatır insana...

Sizi çok iyi anlıyorum..Çok kızgınsınız..Ki çok haklısınız..Farklı şeylerden bahsediyoruz..Bir anne olarak dünyanın en kötü insanı da olsa içinde neler barındırdığını bilemezsiniz...Çok cahildir,lafını sözünü bilmeden dan dan konuşuyordur... Annesini görmek istememekle son derecede haklsınız..
Evet dediğiniz gibi doğurmakla ana olunmuyor..Ama eşinizi cami avlusuna mı bırakmışlar bebekken ? Okula göndermemişler mi ? yedirmemiş,içirmemişler mi ?? .çocukkluğunda pis işlere koyup üzerinden para mı kazanmışlar ? hasta olduğunda doktora mı götürmemişler,ateşlendiğinde başında mı beklememişler ????

Muhakkak yapmışlardır zamanında hepsini.......

birinizde tutturmuş annesiymişte yok görüşürmüşte eşi karışamazmışta eeeeeeeeee ne yapsın kadın daral gelmiş artık ya ailen ya ben demiş iyide demiş ben edanazı cesur yürek olarak görüyorum herkesin hacı degil böyle yaşamı secmek

Biliyor musunuz bu yapmamışlar mı dediğiniz şeyleri yapmamışlar gerçekten, yapmadıkalrını sadece eski eşimden değil abisinden, amcasından, annesinden bile duydum. Daha ilk okula giderken nasıl çalışıp para kazandığını evi geçirdiğini gururla anlatırdı annesi, seninle evlendiğinden beri eskisi gibi para vermiyor bize derdi. Bunları eşimin önünde söylerdi. Hiçbişey talep etmedim, evimde bir çöpü bile yoktu, takı filan zaten yapmadı, eşimden de talebim olmadı, genciz sağlığımız yerinde olsun herşeyi yaparız dedim ama kimseye de gelip benim başıma edin demedim. Ben zorlamıyorum, ilk defa bir talepte bulundum ve ya bu deveyi güder ya da bu diyardan gider.

Arkadaşım,herkes fikrini söylemekte özgür..Edanaz arkadaşıma hak verdiğim çok yön var ancak düşüncelerimi paylaşmamı eleştiremezsiniz...........Eşinle tekrar evlen,annesini kabul et demedim..Öyle bir şey demek haddim de değil..bir anne olarak yanlış bulduğum şeyi söyledim........Lüfen durduk yere havayı kötü yöne çekmeyin...

Öyle diyorsanız öyledir...Eşiniz ailesi ile görüşmediğinde mutlu olacaksanız,dilerim istediğiniz şekilde gelişir herşey..Ya da hayatınızdaki eski insanları tamamen hayatınızdan siler,açtığınız yeni sayfada daha da mutlu olursunuz...:)

Siz annesiniz diye herkesin anneliğini sizin kalbinizdeki hislerle karşılaştırmayın. Herkes sizin gibi değil. Dediğim gibi kimseyi zorlamıyorum, ilk defa bir talepte bulundum, kabul eder yada etmez. Gerilecek bir konu yok. Eğer adam arada dengeyi kuramıyor ve hala ben zarar göreceksem ya benden vaz geçecek ya da onlardan.

Haklısınız..Annellik söz konusu olduğunda herkesi kendim gibi sanıyor olabilirim :)

Ben anne olmadığım halde sokakta düşen bir çocuk görünce içimde bişey acıyor. Annelik bayanlarda doğuştan gelen bir his sanıyordum, öyle değilmiş. Bunu anlamam çok pahallıya mal oldu bana. Ben bedelini ödedim ve hala daha ödüyorum, sıra kimde ise o bedel ödesin artık. Anne olmak o kadar kolay değil, anneliğin arkasına saklanarak hadi ben el kızıydım evladına zulmetmek ne kadar annelik oluyor. Ve o evlat annem o benim diye cevap veremiyorsa, saygısızlık etmiyorsa hala anlamayıp devam etmek ne kadar annelik.
Siz çok şanslısınız, annesiniz ve yazdıkalrınızdan anladığım kadarı ile bence mükemmel bir annesiniz, ama inanın doğurmakla anne olunmuyor. Ben bunu çok geç anladım ve çok ağır bir bedeli oldu. Umarım kimse benim gibi anlamaz, bu tür olaylarla karşılaşmaz.

Rica ederim..Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim..Mükemmel bir anne olduğumu düşünmüyorum..Çünkü mükemmellik takıntısı olan insanlar en ufak bir yanlış gördüklerinde çok çabuk tökezleyip kolay kolay toparlanamazlar..Sadece elimden geleni yapmaya çalışıyorum ve çalışacağım diyeyim...Anneliği ben de yaşayarak öğreniyorum....:)

ben olsam inadına evlenirdim hepsinin de eşin de dahil fitil fitil burnundan getirirdim sen yeni bir şehir yeni bir çevre nasıl olacak diye bi konu açmış mıydın eskiden sanki öyle hatırlıyorum bakıcam şimdi

şurda 1 saattır yazıp yazıp siliyorum ,,

yasadıklarınız gercekten çok uzucu... sizde suc dıyemıyorum cunku ozamanın kosulları onu gerektırmıs ozaman gercek yuzlerını gorememıssınız sonucta çok asıkmıssınız esınıze çok baglanmıssınız doğal olarak .. sadece ailesi sızın bu iyi niyetınızı çok güzel suistimal etmiş..eşinizde dünyanın onun etrafında dondugunu sanmıs ,cunku siz bi nevi tapmıssınız ona.. aşkın gözü kördür cunku çok dogru...

dediğiniz gibi kesinlikle mükemmel olmussunuz... anneannem derki evde iki bardak varsa tekini kıracaksın erkek o ikinci bardağa güvenmesin diye ,çalışıp çabalamayı sorumluluk almayı oğrensın dıyeymıs..sımdı anneannemın ne demek istediğini anlıyorum kendi hayatım olsun cevremdekiler ve kkda okuduklarımla.. ben çalısmıyorken tasarruf yapmaya calısırım aman eşim tek maasla gecınmesı zor olmasın dıye ama baktımkı ben kısıyorum ama k.validem gidiyor en pahalı temızlık urunlerı,kısısel bakım urunleri,3ayda bir tüller değişir iyi hoş ta bunlar hep eşimin cebınden gidiyor.. ve ben kısmama ragmen yıne masraf olurum cunku calısmıyorum eve para getırmıyorum haa para getırseydım ayda değiştirirdi tüllerini artık amaannnn kendi derdimi yazmayacaktım ,konuyu dagıtmayayım..

bu saatten sonra esınız değişir mi değişir bence ama sizde bu konuda tavrınızı koyacaksınız ortaya kesın bi şekılde.. bundan sonra kıstasa kıstas diyeceksınız ,işine gelirse bal gibi değişecek eli mahkum..işine gelmezse dicem ama bakın size ilgi alaka varsa bence bi deneyin derim sonradan içinizde keşkeler olmasın ... enazından denedim ama işe yaramadı demek daha kolay olsa gerek.. dicem ama sevıyorken vazgecmek cekip gitmek terketmek bilirim çok zor gercekten Allah yardımcınız olsun.. durumunuzu artı ve eksileriyle iyice dusunup ona göre karar verın derim..

böyle bir adam ile kesinlikle evlenmezdim denenmişi denemek olmaz çok riskli

Şimdi baştan sona okudum herşeyi yorum yazmaya başlıyorum hemen;

Benim babam 60 yaşına girdi. 1 yıldır ciddi sağlık sorunları var, 3 senedir de işle ilgili sıkıntıları... İflas etti, evimiz, arabamız, herşeyimiz gitti. Herşeyimiz gitti derken hacizlerin biri gitti biri geldi evdeki mobilyalara kadar götürdüler. Yaz gelmesin diye dua ediyorduk ki tost makinesinde pişirdiğimiz yemekler balkona koyduğumuzda bozulmasın diye. Bu durumda çok uzak değil 2 sene önceki durumumuz... ahım şahım bir eşyamız lüksümüz yoktu. Ufak bir şirketi vardı 15 senedir kendi yağında kavruluyordu. Annemle babam 36 yıllık evliler. Annem babaannem ve halamdan çok çekti. Yeri geldi onlar yüzünden dayak bile yediğine şahit oldum. 3 kere kapının önüne koydu kadıncağızı kadıncağız sabaha kadar kapıda bekledi gidemedi bi yere... Bunları da hatırlıyorum. Annesi babası yoktu ölmüşler. 16 yaşında evlenmiş babamla. Babaannemlerle oturmaya başlamışlar evlendiklerinde. Babaannem evlendikleri ay kapıya koymuş babamla annemi. Birer bavulla çıkmışlar o evden yerde gazete kağıdında yatmışlar. Neticede böyle bir duruma maruz kalan bi annem değil burda babamda var. Ne beklenir böyle bir insan ne yapar diye beklenir? Anam beni kapının önüne koydu karımla diye düşünüp ailesine tavır alması beklenir değil mi? Yok öyle bir durum.

Babam işe giriyor çok güzel maaşlar alıyor. Ve ailesi gene sahnede... Bunlar gazino gazino gezmeye başlıyorlar ailecek. Neşe Karaböcek ve o dönemde gazinolarda çıkan bi çok şarkıcı ile çekilmiş bebeklik fotoğraflarım var düşünün öyle böyle değil her gece bir gazinodalar. 80 lerde oluyor bunlar. Bu sıradada babama karşı hep annemi dolduruyorlar gene. Kadın ne yapsa yaranamıyor.

12 sene böyle gidiyor. Babam bi kaza geçiriyor ve işsiz kalıyor... Evin kirasını bile ödeyemiyoruz. Ne babannem ne halam hiçbirisi yok ortada. Herkes puff kayboluyor. Sürekli makarna yediğimizi, ekmeği gıdım gıdım yediğimizi, zeytini de sayıyla paylaştırdığını hatırlıyorum annemin kardeşimle bana, bir de evde kazak kenarı teğellediğini ve başka bir dünya evden iş yaptığını ve arada merdiven silmeye ev temizlemeye gittiğini... 2 sene böyle geçiyor, annem hem çalışıyor evde kendince hem babama ve bize bakıyor...

Babam işe giriyor gene maalie tepemizdeler gene annem arada dayak yiyor babamdan. bir de sarhoş gelmeye başlıyor babam. babaannemlerin evi ile bizim ev arasında 2 sokak var. Akşamları oraya gidiyor eve gelmeden içiyor geliyor annemi dövüyor... En son annemin canına tak ediyor babamın bavulu hazırlayıp kapıya koyuyor kilitleri değiştiriyor. Babam o gece eve giremiyor tabiki. Annesine doğruca. Babam aramıyor sormuyor bizi. 1 hafta sonra elinde bavul kapıya geliyor geri. Yalvarıp yakarmalar özür dilemeler annemden. Annem de seni bu eve tek şartla alırım diyor. Burdan çoook uzağa taşınıcaz, ve ben annenle kardeşlerinle ilgili tek kelime duymayacağım ve benim evime giremezler bundan sonra cenazelerine bile gitmiycem sen ne yaparsan yap git görüş umrumda değil ama onlarla ilgili tek birşey daha olursa ben yokum diyor. Şehrin bir ucuna taşınıyoruz. Herşey süt liman ne hala ne babaanne ne amca var ortada... Babam yıllar sonra iş kuruyor. 15 sene boyunca da kendi işini yapıyor. 3 sene önce iflas edinceye kadar.

Babam o gün geri döndüğünde meğer babaannem evden kovmuş onu. İşim gücüm bana yetmiyor bi de senin yemeğin çamaşırınla mı uğraşıcam deyip git karının yanına diye vermiş bavulunu eline babamın geri göndermiş. Yıllar sonra öğrendik... Bu süreçte babam sürekli maddi yardımlarda bulunuyor ailesine. Artık o patron ya. Abi kredi çeker misin, ay oğlum bulaşık makinesi alsan ne güzel olur, aman abi arabayı yenileyeceğim şu kadar peşinat lazım... Kredileri ödemezler babam öder falan yıllarca... Annem 1- 2 dedi yapma etme yarın senin ihtiyacın olduğunda bulamazsın hiçbirini dedi. Babam nuh dedi peygamber demedi. Sen bilirsin dedi annem karışmıyorum, evin masrafları bizim masraflarımız öncelikli kalırsa ancak o tarafa yoksa ne olur biliyorsun dedi ve sustu. Ha annemle hiç kavga etmediler 15 sene boyunca, ama hep maddi yardımlarda bulundu annesine kardeşlerine... Önce bizim ihtiyaçlar, sonra onlarınkiler...

3 sene evvel krizden sonra işleri kötüleşti. Annesi kızının yanına başka şehire gitmişti hastalanmış babamı arıyorlar bi gün. Ya biz hastanede kaldık ödeyemedik parasını diye. Emekli kadın kocasından maaşı da var. Ne işin var özel hastanede! Babam kalkıp uçağa atlıyor gidiyor kredi kartlarından çekerek babaannemin hastene parasını ödüyor. Bunu yaptığı sırada da işleri cok kötü durumda. Ekmek almaya paramız olmuyor kimi gün... Sonrası malum iflas eşiği, kapanan kredi kartları, geri dönen çekler, eve gelen hacizler...

O dönem babamı kimse aramaz oluyor. Ne annesi ne kardeşleri... Öyle ki geçen sene ben evlendiğimde haberleri bile olmuyor. Çünkü irtibat yok. 10 ay evvel babam kalp krizi geçiriyor. Ameliyat olduğun ertesinde doktorlar kendinizi hazırlayın ölebilir diyor durumu o kadar kötü yani...Yoğunbakımda kendine geldiğinde annesini kardeşlerini görmek istiyor illa.. Arıyoruz babannem ben İzmirde tatildeyim diyor. Halamla beraber. Amcamı arıyoruz ha öylemi geçen görmüşler iyi dedilerdi diyor. 35 gün hastanede kalıyoruz 20 günü yoğun bakımda. Ne arayan ne soran ne uğrayan... Hiç biri yok.

Babam çıkıyor hastaneden oturup ağlıyor. İşte o zaman dank ediyor. Erkek eğer alışmışsa ailesine yardıma ölümün ucuna gidip gelecek ki yanıbaşında ailesini bulamayınca ancak aklı başına gelsin.

O kadar evden kovmuşlar, parasızlarken arayıp sormamışlar, her seferinde paralandığında etrafına pervane olmuşlar ve bu defalarca tekrar etmiş gene akıllanmamış. Ama işte 60 yaşında hem sağlık, hem para pul bitmişken anca dank ediyor kafasına... Ailesi ile siz hiç görüşmeseniz bile o bi yolunu bulup yardım etmeye devam edecektir muhtemelen. Benim nacizane tavsiyem, Oturup detaylıca konuşup şartlarınızı isteklerinizi dile getirin ve ciddi bir dille yapın bunu, ciddiye almazsa da olayın vehametini farketmesini sağlayın ki kendine gelsin bi. En azından siz hazır taşınmışken yeni bir eve son bir şans daha verin evliliğinize. Benim annem ilkokul bile okumamış babası okutmamış. Anne yok baba yok kadın başına o dönemde nasıl yapsın 2 çocukla çekmiş bunca sene babamı. Sizin işiniz var, kendi ayaklarınız üzerinde durabilirsiniz. Ama dediğim gibi önce son bir şans verin evliliğinize. Muhtemelen yardım etmeyi kesmeyecektir ama en azından evin masraflarını ödetmeye zorlayın ki kendi paranızı tamamen ayırarak... Biraz sorunluluk alıp evli olduğunu farkına varsın. Kalırsa da parası versin ailesine hiç karışmayın ama evin masraflarını ona yükleyin evin erkeği yapmak zorunda. Varsaysın ki siz ev hanımısınız, çalışmıyorsunuz...

Son düzenleme:
Canım benım,

Bugun forumunu gordum, o kadar sasırdım kı!
Aslında nıcın sasırdıgımı da bılmıyorum.
Cunku benım ıcın gercekten cok zor olan bır seyı yasıyordun.
Sana daha once de soylemıstım, ben asla senın gıbı olamam.
Fedakarlık yaparım, yaptım da ama bır yere kadar.
Senın gıbı sınırlarımı zorlayamam, ıstesem de beceremem bunu.

Aldıgın karar senı ne kadar mutlu eder, bılmıyorum.
Cozum bu mudur, en dogru yol mudur? ınan bılemıyorum.

Esının senı cıddıye almadıgını soylemıssın, belkı ona ne kadar cıddı oldugunu gostermek ıcın bıraz ataga gecmelısın.
Ona, yasadıklarının senı ne kadar yordugunu, artık dayanacak gucun kalmadıgını gostermelısın.
Bır sure yalnız kalmak ıstıyorum dıyerek, Ankara ya gıdebılırsın, ama bu kesın bır ayrılık olmamalı.
Dınlenmeye ıhtıyacın oldugunu, esının ve aılesının senı ne kadar yordugunu,
bu yorgunlugu bıraz olsun uzerınden atmak ıcın zamana ıhtıyacın oldugunu hıssettırmelısın.
Bu zaman zarfı ıcınde hıc bır sekılde haberlesmek ıstemedıgını de bıldırebılırsın esıne.

Ama; dırekt kestırıp atmamalısın bence.
Bu, senı cok da mutlu etmez cunku.
Ayrılık kararını almak zor ama ınan uygulamak daha zordur.
Ben gecen sene denedım bılıyorsun, sımdı denedıgıme dahı pısmanım.
Nıcın aılesı ıcın ayrılmaya kalktım, nıcın evlılıgımızı yaraladım, nıcın daha mantıklı olamadım kı dıye kızıyorum kendıme.

Degısmeye calıs artık.
Bırak fedakar kadın olmayı, bıraz bencıl olmayı ogren.
Degıl esının aılesını, esını dahı kendınden once tutma.
Oncelıgın daıma kendı benlıgın olsun, senın menfaatlerın, senın huzurun olsun.

Onlarla ılgılı kendını yapmak zorunda hıssettıgın ama yaptıgında da mutlu olmadıgın her ne varsa, yapma.
Esın bu konuda sana baskı uygularsa da, bunun senı ne kadar mutsuz ettıgınden bahset.
Hemen ılk serzenısınde kabul etmeyecek, tartısacaksınız muhtemelen.
Ama an gelecek, yapman gerekenlerı dahı artık sana soylemeyecek.

Umarım hakkında hayırlısı olur.
Kendıne cok dıkkat et.
Allah a emanet ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…