Çok yoruldum,ayrılmak istiyorum

Canım günaydın
son durumlar nasıl?
Baban nasıl? Eşin nasıl?
Merak ediyoruz seni :KK34:
Günaydın canım,
babamın hastalığı günlük değişen bir hastalık değil, zaten birkaç yıldır öyleymiş biz bilmiyormuşuz,
ilaçlarını kullanıyor olumlu etkileri var ben uzaktayım zaten ancak telefonda görüşüyoruz bayramdan sonra annemle gelin dedim ama gelirler mi bilmiyorum.
Eşime gelince 3 gündür şehir dışındayım iş nedeniyle, ancak cuma akşam dönebilicem o da iftarını sahurunu annesigilde yapıyor.
Ben dönünce kesin iftara çağıracaklardır ama gitmeyi düşünmüyorum belki de çağırmazlar çünkü ben onlara tavır alınca onlar da alıyor.

Canım son durumlar nedir
çözebildiniz mi sorunları?
İnşaallah her şey daha güzel olur ara sıra yaz merak ediyorum seni:KK34:

Canım son durumlar nedir
çözebildiniz mi sorunları?
İnşaallah her şey daha güzel olur ara sıra yaz merak ediyorum seni:KK34:

Beni düşündüğün için çok teşekkür ederim tuluh, çok önemli bir gelişme olmadı o yüzden yazmadım ama şuanda eşim acayip iyi,
sürekli bana yardım ediyor, akşam yemekten sonra ben birkaç birşey alıp mutfağa götürüyorum bir bakıyorum peşimden hepsini getirmiş,
haftasonu evdeydik temizliğe yardım etti, çamaşır falan yıkadım gidip asayım diyorum bir gidiyorum eşim asmış bile.
Bana yardımcı olmaya çalışıyor, aile konusunu açmadık hiç, ben şehir dışındayken eşim annesigile gidiyordu iftara, dün yine benim gideceğimi düşünmüşler ki tam iftar saatinde aradılar eşim de evdeyim yemek yiyoruz dedi.
Telefondan sonra söyledi benim olmayacağımı düşündükleri için telefonda niye iftara gelmedin diye sormuşlar, eşim de benim olduğumu söylemiş.

masallah masallah.... insallah hep böyle iyi gelismeler olur...

:nazar: :nazar: :nazar:

:KK71:

Beni düşündüğün için çok teşekkür ederim tuluh, çok önemli bir gelişme olmadı o yüzden yazmadım ama şuanda eşim acayip iyi,
sürekli bana yardım ediyor, akşam yemekten sonra ben birkaç birşey alıp mutfağa götürüyorum bir bakıyorum peşimden hepsini getirmiş,
haftasonu evdeydik temizliğe yardım etti, çamaşır falan yıkadım gidip asayım diyorum bir gidiyorum eşim asmış bile.
Bana yardımcı olmaya çalışıyor, aile konusunu açmadık hiç, ben şehir dışındayken eşim annesigile gidiyordu iftara, dün yine benim gideceğimi düşünmüşler ki tam iftar saatinde aradılar eşim de evdeyim yemek yiyoruz dedi.
Telefondan sonra söyledi benim olmayacağımı düşündükleri için telefonda niye iftara gelmedin diye sormuşlar, eşim de benim olduğumu söylemiş.

senin için sevindim cnm

masallah masallah.... insallah hep böyle iyi gelismeler olur...

:nazar: :nazar: :nazar:

Teşekkür ederim arkadaşlar, inşallah asıl önemli sınavını yani ailesiyle olan sorunlarımızda da aynı şekilde davranır, çünkü zaten eşim normalde merhametli biridir, kıyamaz ben bunları sorun etseydim belki daha önce düzelirdi asıl önemli konu ailesi o yüzden fazla ümitlenemiyorum.
Bu arada annem eşimi aramış, kızıma iyi bak orada tek başına onun için çok üzülüyorum gibisinden konuşmuş onun da etkisi var sanırım.
Ablasını kızkardeşlerini de arıyım mı dedi, ben boşver anne onlar insan olsa öyle davranmazlardı zamanında dedim, onlarda acıma duygusu yok bir kere,
önemli olan eşimin davranışı o beni savunursa zaten ailesi umrumda olmaz.
Açıkcası bir konu olursa da bütün herşeyi söylerim yüzlerine, zaten bunu bildikleri için yüzüme karşı yapamıyorlar ya laf sokarak ya güler yüzle sinir ederek yapıyorlar, ama bundan sonra görür onlar da ben de tırnaklarımı çıkartıyorum.

Arkadaşlar az önce yorumlarınızı tekrar okudum, o kadar duygulandım ki birbirini tanımayan insanlar okuyup düşünüp çözüm buluyor, yorum yapıyor, bunları bazen insanın öz kardeşi bile yapmıyor.
O kadar güzel yorumlar gelmiş ki, olumlu olumsuz hepsi kendime gelmem için yazılmış.
Tekrar teşekkür ederim hepinize, ne güzel insanlarsınız, sanal arkadaşlık samimi değil diyenler halt etmiş.
İlişkimize gelince şuanda pek bir sorun yok, ailesiyle görüşmüyorum yani küslük yok tabi ama eşim onlarla görüşmemi istemediğimi bildiği için gidelim demiyor, onlar da sanırım bu soğukluğu hissettiler arayıp çağırmıyorlar.
Ama kendi aralarında konuşuyorlar mı eşim onlara benim söylediklerimi anlatıyor mu bilmiyorum, onlardan bana bir laf getirmiyor bahsini bile açmıyor.
Gelişmeler oldukça yazarım, sevgiler.

Arkadaşlar, konumu biliyorsunuz yine akıllanmadın mı diceksiniz ama size bir akıl danışmak istiyorum çünkü bir daha üzülmek hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.
Ben epeydir kayınvalidemlere gitmedim, eşim bu akşam iftardan sonra gidelim dedi, yeni evimize perde diktiriyoruz akşam ölçü almaya geleceklerdi geç geldiler gittiklerinde saat 11 olmuştu, eşim hadi annemlere gidelim dedi ben geç oldu başka zaman gideriz dedim o da sahura kadar otururuz nolcak dedi.
Ben yine gitmedim, tek başına gitti ve hala gelmedi.
Acaba hata mı ediyorum diyorum eşim son zamanlarda acayip değişti, istediğim her şeyi yapıyor, perdeleri de istediğim gibi aldı.
Ben de onu mutlu etmek için gitsem mi diyorum.
Bir de geçen gün tvde Kuran okunuyordu, Türkçe meali de alt yazı olarak geçiyordu, bir yerinde affedici olun, Allahın sizi affetmesini istemez misiniz diyordu, düşündüm benim annem hep iyilik aşıladı hep size kötülük yapana da iyi olun dedi, annem dindar bir kadındır, bende de hala onun etkileri var.
Bunları dinleyince acaba bir akşam onları iftara mı davet etsem diye düşündüm, bilmiyorum ben hep iyi olmaya çalıştıkça beni pişman ettiler ve bir daha onlarla iyi olmamaya karar verdim ama bu ayetleri okuyunca acaba hata mı ediyorum diye düşündüm.

Arkadaşlar, konumu biliyorsunuz yine akıllanmadın mı diceksiniz ama size bir akıl danışmak istiyorum çünkü bir daha üzülmek hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.
Ben epeydir kayınvalidemlere gitmedim, eşim bu akşam iftardan sonra gidelim dedi, yeni evimize perde diktiriyoruz akşam ölçü almaya geleceklerdi geç geldiler gittiklerinde saat 11 olmuştu, eşim hadi annemlere gidelim dedi ben geç oldu başka zaman gideriz dedim o da sahura kadar otururuz nolcak dedi.
Ben yine gitmedim, tek başına gitti ve hala gelmedi.
Acaba hata mı ediyorum diyorum eşim son zamanlarda acayip değişti, istediğim her şeyi yapıyor, perdeleri de istediğim gibi aldı.
Ben de onu mutlu etmek için gitsem mi diyorum.
Bir de geçen gün tvde Kuran okunuyordu, Türkçe meali de alt yazı olarak geçiyordu, bir yerinde affedici olun, Allahın sizi affetmesini istemez misiniz diyordu, düşündüm benim annem hep iyilik aşıladı hep size kötülük yapana da iyi olun dedi, annem dindar bir kadındır, bende de hala onun etkileri var.
Bunları dinleyince acaba bir akşam onları iftara mı davet etsem diye düşündüm, bilmiyorum ben hep iyi olmaya çalıştıkça beni pişman ettiler ve bir daha onlarla iyi olmamaya karar verdim ama bu ayetleri okuyunca acaba hata mı ediyorum diye düşündüm.

Bence eşinizin attığı olumlu adımlar olduğuna göre ve bu konuda gitgide sizin kafanızı daha çok kurcalamaya başladığına göre, belki davranışlarınızı biraz esnetebilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam, yemekli gidip gelmeler biraz problem yaratıyordu geçmişte, o nedenle belki yemek daveti değil kısa oturmalar olabilir başlangıç için. Ama tabi iftar davetinin de ayrı bir önemi var, her hangi bir yemek daveti değil. İçiniz nasıl rahat edecekse ona göre davranmak en doğrusu, ama onları tanıyorsunuz, fazla bir beklentiniz olmadan siz size doğru geleni yapın, sonraki adımlarınızı da gelen tepkiye göre atın bana kalırsa.

canım bence iftara davet et ama mesafeni de koru.:KK34:

Bence eşinizin attığı olumlu adımlar olduğuna göre ve bu konuda gitgide sizin kafanızı daha çok kurcalamaya başladığına göre, belki davranışlarınızı biraz esnetebilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam, yemekli gidip gelmeler biraz problem yaratıyordu geçmişte, o nedenle belki yemek daveti değil kısa oturmalar olabilir başlangıç için. Ama tabi iftar davetinin de ayrı bir önemi var, her hangi bir yemek daveti değil. İçiniz nasıl rahat edecekse ona göre davranmak en doğrusu, ama onları tanıyorsunuz, fazla bir beklentiniz olmadan siz size doğru geleni yapın, sonraki adımlarınızı da gelen tepkiye göre atın bana kalırsa.
Evet eşimin attığı olumlu adımlar beni mutlu ediyor ben de yumuşuyorum hemen, tamam eşim ne kadar bana hak vermiyor gibi görünse de davranışlarını değiştirmesi bana yoğunlaşması beni anladığını gösteriyor ve evliliğimizi kurtarmak için değişmeye çalışıyor ama ailesinin değiştiğini sanmıyorum çünkü her seferinde aynı şeyi yaptılar.
Ben hassas bir insanım, beklentilerim var bana özenli davranılması, anlayışlı davranılması gibi ama ailesinin bunları yapacağını sanmıyorum, çok bencil insanlar bir tek kendilerini düşünüyorlar.
Zaten iyi niyetli olsalardı başında öyle davranmazlardı.
Dün eşim geldi niye gelmedin seni sordular, bize kırgın mı diye sordular dedi, ben de evet labellevie size hep kırgın deseydin dedim.
Bakalım belki bu akşam tekrar gitmeyi teklif eder, ederse gidicem davranışları nasıl olucak merak ediyorum.

canım bence iftara davet et ama mesafeni de koru.:KK34:
Canım ben son 6 ay hiç yemeğe çağırmadım onları ama öncesinde ilk 6 ay diyebilirim ki 5-6 kez davet ettim ve gerçekten iyi hazırlandım, özenerek yaptım herşeyi, onların bizi kahvaltıya çağırıp kirli bardaklar çatallarla karşılamasından sonra onları bir kez kahvaltıya çağırdım ve yine çok özenli bir sofra hazırladım. Onadan sonra onlara kahvaltıya hiç gitmedik, eşim gidelim derse diye ödüm koptu çünkü tekrar gidip aynı şeyleri görürsem sinirlerim bozulur diye korktum.
Üstelik ben yorgun da olsam onlara gittiğimde iş yapmamı bekliyorlar ve inanın yapmazsam annesi bile surat asıyor. Yaparsam da benim sinirlerim bozuluyor çünkü onlarda kendi evimden daha çok yoruluyorum.
Ayrıca bir de her gittiğimde sinirimi bozacak şeyler söylüyorlar, laf sokuyorlar.
İftar yemeği konusunda çok kararsızım çünkü zaten şuanda haftaiçi hergün 80 km uzakta olan bir yere görev icabı gidiş dönüş yapıyorum, 1 saat gidiş 1 saat dönüş yapıyorum, o yüzden haftaiçi çağıramam, haftasonu da ev için eksiklerimiz var onları tamamlamaya çalışıyoruz.

Canımmm çok sevindim durumuna :KK70:
Çalışan insan için akşam iftarları zor oluyor,
ama düşüncelerin çok güzel mesafeli yaklaştıkça görüşsen ikiniz içinde daha iyi olmaz mı?
Hem eşin de gözle görülür çabalar sarfetmneye başlamıi:KK34:
İftara çağıramadıysan Ramazan dan sonra bir akşam yemeğine davet edersin
olur biter.

Merhaba arkadaşlar öncelikle bayramınız kutlu olsun. Lalciğim kayınvalidemleri davet etmedim çünkü gerçekten sinirim geçmedi zaten haftaiçi çağıramazdım, ctesi günü eşim annemleri iftara çağıralım mı dedi, ben hayır istemiyorum dedim.
Hala bana onları çağırmamı teklif ediyor ya, pes diyorum. Onlar söylemiş olabilir bilmiyorum, belki de bizi iftara çağırmadı diye sitem etmişlerdir.
Artık ben onlar için yorulmak bile istemiyorum, bu zahmete girmeye değmez.
Uzun bir süreden sonra ilk kez dün gittik, ben börek yapmıştım giderken ondan götürdüm, çay içtik işte balkonda bir sıkıntı yaşanmadı sanırım eşim tarafından sıkıca tembihlendiler.
Şimdilik bu kadar, tekrar bayramınız kutlu olsun, sevdiklerinizle geçirmenizi dilerim.

Merhaba arkadaşlar öncelikle bayramınız kutlu olsun. Lalciğim kayınvalidemleri davet etmedim çünkü gerçekten sinirim geçmedi zaten haftaiçi çağıramazdım, ctesi günü eşim annemleri iftara çağıralım mı dedi, ben hayır istemiyorum dedim.
Hala bana onları çağırmamı teklif ediyor ya, pes diyorum. Onlar söylemiş olabilir bilmiyorum, belki de bizi iftara çağırmadı diye sitem etmişlerdir.
Artık ben onlar için yorulmak bile istemiyorum, bu zahmete girmeye değmez.
Uzun bir süreden sonra ilk kez dün gittik, ben börek yapmıştım giderken ondan götürdüm, çay içtik işte balkonda bir sıkıntı yaşanmadı sanırım eşim tarafından sıkıca tembihlendiler.
Şimdilik bu kadar, tekrar bayramınız kutlu olsun, sevdiklerinizle geçirmenizi dilerim.

tsk ederim cnm...seninde bayramin kutlu olsun simdiden....

peki esin cagirmadiginiza birsey demedimi?

tsk ederim cnm...seninde bayramin kutlu olsun simdiden....

peki esin cagirmadiginiza birsey demedimi?
Bozuldu ama umrumda değil, ben hafta içi iftardan sonra eve gelirken eşim onlarda açıyordu orucunu sonra eve geliyordu birşey göndermiyorlardı,
gerçi mutfaklarını yaptırıyorlar düzenli değil şuanda davet falan beklemiyorum ama öncesinde de iftara çağırdıklarında gidiyorduk yine bütün iş bana kalıyordu.
Biz iki kişi gidiyoruz eşimle ben, onlar her zamanki yemeklerini yiyorlar yani bizim için ekstradan birşey yapmıyorlar yani bizim için zahmete girmiyorlar ama onlar geleceği zaman ben çok uğraşıyorum, tek başıma 10 kişiye yemek yapıyorum, akşam sürekli ayakta yoruluyorum o yüzden davet edip kendimi yormaya değmeyeceklerini düşünüyorum.
Bu arada kayınvalidem eskiden kete yapardı, biz ankaradayken eşim getirirdi ve ben çok severdim. Yapılışını bilmiyorum ama nerdeyse 2,5 yıldır burdayım daha hiç yapmadılar yani yaptılarsa da ben yemedim.
Dün eşim annesine onu söyledi, bayramda yapsana diye yapacak mı bakalım.
Oğulları göz bebekleri ama eşim daha öncede benim sevdiğimi bildiği için istemişti yapmadılar, konuşmalarını anlamadığım ve eşime sormadığım için bilmiyorum acaba eşim benim istediğimi söylüyor mu?
Söylemiyorsa da acaba eşim fazla hamur işi sevmez, benim için istediğini düşündükleri için mi yapmıyorlar.
İşte benim sinir olduğum mevzu da bu, benim annem eşimin sevdiği şeyleri bildiğinden gittiğimizde yapmış oluyor ama onun annesi yapmıyor.
Pasta börek te hikaye, otursam içine birşeyler kayar benzerini yaparım ama benim zoruma giden özenilmemek.

X