• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok sinirliyim!

Sorun iftarda orda bulunmak degil ki, sorun iftarda yeni gelinin evdekilere yardim etmesi. O yuzden 15 dk once degil , 1 saat once orada bulunacaksiniz. Ben bile konuyu okuyunca anladim. Siz nasil anlamadiniz?

Yobazlik konusunda bir sey diyemem ama acik acik soylemeseler de beklentileri bu.

Kadinlarin sadece kocalariyla evlendigini dusunmesini komik bulurum. Mutlaka bir yerde fire verir.
:KK12:

Dipsiz not: Deist oldugum icin oruc tutmuyorum .:KK14:

Tamam yardimci olmak iyidir ama bazen de gelinlere gercekten hizmetci muamelesi yapiliyor yani acik acik da boyle dusunuldugu yansitiliyor. Siz zaten bulasiga iftardan sonra yardimci olmussunuz. Orda bir suru insanin onunde pervane olan gelin hizmet sovu gormek istiyor olabilirler ama onlar istiyor diye siz yapmak zorunda degilsiniz. Bence bu sekilde mesafeyi koruyarak devam edin.
O kadar vicdansız değilim annesini o kadar bulasigin icinde bırakıp gidecek kadar. Vicdanen o an üstüme düşeni yaparım ama bir yere kadar. Allah doğrudan şaşırtmasın.

Bakın hanımefendi sizin yaşadıklarınızdan eminimki çok daha ağır geçen bir evlilik süreci geçirdim ben ve eşim ailesinden hep çok farklıydı benim gözümde ama şuan bakıyorum da 4 yıl olmuş ve eşim giderek ailesi gibi davranmaya onların doğrularını doğrular oldu ki benimle evlenmek için onlara rest çeken bir adamdı eşim onun için diyorum size de aileler nasılsa eşlerimizden onlardan ayrı değil içten içe o kültürü arzuluyorlar
Çok yakın bir arkadaşım var. Kendisi 7 yıllık evli ve eşi en başından beri nasıl arkasindaysa inanın istikrarını bozmadı hala aynı şekil kapı gibi eşinin arkasında. Ve ailesine de yurume mesafesinde yakınlar. Demem o ki değişmeyen de inanın değişmiyor. Yanlış anlamayın kesinlikle bu da oluyor o yüzden diyorum.

Sorun iftarda orda bulunmak degil ki, sorun iftarda yeni gelinin evdekilere yardim etmesi. O yuzden 15 dk once degil , 1 saat once orada bulunacaksiniz. Ben bile konuyu okuyunca anladim. Siz nasil anlamadiniz?

Yobazlik konusunda bir sey diyemem ama acik acik soylemeseler de beklentileri bu.

Kadinlarin sadece kocalariyla evlendigini dusunmesini komik bulurum. Mutlaka bir yerde fire verir.
:KK12:

Dipsiz not: Deist oldugum icin oruc tutmuyorum .:KK14:
Zaten evlilikler 2 kişilik olmaktan çıkınca fireler verilmeye başlanıyor. Keşke o evlilikler 2 kişilik kalabilse ne de güzel olurdu. Ailelerden değil de kendi anlasmazliklarindan tartışırlardı en azından sadece. Kk dan öğrendim bu evlilikleri en çok yıpratan ailelerin de evliliğin içinde oluşu.
Ve 1 saat önceden gitmek zorunda da değilim. Çok basit.

Çok yakın bir arkadaşım var. Kendisi 7 yıllık evli ve eşi en başından beri nasıl arkasindaysa inanın istikrarını bozmadı hala aynı şekil kapı gibi eşinin arkasında. Ve ailesine de yurume mesafesinde yakınlar. Demem o ki değişmeyen de inanın değişmiyor. Yanlış anlamayın kesinlikle bu da oluyor o yüzden diyorum.
İnşallah değişmez eşiniz benim eşimde ailesine akrabalarına karşı beni korur kollar asla ezdirmez ama bakıyorum da aslında oda ailesinin kültürünü yaşatmaya çalışıyor yanlış anlamayın eşim cahil biri değildir kendisi iyi bir eğitim almış şuan hala devam eder eğitimine ve ailesinden hep ayrı yaşamış biridir
İnş dizinde sonunuz böyle olmaz süre onun içindi yoksa ben neden mutlu olayım sizin mutsuzluğunuzdan

2 haftada bu skntlar umarm fazla sürmez mesafenizk koruyun anladgm kadarıyla pek hazedilecek insanlar değil herkesin bı kusuru oluyor benim kv kp aydın hiç bişeye karışmayan bizi özgür bırakan insanlar mesela ama onlarnda farklı huyları var hiç kimse mükemmel değil eşinizin ailesi kabullenmek lazm nasıl olsa onları değistiremeyceksnz o yüzden daha en başından sizde onlara böyle olduğunuzu gösterin yeri geldikçe yani hısım akraba gezmeyi sevmediğinizi gibi. Sen boyleydin de ne oldu denememeleri için ben kv kp evlendikten 1 sene sonra gördüm bazı huylarini ve zaman geçtikçe batmaya başladı sizin erken görmeniz şans. Bide iftardan 15 dk önce gitmek olmamış sonuçta yabanci değil 1 saat önceden falan gitseydnz ben anneme de kvmde erken giderm yardım için gitme bakalım neler oluyor bizde misafir gibi sonradan mı geldinzler, kızım niye zahmet ettinzler.😁

İnşallah değişmez eşiniz benim eşimde ailesine akrabalarına karşı beni korur kollar asla ezdirmez ama bakıyorum da aslında oda ailesinin kültürünü yaşatmaya çalışıyor yanlış anlamayın eşim cahil biri değildir kendisi iyi bir eğitim almış şuan hala devam eder eğitimine ve ailesinden hep ayrı yaşamış biridir
İnş dizinde sonunuz böyle olmaz süre onun içindi yoksa ben neden mutlu olayım sizin mutsuzluğunuzdan
Amin çok teşekkür ederim sagolun.
Herkes yuvasında mutlu mesut olsun eşiyle çocuğuyla bundan daha güzel ne var.. Herkes için aynı şeyi dilerim. Burda beni topa tutanlar içinde aynı şeyi temenni ederim.

2 haftada bu skntlar umarm fazla sürmez mesafenizk koruyun anladgm kadarıyla pek hazedilecek insanlar değil herkesin bı kusuru oluyor benim kv kp aydın hiç bişeye karışmayan bizi özgür bırakan insanlar mesela ama onlarnda farklı huyları var hiç kimse mükemmel değil eşinizin ailesi kabullenmek lazm nasıl olsa onları değistiremeyceksnz o yüzden daha en başından sizde onlara böyle olduğunuzu gösterin yeri geldikçe yani hısım akraba gezmeyi sevmediğinizi gibi. Sen boyleydin de ne oldu denememeleri için ben kv kp evlendikten 1 sene sonra gördüm bazı huylarini ve zaman geçtikçe batmaya başladı sizin erken görmeniz şans. Bide iftardan 15 dk önce gitmek olmamış sonuçta yabanci değil 1 saat önceden falan gitseydnz ben anneme de kvmde erken giderm yardım için gitme bakalım neler oluyor bizde misafir gibi sonradan mı geldinzler, kızım niye zahmet ettinzler.😁
Napayım bana kalsa hiç gitmem de işte yine de davete icabet etmek gerek diye mecburdum. Beni seviyormuş gibi yapıp ayırmaya çalıştıklarını öğrendiğimde bendeki bütün izlenimleri değişti. O yüzden sadece misafir ilişkisinden öteye gitmek istemiyorum. O tarz ikiyuzluluklerine şahit olmasaydım bırak 1 saat önce gitmeyi sabahtan gider takilirdim yanlarinda ama hakettiklerini düşünmüyorum. Yaptıkları şeye rağmen yine gitmişim ya ona da şükür :)

Napayım bana kalsa hiç gitmem de işte yine de davete icabet etmek gerek diye mecburdum. Beni seviyormuş gibi yapıp ayırmaya çalıştıklarını öğrendiğimde bendeki bütün izlenimleri değişti. O yüzden sadece misafir ilişkisinden öteye gitmek istemiyorum. O tarz ikiyuzluluklerine şahit olmasaydım bırak 1 saat önce gitmeyi sabahtan gider takilirdim yanlarinda ama hakettiklerini düşünmüyorum. Yaptıkları şeye rağmen yine gitmişim ya ona da şükür :)
O şekilde bişey varsa bilemem tabi bende bilsem böyle bı durumu bende gitmezdm böyle takilin o zaman en iyisi😃

Herhangi bir yere gidiyor olsam iftara yakın giderim. Saatler öncesinden gidip de ayak altında dolanıp ev sahibinin işini aksatmam.
Ama kayınvalideniz sülaleye iftar vermiş. Siz de 2 haftalık yeni gelini olarak erken gidebilirdiniz.
Neden çünkü yenisiniz, çünkü ramazan.

Koloni, kabile gibi söylemlerinizi inanılmaz itici buldum. Çata çat herşeye cevap veren, amcaya bile evden çıkmıyoruz yeni evliyiz diyen bir gelin çok itici bana kalırsa.

Mesafe koymayı istemek, biraz resmi olmak, emrivakilere itaat etmemek gibi isteklerinizi anlarım ve aynı fikirde olduğumu belirtmek isterim. Bu doğru yol bana göre de.
Ama siz çok erken başlayıp yanlış yerlerde patlaklar vermişsiniz.Ayıp etmekten başka işe yaramaz bu tarz davranışlar.

Hayal ettiğiniz gibi bir evlilik yaşamanızı dilerim. Ama hatır gönül denen şeyleri de göz ardı etmeden inşallah...

Bence çok kalabalık olup sürekli görüşen aileler baştan bu konuyu konuşmalı. Bize ayak uydurabilir misin, sorun çıkmasın sonra gibilerden. Veya eş adayıyla baştan konuşulmalı. Herkes kendine uygun olanla evlense sıkıntı olmaz.

Bizim de misafirimiz olurdu severim de ama emrivakileri hiç sevmem. Eşimin akrabalarını sevmesem görüşmek eziyet olurdu ama genelde tatlı insanlar arada kaçıklar olsa da.. Kaynanama biri gelince mecbur tutuyorlar bizi de ben artık saldım. Onlar da eli ayağı çekti herkesten rahata erdim. Saygı görülmeyen yerde durmak çok zor.

Iftardan sonra kendimi bir ordu bulasigin icin de buldum zaten bunu da acizlenmeden yaptım. Ama daha fazlasını yapmak zorunda mıyım bu kk kadınları madem bu kadar eşlerinin ailelerine her türlü razıysa bu konuları kimler açıyor. Kendileri eş ailesinden en ufak bi sıkıntı gördüklerinde soluğu burda alıyorlar. Başkalarına gelince ahkam kesiyorlar. Cidden çok çelişkili.
Sen bakma onlara.bu sefer yapsan ezdirsen kendini ezdirmeseydin derler:)
Ben iki ev buyuklugunde evi yeri geldiginde temizlemis insanim ama bir onemi olmadi kimse icin.mesafeli olmak iyidir.saygini koru gittiginde yapilanlara yardimci ol yeter.
Iftar davetinde zaten iftar saatinde gidilir..

Bir de niye adam aiilesinden vazgecsin onu da anlamadim.konu sahibinin esini ailesinden koparmak gibi bir niyeti oldugunu ben okumadim.

sadece davranislarindan oturu mesafeli olmak istiyor gayet dogal bir durum.herkes icli disli olmak zorundami?yada gelin mesafeli olunca kocalar eslerini bosuyorlarmi 1 sene sonra:)

Herkese iyi akşamlar hayırlı iftarlar dilerim şimdiden :) Konuyu dün açacaktım vaktim olmayınca şimdi açmak zorunda kaldım ama içim içimi de yedi dünden beri. Direkt konuya giriyorum.
2 haftalık evliyim. Ve eşimin ailesini de pek sevmiyorum. Nişanlılık döneminde o kadar da sevimli olmadıklarının sinyallerini ara ara verdikleri için de her daim mesafeli olmaktan yana oldum.
Ailesi çok geri kafalı, anlayış konusunda bazı konularda esnek olmayan, kendi dediği olsun isteyen, ben büyüğüm lafım dinlenmeli kafasında, biraz gelenekçi biraz cahil değişik insanlar. Bu laflarim özellikle babasına.. Çok sessiz ama konuştuğunda da üslubu hiç hoş olmayan dik konusan bi adam.
Geçen gün annesi eşimi aradı ve amcan iftar verecek geleceksiniz diye emr-i vaki yapmaya başladı. Ben de sesini duyuyorum o esnada. Eşim de sen bize sordun mu diye biraz kizdi o esnada annesine. Ama annesi laftan anlamadi tabi geleceksiniz olmaz herkes orda falan diye diretmeye devam ediyor. Ben de gitmiyorum hic bi yere dedim. Eşim de bizim adımıza başkalarına söz verme bi daha diye söylendi annesine ve kapattı telefonu. Ben de çok gerildim. Cocukmusuz gibi yönetmeye çalışıyor rica etmek yok. Geçen gün de aradı kendi evinde iftar vereceklermiş. Peki tamam dedim ve dün iftara kayinvalidemlere gittik. Koloni gibi bütün akrabaları iftara almışlar. Bi 15 dk öncesinde onlarda olduk. Ve kayinpederim beni görür görmez nerdeydiniz kızım siz dedi evdeydik dedim güldüm geçtim sonra bu sertleşti çok geç kaldınız bir daha böyle geç gelmek yok dedi dik bi şekilde. Ben ne olduğumu şaşırdım bozuldum üslubukarşısında. Eşime de aynı şeyi demiş eşim de ben de iftar bitiminde gergin bi şekilde ayrıldık evden. Tabi o süre içinde bütün akrabalar nerdesiniz siz hiç görmüyoruz sizi vs diyip duruyorlar ağız birliği yapmış gibi. En sonunda amcasına dedim biz daha 2 haftalık evliyiz evimizde vakit geçiriyoruz diye. Adam durmuş pişkin bi şekilde ne 2 haftası 1 .haftadan gelecektiniz diye. Asla saygıları yok. Onlar gibi kabile halinde takılmam lazım. Hizmet edip pervane olmam lazım. Ne deseler gülüp gecmem lazım. O tarz bi kafaları var. Ve beni ciddi anlamda sinirlendiriyorlar. Allahtanki bütün bunları eşim de görüyor ve o da ciddi manada bu yobazlıktan rahatsız. Mesafe koymaya izin yok resmen. Ben bu insanlarla naparim daha şimdiden pürüz çıkartıyorlar. Ailemden de 8 saat uzakliktayim. Hem bu uzaklık hem de bunların bu kafa yapıları canımı çok sıkıyor. Kayinpederimden de iyice soğumaya başladım. Nişanlılık döneminde de cirkinlesmisti bir kez ve kendi kulagimla duymuştum. O yüzden de o adamı ne göresim var ne de yalandan sempatik gorunesim var. Ne yapmalıyım nedir bunun ayari tecrübeli evliler bana bi akıl verin lütfen :KK43: uzun oldu sanırım okuyabilenlere çok teşekkür ederim :KK200:

Eşimin ailesi biz nişanlıyken bosanmamizi isteyen bir aile. Annem onlara bise yapmamasına rağmen anneme bile cephe almış telefonlarına cevap vermemiş insanlar. Bu yaptıkları şeylerden sonra onları gözümün bile göresi yokken ben yine de 15 dk önceden de olsa nezaketen gittim. Arkasından yapılacak isleri yapıp evime döndüm. Kimisi bunu saygısızlık olarak görmüş ancak yapılan samimiyetsizliklerden sonra onların gönlünü hoş tutmak gibi bi zorunluluğum olduğunu düşünmüyorum. Sizler yaşadığınız problemlere rağmen hiç birşey olmamış gibi davranabiliyorsaniz isteklerine razı olabiliyorsaniz sizi azarlar gibi konuşmalarına razı olabiliyorsaniz o sizin tercihiniz. Saygı duyarım. Ama ben yaptıkları şeylerden sonra hiç birsey olmamis gibi davranamıyorum. Sülalesinin ve ailesinin hizmetini görmeye, harem selam takılmaya gelmedim ben buraya. Eşimle mutlu olmaya geldim. Bunu da müdahalesiz bir şekilde yönlendirmeler, emri vakiler olmadan 2 kişilik bir aile olarak yapmak istiyorum. Ben yaptıkları şeye rağmen asla onlara terbiyesizlik saygısızlık yapmadım. Aynı saygıyı da bekliyorum.

Canım anlattığın olay resmen benim eşimin ailesi. Sen kayınpeder faktörü benimki kayınvalide. 1 senedir evliyim bende ve ilk zamanlar aynen bu şekillerdi. Onların dediği olacak, gel denildiğinde gelinecek , git denildiğinde gidilecek. Bayramlarda arifeden gidilip yardım edilecek, gelenekçi tipler. Bizim yöre farkımız çok fazla. Bizde olanlar onlarda aaa ne kadar ayıp oluyor. Mesela eşim benimle story e fotoğraf atsa bile utanmıyormusunuz ? Dediklerini biliyorum :D Ama herşey sene bitiyor. Senin saygı sınırını aşmadan sizde öyleyse bizde böyle .. sizin fikriniz o olabilir ama bizim fikrimiz bu, siz davet ettiniz ama bizim o gün başka biyere randevumuz var gibi yavaş yavaş tavrını belirtmen lazım. Yani şuanda biz kayınvalidemle hiç problemli değiliz. Çünkü anladı herşeyin onun istediği gibi yürümediğini. Onlara gitmem gerekirse arar kızım müsaitmisin müsaitsen şöyle bi durum var gelirmisin der bende kırmam giderim. Ama seninde iftara 15 dk kala gitmen biraz ayıp olmuş kaldı ki misafirliğe gittiğimizde bile bi yarım saat 1 saat önceden gideriz :)

Sadece bu konuya özel değil ama burda hep görüyorum birine yobaz, cahil, gerikafalı diyince hemen sinirlenmeler falan ? Sanki hayatta hiç öyle insanlar yok ya.

Herkese iyi akşamlar hayırlı iftarlar dilerim şimdiden :) Konuyu dün açacaktım vaktim olmayınca şimdi açmak zorunda kaldım ama içim içimi de yedi dünden beri. Direkt konuya giriyorum.
2 haftalık evliyim. Ve eşimin ailesini de pek sevmiyorum. Nişanlılık döneminde o kadar da sevimli olmadıklarının sinyallerini ara ara verdikleri için de her daim mesafeli olmaktan yana oldum.
Ailesi çok geri kafalı, anlayış konusunda bazı konularda esnek olmayan, kendi dediği olsun isteyen, ben büyüğüm lafım dinlenmeli kafasında, biraz gelenekçi biraz cahil değişik insanlar. Bu laflarim özellikle babasına.. Çok sessiz ama konuştuğunda da üslubu hiç hoş olmayan dik konusan bi adam.
Geçen gün annesi eşimi aradı ve amcan iftar verecek geleceksiniz diye emr-i vaki yapmaya başladı. Ben de sesini duyuyorum o esnada. Eşim de sen bize sordun mu diye biraz kizdi o esnada annesine. Ama annesi laftan anlamadi tabi geleceksiniz olmaz herkes orda falan diye diretmeye devam ediyor. Ben de gitmiyorum hic bi yere dedim. Eşim de bizim adımıza başkalarına söz verme bi daha diye söylendi annesine ve kapattı telefonu. Ben de çok gerildim. Cocukmusuz gibi yönetmeye çalışıyor rica etmek yok. Geçen gün de aradı kendi evinde iftar vereceklermiş. Peki tamam dedim ve dün iftara kayinvalidemlere gittik. Koloni gibi bütün akrabaları iftara almışlar. Bi 15 dk öncesinde onlarda olduk. Ve kayinpederim beni görür görmez nerdeydiniz kızım siz dedi evdeydik dedim güldüm geçtim sonra bu sertleşti çok geç kaldınız bir daha böyle geç gelmek yok dedi dik bi şekilde. Ben ne olduğumu şaşırdım bozuldum üslubukarşısında. Eşime de aynı şeyi demiş eşim de ben de iftar bitiminde gergin bi şekilde ayrıldık evden. Tabi o süre içinde bütün akrabalar nerdesiniz siz hiç görmüyoruz sizi vs diyip duruyorlar ağız birliği yapmış gibi. En sonunda amcasına dedim biz daha 2 haftalık evliyiz evimizde vakit geçiriyoruz diye. Adam durmuş pişkin bi şekilde ne 2 haftası 1 .haftadan gelecektiniz diye. Asla saygıları yok. Onlar gibi kabile halinde takılmam lazım. Hizmet edip pervane olmam lazım. Ne deseler gülüp gecmem lazım. O tarz bi kafaları var. Ve beni ciddi anlamda sinirlendiriyorlar. Allahtanki bütün bunları eşim de görüyor ve o da ciddi manada bu yobazlıktan rahatsız. Mesafe koymaya izin yok resmen. Ben bu insanlarla naparim daha şimdiden pürüz çıkartıyorlar. Ailemden de 8 saat uzakliktayim. Hem bu uzaklık hem de bunların bu kafa yapıları canımı çok sıkıyor. Kayinpederimden de iyice soğumaya başladım. Nişanlılık döneminde de cirkinlesmisti bir kez ve kendi kulagimla duymuştum. O yüzden de o adamı ne göresim var ne de yalandan sempatik gorunesim var. Ne yapmalıyım nedir bunun ayari tecrübeli evliler bana bi akıl verin lütfen :KK43: uzun oldu sanırım okuyabilenlere çok teşekkür ederim :KK200:

Eşimin ailesi biz nişanlıyken bosanmamizi isteyen bir aile. Annem onlara bise yapmamasına rağmen anneme bile cephe almış telefonlarına cevap vermemiş insanlar. Bu yaptıkları şeylerden sonra onları gözümün bile göresi yokken ben yine de 15 dk önceden de olsa nezaketen gittim. Arkasından yapılacak isleri yapıp evime döndüm. Kimisi bunu saygısızlık olarak görmüş ancak yapılan samimiyetsizliklerden sonra onların gönlünü hoş tutmak gibi bi zorunluluğum olduğunu düşünmüyorum. Sizler yaşadığınız problemlere rağmen hiç birşey olmamış gibi davranabiliyorsaniz isteklerine razı olabiliyorsaniz sizi azarlar gibi konuşmalarına razı olabiliyorsaniz o sizin tercihiniz. Saygı duyarım. Ama ben yaptıkları şeylerden sonra hiç birsey olmamis gibi davranamıyorum. Sülalesinin ve ailesinin hizmetini görmeye, harem selam takılmaya gelmedim ben buraya. Eşimle mutlu olmaya geldim. Bunu da müdahalesiz bir şekilde yönlendirmeler, emri vakiler olmadan 2 kişilik bir aile olarak yapmak istiyorum. Ben yaptıkları şeye rağmen asla onlara terbiyesizlik saygısızlık yapmadım. Aynı saygıyı da bekliyorum.
Tavrınızı koruyun tepenize çıkıyorlar sonra. Aynı eşimin ailesi. Onunda annesi böyle her şeye karışma çabası emrivakiler falan filan. Ben insanlara kolay kolay kinlenmem ama o kadından nefret ediyorum. Bide ben altlı üstlü oturuyorum düşünün ne kadar berbat bir şey olduğunu. Temmuzda evlendim Eylülden beri konuşmuyodum mecburi durumlar dışında. Ama 2 hafta önce tamamen bitirdim bundan sonra hiç bir şekilde görüşmem..

Soz konusu es ailesi/akrabalari olunca iftara davet etmek bile kabahat oluyor. Hey yarabbim. Siz katilmayin davetlere aman girmeyin insan icine hele esinizin akrabalarina hic yaklasmayin yamyam ya hepsi mazallah yerler sizi sonra. Evinizde tek basiniza elit elit takilin.

Ben 6 yıldır iki aileden de uzak olduğum için kalabalık ortamlara hasretim o yüzden bu konudan mutlu olurdum herhalde :)) yeni evliler bir süre sonra akrabalara giderler bizde belki onu demeye çalışmıştır ikinizin ki de gereksiz olmuş tabi ...Kv nin emrivaki yapmasına mesafe koy tabiki ama en baştan böyle zitlasirsaniz herseyde esinizde bikar bir yerden sonra ...
Şurada iftar var gelin vs dediği durum yakın akraba olduğu için bana çok abes gelmedi iftara gidemeyecek kadar evde 2 hafta duracak ne var bilmiyorum .
Birde 2 haftalık yeni evli olunca ne oluyor merak ediyorum yani ben mi çok Odunum bilmiyorum ama ben yeni evliyim diye insan içine girmekten rahatsız olmam biz sabah akşam dipdibe olmuyoryz evde ...
not: eş ailesiyle ciddi sorunlar yaşayan ve sevmeyen birisiyim .Sadece keşke sorunum iftara çağrılmak olsa

Tavrını baştan koymalısın tabi ki sert bi şekilde değil bizim de ciddi kültür farklılıkları var annem babasıyla meze sofrası kurarken eşimin ailesi haremlik selamlık alışmak zor mu zor ama imkansız değil sivrilme tabi ki ama eşinde senin gibi düşünüyosa işin daha kolay iftara 15 dkka kala gitmek olmaz belli bi sebep yokken malasef gelin adın artık annen bi dkka bile kala gelsen takılmaz ama kv takar ama zırt pırt gidersen sonra gitmediğinde gelmiyor olur bahane bulabilirsin ben çalıştığım için işim kolaydı gitmek istmediğinde bana mı sordular yerine işim var hastayım bugun başka yere davetliyiz gibi bi bahane bulursan hem kırıcı olmaz hem de tavır konmaz bnm kv kp 5 dkka mesafedeydi bana sürekli yemeğe çağırırlardı bnde aa sofrayı kurdum aa şimdi yedik falan derdim malasef kötü olmak istemiyosan böle yapman lazım çünkü başlarda baktım bn gittikçe bu sefer hergün çağrılıyo bn bu yöntemi bulmuştum onlarda bni böle kabul etmişti.ayrıca alışmak ya da uymak zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın malesef aileler lede evleniliyor

Back
X