• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok sinirliyim!

Kimse istisnalar hariç gelinlerini ayılıp bayılıp almıyorlar. Bu yüzden es geçiyorum o konuyu. Çünkü hepimizin başında var.

Emrivaki lere gelecek olursak böyle restleşmek, dik başlılık yapmak yerine eşinle güzelce konuşup kendi anne babasıyla onun konuşmasını saglamak daha dogru, neticede ailesi. Yeni evliyken sormadan etmeden sizi amcalara çağırmaları yanlış.

Elaleme karşı da, küçük olarak da 15 dk öncesi iftara gitmek sizin aileden aldıgınız terbiyeyi yanlış anlamalarına sebebiyet vermiş olabilir. O aileye gelin gittiyseniz biraz adaba uymakta fayda var diye düşünüyorum.

Senin saygı sınırını aşmadan sizde öyleyse bizde böyle .. sizin fikriniz o olabilir ama bizim fikrimiz bu, siz davet ettiniz ama bizim o gün başka biyere randevumuz var gibi yavaş yavaş tavrını belirtmen lazım
Aynı bu yolda bu üslupla ilerliyorum ben de. Samimiyetsiz insanlar o yüzden 1 saat öncesinden hiç onları çekesim gelmedi. Zaten oruçla kafam da yerinde değildi. Ne bileyim sonradan ekleme de yaptım. Ayırmaya kalktıklarını unutamıyorum. Bu yüzden de olabildiğince uzak durmak istiyorum. Güvenmiyorum onlara.

Herkes söylemiş bende söyliyeyim yine de, 15 dk gitmek cok ayıp bir kere o konuda hatanızı kabul edşp, telafi edin. Tamam hazır yemege gitmek guzel bısey ama yardımlaşma hıc mı gelmiyor ıcınızden.

Benim 2.evliliğim bu evliliğimi 24 yasındayken yaptım suanda 32 yasındayım. Aileye ters gelen istemedikleri bir gelindim ve kucuk bir bebegım vardı. Uzatmıcam esim cok ıyı bilir ki yere burnum dusse egılıp almam ama bu aileye dahil olabilmek, kabul gorebilmek ıcın ki daha fazlası oglum ıcındı yer edınebılmek ıcın gormedım duymadım bilmiyorum 3 maymunu oynadım uzun sure. Bir sure sonra sanıyorum hamılelıgın verdıgı ruhsal sıkıntılar ıcındeyken benim kırılma noktam gerceklestı, bısı dank etti ve dıslandıgımı fark ettim. Yinede amacım gecınmektı kavga gurultu degıl, ki esim benim tarafımdaydı Bı tercih sunsam bizi sececekti bunu bilmeme ragmen ısı o raddelere hıc bir zaman getirmedim ki altını cızıyorum sinirlendim filan demiyorum beni kırdılar, gucendırdıler. Uzun surdu kendi ıcımde atlatmam ama amacım gecınmek.

Sımdı sen bilmiyorsun ama o evlatlar oyle zor buyuyor ki, manen ruhen cok sey goturuyor insandan. O yuzden lutfen Ikı secenegın varken ıyı bir insan olmaya çalışmayı sec kendine. Amacının ne oldugunu hatırla ben istenmeyen bırı oldugumu biliyordum, sen de o ailenin sana gore cahil oldugunu biliyordun. Yolun basındayken boyle cırkınlesme,

Nişanlılık döneminde sıkıntı çıkarmış olabilirler haklı gerçekten sizde olabilirsiniz nihayetinde herşeyi kabul etmiş evlenmişsiniz bir şans daha verilmeli ve hala hoşanılmıyorsa görüşmeme kararı olur bu kararda 2 haftada verilmez..bizim adetlerimize göre kvalide ve anneye yemekten 15 dakika önce gidilmez yaşlı başlı insanlara yardımcı olmak için kötü bir adet olduğunu düşünmüyorum..amcaya biz daha 2 haftalık evliyiz derken neyi kastetiniz hiç cevap vermeye de bilirdiniz her şeye cevap verince ezilmeyen kutsal zeki gelin olunmuyor bilin istedim..Eşiniz şimdilik yeni evliliğin sarhoşluğuyla tarafı siz olabilirsiniz fakat zamanla dik cıkışlarınız taraf değişikliğine neden olur..uzun bir zaman sonra hala hoşlanmıyorsanız mesafe koyun bunun için germeyin gerilmeyin derim

Herşeye rağmen yüz göz olunmalı zorla samimi olunmalı sanırım. Eşimin ailesi diye sevmek zorunda değilim. Saygım yaşlarından ötürü elbet var.
Burda çok kolay dile dökülüyor boşanma kelimesi. Herkes ilişki uzmanı olmuş. Klasik öneriler ayrıl, boşan ya da boşanırlar.. Hiç doğru değil bu kadar net ,olumsuz ahkamlar. Insanları iyice demoralize etmeye kimsenin hakkı yok. Hele ki burda kimse kimseyi tanimiyorken bu kadar kesin dille konusulmamali.
Bosanilaacak birşey yok tabiki ama.ilerkeyen zamanlarda erkeklere zor geliyor arada kalmak o yüzden huzursuzluk başlıyor .
Benim ve ailemin ,yetişme tarzimin esiminkiyle alakası yok mesela .Ve ciddi catiatigimiz noktalar hala.oluyor ama 6 yılda torpulendik tabi .
Mesela benim ailem özellikle anne tarafimin düşünce yapısı sizin gibi .Samimi olmayı sevmezler tüm sulale aynı ilçede olduğu için zaten kalmaya ihtiyaç duyulmaz.Ayda yilda bir görüşülür gezmeyi sevmezler yani soğuktur ilişkiler.Ben çıkinti gibi kucuklugumden beri gezerim gider kalırım sürekli görürüm evime misafir çağırırım .Buna rağmen eşimin ailesini garipsemistim Karadenizliler aşırı samimiler mesela bir yere gidince 1 aydan öncesini kalmış saymqzlar .Benim büyüdüğüm ortama göre bu felaket 😁😂 en uzak didinin bidieinin bile herseyinden haberdarlar .Asla usenmezler .Mesela 2 yıldır dogudayiz kv kavgalı olmamıza rağmen esimlede kusmustu yinede gizli gizli bilet alıp gelmiş buralari hep terör haberleriyle gördüğümüz için ...ama annem bir kere bile gelmedi gelmez de ...
Şimdi ikisini kiyaslayinca kendi sulalemdense eşimin suallesi daha samimi geliyor .Keşke sorunlarda yasanmasa ama ...

Herkes söylemiş bende söyliyeyim yine de, 15 dk gitmek cok ayıp bir kere o konuda hatanızı kabul edşp, telafi edin. Tamam hazır yemege gitmek guzel bısey ama yardımlaşma hıc mı gelmiyor ıcınızden.

Benim 2.evliliğim bu evliliğimi 24 yasındayken yaptım suanda 32 yasındayım. Aileye ters gelen istemedikleri bir gelindim ve kucuk bir bebegım vardı. Uzatmıcam esim cok ıyı bilir ki yere burnum dusse egılıp almam ama bu aileye dahil olabilmek, kabul gorebilmek ıcın ki daha fazlası oglum ıcındı yer edınebılmek ıcın gormedım duymadım bilmiyorum 3 maymunu oynadım uzun sure. Bir sure sonra sanıyorum hamılelıgın verdıgı ruhsal sıkıntılar ıcındeyken benim kırılma noktam gerceklestı, bısı dank etti ve dıslandıgımı fark ettim. Yinede amacım gecınmektı kavga gurultu degıl, ki esim benim tarafımdaydı Bı tercih sunsam bizi sececekti bunu bilmeme ragmen ısı o raddelere hıc bir zaman getirmedim ki altını cızıyorum sinirlendim filan demiyorum beni kırdılar, gucendırdıler. Uzun surdu kendi ıcımde atlatmam ama amacım gecınmek.

Sımdı sen bilmiyorsun ama o evlatlar oyle zor buyuyor ki, manen ruhen cok sey goturuyor insandan. O yuzden lutfen Ikı secenegın varken ıyı bir insan olmaya çalışmayı sec kendine. Amacının ne oldugunu hatırla ben istenmeyen bırı oldugumu biliyordum, sen de o ailenin sana gore cahil oldugunu biliyordun. Yolun basındayken boyle cırkınlesme,
Cute senin yaşadıkların burada ki herkese ders niteliğinde aslında. Çok zor süreçlerden geçtin, ben seni uzun zamandır biliyorum...
Keşke hepimiz senin kadar sabırlı olabilsek.

Bu evlilikte eş kişisi dengeyi bulamazsa , en çok darbeyi o yiyecek.
Daha şimdiden bu kadar sorun çıkartan bir eş ve emri vaki yapan kayınvalide.
Üzüldüm eşinizin durumuna :KK70:
Ben de kendime üzülüyorum nereye düştüm böyle diye. Çok şükür eşim arada kalmıyor. Dünkü olaya benden çok daha fazla tepkili ve rahatsızdı. Onunla konusurken üstünde durmama bile gerek kalmadı haliyle.

Ben de kendime üzülüyorum nereye düştüm böyle diye. Çok şükür eşim arada kalmıyor. Dünkü olaya benden çok daha fazla tepkili ve rahatsızdı. Onunla konusurken üstünde durmama bile gerek kalmadı haliyle.
Kendinizi doldurmayın daha fazla.
Bakın siz böyle sürekli söylenmeye devam ederseniz bir süre sonra anti patik gelirsiniz. Gerek var mı ? Bence yok. Adam da zaten sizden yanaymış.
Bir kaç kere tersler , gitmezsiniz olur biter.
Ben 15dakika meselesine asla katılmıyorum. Ve resmen bunu şov için yaptıklarını düşünüyorum.
Eğer davet ediyorsan , zaten kendine güvenmişsindir.

K
karşı taraf bile isteye kabul ettiyse o onların sorunu bu saatten sonra, tabi eşinizle ortak noktada buluştuğunuz sürece. Muhtemelen evlendikten sonra kendimize benzetiriz diye o an susmayı tercih etmişler, çok büyük hata yaptıkları. Siz eşinizle ters düşmeden çare bulun, muhatrap olan eşiniz olsun, hiç yüzgöz olmayın.
Tabi tabi biliyorlardı nasıl düşündüğümü genel olarak. Dediğim gibi saklamadım kendimi. Eşimle de kafa yapımız aynı çoğunlukla şükür ki. Zamanla alışacaklardır diye tahmin ediyorum.

Herkese iyi akşamlar hayırlı iftarlar dilerim şimdiden :) Konuyu dün açacaktım vaktim olmayınca şimdi açmak zorunda kaldım ama içim içimi de yedi dünden beri. Direkt konuya giriyorum.
2 haftalık evliyim. Ve eşimin ailesini de pek sevmiyorum. Nişanlılık döneminde o kadar da sevimli olmadıklarının sinyallerini ara ara verdikleri için de her daim mesafeli olmaktan yana oldum.
Ailesi çok geri kafalı, anlayış konusunda bazı konularda esnek olmayan, kendi dediği olsun isteyen, ben büyüğüm lafım dinlenmeli kafasında, biraz gelenekçi biraz cahil değişik insanlar. Bu laflarim özellikle babasına.. Çok sessiz ama konuştuğunda da üslubu hiç hoş olmayan dik konusan bi adam.
Geçen gün annesi eşimi aradı ve amcan iftar verecek geleceksiniz diye emr-i vaki yapmaya başladı. Ben de sesini duyuyorum o esnada. Eşim de sen bize sordun mu diye biraz kizdi o esnada annesine. Ama annesi laftan anlamadi tabi geleceksiniz olmaz herkes orda falan diye diretmeye devam ediyor. Ben de gitmiyorum hic bi yere dedim. Eşim de bizim adımıza başkalarına söz verme bi daha diye söylendi annesine ve kapattı telefonu. Ben de çok gerildim. Cocukmusuz gibi yönetmeye çalışıyor rica etmek yok. Geçen gün de aradı kendi evinde iftar vereceklermiş. Peki tamam dedim ve dün iftara kayinvalidemlere gittik. Koloni gibi bütün akrabaları iftara almışlar. Bi 15 dk öncesinde onlarda olduk. Ve kayinpederim beni görür görmez nerdeydiniz kızım siz dedi evdeydik dedim güldüm geçtim sonra bu sertleşti çok geç kaldınız bir daha böyle geç gelmek yok dedi dik bi şekilde. Ben ne olduğumu şaşırdım bozuldum üslubukarşısında. Eşime de aynı şeyi demiş eşim de ben de iftar bitiminde gergin bi şekilde ayrıldık evden. Tabi o süre içinde bütün akrabalar nerdesiniz siz hiç görmüyoruz sizi vs diyip duruyorlar ağız birliği yapmış gibi. En sonunda amcasına dedim biz daha 2 haftalık evliyiz evimizde vakit geçiriyoruz diye. Adam durmuş pişkin bi şekilde ne 2 haftası 1 .haftadan gelecektiniz diye. Asla saygıları yok. Onlar gibi kabile halinde takılmam lazım. Hizmet edip pervane olmam lazım. Ne deseler gülüp gecmem lazım. O tarz bi kafaları var. Ve beni ciddi anlamda sinirlendiriyorlar. Allahtanki bütün bunları eşim de görüyor ve o da ciddi manada bu yobazlıktan rahatsız. Mesafe koymaya izin yok resmen. Ben bu insanlarla naparim daha şimdiden pürüz çıkartıyorlar. Ailemden de 8 saat uzakliktayim. Hem bu uzaklık hem de bunların bu kafa yapıları canımı çok sıkıyor. Kayinpederimden de iyice soğumaya başladım. Nişanlılık döneminde de cirkinlesmisti bir kez ve kendi kulagimla duymuştum. O yüzden de o adamı ne göresim var ne de yalandan sempatik gorunesim var. Ne yapmalıyım nedir bunun ayari tecrübeli evliler bana bi akıl verin lütfen :KK43: uzun oldu sanırım okuyabilenlere çok teşekkür ederim :KK200:

Eşimin ailesi biz nişanlıyken bosanmamizi isteyen bir aile. Annem onlara bise yapmamasına rağmen anneme bile cephe almış telefonlarına cevap vermemiş insanlar. Bu yaptıkları şeylerden sonra onları gözümün bile göresi yokken ben yine de 15 dk önceden de olsa nezaketen gittim. Arkasından yapılacak isleri yapıp evime döndüm. Kimisi bunu saygısızlık olarak görmüş ancak yapılan samimiyetsizliklerden sonra onların gönlünü hoş tutmak gibi bi zorunluluğum olduğunu düşünmüyorum. Sizler yaşadığınız problemlere rağmen hiç birşey olmamış gibi davranabiliyorsaniz isteklerine razı olabiliyorsaniz sizi azarlar gibi konuşmalarına razı olabiliyorsaniz o sizin tercihiniz. Saygı duyarım. Ama ben yaptıkları şeylerden sonra hiç birsey olmamis gibi davranamıyorum. Sülalesinin ve ailesinin hizmetini görmeye, harem selam takılmaya gelmedim ben buraya. Eşimle mutlu olmaya geldim. Bunu da müdahalesiz bir şekilde yönlendirmeler, emri vakiler olmadan 2 kişilik bir aile olarak yapmak istiyorum. Ben yaptıkları şeye rağmen asla onlara terbiyesizlik saygısızlık yapmadım. Aynı saygıyı da bekliyorum.
Canım bende aynı seninkileri yaşadım hemde cok fazlasını simdi 7 aylık evliyim benimdecok zoruma gitmisti simdi yavas yavas aştım kendimi zamanla olucak esimin aileside eski kafalılar ve misafir gelicegi zaman hep ben yapardım temizligi yemegi kaynanam surat assada herkes dermis gelinin cok iyi diye bosver biraz erken git masaya yardım et cayları falan servis et cok degil 6 yada 7 ay sonra yuvanız tamamen yerlesir ve kabullenirler ama mutlaka mesafeni koy ve yapman gerekeni esin ve Allah rızası icin yap mesela simdi haftada iki kere git sonra 3 haftada 2 kere sonra haftada bire düsürürsün belli etmeden aranı ac ve asla olanı icine atma derdim ne zaman düzelcek diye cok sükür son zamanlar hersey yolunda ve mutluyum :)

Kendinizi doldurmayın daha fazla.
Bakın siz böyle sürekli söylenmeye devam ederseniz bir süre sonra anti patik gelirsiniz. Gerek var mı ? Bence yok. Adam da zaten sizden yanaymış.
Bir kaç kere tersler , gitmezsiniz olur biter.
Ben 15dakika meselesine asla katılmıyorum. Ve resmen bunu şov için yaptıklarını düşünüyorum.
Eğer davet ediyorsan , zaten kendine güvenmişsindir.
Şuan sürekli olarak burda konuşuyorum bunu. Ama reelde hayatımı bunları konuşarak geçirmiyorum tabi ki :)

Aslında benim anlatmak istediğim de bu.
Bu adamlar ağaç kovuğundan çıkmadı.
Konu sahibinin tabiriyle 'cahil ve geri kafalı'
bir aile olduklarını bile bile,bu ailenin oğluyla evleniyorsanız,sık veya seyrek,
sonuçta onlarla görüşüleceğini öngörmek lazım.
Tabii 'ya ben,ya ailen' deyip,
eşinizi ailesinden tamamen uzaklaştırmak
gibi bir niyetiniz yoksa.

Tamam sevmeyin bu insanları,
beğenmeyin de ama adamlara niye kötülüyorsunuz ailelerini?
Kocalar napsın?Atsınlar mı ana-babalarını?

Kv-kp boş ve gereksiz mi konuşuyor?
'Tamam' der,geçersin,bildiğini yaparsın.
Seni bir şeylere mi zorluyor?
Ufaktan sınırını çizer,mesafeni koyarsın.
Ne samimi olursun,ne kötü.
''Eşimin anne,babasıdır,sevmek zorunda değilim,eşimin hatrına saygıyı korumam lazım'' dersin.
Kocana da ailesinin huyları ve davranışları için yorum yapmazsın.
Çünkü yaşlı-başlı insanları,
oğulları dahil kimse değiştiremez.

Geçinmenin başka bir yolunu bilmiyorum ben.
Bilen varsa anlatsın,öğrenmek isterim.
Evliliğimizin ilk zamanları kayinvalidemle sıkıntı yaşadık bayağa, ben 23 yaşındayım o zaman herşey çok fazla ve saçma geliyor, sürekli söylemiyorum eşime annesiyle ilgili,oda hep alttan alıyor dediklerimi, birgün kendi annemle ilgili bir olay oldu eşim de annemi eleştirdi bilinçli olarak. O kadar zoruma gitti ki annemi elestirmesi, bana aylardır bunların daha fazlasını benim annem için söylüyorsun ne kadar can sıkıcı bir durum farkındasın artık değil mi dedi eşim. Onlar bizim annemiz idare etmekten başka yapabilecegimiz birşey yok dedi. O gün aldığım dersle çok büyük birşey olmadığı sürece eşimin ailesiyle ilgili tek olumsuz yorum yada imada bulunmam.

Hepimizin ailesi kendimize kıymetli, hatalı da olsa insan ailesinin eleştirilmesini bir yere kadar kaldırabiliyor. Yaşadıkça öğreniyor insan. Ben eleştirmeye devam etseydim mutsuz olup mutsuz etmeye devam edecektim. Görmezden,duymazdan gelmeyi öğrenmek gerekiyor ciddi bir saygısızlık görmüyorsak karşı taraftan.

Son düzenleme:
Şuan sürekli olarak burda konuşuyorum bunu. Ama reelde hayatımı bunları konuşarak geçirmiyorum tabi ki :)
Yok gerçek hayatınızda da konuşabilirsiniz. Sonuçta herkesin derdi kendine fazla.
Ama bunu düşünmeseniz , konu olarak açmazdınız.
Siz zaten mesafe koyabilecek bir kadına benziyorsunuz. Sadece bunu yaparken ,yersiz tartışmalar yapmayın sakın...
Çünkü bir süre sonra eşiniz bu sefer size karşı bir soğukluk hissedebilir.

Cute senin yaşadıkların burada ki herkese ders niteliğinde aslında. Çok zor süreçlerden geçtin, ben seni uzun zamandır biliyorum...
Keşke hepimiz senin kadar sabırlı olabilsek.
Aslında eltıler piyasaya cıkana kadar bısey yoktu ki ince dusunmesem hala yok ama ben bana onem verılmedıgının farkına maalesef gec vardım. Cunku her iki ogluma karsı o kadar iyiler o kadar aynılarkı, ki ufaklık yokkende oyleydı, ama sorun sanırım benim.

Kayınvalıdem babasız buyumus onun verdıgı duygusallık ve merhametle ilerliyor oglana karsı, yapmak ıstedıgımı yaptım oglan onların ıcınde bu cok ıyı ama ben o kadar yokum ki onlar için. Cok uzun sure aptal degıldım fark ediyordum ama cahiller, dusunemedıler derken(bunu ıcımde de buyutmemek ıcın cabaladım) aslında nasıl da akılları baslarında nasılda dusunebılır olduklarını eltımler gelince bana hıssettırdıler.
Ha bugun bunlar oldu ama bunlar olurkende sımdı de iki cocugum ve gayet tempolu Bı hayatım olmasına ragmen erkenden giderim genelde yararım degıl zararım dokunur cocuklar dağıtır, doker sacar ama cekmedım kendimi tabi ki beni uzemeyecek Bı mesafeye gectım ama kendi ıcımde zira ben onları seviyorum, karsılıgını beklıyordum haliyle.

Esimin benim ıcın ailesiyle kotu olmasını istemem, kavga edip gorusmemesını de istemem. Daha ilk defa sevgiliyken esimin ailesi karsı geldıgınde esim, ailemi terk edeceğim dedi bende dedim ki benim acelem yok yapabiliyorsan onları ikna et, ikna edemiyorsan ben yokum. Ben kendime es, cocuguma baba bulmustum belki ama insana insan lazım. Cok detaya girmeden iki hos sohbetin ne gibi zararı olur diye dusunmustum, eh onuda basardım. Alınganlık kısmınıda aldırırsam ıyı olacak :)

Canım bende aynı seninkileri yaşadım hemde cok fazlasını simdi 7 aylık evliyim benimdecok zoruma gitmisti simdi yavas yavas aştım kendimi zamanla olucak esimin aileside eski kafalılar ve misafir gelicegi zaman hep ben yapardım temizligi yemegi kaynanam surat assada herkes dermis gelinin cok iyi diye bosver biraz erken git masaya yardım et cayları falan servis et cok degil 6 yada 7 ay sonra yuvanız tamamen yerlesir ve kabullenirler ama mutlaka mesafeni koy ve yapman gerekeni esin ve Allah rızası icin yap mesela simdi haftada iki kere git sonra 3 haftada 2 kere sonra haftada bire düsürürsün belli etmeden aranı ac ve asla olanı icine atma derdim ne zaman düzelcek diye cok sükür son zamanlar hersey yolunda ve mutluyum :)
Haklisin anca esim icin en onemlisi Allah icin yapilir zaten. Umarım tez zamanda otursun kimse kimseyi yıpratmadan yormadan, arada saygısızlık olmadan.

Yok gerçek hayatınızda da konuşabilirsiniz. Sonuçta herkesin derdi kendine fazla.
Ama bunu düşünmeseniz , konu olarak açmazdınız.
Siz zaten mesafe koyabilecek bir kadına benziyorsunuz. Sadece bunu yaparken ,yersiz tartışmalar yapmayın sakın...
Çünkü bir süre sonra eşiniz bu sefer size karşı bir soğukluk hissedebilir.
Son cümlenizi dikkate alıyorum bu tarz biseye zemin hazırlamamaya dikkat etmeye çalışıyorum. Umarım herşey güzelce hallolur temennim bu. Yormadan yorulmadan su aksın yolunu bulsun :)

Haklisin anca esim icin en onemlisi Allah icin yapilir zaten. Umarım tez zamanda otursun kimse kimseyi yıpratmadan yormadan, arada saygısızlık olmadan.
dedigim gibi yavas yavas aranı ac ve hep biyerlere git nerdeydin derseler misafirlikteydim dersin ve kayınvalidenin etrafındaki herkese sevmesende güzel davran kendine cekmeye calıs ilk zamanlar en güzel zamanlarımız olması gerekirken malesef kaynana sorunu yasanıyo

Son cümlenizi dikkate alıyorum bu tarz biseye zemin hazırlamamaya dikkat etmeye çalışıyorum. Umarım herşey güzelce hallolur temennim bu. Yormadan yorulmadan su aksın yolunu bulsun :)
İnşallah. Kimse kötü şeyler yaşamak için evlenmiyor.
Ama yine de biraz da olsa anlaşabilmek adına sessizlik ve alttan almak gerekiyor. Güzel geceleriniz olsun :)

Sana birkaç öneri vermek istiyorum.

_ eşinin ailesi ile tatlı sert bir diyalog içinde ol. Yani birbirinizi özlemeyin. Ama görünce de nefret duymayın. Sevmiyorsunuz, anlıyorum. Ama onlar hayatınızın bir kenarında daima olacaklar. Idare etmeye bakın.

_yobaz kelimesi bambaşka bir anlama geliyor. Esasında anlattığına göre bu insanlara cahil de diyemeyiz. Sizin kültürünüzden farklı olabilirler. Siz bunu sevmiyor, yadırgıyorsunuz. ama çözüm öfkelenip "gelmem gitmem" gibu peşin hükümler değil. Sakin olup orta yoldan bir çözüm üretmeye çalışmak basta eşiniz olmak üzere herkes için daha iyi olacaktır.

_ eşinin aile kalabalığına girmek istememeni de anlıyorum. Ben de istemezdim. Ama girdikten sonra da ortamda yaşını başını almış büyük bir amcaya "2haftalik evliyiz biz" demek oldukça nahos ve çiğ bir davranış. Amca kötü niyetinden demiyor, amacı sizin canınızı da sıkmak değil. Amca kendi bildiği kadar sizi görmek istediğini belirtmiş. Bizi görmek isteyen bir insana bu söylenmez. Ve ordaki herkes yeni evli olduğunuzu biliyor. Bu tavır hakli olduğunuz bir konuda bile sizi haksız duruma düşürebilir. O konuda dikkat edin.

_ burdaki arkadaşların 15 dakika önce gitmenize takılmasını da siz belki yanlış degerlendirmis olabilirsinuz. Ya da onlar yanlış ifade ettiler. 15 dakika kala gitmeniz bence de pek isabetli olmamis. Gidip sofrayı kurmaktan çok erken gidip misafirler ile hoşbeş etmeniz daha münasip olurdu.(bunu yapmayı ben de hiç istemezdim. Sizi anlıyorum. Ama işin doğrusu da maalesef bu)

_Hizmetçi değilsiniz hiç şüphesiz. O konu zaten tartısmaya kapali . Kimse sizden bi şey beklememiştir zannımca. Ama büyüklere yardım etmek de iyidir . başta eşinizin sonra sizin düşünmeniz gerekir. Aynı şekilde sizin ailenizin evinde de büyüklere yardim etmeyi önce siz düşüneceksiniz sonra eşiniz düşünecek.

_bir diger husus ısrarla belirli noktalara vurgu yapmanız konuyu itici hale getirebilir. Mesela ısrarla yeni evliyiz, saygı bekliyorum, biz yetişkiniz gibi. Aslinda anlatmaya çalıştığınız konuda hakli olan sizsiniz. Fakat birkac üslup hatasindan dolayi burdaki arkadaşlar sizi biraz itici bulmuş olabilirler. Bu yüzden birkac kırıcı yorum yazmış olabilirler.

_eşinizin ailesini cahil ya da kültürsuz olarak degerlendirmek yanlış olabilir. Unutmayalim ki hayatimizda karşılaştığımız her insan herhangi bir yönü ile bizden üstündür. Okul görmemiş olabilirler ama hayat tecrübeleri fazladır. Bu sebeple sizden üstün oldukları bir yön vardır. Kalkıp size "toy, tecrübesiz" demeleri sizi kırmaz mı???

_ her insan bin tane üniversite okumus olsa bile bir anneye ne kadar muhtaç değil mi... o siz sevmeseniz de eşinizin annesi. Biraz daha sakin olup idareli yaklaşmak sizin çıkarınıza olacaktır. Ve bu idareli yaklaşımları; gerektiginde kendi ailenize karşı esinizden de beklemeniz hakkiniz olacaktır.

_burda konu acmamizin nedeni genelde ortada bulunan sorunda birim göremediğimiz şeyleri burdaki arkadaşlarin bize söylemesidir. Eger kesinlikle sizde hata olmadığını düşünüyorsanız, eğer 2.bir ihtimale yer vermiyorsanız, eğer düşüncenizin aksini savunan bir üyeye öfke duyacaksanız ya da eleştiri sevmiyorsaniz... buraya konu acmamaniz sizin icin daha hayırlı olacaktir. Aksi halde sadece moral bozukluğu yaşarsınız.

Bence aileden çok sizin tavrınız yanlış ne kadar ayıp gelin gittiğin aileye yobaz cahil geri kafa demek o Eşinizin ailesi herseyden önce onu doğuran kadın kendi aileniz iftara çağırsaydı eminim sabahtan gidersiniz söz konusu kayinvalide olunca işler değişiyor elbette aile içine gireceksiniz toplumunda bulunacaksınız o evin bi bireyi olmuşsunuz madem o kadar geri kafa cahiller evlenmeseydin nişanı bozmak zor değil o insanları burda bu kadar aşağılamak ayıp herkes evladının mutluluğunu ister eminim ki onlarda aksini düşünmüyor ama ilk haftadan kaynanasını kayinbabasını kötüleyen bi gelin yok sanırım eşiniz de aynısını sizin aileniz için düşünse hoş mu

Back
X