• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok sinirliyim!

Herkese iyi akşamlar hayırlı iftarlar dilerim şimdiden :) Konuyu dün açacaktım vaktim olmayınca şimdi açmak zorunda kaldım ama içim içimi de yedi dünden beri. Direkt konuya giriyorum.
2 haftalık evliyim. Ve eşimin ailesini de pek sevmiyorum. Nişanlılık döneminde o kadar da sevimli olmadıklarının sinyallerini ara ara verdikleri için de her daim mesafeli olmaktan yana oldum.
Ailesi çok geri kafalı, anlayış konusunda bazı konularda esnek olmayan, kendi dediği olsun isteyen, ben büyüğüm lafım dinlenmeli kafasında, biraz gelenekçi biraz cahil değişik insanlar. Bu laflarim özellikle babasına.. Çok sessiz ama konuştuğunda da üslubu hiç hoş olmayan dik konusan bi adam.
Geçen gün annesi eşimi aradı ve amcan iftar verecek geleceksiniz diye emr-i vaki yapmaya başladı. Ben de sesini duyuyorum o esnada. Eşim de sen bize sordun mu diye biraz kizdi o esnada annesine. Ama annesi laftan anlamadi tabi geleceksiniz olmaz herkes orda falan diye diretmeye devam ediyor. Ben de gitmiyorum hic bi yere dedim. Eşim de bizim adımıza başkalarına söz verme bi daha diye söylendi annesine ve kapattı telefonu. Ben de çok gerildim. Cocukmusuz gibi yönetmeye çalışıyor rica etmek yok. Geçen gün de aradı kendi evinde iftar vereceklermiş. Peki tamam dedim ve dün iftara kayinvalidemlere gittik. Koloni gibi bütün akrabaları iftara almışlar. Bi 15 dk öncesinde onlarda olduk. Ve kayinpederim beni görür görmez nerdeydiniz kızım siz dedi evdeydik dedim güldüm geçtim sonra bu sertleşti çok geç kaldınız bir daha böyle geç gelmek yok dedi dik bi şekilde. Ben ne olduğumu şaşırdım bozuldum üslubukarşısında. Eşime de aynı şeyi demiş eşim de ben de iftar bitiminde gergin bi şekilde ayrıldık evden. Tabi o süre içinde bütün akrabalar nerdesiniz siz hiç görmüyoruz sizi vs diyip duruyorlar ağız birliği yapmış gibi. En sonunda amcasına dedim biz daha 2 haftalık evliyiz evimizde vakit geçiriyoruz diye. Adam durmuş pişkin bi şekilde ne 2 haftası 1 .haftadan gelecektiniz diye. Asla saygıları yok. Onlar gibi kabile halinde takılmam lazım. Hizmet edip pervane olmam lazım. Ne deseler gülüp gecmem lazım. O tarz bi kafaları var. Ve beni ciddi anlamda sinirlendiriyorlar. Allahtanki bütün bunları eşim de görüyor ve o da ciddi manada bu yobazlıktan rahatsız. Mesafe koymaya izin yok resmen. Ben bu insanlarla naparim daha şimdiden pürüz çıkartıyorlar. Ailemden de 8 saat uzakliktayim. Hem bu uzaklık hem de bunların bu kafa yapıları canımı çok sıkıyor. Kayinpederimden de iyice soğumaya başladım. Nişanlılık döneminde de cirkinlesmisti bir kez ve kendi kulagimla duymuştum. O yüzden de o adamı ne göresim var ne de yalandan sempatik gorunesim var. Ne yapmalıyım nedir bunun ayari tecrübeli evliler bana bi akıl verin lütfen :KK43: uzun oldu sanırım okuyabilenlere çok teşekkür ederim :KK200:
Aile geleneksel,zamanla anlarlar 15 günde değişmelerini beklemeyın.
Kaldıki esiniz sınırını cizmis.
Anneniz iftara cağırınca 15 dk kala mı gidiyor sunuz?
Bu görgüdür.Arkadasım bile cağırsa top patlamasına yakın gitmem.
Yiyip kaçalım der gibi.
Evlenmenin ilk yıl gelin yemekleri meşhurdur.
Bunu evde sorun yaratamaya geerk yok.
Esiniz gerekeni söylemiş zaten.

Herkese iyi akşamlar hayırlı iftarlar dilerim şimdiden :) Konuyu dün açacaktım vaktim olmayınca şimdi açmak zorunda kaldım ama içim içimi de yedi dünden beri. Direkt konuya giriyorum.
2 haftalık evliyim. Ve eşimin ailesini de pek sevmiyorum. Nişanlılık döneminde o kadar da sevimli olmadıklarının sinyallerini ara ara verdikleri için de her daim mesafeli olmaktan yana oldum.
Ailesi çok geri kafalı, anlayış konusunda bazı konularda esnek olmayan, kendi dediği olsun isteyen, ben büyüğüm lafım dinlenmeli kafasında, biraz gelenekçi biraz cahil değişik insanlar. Bu laflarim özellikle babasına.. Çok sessiz ama konuştuğunda da üslubu hiç hoş olmayan dik konusan bi adam.
Geçen gün annesi eşimi aradı ve amcan iftar verecek geleceksiniz diye emr-i vaki yapmaya başladı. Ben de sesini duyuyorum o esnada. Eşim de sen bize sordun mu diye biraz kizdi o esnada annesine. Ama annesi laftan anlamadi tabi geleceksiniz olmaz herkes orda falan diye diretmeye devam ediyor. Ben de gitmiyorum hic bi yere dedim. Eşim de bizim adımıza başkalarına söz verme bi daha diye söylendi annesine ve kapattı telefonu. Ben de çok gerildim. Cocukmusuz gibi yönetmeye çalışıyor rica etmek yok. Geçen gün de aradı kendi evinde iftar vereceklermiş. Peki tamam dedim ve dün iftara kayinvalidemlere gittik. Koloni gibi bütün akrabaları iftara almışlar. Bi 15 dk öncesinde onlarda olduk. Ve kayinpederim beni görür görmez nerdeydiniz kızım siz dedi evdeydik dedim güldüm geçtim sonra bu sertleşti çok geç kaldınız bir daha böyle geç gelmek yok dedi dik bi şekilde. Ben ne olduğumu şaşırdım bozuldum üslubukarşısında. Eşime de aynı şeyi demiş eşim de ben de iftar bitiminde gergin bi şekilde ayrıldık evden. Tabi o süre içinde bütün akrabalar nerdesiniz siz hiç görmüyoruz sizi vs diyip duruyorlar ağız birliği yapmış gibi. En sonunda amcasına dedim biz daha 2 haftalık evliyiz evimizde vakit geçiriyoruz diye. Adam durmuş pişkin bi şekilde ne 2 haftası 1 .haftadan gelecektiniz diye. Asla saygıları yok. Onlar gibi kabile halinde takılmam lazım. Hizmet edip pervane olmam lazım. Ne deseler gülüp gecmem lazım. O tarz bi kafaları var. Ve beni ciddi anlamda sinirlendiriyorlar. Allahtanki bütün bunları eşim de görüyor ve o da ciddi manada bu yobazlıktan rahatsız. Mesafe koymaya izin yok resmen. Ben bu insanlarla naparim daha şimdiden pürüz çıkartıyorlar. Ailemden de 8 saat uzakliktayim. Hem bu uzaklık hem de bunların bu kafa yapıları canımı çok sıkıyor. Kayinpederimden de iyice soğumaya başladım. Nişanlılık döneminde de cirkinlesmisti bir kez ve kendi kulagimla duymuştum. O yüzden de o adamı ne göresim var ne de yalandan sempatik gorunesim var. Ne yapmalıyım nedir bunun ayari tecrübeli evliler bana bi akıl verin lütfen :KK43: uzun oldu sanırım okuyabilenlere çok teşekkür ederim :KK200:
Simdi soyleki yazinin basinda deseydinki atiyorum 1 yillik evliyim ya da 6 aylik, derdimki bundan sonra 3 4 saat erken gidip yardim etmen icap eder cunku iftar yemegi verilmis gelin olarak gitmen gerekir fakat sen zaten 2 haftalik evliymissin 2 haftalik evli bi insani erken getirtmek gercekten sacmalik yemeginizi yer kalkarsiniz ancak ugrama seklinde olur... Balayi dedigimiz sureciniz bile bitmemis... Amcasi cagirmis iyi hos etmis yeni evli insana sorulur baska bi programiniz yoksa buyrun gelin diye zorlamanin alemi yok... Daha cooook zaten muhattap olunacak bu neyin acelesi

Mesafeni koy çok da dikine gitme eşinin sana bişey demesine fırsat verecek durumlar olmasın eşin destek işte ne güzel

Kendi ailenizden farklı gördüyseniz bilemem ama bu davetler gelenek görenektir , tadı başka nasıl çıkar bilemem,ayrıca koskoca insanlara daha 15 günlük evliyiz demek ayıp gelmedimi ...
Eş ailesinden nefret ettiğiniz için size herşey batıyor olabilirmi , cahil diye bahsettiğiniz insanların çocuğuyla evlisiniz bu arada birde ...

Iftar daveti normaldir gidilir . Iftara çok az kala gitmeniz hoş degil . Amcasi nerelerdesiniz dediginde 2 haftalik evliyiz demek yerine başka şey söyleyebilir ya da tebessümle geçistirebilirdiniz . Çok yenisiniz kendinizi doldurmayın alişma süreciniz olacak elbette , bu dönemler hep zor geçer kendinize daha da zorlastirmayin .

Ailelerle mesafeli olunmasi taraftariyim ama bunu abartmamak da lazim . Mutluluklar dilerim ❤

Kendi ailenizden farklı gördüyseniz bilemem ama bu davetler gelenek görenektir , tadı başka nasıl çıkar bilemem,ayrıca koskoca insanlara daha 15 günlük evliyiz demek ayıp gelmedimi ...
Eş ailesinden nefret ettiğiniz için size herşey batıyor olabilirmi , cahil diye bahsettiğiniz insanların çocuğuyla evlisiniz bu arada birde ...

He ya bu kara cahil, yobaz tüh kaka insanlarin oğulları nedense hep nur tanesi oluyor :)

Ne kadar abartmışsınız

Eş ailesine iftara 15 dakika gitmek çok ayıp

Kendi ailen olsa öyle mi gideceksin

Akçam’lar iftar veriyor geleceksiniz demekte ne var

Biz neler duyduk yaşadık ohoooooo

Sizi hakli buldugum kisimlar emrivaki meselesi, yapacaksin, geleceksin dendimi onu yapacak bile olsam cinleniyorum ben acikcasi hiç hoslanmadigim seydir, kendi annem bile boyle konusmaz benimle iyi yapmissin o konuda insan gibi davet etsinler.

Evleneli 2 hafta olmuş goremedik goremedik diye hep bir agizdan bunu soylemelerini de dogru bulmadim evet eve kapanmiş olmaniz gerekmiyor ama herkes evlenir evlenmez kendini akraba gezmelerine atmak zorunda da degil. Minimum 1 hafta balayina gidiliyor zaten normalde?

Onun disinda haksiz buldugum kisim, iftara 15 dakika kala gidilmez bi de piskin piskin " evdeeyyydik" denmez. Ayip yaptiginiz.

He ya bu kara cahil, yobaz tüh kaka insanlarin oğulları nedense hep nur tanesi oluyor :)

Ailelerinden çok farklı, çok minoş çok tatlış oluyor şehzadeler
Aileler nekadar kör cahilse, şehzadeler kendilerini okadar geliştirmiş oluyor. Hata kendileri bile ailelerinden uzak durmak istiyorlar,çünkü ailesinin hatalarının farkındalar. İstemessen hiç görüşme diyorlar hanımkızlarımıza.
Kız aileside tam tersi. Ultra görgülü, über anlayışlı ve süper eğitimli ve verici aile.
Bunları birtek kk da görüyorum. Çevremde böyle birşeyi ne gördüm ne duydum ne hikmetse.

Ailelerinden çok farklı, çok minoş çok tatlış oluyor şehzadeler
Aileler nekadar kör cahilse, şehzadeler kendilerini okadar geliştirmiş oluyor. Hata kendileri bile ailelerinden uzak durmak istiyorlar,çünkü ailesinin hatalarının farkındalar. İstemessen hiç görüşme diyorlar hanımkızlarımıza.
Kız aileside tam tersi. Ultra görgülü, über anlayışlı ve süper eğitimli ve verici aile.
Bunları birtek kk da görüyorum. Çevremde böyle birşeyi ne gördüm ne duydum ne hikmetse.

Ben gordum. Eşimin hem abisi hem kiz kardesi, hem ablalari var. Ailesi ayri dunya, abisi ayri dunya, kizlar ayri bir dunya.

Baksan butun kardesler ayni ailede yetişmiş
büyümüş ama gerek karakter olarak, gerek hayat anlayisi olarak kardeşler birbirinden hatta aileden bile farklilar.

Bende hic hoslanmam emrivakilerden.yapacak oldugum seyi bile yapmadigim olmustur.
Normal bir sekilde karsindakini kucumsemeden ezmeden soylenen herseyide bana uymasa bile kabul ederim.
Devamli herkesin pespese nerdesiniz diye sormasi fln cidden benimde sinirimi bozardi.
Ben 15 dk.once gelmenizide normal buldum.acken kimseyle muhabbet edemem mesela gayet normal bi zamanda gitmissiniz
Iftar verecek kisi yardim bekliyorsa bir zahmet vermesin o iftari.
Iftardan sonra yardim edersin ne var yani.?

Ben gordum. Eşimin hem abisi hem kiz kardesi, hem ablalari var. Ailesi ayri dunya, abisi ayri dunya, kizlar ayri bir dunya.

Baksan butun kardesler ayni ailede yetişmiş
büyümüş ama gerek karakter olarak, gerek hayat anlayisi olarak kardeşler birbirinden hatta aileden bile farklilar.

Karakter zaten herkesin aynı olma şansı yok.
Bizde 3 kardeşiz, tıpa tıp aynı değiliz.
Ama aynı ailede yetiştiğimiz belli yinede
Çünkü hayata bakışımız 3 aşağı 5 yukarı aynı.

Bu durumun yobazlıkla falan alakası olduğunu düşünmüyorum.kesinlikle çağ farkı..ben 26 yaşındayım ama nedense eski örf ve adetlerimizi doğru buluyorum.bi gelin iftara 15 dk önce gelmemelidir.hele ki misafirlerde sonra hiç.geliyosada milletin lafına kırılmamalıdır.tamam yeni evlisiniz çok doğal ama evli olmak sadece eşinle aile olmak değildir.eşinin aileside artık senin bi ailen.ailene gelecek misafirler için yardım etmiş olsaydın ne kayınpederinin sözlerine ne de kv sözlerine maruz kalırdın.şu an ki gelinler de bi ayrı aileyim takıntısı var.tamam evin ayrıdır ama bi bardak çay veremeyecek kadar da ayrı olmamalı.en azından biz gelinlerin daha ılımlı ve saygılı olması gerek diye düşünüyorum.o zaman yüzlerinin sana nasıl güleceğini göreceksin.köle ol demiyorum hiç birimiz olamayız ama istediklerini yapmak da hemen seni köle yapmaz.üstelik 2 haftalıkken bu şekilde konuşup eşinle ailesini karşı karşıya getirebiliyosan sıkıntıyı acaba ben ne yapıyorum diye kendinde aramanı öneririm..

Back
X