• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok sinirliyim!

Yorumum sizin konunuz özelinde,genele:
Aynı yatağa girip,bayıla bayıla öpüşüp,
koklaştığımız adamların ailelerini,
'cahil,yobaz,gerikafalı' gibi kelimelerle aşağılamayın gözünüzü seveyim.

Aileyi sevmiyor olabilirsiniz,anlaşamıyor da olabilirsiniz ama eşinizi doğurup,büyüten,
bu yaşa getirip,size eş olarak emanet eden
bir aileye sadece 'kültür seviyesi' yüzünden böyle laflar edilmesini,ben ne insanlığa,
ne hakkaniyete uygun buluyorum.

Aile;kötü niyetli,evladını istismar veya ihmal eden,fiziksel veya psikolojik şiddet uygulayan,
hakaret ve küfürle iletişim kuran bir aileyse elbette uzak durmak en doğal hakkınız.
Ama sırf eğitim,sosyo-kültürel seviye sebebi
ile şu kocalarınızın ailelerini küçümseyip,
aşağılamayın artık.
Aşağılıyorsanız da huzurlu bir evlilik
ummayın çünkü bugün değilse yarın,
eşleriniz,sürekli ailelerini küçümseyip,
şikayet etmenizden bıkıp size tepki gösterecekler.

Yorumum sizin konunuz özelinde,genele:
Aynı yatağa girip,bayıla bayıla öpüşüp,
koklaştığımız adamların ailelerini,
'cahil,yobaz' gibi kelimelerle aşağılamayın gözünüzü seveyim.

Aileyi sevmiyor olabilirsiniz,anlaşamıyor da olabilirsiniz ama eşinizi doğurup,büyüten,
bu yaşa getirip,size eş olarak emanet eden
bir aileye sadece 'kültür seviyesi' yüzünden böyle laflar edilmesini,ben ne insanlığa,
ne hakkaniyete uygun buluyorum.

Aile;kötü niyetli,evladını istismar veya ihmal eden,fiziksel veya psikolojik şiddet uygulayan,
hakaret ve küfürle iletişim kuran bir aileyse elbette uzak durmak en doğal hakkınız.
Ama sırf eğitim,sosyo-kültürel seviye sebebi
ile şu kocalarınızın ailelerini küçümseyip,aşağılamayın lütfen.
Aşağılıyorsanız da huzurlu bir evlilik ummayın çünkü bugün değilse yarın,eşleriniz,
sürekli ailelerini küçümseyip,şikayet etmenizden bıkıp size tepki gösterecekler.
:super: her kelimesine katılıyorum

Ben gordum. Eşimin hem abisi hem kiz kardesi, hem ablalari var. Ailesi ayri dunya, abisi ayri dunya, kizlar ayri bir dunya.

Baksan butun kardesler ayni ailede yetişmiş
büyümüş ama gerek karakter olarak, gerek hayat anlayisi olarak kardeşler birbirinden hatta aileden bile farklilar.
Aslında mevzu farklı olmaları değil, farklı olabilirler eğitimle farklı hayatlar görmeyle alakalı olarak daha ileri görüşlü daha bilgili, kültürlü olmaları da gerekir.

Ama kadınların yere göğe sığdıramadıkları kocalarının ailelerini yerden yere vurmaları çok itici oluyor. Sevmeyebilirsin ama saygıyı herkes kadar hakediyorlar.

Karakter zaten herkesin aynı olma şansı yok.
Bizde 3 kardeşiz, tıpa tıp aynı değiliz.
Ama aynı ailede yetiştiğimiz belli yinede
Çünkü hayata bakışımız 3 aşağı 5 yukarı aynı.

Kardes diye karakterleri tipa tip olacak demedim ama benzerlik bile cok yok. Hayat anlayislari da, gorusleri de oldukca farkli sayilir hic ayni aileden cikmis gibi degiller.

Eşim abisine veya babasina benziyor olsa birak evlenmeyi arkadasim dahi olamazdi. Normalde oturup sohbet edebilecegim insanlar asla degiller ama esimin ablasinin biri şeker mi şeker evlendigimden beri cok seviyorum o ablami :) neredeyse 5 sene olacak o ablamla hic sorun yasamadik.

Kardes diye veya anne baba diye 3 asagi 5 yukari benzer hayat gorusunde olmuyor herkes.

Biz daha 2 haftalık evliyiz filan demeniz çiğ geldi. Öyle müsait olduk deyip geçebilirdiniz. Ayrıca iftara çağırılan kişinin sebepsiz 15 dakika kala gelmesini kaba buluyorum. Biraz daha erken gelinebilir. Lokantaya gelmiş gibi yiyip içip gitmeniz ayıp. Gitmek istemiyorsanız gitmezsiniz. Zaten yeni evli olunca iftara gitmek niye zor geliyor anlamadım. Evlenince acıkılmıyor mu ? :KK70:

Bence biraz sakin olun. Yeni bir aileye alışmak zor olabilir. Kendi ailenize alışmak zor olabilir. Ben "biz büyüdük" edaları gördüm biraz yazınızda. Yaşlar 20 lerin başı gibi geldi.
28 yaşındayım. Ve evet yeni evliyim. Adam akıllı nişan söz muhabbetinden sonra ilk kez bu kadar birbirimizle kalabildik. Onun öncesinde ailelerden bıkkınlık gelmişti. Ve saygı istiyorum. 15 dk öncesinden gitmemde de bi sakınca görmüyorum. 50 60 kişinin hizmetini görüp pervane olmak için evlenmedim ben. Kimsenin hizmetçisi değilim. Nişanlılık dönemimizde bosanmamizi isteyen bir aile için yeterince özverili olduğunu düşünüyorum. Yiyip içip kaçmak da kanımda yok. Kime gidersem gideyim arkamdan iş bırakmadan dönmeyi sorumlulugum bilirim.

İyi de yeni evliyseniz evlisiniz
15 dk öncr gitmenin bahanesi de "daha 2 haftadır evliyiz biz" demek çok komik olmuş
İftardan önce birşey de yapılmaz ki ekstra iş ne olabilir yeni evlilere göre giyinmek hazırlanma usülleri falan mı var:KK53:

28 yaşındayım. Ve evet yeni evliyim. Adam akıllı nişan söz muhabbetinden sonra ilk kez bu kadar birbirimizle kalabildik. Onun öncesinde ailelerden bıkkınlık gelmişti. Ve saygı istiyorum. 15 dk öncesinden gitmemde de bi sakınca görmüyorum. 50 60 kişinin hizmetini görüp pervane olmak için evlenmedim ben. Kimsenin hizmetçisi değilim. Nişanlılık dönemimizde bosanmamizi isteyen bir aile için yeterince özverili olduğunu düşünüyorum. Yiyip içip kaçmak da kanımda yok. Kime gidersem gideyim arkamdan iş bırakmadan dönmeyi sorumlulugum bilirim.

15 dakika once gitmeyi ben de hoş gormedim ama bu once gitme meselesini kv evinde hizmet etmen acisindan dusunmemistim acikcasi. :) Son anda gelmek hoş gorunmuyor, hizmet etmek istemiyorsan yine etme. Ben de 5 sene olacak pervane şekilde hizmet etmedim kv evinde ama sofra kurulana kadar da beklemiyorum gitmek icin nebileyim. :)

Yazınızı okuyunca gözümde; birileri tarafından evlilik ve eş ailesine karşı doldurulmuş, gaza gelmiş bişeyler yapmış ama şimdi ne yapması gerektiğini bilmeyen, sorun çıkararak çözüme kavuşableceğini düşünen, mesafe dediğimiz şeyin sürekli problem aramak olduğunu zanneden bir kadın canlandı.

Eşinizin herşeyi görüyor olması sizi haklı çıkarmaz, siz eşinizin ailesinden hiçkimseye karşı saygı duymuyorsunuz ki saygı görmeyi bekleyesinz.
Dolduruşa gelecek kadar akılsız bir insan değilim. Başkalarının aklını kendime akıl edinmem. Ortada bi mantıksızlık varsa ona göre konuşurum. Bu da hata aramak olmuyor, olani görmek oluyor.
Eşimin de bunu görmesi evet haklı olduğum sonucunu cikarttirir. Demek ki kuruntu yapmıyorumdur.
Kayinpederim ve ailesi nişanlı olduğumuz dönemde bosanmamizi istemişlerdi. Hakkımda ters ters konuşmuştu. Ve bunları bilip sindirememe rağmen eşimin hatrına yeri geldiğinde konuşmaya devam ettim. Yaptigi adiliği Yüzüne vurmadigim için kendin de bi hata arama payı görmedi. Bunların üstüne benden bir de pişkince hizmetçilik beklerse olayın rengi değişir. Benim onlardan hiç bir şekilde beklentim yok. Bu şartlar altında keza onların da olmamalı. Yoksa bu beklentiler daha çok yoracak bizi...

Tekrar yazmanıza gerek yok yazınızdan anlaşılıyor yeni evli olduğunuz. :) Ayrıca ben size iş yapın demedim. İftardan önce yapılan da sofra kurma, varsa salata oluyor en fazla.. Onu da yapmayın istemiyorsanız. Ben kabalık olarak görüyorum dediğim gibi. Sohbete, muhabbete grilebilir. Nişan dönemi her ailede çatışma oluyor. Siz de uyuşmadığınızı gösteriyorsunuz zaten. Mesafe ve kin ayrı konular. O yaşta gibi durmuyorsunuz cidden davranışlarınız garip geldi. Anlam veremedim.

Aslında mevzu farklı olmaları değil, farklı olabilirler eğitimle farklı hayatlar görmeyle alakalı olarak daha ileri görüşlü daha bilgili, kültürlü olmaları da gerekir.

Ama kadınların yere göğe sığdıramadıkları kocalarının ailelerini yerden yere vurmaları çok itici oluyor. Sevmeyebilirsin ama saygıyı herkes kadar hakediyorlar.

Sevmeyelim saygi gosterelim olayi karsilikli olur. Onlar esinin anne babasiysa, bu kiz da ogullarinin karisidir.
Terbiyesizlik yapip sorun cikaran insanlara dikkatli konusmak kolay bisey degil.

Ciddi soyluyorum esimin abisi, babasi karsina alip konusulacak insan bile degiller normalde yanlarindan gecmezdim.

Bunu neden soyluyorum cunku zamaninda cok kucuk bir olay hakkinda ben sakin sakin ve saygili konusurken, anlasmaya calisirken koskoca adam birden bagira cagira beni kovmaya baslamisti yeni evli sayilirdik. :D Kusura bakmayin da ben boyle insani yere vurmayip basimda mi tasiyayim.
Burasi da forum ve insanlar icini dokuyor,
buraya da gercek dusuncelerini yazamayacak mi?

15 dakika once gitmeyi ben de hoş gormedim ama bu once gitme meselesini kv evinde hizmet etmen acisindan dusunmemistim acikcasi. :) Son anda gelmek hoş gorunmuyor, hizmet etmek istemiyorsan yine etme. Ben de 5 sene olacak pervane şekilde hizmet etmedim kv evinde ama sofra kurulana kadar da beklemiyorum gitmek icin nebileyim. :)
Inan öyle insanlar değiller. Ben izmirliyim ciddi kafa yapısı farkı var aramızda. Biz de böyle baskılar olmaz kesinlikle kimse kimseye hizmet ettirmez. Herkes içinden geldiği için yapar. Ama orda gelinler otomatiğe bağlamış artık ve ben buna gerçekten karşıyım. Gelin olmak hizmetçilik yapmak mı ya da ne bileyim kp kv nin etrafında fir donup millete karsi koltuklarini kabartmak mi? Bana hos gelmiyor boyle seyler. Allahtandir ki esim oyle değil. Cogu kisi beni topa tutmus ama olayi tam anlatamama bagliyorum.

AYnen ya neden herkes 15 dk 15 dk takıldınız iyice .. bir kişi bisey diyo hemen herkes hazır cümleleri sıralıyo. Canim bende 2 senelik evliyim böyle sorunlar olabiliyo ama geciyo inanki daha çok yeni evliliginiz düzenini oturt kimseye ezdirme kendini . Saygısızlık etme asla , ama yüzde verme . Kocan ve sen başka kimse yok kapınızın eşiğinden dışarısı yabancı annen bile olsa . O yüzden evindeki tatlı huzuru bozma kocana bak onla mutluysan gerisinin çokta bi önemi yok :)

Tekrar yazmanıza gerek yok yazınızdan anlaşılıyor yeni evli olduğunuz. :) Ayrıca ben size iş yapın demedim. İftardan önce yapılan da sofra kurma, varsa salata oluyor en fazla.. Onu da yapmayın istemiyorsanız. Ben kabalık olarak görüyorum dediğim gibi. Sohbete, muhabbete grilebilir. Nişan dönemi her ailede çatışma oluyor. Siz de uyuşmadığınızı gösteriyorsunuz zaten. Mesafe ve kin ayrı konular. O yaşta gibi durmuyorsunuz cidden davranışlarınız garip geldi. Anlam veremedim.
Yeni evli çiftleri darlamak da ayrı bir kafa ya; "2 haftadır neredesiniz?" "Sevişiyoz amca" deseydin.
Dilimin ucuna da gelmedi değil

Sevmeyelim saygi gosterelim olayi karsilikli olur. Onlar esinin anne babasiysa, bu kiz da ogullarinin karisidir.
Terbiyesizlik yapip sorun cikaran insanlara dikkatli konusmak kolay bisey degil.

Ciddi soyluyorum esimin abisi, babasi karsina alip konusulacak insan bile degiller normalde yanlarindan gecmezdim. Bunu neden soyluyorum cunku ben sakin sakin ve saygili konusurken, anlasmaya calisirken koskoca adam bagira cagira beni kovmaya baslamisti yeni evli sayilirdik. :KK70: Kusura bakmayin da ben boyle insani yere vurmayip basimda mi tasiyayim.
Burasi da forum ve insanlar icini dokuyor buraya da gercek dusuncelerini yazamayacak mi?
Yok tabi evinden kovmuş insana saygı duymak gibi bir göreviniz yok.
Saygınin karşılıklı olması kısmını da katılıyorum. Bireysel yaşanan olaylarda tavırlar farklılık gösterir ama buradaki konularda okuyorum, eşinin, nisanlısının ailesinin giyim kuşamını, beğenmiyor, konuşma tarzını küçümsüyor, cahil, ben bu insanlarla ne yapacağını,ne konuşacağım tavrına bürünülüyor, yobaz etiketi yapıştırıyor kendisi gibi olmadığı için.

Birebir bir kötülük yapma durumu yoksa es ailesine eşinden dolayı saygılı olunabilmeli, sizinki ayrı bir durum olmuş :)

Yok tabi evinden kovmuş insana saygı duymak gibi bir göreviniz yok.
Saygınin karşılıklı olması kısmını da katılıyorum. Bireysel yaşanan olaylarda tavırlar farklılık gösterir ama buradaki konularda okuyorum, eşinin, nisanlısının ailesinin giyim kuşamını, beğenmiyor, konuşma tarzını küçümsüyor, cahil, ben bu insanlarla ne yapacağını,ne konuşacağım tavrına bürünülüyor, yobaz etiketi yapıştırıyor kendisi gibi olmadığı için.

Birebir bir kötülük yapma durumu yoksa es ailesine eşinden dolayı saygılı olunabilmeli, sizinki ayrı bir durum olmuş :)

Tabi ki bana zarari yoksa giyim kuşam, hayat gorusu, mutfak kulturu vs bunlara hicbir zaman girmedim. Ama yapilan terbiyesizlerden sonra en ufak seyler bile insana batar oluyor artik. Konu sahibi de nişan kisminda sıkıntı yasamis, kp ayrilmalarini vs istemis sanirim biraz da o var.

Kendi ailenizden farklı gördüyseniz bilemem ama bu davetler gelenek görenektir , tadı başka nasıl çıkar bilemem,ayrıca koskoca insanlara daha 15 günlük evliyiz demek ayıp gelmedimi ...
Eş ailesinden nefret ettiğiniz için size herşey batıyor olabilirmi , cahil diye bahsettiğiniz insanların çocuğuyla evlisiniz bu arada birde ...
Kendisi onlar gibi cahil olmadığı için evliyim. Şükür ki akli basında akıllı bir erkek. Doğruyu yanlışı ayırt edebiliyor. Allah şaşırtmasın..

Ramazan günü insanlar birlikte iftar yapmak istemiş size de saygı gösterip davet etmişler işte iyilik yaramıyor keşke çağırmasaymışlar🤬

Back
X