• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok sinirliyim!

Söz konusu başka kadının eşinin ailesi olunca tüm kadınlar ne kadan da gelenekçi ne kadan da eş ailesine ve akrabalarına saygıda kusur etmeyen ne kadan da eş ailesi sever oldular böyle yahu !! :KK70::KK70:

Konu sahibi haklısın.Onlarla laf yarışına girme , he de geç.Eşine sürekli şikayetlenme.Kendi hayatına bak.Evlenmeden önce öngöremedin mi bunları? Bile bile evlenip sonra şikayet etmek de anlamsız geliyor bana , kusura bakma.

llendim ikinci gün kaynanamlara gittim (halam olur kendisi ) bizde öyle bilry yoktu ilk şoku yaşadım . iki buçuk senelik evleyim 9aylık bebeğim var
her seferinde misafir gelince gel yardım et diye arıyo sabahtan tıpış tıpış gidiyorum . ve orda kalmak zorundayım ki mesafe 5 dk yol . her gidip gelmeye kavga gürültü eşimle kalmak zorunda mıyız diye falan . şimdi mesafe koydum arama az gidiyorum kafam rahat ama her gitmemde laf sokuyolar çokta tınnn :halay::confused::rolleyes::rolleyes:
Kuzeninizle evlisiniz yani. Kaldı mı öyle şeyler ya? :KK57::KK57:

Söz konusu başka kadının eşinin ailesi olunca tüm kadınlar ne kadan da gelenekçi ne kadan da eş ailesine ve akrabalarına saygıda kusur etmeyen ne kadan da eş ailesi sever oldular böyle yahu !! :KK70::KK70:

Konu sahibi haklısın.Onlarla laf yarışına girme , he de geç.Eşine sürekli şikayetlenme.Kendi hayatına bak.Evlenmeden önce öngöremedin mi bunları? Bile bile evlenip sonra şikayet etmek de anlamsız geliyor bana , kusura bakma.
Kendim için hemen cevap hakkımı kullanayim 😁 eşimin ailesiyle ciddi ciddi şeyler yaşadım buyuk kavgalar oldu vs .Çok hoslandigimi söyleyemem .Ama yıllardır gurbette yalnızız o yüzden hangi taraf olursa olsun kalabalık ortamlar mutlu ediyor beni yani kv bile olsa iftara gelin lafı beni sinir etmezdi .Belki de yalnızlıktan biktugim içindir .Ha evet tabiki üslup yanlış yani şu gün iftar varmış isiniz var mı diye sormalı eyvallah o konuda tavır koysum ama böyle olmaz çünkü bende ayniydim pat pat konuşan tavrını belli eden bir tipim ve en son herkes patladı .🙄
Birde şu yeni evliyim evden çıkamam kimseye gorusemem tavrı bana komik geliyor yani yeni evli olup eve tikilinca sürekli romantik anlar mı yaşanıyor iki insan içine çıkınca büyü mü bozuluyor ??yada dediğim gibi ben Odunum 😁

Aslında benim anlatmak istediğim de bu.
Bu adamlar ağaç kovuğundan çıkmadı.
Konu sahibinin tabiriyle 'cahil ve geri kafalı'
bir aile olduklarını bile bile,bu ailenin oğluyla evleniyorsanız,sık veya seyrek,
sonuçta onlarla görüşüleceğini öngörmek lazım.
Tabii 'ya ben,ya ailen' deyip,
eşinizi ailesinden tamamen uzaklaştırmak
gibi bir niyetiniz yoksa.

Tamam sevmeyin bu insanları,
beğenmeyin de ama adamlara niye kötülüyorsunuz ailelerini?
Kocalar napsın?Atsınlar mı ana-babalarını?

Kv-kp boş ve gereksiz mi konuşuyor?
'Tamam' der,geçersin,bildiğini yaparsın.
Seni bir şeylere mi zorluyor?
Ufaktan sınırını çizer,mesafeni koyarsın.
Ne samimi olursun,ne kötü.
''Eşimin anne,babasıdır,sevmek zorunda değilim,eşimin hatrına saygıyı korumam lazım'' dersin.
Kocana da ailesinin huyları ve davranışları için yorum yapmazsın.
Çünkü yaşlı-başlı insanları,
oğulları dahil kimse değiştiremez.

Geçinmenin başka bir yolunu bilmiyorum ben.
Bilen varsa anlatsın,öğrenmek isterim.

Hiç oruç tutmadım ama bir iftar davetine son 15 dakika gidilmesinin hoş olmadığını hele ki evin yeni gelini olarak tüm akrabalar orada iken geç gitmenin şık durmayacağını bilirim

Geç gitti isem de neden geç kaldınız sorusuna ancak çıkabildik Zaman hızlı geçmiş vs vs gibi genel geçer cevap veririm evdeydikkkk gibi bir cevap hoş değildi

Amca kendi davetine gelinmediği için sitem etmiş attığı top göğüste yumuşatılıp o gün önceden haberli olmadığımız için son dakika haber verilince uygun olamadım inşallah bir dahaki sefere deyip bir gülümsemek tüm sıkıntıyı alırdı aslında

Herhangi bir yere gidiyor olsam iftara yakın giderim. Saatler öncesinden gidip de ayak altında dolanıp ev sahibinin işini aksatmam.
Ama kayınvalideniz sülaleye iftar vermiş. Siz de 2 haftalık yeni gelini olarak erken gidebilirdiniz.
Neden çünkü yenisiniz, çünkü ramazan.

Koloni, kabile gibi söylemlerinizi inanılmaz itici buldum. Çata çat herşeye cevap veren, amcaya bile evden çıkmıyoruz yeni evliyiz diyen bir gelin çok itici bana kalırsa.

Mesafe koymayı istemek, biraz resmi olmak, emrivakilere itaat etmemek gibi isteklerinizi anlarım ve aynı fikirde olduğumu belirtmek isterim. Bu doğru yol bana göre de.
Ama siz çok erken başlayıp yanlış yerlerde patlaklar vermişsiniz.Ayıp etmekten başka işe yaramaz bu tarz davranışlar.

Hayal ettiğiniz gibi bir evlilik yaşamanızı dilerim. Ama hatır gönül denen şeyleri de göz ardı etmeden inşallah...
Burdan yazınca cata cat cevap gibi algılanıyor ama işin asli malesef o şekilde değil. Amca dediğimiz kişi herkesi parmağında döndüren bütün kardeşlerinin yuvasına burnunu sokan kendi gelinine bile illallah dedirtmiş düşüncesiz bir insan.
Koloni gibi söylemi bana göre bu ortam için cuk bi söylem. Çünkü gerçekten öyleler ve çok fazla birbirlerinin hayatlarının içindeler. Benim de ailem çok geniştir ve kalabalık akraba ortamlarımız olur. Ancak kimse liderlik taslamaz. Kimse kimseye baskı zorlama vs de bulunmaz. Ve birbirlerinin yuvalarina karışıp yönetmeye kalkmaz.
Bu ortam çok farklı ve buradaki kadınların genel kafa yapılarına dayanarak söylüyorum şurdaki ortamı bi çoğu sevmez ve icin de bulunmayı istemez.
Amcası bütün gelinlerin üstünde bile otorite kurmuş kendi erkek kardeşlerinin üstünde bile bi otorite kurmuş. Şuan aynısını benden de bekliyorlar. Ama ben öyle bi ortamda yokum. Benlik değil.
Yukarıda da belirttim eşimin ailesi bana samimi davranıp ayırmaya çalıştılar ve az kalsın da başarıyorlardı. Ben buna rağmen yine de dediginiz gibi cata cat cevap vermiş olsaydım dün bırakın 15 dk önce orda olmayı hiç bir şekilde gitmezdim. Çünkü ikiyuzluluklerine şahit oldum ve o olaydan sonra artık kendimi hiç birseye mecbur hissetmiyorum. Haketmiyorlar.

Kendim için hemen cevap hakkımı kullanayim 😁 eşimin ailesiyle ciddi ciddi şeyler yaşadım buyuk kavgalar oldu vs .Çok hoslandigimi söyleyemem .Ama yıllardır gurbette yalnızız o yüzden hangi taraf olursa olsun kalabalık ortamlar mutlu ediyor beni yani kv bile olsa iftara gelin lafı beni sinir etmezdi .Belki de yalnızlıktan biktugim içindir .Ha evet tabiki üslup yanlış yani şu gün iftar varmış isiniz var mı diye sormalı eyvallah o konuda tavır koysum ama böyle olmaz çünkü bende ayniydim pat pat konuşan tavrını belli eden bir tipim ve en son herkes patladı .🙄
Birde şu yeni evliyim evden çıkamam kimseye gorusemem tavrı bana komik geliyor yani yeni evli olup eve tikilinca sürekli romantik anlar mı yaşanıyor iki insan içine çıkınca büyü mü bozuluyor ??yada dediğim gibi ben Odunum 😁
Ben evden çıkmıyoruz gibi bise yazmadım ki bir-kac kişi daha bunu yazmış ama öyle bir çümle yok orda :) Evde degildik aksine gezdik tozduk :) hem evde hem disarida romantizm yaşadık :D

Hiç oruç tutmadım ama bir iftar davetine son 15 dakika gidilmesinin hoş olmadığını hele ki evin yeni gelini olarak tüm akrabalar orada iken geç gitmenin şık durmayacağını bilirim

Geç gitti isem de neden geç kaldınız sorusuna ancak çıkabildik Zaman hızlı geçmiş vs vs gibi genel geçer cevap veririm evdeydikkkk gibi bir cevap hoş değildi

Amca kendi davetine gelinmediği için sitem etmiş attığı top göğüste yumuşatılıp o gün önceden haberli olmadığımız için son dakika haber verilince uygun olamadım inşallah bir dahaki sefere deyip bir gülümsemek tüm sıkıntıyı alırdı aslında
Ivırıp kıvırma gereği duymadım. Orucluydum o şekilde iş yapınca da tansiyonum düştü son ana kadar yattım bu kadar basit. Ayrıca iftar için başka bi amcasına davet edildik. Bu laf sokan başka bir amca.

Millete yük çıkaracaklarsa iftar daveti vermesinler vallahi sinir oluyorum şöyle şeylere oruç oruç şu sıcakta kadın 1 saat önce gidip elli kişiye hizmet etmek zorunda mı ha diğerleri de bir saat önceden gidip hizmet edeceklerse o olur tabii ama gelin diye hizmetçi de değil. Öyle her şeye koşturan her işi gören gelinler sevilmez mesafeli hafif soğuk gelinler baş tacı olur en iyisini yapıyorsunuz ama laf dalaşına girmeyin gülün geçin eşinize de ailesi hakkında sakın konuşmayın şimdi size hak veriyor olabilir ama ailesi neticede kan bağı var ufak bir anlaşmazlıkta ağız değiştirebilir ya da gururuna yediremeyebilir. Biraz sinsi olmak lazım yüzlerine gülün ama etliye sütlüye karışmayın davet ederlerse gidin az konuşun öz konuşun mesafeli olduğunuzu belli edin yeterli

Ben evden çıkmıyoruz gibi bise yazmadım ki bir-kac kişi daha bunu yazmış ama öyle bir çümle yok orda :) Evde degildik aksine gezdik tozduk :) hem evde hem disarida romantizm yaşadık :D
En sonunda amcasına dedim biz daha 2 haftalık evliyiz evimizde vakit geçiriyoruz

Bu şekilde cevap verdiğin için hep evde olduğunuz gibi bir şey çıkıyor.Düzenle istersen yazını.

Ben evden çıkmıyoruz gibi bise yazmadım ki bir-kac kişi daha bunu yazmış ama öyle bir çümle yok orda :) Evde degildik aksine gezdik tozduk :) hem evde hem disarida romantizm yaşadık :KK70:
Hayır sürekli daha iki haftalık evliyiz yazmissiniz buldumcuk gibi 😁 yaşayın romantizm tabi de arada bir iki akşam iftara gitmek engelliyor mu bunu onu bilemedim 🙄
Dediğim gibi yıllardır yalnız olmaktan biktugim için ben kalabalıktan mutlu oluyorum cidden .Ama emrivaki hep olan birseyyse yavaştan yavaştan sinir köyün ama benim gibi pat pat yapmayın benden abla tavsiyesi ;)

Hayır sürekli daha iki haftalık evliyiz yazmissiniz buldumcuk gibi 😁 yaşayın romantizm tabi de arada bir iki akşam iftara gitmek engelliyor mu bunu onu bilemedim 🙄
Dediğim gibi yıllardır yalnız olmaktan biktugim için ben kalabalıktan mutlu oluyorum cidden .Ama emrivaki hep olan birseyyse yavaştan yavaştan sinir köyün ama benim gibi pat pat yapmayın benden abla tavsiyesi ;)
😂😂😂😂😂

Bence çok kalabalık olup sürekli görüşen aileler baştan bu konuyu konuşmalı. Bize ayak uydurabilir misin, sorun çıkmasın sonra gibilerden. Veya eş adayıyla baştan konuşulmalı. Herkes kendine uygun olanla evlense sıkıntı olmaz.

Bizim de misafirimiz olurdu severim de ama emrivakileri hiç sevmem. Eşimin akrabalarını sevmesem görüşmek eziyet olurdu ama genelde tatlı insanlar arada kaçıklar olsa da.. Kaynanama biri gelince mecbur tutuyorlar bizi de ben artık saldım. Onlar da eli ayağı çekti herkesten rahata erdim. Saygı görülmeyen yerde durmak çok zor.
Nişan donemimizde bu tarz konular acildiginda her zaman fikrimi acikca söylerdim. Kalabalık sık yapılan gezmelerden hoslanmadigimi ailesine dile getirmisligim var. Eşim de bilir o kafada olduğumu. Hiç bi zaman düşüncelerimi saklayan biri olmadım. Ama inanın saygısızlıkta yapmadım.

Sen bakma onlara.bu sefer yapsan ezdirsen kendini ezdirmeseydin derler:)
Ben iki ev buyuklugunde evi yeri geldiginde temizlemis insanim ama bir onemi olmadi kimse icin.mesafeli olmak iyidir.saygini koru gittiginde yapilanlara yardimci ol yeter.
Iftar davetinde zaten iftar saatinde gidilir..
Içim rahat çok şükür. Fazlası benden çıkmaz zaten. Imrendim bugün kk kadınlarına ne de çok severlermiş eşlerinin ailelerini. Ben bu kv kp konularını başka forumlarda okudum hep sanırım.

Bu evlilikte eş kişisi dengeyi bulamazsa , en çok darbeyi o yiyecek.
Daha şimdiden bu kadar sorun çıkartan bir eş ve emri vaki yapan kayınvalide.
Üzüldüm eşinizin durumuna :D

Bir de niye adam aiilesinden vazgecsin onu da anlamadim.konu sahibinin esini ailesinden koparmak gibi bir niyeti oldugunu ben okumadim.

sadece davranislarindan oturu mesafeli olmak istiyor gayet dogal bir durum.herkes icli disli olmak zorundami?yada gelin mesafeli olunca kocalar eslerini bosuyorlarmi 1 sene sonra:)
Herşeye rağmen yüz göz olunmalı zorla samimi olunmalı sanırım. Eşimin ailesi diye sevmek zorunda değilim. Saygım yaşlarından ötürü elbet var.
Burda çok kolay dile dökülüyor boşanma kelimesi. Herkes ilişki uzmanı olmuş. Klasik öneriler ayrıl, boşan ya da boşanırlar.. Hiç doğru değil bu kadar net ,olumsuz ahkamlar. Insanları iyice demoralize etmeye kimsenin hakkı yok. Hele ki burda kimse kimseyi tanimiyorken bu kadar kesin dille konusulmamali.

Herkese iyi akşamlar hayırlı iftarlar dilerim şimdiden :) Konuyu dün açacaktım vaktim olmayınca şimdi açmak zorunda kaldım ama içim içimi de yedi dünden beri. Direkt konuya giriyorum.
2 haftalık evliyim. Ve eşimin ailesini de pek sevmiyorum. Nişanlılık döneminde o kadar da sevimli olmadıklarının sinyallerini ara ara verdikleri için de her daim mesafeli olmaktan yana oldum.
Ailesi çok geri kafalı, anlayış konusunda bazı konularda esnek olmayan, kendi dediği olsun isteyen, ben büyüğüm lafım dinlenmeli kafasında, biraz gelenekçi biraz cahil değişik insanlar. Bu laflarim özellikle babasına.. Çok sessiz ama konuştuğunda da üslubu hiç hoş olmayan dik konusan bi adam.
Geçen gün annesi eşimi aradı ve amcan iftar verecek geleceksiniz diye emr-i vaki yapmaya başladı. Ben de sesini duyuyorum o esnada. Eşim de sen bize sordun mu diye biraz kizdi o esnada annesine. Ama annesi laftan anlamadi tabi geleceksiniz olmaz herkes orda falan diye diretmeye devam ediyor. Ben de gitmiyorum hic bi yere dedim. Eşim de bizim adımıza başkalarına söz verme bi daha diye söylendi annesine ve kapattı telefonu. Ben de çok gerildim. Cocukmusuz gibi yönetmeye çalışıyor rica etmek yok. Geçen gün de aradı kendi evinde iftar vereceklermiş. Peki tamam dedim ve dün iftara kayinvalidemlere gittik. Koloni gibi bütün akrabaları iftara almışlar. Bi 15 dk öncesinde onlarda olduk. Ve kayinpederim beni görür görmez nerdeydiniz kızım siz dedi evdeydik dedim güldüm geçtim sonra bu sertleşti çok geç kaldınız bir daha böyle geç gelmek yok dedi dik bi şekilde. Ben ne olduğumu şaşırdım bozuldum üslubukarşısında. Eşime de aynı şeyi demiş eşim de ben de iftar bitiminde gergin bi şekilde ayrıldık evden. Tabi o süre içinde bütün akrabalar nerdesiniz siz hiç görmüyoruz sizi vs diyip duruyorlar ağız birliği yapmış gibi. En sonunda amcasına dedim biz daha 2 haftalık evliyiz evimizde vakit geçiriyoruz diye. Adam durmuş pişkin bi şekilde ne 2 haftası 1 .haftadan gelecektiniz diye. Asla saygıları yok. Onlar gibi kabile halinde takılmam lazım. Hizmet edip pervane olmam lazım. Ne deseler gülüp gecmem lazım. O tarz bi kafaları var. Ve beni ciddi anlamda sinirlendiriyorlar. Allahtanki bütün bunları eşim de görüyor ve o da ciddi manada bu yobazlıktan rahatsız. Mesafe koymaya izin yok resmen. Ben bu insanlarla naparim daha şimdiden pürüz çıkartıyorlar. Ailemden de 8 saat uzakliktayim. Hem bu uzaklık hem de bunların bu kafa yapıları canımı çok sıkıyor. Kayinpederimden de iyice soğumaya başladım. Nişanlılık döneminde de cirkinlesmisti bir kez ve kendi kulagimla duymuştum. O yüzden de o adamı ne göresim var ne de yalandan sempatik gorunesim var. Ne yapmalıyım nedir bunun ayari tecrübeli evliler bana bi akıl verin lütfen :KK43: uzun oldu sanırım okuyabilenlere çok teşekkür ederim :KK200:

Eşimin ailesi biz nişanlıyken bosanmamizi isteyen bir aile. Annem onlara bise yapmamasına rağmen anneme bile cephe almış telefonlarına cevap vermemiş insanlar. Bu yaptıkları şeylerden sonra onları gözümün bile göresi yokken ben yine de 15 dk önceden de olsa nezaketen gittim. Arkasından yapılacak isleri yapıp evime döndüm. Kimisi bunu saygısızlık olarak görmüş ancak yapılan samimiyetsizliklerden sonra onların gönlünü hoş tutmak gibi bi zorunluluğum olduğunu düşünmüyorum. Sizler yaşadığınız problemlere rağmen hiç birşey olmamış gibi davranabiliyorsaniz isteklerine razı olabiliyorsaniz sizi azarlar gibi konuşmalarına razı olabiliyorsaniz o sizin tercihiniz. Saygı duyarım. Ama ben yaptıkları şeylerden sonra hiç birsey olmamis gibi davranamıyorum. Sülalesinin ve ailesinin hizmetini görmeye, harem selam takılmaya gelmedim ben buraya. Eşimle mutlu olmaya geldim. Bunu da müdahalesiz bir şekilde yönlendirmeler, emri vakiler olmadan 2 kişilik bir aile olarak yapmak istiyorum. Ben yaptıkları şeye rağmen asla onlara terbiyesizlik saygısızlık yapmadım. Aynı saygıyı da bekliyorum.
Amann onlar da sizin kaşıniza gözünüze hayran değiller. .Oğulları için bu ısrar o yüzden değer görüyorsunuz.

Kayinvalidenize iftara çağrilmişsiniz siz biraz erken gidip hazırlıklara destek olabilirdiniz. Bu kadar da kendinizi aileden soyutlamayın .

Mesafeli olun ama abartmayın..

K
Nişan donemimizde bu tarz konular acildiginda her zaman fikrimi acikca söylerdim. Kalabalık sık yapılan gezmelerden hoslanmadigimi ailesine dile getirmisligim var. Eşim de bilir o kafada olduğumu. Hiç bi zaman düşüncelerimi saklayan biri olmadım. Ama inanın saygısızlıkta yapmadım.
karşı taraf bile isteye kabul ettiyse o onların sorunu bu saatten sonra, tabi eşinizle ortak noktada buluştuğunuz sürece. Muhtemelen evlendikten sonra kendimize benzetiriz diye o an susmayı tercih etmişler, çok büyük hata yaptıkları. Siz eşinizle ters düşmeden çare bulun, muhatrap olan eşiniz olsun, hiç yüzgöz olmayın.

Back
X