Evlilik kocayla değil kocanın ailesiyle de evliliktir aynı zamanda.Sen bence nişanlıyken de o aileye ben İzmirliyim aramızda kültür farkı var algısını o kadar empoze etmişsin ki belki de bu iticilik yüzünden istemediler seni.Ki şu yazdıklarına bakılırsa o havayı vermişsin sen.Koynunda yattığın hatta çocuklarını doğurmayı düşündüğün adamın ailesine iftardan bir saat önce gidip yardımcı olmaya çalışmak,iftar sonrası çaylarını ikram etmek seni hizmetçi yapmaz.Senin açından bakarsak sen de kocanın hizmetçisisin kaynanana değil ama onun doğurduğuna hizmet ediyorsun.Cahilce konuşmalara dik cevap vermek yerine tebessüm edip geçmek de seni yobaz yapmaz merak etme.İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmalısın.28 yaşındayım. Ve evet yeni evliyim. Adam akıllı nişan söz muhabbetinden sonra ilk kez bu kadar birbirimizle kalabildik. Onun öncesinde ailelerden bıkkınlık gelmişti. Ve saygı istiyorum. 15 dk öncesinden gitmemde de bi sakınca görmüyorum. 50 60 kişinin hizmetini görüp pervane olmak için evlenmedim ben. Kimsenin hizmetçisi değilim. Nişanlılık dönemimizde bosanmamizi isteyen bir aile için yeterince özverili olduğunu düşünüyorum. Yiyip içip kaçmak da kanımda yok. Kime gidersem gideyim arkamdan iş bırakmadan dönmeyi sorumlulugum bilirim.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Cok sinirliyim!
- Konu Sahibi Seso35
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 9 Ağustos 2016
- 2.485
- 2.431
- 133
- 33
Bizi boşamaya kalktı adam daha ne yapsın? Biri kovmuş biri ayırmaya çalışmış. Bizimki bizi boşamaya çalıştı. Bu yüzden de istemiyorum içli dışlı olmayı önden gidip yardım etmeyi.Yok tabi evinden kovmuş insana saygı duymak gibi bir göreviniz yok.
Saygınin karşılıklı olması kısmını da katılıyorum. Bireysel yaşanan olaylarda tavırlar farklılık gösterir ama buradaki konularda okuyorum, eşinin, nisanlısının ailesinin giyim kuşamını, beğenmiyor, konuşma tarzını küçümsüyor, cahil, ben bu insanlarla ne yapacağını,ne konuşacağım tavrına bürünülüyor, yobaz etiketi yapıştırıyor kendisi gibi olmadığı için.
Birebir bir kötülük yapma durumu yoksa es ailesine eşinden dolayı saygılı olunabilmeli, sizinki ayrı bir durum olmuş :)
- 28 Kasım 2010
- 41.687
- 138.146
- 798
Yaslariniz kucuk sanirim esinizle beraber. Ramazanda buyukler ille israr kiyamet cagirir zaten bunda bir emrivaki gormedim ben. Ama size kotu davraniyorlarsa siz de mesafe koyarsiniz. Iftardan 15 dakika once gitmeniz yanlis olmus bu arada,nezaketen biraz daha once gidebilirdiniz
- 9 Ağustos 2016
- 2.485
- 2.431
- 133
- 33
Ben asla giyim kuşam vs ile alakalı konuşmadım. Kimseyi küçümsemedim haddime değil. Anlayissiz ve geri kafalı insanlar dedim. Bunu hor gördüğüm için demiyorum asla. Oyle oldukları için diyorum. Ama yanlış anlasiliyorumTabi ki bana zarari yoksa giyim kuşam, hayat gorusu, mutfak kulturu vs bunlara hicbir zaman girmedim. Ama yapilan terbiyesizlerden sonra en ufak seyler bile insana batar oluyor artik. Konu sahibi de nişan kisminda sıkıntı yasamis, kp ayrilmalarini vs istemis sanirim biraz da o var.
- 9 Ağustos 2016
- 2.485
- 2.431
- 133
- 33
Gerçekten keşke çağırmasalarmış.Ramazan günü insanlar birlikte iftar yapmak istemiş size de saygı gösterip davet etmişler işte iyilik yaramıyor keşke çağırmasaymışlar
- 10 Ekim 2014
- 31.808
- 142.405
- 798
Ben asla giyim kuşam vs ile alakalı konuşmadım. Kimseyi küçümsemedim haddime değil. Anlayissiz ve geri kafalı insanlar dedim. Bunu hor gördüğüm için demiyorum asla. Oyle oldukları için diyorum. Ama yanlış anlasiliyorum
Yok sen oyle diyorsun diye yazmadim zaten ben. :) Anladim seni
- 25 Mayıs 2015
- 925
- 530
- 103
Size katılıyorum şuan 2 haftalık evli oldukları için eşi o aile gibi değil onlar geri kafalı1 yıl veriyorum. O da bol keseden.
Sahi bir yıl bile fazla ya
- 9 Ağustos 2016
- 2.485
- 2.431
- 133
- 33
Iftardan sonra kendimi bir ordu bulasigin icin de buldum zaten bunu da acizlenmeden yaptım. Ama daha fazlasını yapmak zorunda mıyım bu kk kadınları madem bu kadar eşlerinin ailelerine her türlü razıysa bu konuları kimler açıyor. Kendileri eş ailesinden en ufak bi sıkıntı gördüklerinde soluğu burda alıyorlar. Başkalarına gelince ahkam kesiyorlar. Cidden çok çelişkili.Bende hic hoslanmam emrivakilerden.yapacak oldugum seyi bile yapmadigim olmustur.
Normal bir sekilde karsindakini kucumsemeden ezmeden soylenen herseyide bana uymasa bile kabul ederim.
Devamli herkesin pespese nerdesiniz diye sormasi fln cidden benimde sinirimi bozardi.
Ben 15 dk.once gelmenizide normal buldum.acken kimseyle muhabbet edemem mesela gayet normal bi zamanda gitmissiniz
Iftar verecek kisi yardim bekliyorsa bir zahmet vermesin o iftari.
Iftardan sonra yardim edersin ne var yani.?
Eş ailesiyle kesinlikle mesafeli olunması gerektiğini düşünüyorum.
Ama bu demek değildir ki iftar gibi davetlere gitmemek burun kıvırmak.. bana dogru gelmiyor.
Siz yine 2 kisilik bir aile olun tabi ama iki kisilik aile olacagiz diye dikkat edinde herkes size cephe almasın daha iyimser olabilirsiniz..hem ruhen daha huzurlu olursunuz.. davetleri emrivaki gibi degilde davet gibi gorun gercekten mesela..
Ama bu demek değildir ki iftar gibi davetlere gitmemek burun kıvırmak.. bana dogru gelmiyor.
Siz yine 2 kisilik bir aile olun tabi ama iki kisilik aile olacagiz diye dikkat edinde herkes size cephe almasın daha iyimser olabilirsiniz..hem ruhen daha huzurlu olursunuz.. davetleri emrivaki gibi degilde davet gibi gorun gercekten mesela..
- 9 Ağustos 2016
- 2.485
- 2.431
- 133
- 33
Pardon neye zaman bictiginizi anlayamadım açıklar mısınız? Sonunda bir de halay çeken bir emoji koymuşsunuz. Neşenizi bu kadar yerine getiren öngörünüzü gerçekten çok merak ettim.Size katılıyorum şuan 2 haftalık evli oldukları için eşi o aile gibi değil onlar geri kafalı
Sahi bir yıl bile fazla ya
- 21 Ağustos 2015
- 5.728
- 10.315
- 198
- 13 Haziran 2018
- 1.753
- 1.668
- 83
llendim ikinci gün kaynanamlara gittim (halam olur kendisi ) bizde öyle bilry yoktu ilk şoku yaşadım . iki buçuk senelik evleyim 9aylık bebeğim var
her seferinde misafir gelince gel yardım et diye arıyo sabahtan tıpış tıpış gidiyorum . ve orda kalmak zorundayım ki mesafe 5 dk yol . her gidip gelmeye kavga gürültü eşimle kalmak zorunda mıyız diye falan . şimdi mesafe koydum arama az gidiyorum kafam rahat ama her gitmemde laf sokuyolar çokta tınnn
her seferinde misafir gelince gel yardım et diye arıyo sabahtan tıpış tıpış gidiyorum . ve orda kalmak zorundayım ki mesafe 5 dk yol . her gidip gelmeye kavga gürültü eşimle kalmak zorunda mıyız diye falan . şimdi mesafe koydum arama az gidiyorum kafam rahat ama her gitmemde laf sokuyolar çokta tınnn
- 9 Ağustos 2016
- 2.485
- 2.431
- 133
- 33
Yaptıkları şeylerin karşısında dahi ağzımı açıp saygısızca tek bir kelime etmedim. Terbiyesizligi kendime yakıştırmam. Yapacağım tek şey sınır çizmek olur.AYnen ya neden herkes 15 dk 15 dk takıldınız iyice .. bir kişi bisey diyo hemen herkes hazır cümleleri sıralıyo. Canim bende 2 senelik evliyim böyle sorunlar olabiliyo ama geciyo inanki daha çok yeni evliliginiz düzenini oturt kimseye ezdirme kendini . Saygısızlık etme asla , ama yüzde verme . Kocan ve sen başka kimse yok kapınızın eşiğinden dışarısı yabancı annen bile olsa . O yüzden evindeki tatlı huzuru bozma kocana bak onla mutluysan gerisinin çokta bi önemi yok :)
Ben de öyle düşünüyorum. Ama bunu da yeni nesil evlilik anlayışı olarak görüyor buradakiler. Bilemedim. Ben de evimdeki huzurun bozulmaması için elimden geleni üstüm edüşeni oyle ya da boyle yapmaya çalışıyorum. Allah mutluluğumuzu bozmasın dilerim ki :)
- 9 Ağustos 2016
- 2.485
- 2.431
- 133
- 33
Burdaki yorumlara rağmen bu düşüncemi değiştirmeyeceğim inşallah. Saygısızlık yapmadan çizgiyi çekmek benim için en mantiklisiMesafe candır. Elinden geldiğince mesafeli ol. Bir daha emrivaki yaparsa gitme. Ben de sevmiyorum koloni aileleri.
Baştan koyun kurallarınızı.
- 9 Ağustos 2016
- 2.485
- 2.431
- 133
- 33
Ailelerin evlatlarının evlendiklerini, büyüdüklerini benimseyememeleri ile akali sanırım bu durum. Yoksa bunu kabullenseler böyle laflarını geçirmek gibi bi uğraşları olmazdı sanırım. Onun yerine saygı duyarlar çiftleri rahat birakirlardi.llendim ikinci gün kaynanamlara gittim (halam olur kendisi ) bizde öyle bilry yoktu ilk şoku yaşadım . iki buçuk senelik evleyim 9aylık bebeğim var
- 15 Şubat 2018
- 2.617
- 8.747
- 158
Neden 15 dk once gitti diye ayip olsun ki? Sahsen ben Iftara cagiriyorsam insanlari oncesinde degil, tam vaktinde gelmesini isterim. Davet ettigim insandan da yardim beklemem.
Yalniz siz esinizin ailesine baya tepkilisiniz. Davet ediliyorsaniz gidin, ne var bunda? Neticede ramazan mubarek ay. Aranizdaki mesafeyi daima seviyeyi koruyarak, fazla icli disli olmadan koruyabilirsiniz. Her soylenilene catir catir cevap vererek degil.
Yalniz siz esinizin ailesine baya tepkilisiniz. Davet ediliyorsaniz gidin, ne var bunda? Neticede ramazan mubarek ay. Aranizdaki mesafeyi daima seviyeyi koruyarak, fazla icli disli olmadan koruyabilirsiniz. Her soylenilene catir catir cevap vererek degil.
- 9 Ağustos 2016
- 2.485
- 2.431
- 133
- 33
Her söylenene cevap vermeye kalksam birbirimize gireriz zaten emin olun. Artı gittim zaten.Neden 15 dk once gitti diye ayip olsun ki? Sahsen ben Iftara cagiriyorsam insanlari oncesinde degil, tam vaktinde gelmesini isterim. Davet ettigim insandan da yardim beklemem.
Tamam yardimci olmak iyidir ama bazen de gelinlere gercekten hizmetci muamelesi yapiliyor yani acik acik da boyle dusunuldugu yansitiliyor. Siz zaten bulasiga iftardan sonra yardimci olmussunuz. Orda bir suru insanin onunde pervane olan gelin hizmet sovu gormek istiyor olabilirler ama onlar istiyor diye siz yapmak zorunda degilsiniz. Bence bu sekilde mesafeyi koruyarak devam edin.
- 25 Mayıs 2015
- 925
- 530
- 103
Bakın hanımefendi sizin yaşadıklarınızdan eminimki çok daha ağır geçen bir evlilik süreci geçirdim ben ve eşim ailesinden hep çok farklıydı benim gözümde ama şuan bakıyorum da 4 yıl olmuş ve eşim giderek ailesi gibi davranmaya onların doğrularını doğrular oldu ki benimle evlenmek için onlara rest çeken bir adamdı eşim onun için diyorum size de aileler nasılsa eşlerimizden onlardan ayrı değil içten içe o kültürü arzuluyorlarPardon neye zaman bictiginizi anlayamadım açıklar mısınız? Sonunda bir de halay çeken bir emoji koymuşsunuz. Neşenizi bu kadar yerine getiren öngörünüzü gerçekten çok merak ettim.