Çok mu fesatım?

Uyansa ne olur bu duruma ne yapılabilir ki

Bilmiyorum, ben mi çok rahat ve safım anlamadım gitti, eşimle nişanlıyken evlerine bir sürü gelen giden oluyordu, kayınvalidem misafir ağırlamayı seven bir kadın, bizle yaşıt hatta eşimin de çocukluk arkadaşı olan kızları da gelirdi, aklıma hiç gelmezdi onları kıskanmak, evde yabancı kadın var eşim nasıl onlarla oturur demek, kıskanmak sevgi göstergesi sayılır oldu, seven kıskanır deniyor, hayır bence seven güvenir, kuru kuru da konuşmuyorum, 31 yıldır birlikteliğin, 26 yıllık evliliğin tecrübesine dayanarak konuşuyorum :) 17 yaşında da rahattım 48 yaşında da rahatım.

Bana nedense içten içe huzursuz olmanız normal gibi geldi. Ailelerin bildiği bir nişan mı aranızdaki? Çünkü bazı aileler çocukları tanıştırıp aralarını yapmak için de böyle misafirlikler organize edebiliyor hâla. Sizden haberleri yoksa yada sizin sadece sevgili olduğunuzu düşünüp sizi istemiyorlarsa o kızla aralarını yapmaya çalışıyor olabilirler. Çünkü düşününce uzun zamandır oğlunu görmeyen bir aile tam oğullarının geldiği gün başka yatılı misafir kabul etmezdi. En azından birkaç gün erteler yada önceden nişanlına söylerlerdi. O yüzden biraz tuhaf geldi bana da bu durum. Ama onun ailesi de nişanlı olduğunuzu biliyorsa boşuna kuruntu yapmışsın. Birde aynı durum senin için geçerli olsa yani size böyle senle yaşıt oğulları olan bir aile dostunuz gelse nişanlın sorun etmez miydi? Anlayışlı olurdu diyorsan sende fikrini söyle ama fazla sorun etme huzursuzluk çıkmasın.

Son düzenleme:
Aynı fikirdeyim. Saadetiniz daim olsun.

Olurdum. Bence hepimiz fesatız.

Kızı hiç görmediniz bile, belki sevgilisi var onun da... bizim aile dostlarımızın hep oğulları var. Misafirliklerde pikniklerde arkadaşça büyüdük. Sonra da sırayla evlendik, bekar olanlar da var. Benim kızkardeşim bekar. Asla böyle bir yaklaşım olamaz, akraba sayarız birbirimizi.

yani en azından aptal durumuna düşmez.

bir daha geldiklerinde siz ne terbiyesiz ve ahlaksızsınız diyebilir hem kvye hem kadınla kızına. Ben olsam rezil ederdim.
Anlattığınız çirkeflikte ki insanlar üste çıkmaya kalkar,kızımın namusuna dil uzatıyor diye yaygara yapar. Burada durumu düzeltmesi gereken oğlanın annesi ama o da bir tuhafmış.Kız için üzüldüm

Insan korktugu seyden sinav olurmus. Korkma. Birsey olursa da seni hak etmiyordur.
Yalniz ben senin abarttigini dusunuyorum. Guven olmazsa iliskiler yurumez. Seninki kiskanclik gibi gorunse de aslinda temelinde bir guvensizligin var.

Abarttığınızı veya fesat olduğunuzu düşünen çoğu kişi de aynı durumda rahatsızlık duyardı bence ki ben de duyardım. O an telde uzatmazdım ama buluşunca o aileyle ilgili detayları anlattırırdım kimmiş neciymiş

Bence bu konu ne kadar samimi olduklarına göre değişir. Cocuk kiza haber verebilirdi bunlar bunlar gelecek diye 40 dakika haber almadığıni hesapliyorsa iliskilerinde detaycilar ya da kız detayci ama artık çocuğun bilmesi lazım bunu Burada da yazılmış bazı insanlar akıllarınca kızı oğlanı evlendirme çabasına girebiliyor. Erkek tarafı da olabilir kız tarafından da olabilir, böyle bir şey olmayabilir. Ama konu sahibi bunu bilmediğinden bence aklında soru işareti canlanabilir.
Buna absürt diyemeyiz bana göre.
Aile dostlarına geldiğimizde ben evimde kalacak kadar samimiysek illa ki nisanliyken de evliyken de adı geçmiştir eskileri yad ederken zaten bu tarz aile yakinlarimla bende telefonla görüşmeye devam ediyorum gerek telefon gerek ziyaret. Didisinin didisi zaten bizde kalmaz uzak akraba vs bizde kalacak kadar samimi isek lafı geçmiştir kesinlikle.
Hadi diyelim kalacak duruma geldi o durumda laf arasında haber ederdim. Böyle böyle birileri var bizde kalacak diye. Bence kiskanmakta ilişkinin bir parçası . Evet , evlenince iş değişiyor biraz daha yok ya ne olacak bundan kiskanilir mi diyebiliyoruz da sevgililik, nisanlilikta bu tarz kiskancliklar olabiliyor.
Her iliskide dinamikler farklı olur. Kimisi 30 yıl evli kalsa da bundan konusmayabilir kimisi sevgili olduğunda konusabilir. Kimisi bu konuda haber edilmesini bekler kimisi beklemez.
Bu konuda ve buradaki bir çok konuda tek olamaz. Konular nesnel değil subjektif yorumlar yaptığımız konular. O yüzden çok değişkenlik gösterebilir beklentiler ve hissedilenler.

Biraz dominant bir yapınız mı var
Nişanlı dediğim insan bi zahmet bakmasın kimseye yani peşinde mi koşturacağım
Ona ve ailesine güveniyorsanız rahat olun
Ayrıca öyle bir şey yapacak insan başka şekilde de sıkıntılıdır ve kendini belli eder
Sizi huzursuz eden nişanınızla ilgili başka şeyler mi var

Amaaaan bunlar nasıl insanlar böyle nişanlı kıza ve oğlana çok üzüldüm. Evlenseler başları çok yanacak gibi Allah korusun. Koca kadınlar nasıl rezillikler yapıyorlar. Sonra da saygıda kusur görmek istemezler bik bik konuşurlar yeni nesil şöyle böyle diye. Evlerden ırak.

Benim anladığım siz aslında buluşmak istiyordunuz ama nişanlınıza ve ailesine düşünceli veya sevimli görünmek için iyice dinlen canım yoldan geldin, ailene doy,bende zaten temizlik yapıcam dediniz. Önce kendinize bunu itiraf edin :)

Aile dostları; belkide sizden öncede o insanların hayatlarında idi, çok isteseydi nişanlınız onunla nişanlanırdı değil mi?

Siz böyle şeylerden rahatsız olan biri iseniz ve nişanlınızda bunu biliyorsa arayıp size geldiklerini çıtlatabilirdi belki, ancak siz temizlik yapıyorum demenize rağmen buluşalım teklifinde bulnmazdı.

Siz sizden önce onu gördüğü için sinirlisiniz. Siz buluşsanız ve siz buluştuktan sonraki gün aile dostları gelseydi nişanlınızın evine, yine aynı tavırda olur muydunuz? Kendinize bunu sorun...

Eğer cevabınız evet ise nişanlınıza Allah sabır versin.. Ömür geçmez

Nisanlinizin ailesi ile siz görüşmüyor musunuz? Neden tüm seçenekler sizin nisanlinizla dışarıda bulusmaniz üzerine? Sonuçta nisanlinizin ailesi ile de aylardır gorusmemissiniz ve su an onların da bulunduğu sehirdesiniz. Böyle bir durumda " nişanlım" beni de yemeğe davet ederdi ...

Ailesi davet etmiş kendi evlerine, adam napsın

nisanlinin ailesiyle aran nasil? icime sinmeyen biseyler var, nisanlinla ilgili degil ama ailesiyle ilgili. sanki gör bak neler kacirdin derlermis gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…