- 27 Nisan 2014
- 2.618
- 1.970
- 108
Merhaba sevgili dostlar..
Öncelikle kusuruma bakmayın biraz uzun oldu verdiğim ara..
Neden derseniz, e bilinen sebepler.. Bazı şeyler rutine bağlayınca,adam akıllı bir gelişme olmadıkça yazmayayım diyorum..
Bu arada herkesin keyfi iyidir diye umuyorum..
Geçtiğimiz hafta herşey normal seyrinde ilerlemekteydi.Yalnızca pazartesi sabahı Emre bey pek bir sinirli başladı güne.Telefonlar çalıyor,her konuştuguna atarlı,sinirli..Çat diye kapatıyor telefonu filan..Birşeylere fena sinirlenmiş,belli..sonrasında düzeldi.
Arkadaşlar burda bir detay yazacağım. Bendeniz birazcık hafiye gibiyim bu tarz durumlarda,yani herkes kadar..
Emrenin instagram hesabı gizli,eklemek gerekiyor.Ama ben ne yapıyorum yeni foto eklemiş mi takipçi eklemiş mi vs. sayısı görünüyor biliyorsunuz,oraya bakarak takip ediyorum.Böyle bunlarla oyalanıyorum işte kendimce.Mesela bir süre 65 ti foto sayısı..Kara cuma gecesinden sonra (Evet o organizasyonun adı bundan sonra KARA CUMA) yavaş yavaş yükseldi 67 oldu bir ara...en son 71 oldu falan.gecen pazar akşamı baktıgımda fotoğrafların sayısı yine 65 e gerilemişti.Ertesi sabah da sinirli görünce;
hemen benim beynin çarkları dönmeye başladı..Ulan diyorum sevgili yaptı da, fotoğraf koydu da, kavga ettiler de fotografları sildi de ,bu sabah ondan sinirli de...yaz yaz yaz.. sonra kızdım kendime.
Neyse,ne diyordum hafta normal seyrinde ilerliyordu..Emre bey mesafeli,uzak,bakmıyor hiç..
Hafta ortasına doğru arada işle ilgili bir durum ikimizi ilgilendirdiği için konuşmamız gerekiyordu.Normal konuşuyor benimle,gülümsüyor..sonrasında yine mesafeli durumuna dönüyor.Beyzayla sigara içmeye iniyorlar,biz çiğdemle hava almaya iniyoruz.Birlikte duruyoruz,sohbetler konuşmalar..Konuşsam emre konuşacak bana,konuşmak istiyorum ama yüzüne bakamıyorum cesaretim kırılıyor yeniden mesafeler sonra..
Cuma günü..Akşamüstü 4 suları..
Telefonda konuşuyorum.Nasıl yoğunum ama..Bankodaki kız içeri seslendi "jasse hanım"..
Şöyle bir ofisin kapısına baktım..Ordaydı.
Bir anlığına elinde çiçeklerle kapıda görünüp sonra kayboldu -eski sevgilim-.
Allah kahretsin dedim..Allah kahretsin hiç sırası değil,hiç zamanı değil.Çıkmasam hiç,gitmesem oraya.Ama olmaz, "O" gelir,içeri girer jasse,hayatım diye seslene seslene beni bulur diye düşünüyorum.Moralim acaip bozuldu kızlar.Telefondaki kadına 1 dk dedim,beklemeye alıp kapıya çıktım.Elim ayağım nasıl titriyor..Neden geldin,niye geldin, ben Emreyi seviyorum diye içimden bas bas bagırıyorum bir yandan..
Bankonun oraya gittim; Eski sevgilim -adı Fuat olsun- elinde kocaman çiçekler,yüzünde büyük bir gülümsemeyle öylece dikiliyodu."Senin ne işin var burda!" diye yarı çıkışmalı,yarı şaşkın sordum.
-"Canım" dedi, "Canım merhaba" dedi gülümseye devam ediyor bir yandan da..
Aklıma açıkta bıraktıgım telefon geldi."Bir dakika" dedim.
Emrenin masasının müthiş konumunu biliyorsunuz.Heryere paralel,her altı gören bir noktada.İçeri geçmek üzere arkamı döndüğümde;
Emre elinde telefon, sandalyesini tamamen bizi görecek konuma çevirmiş,ve gözlerini dikmiş bakıyo.Ama nasıl bakıyor biliyor musunuz..Şok olmuştu bence.Bakışları biraz şaşkın ve ciddiydi. Allah kahretsin dedim içimden yine ve bende baktım sonra masamdaki telefonu kapattım.Tekrar hızlıca dışarı çıktım ve fuatı tutup koridora çıkardım.
Arkadaşlar fuat benim hayatımın 4 yılını verdiğim bir ilişkinin diğer üyesi.
Çok fazla detaya girmek istemiyorum onunla ilgili ama ilişkimiz kendini büyük görmesinden,bana yaptıgı saygısızlıklar,verdiği sözleri tutmamasından ............................. daha bir çok sebepten sona erdi.Onu artık sevmiyorum.Bittik biz.O yüzden kaba davranmış olabilirim ama daha önceleri sen beni işyerime hiç almaya gelmiyorsun,bir çiçek bile yollamadın yeni başladıgımda diye sitem ettiğim zamanlar oralı olmayan herif, kaybettiğini anlayınca bu şekilde damlarsa da kusura bakmasın
Neyse,Fuat belli bozulmuştu.
-ne oldu jasse beni gördüğüne sevinmedin mi?
-fuat ne işin var burda pat diye elinde çiçekler falan?hayrola?
-kızım senin için 1500 km yol yaptım.böyle mi karşılıyorsun beni?seni çok özledim ve geldim..
-özleme beni..ben özlemedim çünkü.burası bir işyeri,ciddi bir ortam.öyle pat diye gelemezsin.
-jasse,ben seni çok seviyorum.affet beni.herşeye baştan başlamak istiyorum, ailemle de konuştum bak ........
-fuat sus Allah aşkına.bir sürü işim var ya böyle iş ortasında.al şu çiçeklerini de..git burdan.
-jasse,bu çiçekleri sana aldım.al çöpe at o zaman..
-fuat gider misin lütfen bak sonra görüşürüz.yanımızdan geçen insanların hepsi bu şirkette müdür, uzman vs.bak iyi olmuyor bu şekilde dedikodu çıkar.ne olursun git..
Böyle uzadı bir süre.neyse gitti sonra.aldım çiçeği,mutfağa götürdüm.<<Al bunu abla çöpe at..ya da dur atma sakla,ben sonra alırım bir ara>> dedim.
İçeri girmeye cesaretim yok.Bankodaki kız çiçeklere bayıldım dedi.Ben de istersen senin olabilir ben istemiyorum dedim.
Çok şaşırdı,sonra ayıp ettin bence çocuga,bu hayatta kalp kırmak kötü bişey en azından çiçekler için teşekkür etseydin vs. dedi.
İçeri girdim,emre ben yerime geçene kadar bana baktı.İçimden yakasına yapışıp "Adam ol" demek istedim.
Sonra,yanına dilber gitti.Emre aynen şu cümleyi kurdu yüksek sesle;
"Dilber,bak sen evlendin.Artık sana kocandan çiçek falan yok.Ama görüyosun bak bekar insanlara çiçek vs.geliyor"
Dilber aptal aptal emreye baktı,eğildi.Emre bişeyler dedi dilber kafasını kaldırıp bana baktı ve güldü.
Kızlar oturdugum yerde kıvranıyorum,gerildim çok fena.bir yandan da kendime kızıyorum;"kızım sen salak mısın?bu adam sana terbiyesizlik yapmadı mı?seninle flört etmişken anlamsızca geri gitmedi mi?niye görmesinden bu kadar rahatsız oluyorsun ki?.."
Emreyle dilber fsır fısır bişeyler konuşuyolar.Kızlar belli ama hakkımda konuşuyolar.Arada işle ilgili sesleri yükseliyor sonra yine duyulmaz bir fısıltı.ben de salaktım zatenanlamıyorum..
Mutfağa gittim kahveyi kendim alıcam.Arkamdan dilber yetişti,çat diye kapıyı kapadı.
Heyecanlı heyecanlı "Noluyor,noluyor?bu çiçekler kimden" diye soruyor.O an hislerimin bana yaptıgı çılgın baskıyı tahmin edemezsiniz.Ama susuyorum. fuat mıydı o kız konuşsana dedi.Benden heyecanlı ama gerizekalı..
j-Evet fuattı buraya barışmaya gelmiş.
d-Eee?
j:Eeesi o.. Ben istemiyorum onu.
d:Neden kızım?neden yahu baksana çiçekler bir harika..
Hızlıca döndüm." Sen benim kimden hoşlandıgımı çok iyi biliyosun dilber" dedim kızarak.
-"Aaa hani sen hoşlanmıyordun ondan." dedi.
-Sence? dedim dişlerimin arasında. Hem siz ne konuşuyosunuz orda?
dilber:-ya işte emre sey dedi, dilber sana çiçekler gelmiyo artık evlisin diye.ama bak bekarlara geliyor görüyosun.
jasse:-başka?!Dilber Allah aşkına ara şunun ağzını..
dilber:jassenin sevgilisi geldi galiba dedi.
jasse:dilber,şimdiye kadar emreyle hakkımda herhangi bir zamanda birşey konuştunuz mu?
dilber:bunları dedi canım o kadar.tamam ben ararım ağzını.
Fırsat bu fırsat jasse,sıkıştır yellozu..
jasse:dilber şimdiye kadar diyorum.Şimdiye kadar herhangi bir zamanda diyorum sana birşey dedi mi?en ufak bişey.
Tam o arada kapı açıldı.dilber fırladı gitti.İçeri geçtim.soran gözlerle bakıyorum.Hanfendi pek yogun arada sonra konuşuruz dedi.Koştura koştura iş yapıyor.birden telefon geldi kendisine.çıkışta acilen koşup gitti abisi gelecekmiş,yemek yapması gerekliymiş bla bla..
cumartesi aradım bir bahaneyle,biraz muhabbet ettik.sonra tam emre konusunu açtım misafirliğe geldiğini akşam arayacağını söyledi kızlar.aramadı tabi.bilmiyorum bişeyler mi var,yalan söylememek için benden mi kaçıyor yoksa öyle mi tesadüf ediyor bilmiyorum.ağzından başka laf alamadım.Dün ve bugün fuatla uğraştım işte bu saat oldu ancak gelebildim ve yazıyorum kızlar..
Kafam merdaneli çamaşır makinası gibi...
Jasse Emre kıskançlığın dibine vurmuş sanırım