• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu dert beni öldürecek

Çevre mühendisimisiniz benim oda arkadaşımda öyle ama o isg,kalite yönetim sistemlerine baktığından o hep yoğunum der

isg ve yönetim sistemlerine bende bakıyorum ona rağmen yok yani
yoğunum diyen çevre mühüne de inanmıyorum ben açıkçası
4 iş yeri değiştim sonuçta hiçbi yerde de yoğunluk yoktu
insanlar kendini pazarlamayı sevebiliyor
2000 tane mailim var başımı kaşıyamıyorum falan

Ne kadar derdini kucuk ve gereksiz gorseler de yasamadan bilemezler. O ise yaramazlik hissi insani cok yipratiyor. Isinden soguyorsun. Bir de benim oldugum koyde internet yoktu. Telefon okulun icinde cekmiyordu. Gunun sadece 1 saati elektrik oluyordu. Yapacak tek bir aktivitem yoktu. 25 haneli koy. Sohbet etmeye gitsem Turkce bilen insan yok. Inanir misin ben o 3aylik boslugumda resmen bir sonraki senenin butun evraklarini hazirliyordum. Planlarimi falan hep o boslukta hazirliyordum. Kurtce ve Arapca ogreniyordum. Calistigim ilce yari kurt yari arap oldugu icin bari 2 cift laf edebileyim diye dil ogrenmeye calisiyordum. Kendime evde calisma kagitlari cikarip dil ogreniyordum. Bol bol vaktim oluyordu. Koskoca 3 ay. Cok kotuydu cook :olamaz: 2.5 senedir ilce merkezde bir okuldayim. Kafami kasimaya vakit bulamiyorum ve bundan hic sikayet etmiyorum. Boylesi cok daha iyi.

şuan girsem bi yerde garsonluk yapsam daha çok mutlu olurum bende sanırım :(

işte ortam çok kötü. hiç sohbet muhabbet yok insanlar arasında put gibiyiz. ya da onların işi oluyo mesela bişilerle uğraşıyolar.
dizi film izlicek kitap okucak ortam yok maalesef açık ofis çünkü müdürler görür
Öyle hepten canınız sıkılır ben rahatlıkla girebiliyorum her siteye istediğim zaman dısarıda çayımı kahvemi içerim

evet dışardan herkese hoş gözüküyor. ailem bana anlam veremiyor bu mu derdin diyor.
eşim bile anlamıyor derdimi.
ben 3 senede meslekten soğudum. sorun işyeriyle alakalı da değil sanırım meslekle alakalı.
çünkü fabrika işinde de çalıştım birsürü mühendis meslek grubu mevcuttu herkes yoğun çalışıyodu bi tek ben çalışmıyodum
Çalıştığınız sektörle de ilgili olabilir mesela bizim fabrikanın danışmanı var çevre mühendisi, 20 firma falan vermişler ona oradan oraya koşturuyor başını kaşıyacak vakti yok derler ya aynen öyle :) Öyle olmak da çok zor ama ne bileyim ben en çok kendime burada birşey katamadığım için üzülüyorum.

isg ve yönetim sistemlerine bende bakıyorum ona rağmen yok yani
yoğunum diyen çevre mühüne de inanmıyorum ben açıkçası
4 iş yeri değiştim sonuçta hiçbi yerde de yoğunluk yoktu
insanlar kendini pazarlamayı sevebiliyor
2000 tane mailim var başımı kaşıyamıyorum falan
Başlarda yoğundu denetim fln fakat şimdi bende görüyorum çok yoğun olan bir insan 8 den 9 30 a kadar kahve molası yapmaz herhalde ve bana vericek işte bulamadı yoksa yapıştırırdı anında.Gerçekten insanlar kendilerini pazarlamayı biliyo.Eğitimlerde bile çok yoğunuz şöyleyiz böyleyiz

Çalıştığınız sektörle de ilgili olabilir mesela bizim fabrikanın danışmanı var çevre mühendisi, 20 firma falan vermişler ona oradan oraya koşturuyor başını kaşıyacak vakti yok derler ya aynen öyle :) Öyle olmak da çok zor ama ne bileyim ben en çok kendime burada birşey katamadığım için üzülüyorum.

sizin bu söylediğiniz danışmanlık firmasında çalışan mühler. onlar yoğun çalışıyor evet çünkü 10 fabrikaya birden bakabiliyolar.
ama ben tek bi fabrikaya bakıyorum öyle düşünün. dolayısıyla ayda 1 günde bitecek işler.
danışmanlık firması da çok düşük maaşa çalıştırıyor o yüzden o sektöre geçmek istemiyorum.

çok tuhaf değil mi Türkiyede ki adalet sistemi?
10 fabrikaya bakan mühendis nerdeyse asgari ücret alıyor. hiç bi iş yapmıyorum tek fabrikaya bakıyorum diyen mühendis daha çok alıyor. gerçekten üzücü.
aldığım maaşı kendime yediremiyorum haketmiyorum diyorum

Başlarda yoğundu denetim fln fakat şimdi bende görüyorum çok yoğun olan bir insan 8 den 9 30 a kadar kahve molası yapmaz herhalde ve bana vericek işte bulamadı yoksa yapıştırırdı anında.Gerçekten insanlar kendilerini pazarlamayı biliyo.Eğitimlerde bile çok yoğunuz şöyleyiz böyleyiz

kesinlikle katılıyorum yoğun olduğunu düşünmüyorum

siz ne iş yapıyorsunuz

Merhabalar,
Bilenler vardır belki eski üyelerdenim. Uzunca zamandır yoktum. Bi derdim var ki işin içinden çıkamıyorum hiç kimse beni anlamıyor. Yardımlarınıza ihtiyacım var.

Öncelikle bu da dert mi demeyin herkesin derdi kendine büyük.

Ben 3 senedir özel sektörde mühendislik yapıyorum. 4 farklı iş yeri değiştirdim. Maaşım iyi düzeyde. Sabah 8 akşam 5 haftasonu ve resmi tatiller tatil.

Gelin görün ki hiç bir iş yerinde zerre iş yapmıyorum. Ufak tefek işler oluyor ama toplamda 1 saatimi alıyor. Akşama kadar bilgisayar başında oyalanacak yer arıyorum. Forum sitelerinde geziyorum vs vs. ama bunlar da bir yere kadar. Açık ofis olduğu için ve müdürlerle aynı ortamda olduğumuz için sohbet muhabbet ortamı olmuyor.

Her gün saniyeleri sayıyorum bitsede eve gitsem diye zulüm gibi geliyor. Yaşadığım hayattan nefret ettim.
Hiç bir iş yapmayınca kendimi değersiz işe yaramaz birisi gibi hissediyorum.

Sorun şu ne yapabilirim ? işi bırakıp evde oturim diyorum onu da asla yapamam.
kime açtıysam derdimi işini sevmeye çalış diyor.
sevip sevmemek elde olan bişi değil keşke olsa.

Her gün her sabah işkence gibi geliyor bana. hayat enerjim bitti. günümün 8 saati işyerinde geçiyor sonuçta.

Lütfen bir çıkar yol gösterin. Mesleğimden de soğudum. Bu saatten sonra meslekte değiştiremem.
Napmalıyım ???

Zaman geçmeyince çok kötü oluyor, internet bile bi yere kadar oyalıyor. Yaşamayan bilmez. Daha yoğun tempolu bir iş bakabilirsiniz. Tecrübeniz olduğu için rahat bulursunuz. Ama sakın iş bulmadan ayrılmayın

sizin bu söylediğiniz danışmanlık firmasında çalışan mühler. onlar yoğun çalışıyor evet çünkü 10 fabrikaya birden bakabiliyolar.
ama ben tek bi fabrikaya bakıyorum öyle düşünün. dolayısıyla ayda 1 günde bitecek işler.
danışmanlık firması da çok düşük maaşa çalıştırıyor o yüzden o sektöre geçmek istemiyorum.

çok tuhaf değil mi Türkiyede ki adalet sistemi?
10 fabrikaya bakan mühendis nerdeyse asgari ücret alıyor. hiç bi iş yapmıyorum tek fabrikaya bakıyorum diyen mühendis daha çok alıyor. gerçekten üzücü.
aldığım maaşı kendime yediremiyorum haketmiyorum diyorum
Aynen çok düşük alıyor haklısın sormuştum ben de. Benim de maaşım yüksek değil ama yine de onunkinden iyi.
İnsan ne hayallerle mezun oluyor. Çok zor bu ülkede mesleğini istediğin gibi yapmak ve karşılığını almak.
Ama yine de benim arkadaşlarım bana göre çok fazla maaş alıyorlar. Ya benim şansızlığım ya da beceriksizliğim :)

Back