Çok kötüyüm…

Şubatta daha 3 hafta konuştuğunuz kişiyle nişanlandınız eylülde evleniyorsunuz aynı kişi galiba. Bana absürt geldi anlattıklarınız. Cinselliği dert edecekseniz yaşamamalıydınız beni ilgilendirmez ama şurada toplam 2 ay tanıdığınız biriyle düğün kararı bence çok erken.

Bu doğru değil siz cahilliğinizle kendinizi avutun
Kimin cahil olduğu aldığı tepkilerle ortada. Avunmayı avutmayı siz daha iyi bilirsiniz gerçi yoksa bu günlere nasıl geleceksiniz. Doğru ve yanlışı kimse size sormuyor kendinizde bilmiyorsunuz zaten. Atadan çevreden gördükleriniz ile ahkam kesip akıl vermeyin gülünç duruyorsunuz sonra böyle.

tecavüze uğrayan kişiye sahip çıkmak varken öldüren beyni ve ruhu çürümüşler var diye insanları cinsellik hakkında eğitmeyelim mi? cinselliğin yemek içmek kadar doğal bir fiziksel durum olduğunu, çok partnerle yapılması ya da hiç yapılamaması gibi aşırıya kaçılmasının yanlış olduğunu, duygusal bağ ve güven içerisindeki ilişkilerde kişilerin sevgilerini paylaşması için bir araç olarak görülebileceğini, cinsel hastalıkların riskini, kadın ve erkek üreme sistemleri nasıl çalışır konuşmayalım mi? bu nasıl korelasyon abla ya kurban olim. hymenin amacı nedir hangi binbir çeşit şekilde olur kadınlarda biliyor musunuz? bırakın herkes doğru bildiğini yapsın. evliliğe kadar beklenebilir, beklenmeyebilir. şahsi tercihtir. insani durumları günah yasak namussuzluk diye kafamıza sokmayı bırakın. her şeyin dengesi ölçüsü vardır. hata yapıp pişman da olunabilir. doğru yapıp mutlu da. hayat bu. bir durum doğru öbürü yanlış diye bir şey yok ki. herkesin kaderi farklı işliyor.

Son düzenleme:

Kadınlar üzerindeki baskının en büyük nedeni 30 yaşındaki kadın sevişti diye bunu hayatının en kötü şeyini yapmış gibi bakan zihniyetler maalesef.

Ben de ilk seks ysptığımda böyle hissetmiştim ama 19 yaşındaydım. Birden dünyanın en büyük kötülüğünü yapmışım gibi geliyordu. Öyle baskıyla da büyümedim ama annem sık sık uyarırdı her şeyin zamanı var senin bedenin şöyle değerli sen incisin kendini koru vs. Şimdi bakıyorum ne kadar saçma. Dünyanın sonu sanki. Herkes yiyor içiyor sevişiyor. Yemek yedin diye ailemin yüzüne bakamıyorum diyor musun? Ayrıca sen istemedğn mi sadece o mu ısrar etti?

Ben size bunun doğru olduğunu savunmuyorum kıza ben bir zarar görmeden. Bir yol önermişim uyugulayip uygulamaması ona kalmış bu savunma ısrarınızı başka olaylarda görmek isterim iyi günler

Cahil insanlarla tartışmaya girmiyorum tesekurler

Cahil insanlarla tartışmaya girmiyorum tesekurler
Aile baskısından bahsedip o baskıyla yetişen zihniyetin ürünü olmaktan öteye gidemeyip ısrarla karşı tarafa cahil damgası vurmak. Kendi sıfatınızı söylemeyi iyi öğrenmişsiniz bir de cahilin ne olup ne olmadığını da öğrenirseniz müthiş olur.Ben cahille tartışırım gocunmam gördüğünüz gibi.

Evet seks için eğitmek gerek.
Yoksa tecavüze uğrar korkar susar. Ailesinden saklar. Yada gizli kapaklı yapar, sürtündüm hamile miyim diye gezer. Başına o zaman bir şey gelse nerede arayacağını da bilemezsin.
Çocukları korumak istiyorsanız güven vermek, rahat konuşabilmesini sağlamak lazım. Asıl sizin gibi baskıcı ortamlarda çocuklar daha çok mağdur oluyor.
Bu namus anlayışı, diktirmeler asıl tecavüzlere kadın şiddetine sebep oluyor.
Korkuyla büyüttüğümüz kızınız asıl bu tip şeylere daha kolay hedeftir

Aile baskısından bahsedip o baskıyla yetişen zihniyetin ürünü olmaktan öteye gidemeyip ısrarla karşı tarafa cahil damgası vurmak. Ben cahille tartışırım gocunmam gördüğünüz gibi.
Yarası olan gocunur bu kadar bu konunun üstüne düşmenizden bunu belli ettiniz kişisel sonunlariniz başka bir yerde çizmeye çalışın dediğim gibi cahil insanlarla tartışmıyorum

Ne alakası var ne kadar çok sacmaladiniz

Ne alakası var ne kadar çok sacmaladiniz
Çok alakası var.
Siz çocuğunuza bekaret çok önemli, evlenmeden yaparsan kötü bir şey yapmışsın derseniz ki demin dediniz konu sahibine çocuk da en ufak bir yakınlaşmayı sizden saklar. Tecavüze dahi uğrasa söyleyemez.
Çocuğunuz kimle nerede haberiniz olmaz.
Ben üniversitede yurtta kalırken evci iznim vardı, her zaman anneme doğruyu söylerdim. Evci izni olmayan, ailesinden korkan arkadaşım ailesine yalan söyler yangın merdiveninden kaçar sevgilisinde kalırdı.
Her zaman böyledir.
Ne kadar sıkarsan o kadar kaçar.
Yanlış yaparsınız bu geri kafanızı değiştirmezseniz

Yarası olan gocunur bu kadar bu konunun üstüne düşmenizden bunu belli ettiniz kişisel sonunlariniz başka bir yerde çizmeye çalışın dediğim gibi cahil insanlarla tartışmıyorum
Konudaki herkes size tepki vermiş farkındaysanız. Sevişmek bizim için yara olmuyor sizin gibilere yara oluyor malum dünyanın en kötü şeyi. Alıntı yaparsanız tabi ki üstüne düşerim. Daha kullandığınız kelimenin sözlük anlamından haberiniz yoktur muhtemelen insanların kişisel sorunları olduğu konusunda tespitler yapmak yerine kişisel gelişiminiz ile ilgilenin ki böyle tepkiler almayın. Benimle tartışacak konumdan oldukça uzaksınız merak etmeyin.Kelime dağarcığınız 'cahil' kelimesini ne kadar sık ve alakasız kullanmanızdan belli yormayalım sizi hadi bakalım.

Çocuğa doğru anlatmakla sıkmak aynı şey değil siz bu arasındaki farkı anlayamıyorsunuz suan zaten olduğunuz konumda bununda yanlış olduğunun farkındasınız ama sadece yaniniza eş ariyorsunuz

.

Israr derken? Biraz da sen de istemissin ki olmus o is. Aksi tecavüze girer zaten, öyle olmadigini düsünmek istiyorum

Çocuğa doğru anlatmakla sıkmak aynı şey değil siz bu arasındaki farkı anlayamıyorsunuz suan zaten olduğunuz konumda bununda yanlış olduğunun farkındasınız ama sadece yaniniza eş ariyorsunuz
Neden evlenmeden seks yapmak yanlış olsun?
Asla buna katılmıyorum
Sırf erkekler evlenmezse diye korkutacak değilim evladımı.
Bu nedenle evlenmeyecek adamdan uzak dursun zaten. Bu kafada bir tiple evleneceğine bekar kalsın.
Çok önemli değil illa evlenmesi gerekmiyor.
Erkekler istemezse diye kızıma bekaret övecek de değilim.

Kesinlikle cinsel eğitim çok önemli. Benim ailem de cahildir biraz. Cinsellik benim için olmazsa olmaz bir şey. Şimdi sevgilimle görüşüp cinsel ilişkiye girsem ve bunu ailem duysa beni muhtemelen evlatlıktan reddeder , sert davranırlar. İnsanın ailesi ne kadar baskıcı olursa , güven vermezse , yanında olduğunu hissettirmezse çocukları da sürekli yalan söyler. Her şeyi ailemden saklayarak, yalan söyleyerek büyüdüm. Beni buna mecbur ettiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…