- 30 Ocak 2011
- 1.717
- 62
- 363
ilk sayfaları okurken çok gerildim, neyseki sonradan rahatladım .İnsanları kendimiz gibi biliyoruz, ama maalesef evde yalnız olmanız ,onunla insani bir iki cümle etmiş olmanız( çok kısa dahi olsa )kalpleri ,ruhları kirli insanların zihninde sizin 'rahat bir insan ' olduğunuz gibi ön yargılar ,hastalıklı fikirler yaratabiliyor.Konuyu hala çözüme kavuşturmamış olsaydınız, size bir daha onunla karşılaştığınızda hesap sorma niyetiniz olursa, yanınızda mutlaka bir iki tanıdığınız kişi olsun ,TANIK OLARAK diyecektim.Ya da çok güvendiğiniz bir ya da iki kişi sizden önce o sokağın görülmeyecek bir köşesinde beklesinler ,siz o dükkanın önüne doğru yaklaşırken sizi 6-7 metre arkanızdan takip etsinler tanıdığını belli etmeden, siz dükkanın önünden geçerken yine size terbiyesizlik yaptığında ,siz adama tepki gösterirken onlar da buna tanık olacak ve 2niz 3ünüz aynı kişiye aynı anda hesap sorabilirsiniz diye düşünmüştüm.Çünkü bu tarz insanların sizin kolay ezik bir lokma olmadığınızı , işi gerektiğinde büyüteceğinizi ,diğer insanlarla da paylaşmaya başladığınızı görerek tedirgin olması gerekiyor.Siz taşınmadan o adamla ilgli o mahallede oturan güvendiğiniz insanlara ayrıntıya girmeden o adamın tekin olmadığını ,evine sokmamalarını söylerseniz bu adamın ileride yapacağı benzer durumların bir nebze önüne geçmiş olursunuz.Böyle bir sorumluluğunuz olduğunu düşünüyorum . İri kıyım arkadaşınızın ağzı gerçekten iyi laf yapıyormuş bu arada. Ona tebrikler size de geçmiş olsun :)