çok kötü hissediyorum bomboş evdeyim

Sizin konunuz soyle acilabilirdi. 34 yil sonra meslegimi elime aldim parami kazandim altima arabami cektim ve artik ayri eve cikmak icin bir erkege evlilige ihtiyac duymadan kendi paramla evimi tuttum ve hatta koltuk takimimi bile aldim rengini tutturamamisim o da nazar boncugu olsun. Bakin konu ayni, anlatim farkli bakis aciniz olumsuz

teşekkür ediyorum bu açıdan bakmak ne kadar hoş olurdu okurken bile hoşuma gitti, ekram görüntüsü aldım arada dönüp okuyacağım, sevgiler

sosyal medyayla ne ilgisi olduğunu anlayamadım burası bir dert forumu , mantıklı ve mantıksız her türlü derstlerimizi yazıyor ve yorumluyoruz, akademik bir sitede değil zaten,

pinterest evleri de dert platformundan gördünüz sanırım, akademik bir konu okuyup akademik bir yorum da yapmadım bu arada,
söylemek istediğim şey şu, siz mutluluğu pinterest evlerle falan bağdaştırmışsınız acaba mı diye soruyorsunuz,
acaba o bembeyaz evler gibi evim olsa mutlu olur muydum? mükemmel bir koltuk takımı alsaydım daha mutlu olur muydum vs vs.
sosyal medya olayı burada devreye giriyor işte, orada görüp acaba mı diyorsunuz hayal ediyorsunuz ulaşamayınca da bu yüzden mutlu değilim işte diyorsunuz,
oysa alakası yok mutluluğun eşyayla, mutluluk içte başlar somut şeyler sonraki iş. 34 yaşında bir kadın olarak koltuk takımına dertlenmeyi bırakırsanız daha mutlu olabilirsiniz diyorum naçizane.

tamam şimdi anladım demek istediğinizi evet elbette sosyal medyada karşıma çıktı,hoşuma gitti ama alamadım, hızlı tercih yaptım diye üzülmüştüm. ama artık daha geniş bakmaya başladım, teşekkürler

Sevgili konu sahibi ben de bu cumertesi eve 2. el koltuk aldım
aha da bu.

ben özellikle bu renk istiyordum, (ya da perdedeki renk kartelasından istiyordum lila olmasa da)
ama 0 alacak olsam alır mıydım?
hayır.
neden
çünkü gördüğün gibi odaya büyük. -daha doğrusu odam küçük. ama sadece misafir varken orada yemek yiyoruz. sadece misafir gelince yatacak. benim ayrı yatak odam ve çalışma odam var yemeği de mutfakta yiyorum.

yani renk tuttu model tuttu -geniş yatak olan L istiyordum
ama büyük.

olsun.
0'ı 150 bin lira ben letgoda 13.500 e mal ettim nakliyesi taşıma dahil.
bu modelin kurulumu da çok kolay, bana arkadaşım yardım etti ama o da mobilyacı filan değil yani kendimiz kurduk tak tak kendi yerleri var takıyorsun.

neyse. 0 olsa almazdım bak. çünkü bi kere büyük, 2. 150 bin (pufu da var) çooook para benim için. bence eşyaya bu kadar paraya gerek yok (şahsi fikrim)
3. sü ben bembeyaz pinterest evi sevmiyorm. şu anda yeni üretim sadece beyaz krem gri var bildiğim kadarıyla. renk yok.
bu renk bu arz istiyordum aldım gitti. ileride sıkılırsam satarım minimalist bi şey alırım belki. 2. el alınca sıkılıp yenileme şansın çok daha yüksek. Daha ilk kez ev kuruyorsun, muhtemelen daha kendini tanımyorsun bile. benim kaçıncı evim saymadım artık. Denemek istediğim herşeyi deniyorum

Odaki herşey 2. el bu arada, bi perde hariç.
halı da eski evimden.

Eklentiler

• WhatsApp Image 2025-04-08 at 19.07.01.webp
    34 KB · Görüntüleme: 61
bir
bir şey diyeyim mi benim koltuğa çok benziyor rengi, gri koltugum internettem gri ahşap uyumuna göre dekorasyon fimirlerine baktım, buna göre süsleme yapcam, begenmezsen atar veya satar yenisini alırım yapcak bisey yok, güle güle kullanın, evlimisiniz bu arada

bendeki daha lila ama çok parlak/koyu bir ton olmadığı için grimsi çıkmış, kaldı ki siz isterseniz örtüyle kullanabilirsiniz, istediğiniz renk örtün kullanın, ne olacak.

hayır evli değilim, hiç evli olmadım. hiç birlikte de yaşamadım sevgilimle. o nedenle ben de her kurduğum evi tek kurdum. yurtdışında da türkiyede de. ve hiç memleketimde yaşamadım. (memlekette olsam ya da ailemin olduğu yerde olsam bari babam vs. birileri el atar) ben 650 km uzaktayım kimse yardım edecek durumda değil, şu anda erkek arkadaşım denk gelirse zaman olarak, yardım ediyor ama önceki evlerimde o da yoktu.

kısacası ya kendim tamir ettim ya da boyumu aşıyorsa tamirciyi ben çağırdım. ve ben 14 yaşından beri ailemden ayrı yaşıyorum. tam 27 sene olmuş.

bayılmıyorum, yorucu buluyorum, evet. ama yani yetişkin hayat böyle bir şey. büyütecek bir şey yok.

teşekkür ederim ben yetişkin olduğumu daha yeni farkettim çok tuhaf gerçekten, açıklama için teşekkürler, sevgiler

Hayırlı uğurlu olsun da

Tek basına yaşamaktan mutlu olmanız gerekmez miydi ?

Sizi anlayamadım pek

Ama zamanla alışırsınız diye düşünüyorum

teşekkür ederim ben yetişkin olduğumu daha yeni farkettim çok tuhaf gerçekten, açıklama için teşekkürler, sevgiler
bakın ülkede çok insan yetişkin olduğunu fark etmeden, kendini tanımadan, sorumluluk filan tam anlamadan evleniyor
hatta bir de şey diyor eşi için "evlenmeden önce hiç göremedim, hiç tanıyamamışım"

e tabi tanımazsın, sen daha kendini tanımadın ki, karşındakini tanıyacaksın.

o yüzden elinizde çok güzel bir zaman dilimi var. evlenirsiniz evlenmezsiniz o ayrı ama inanın anne-baba evinde evcilik oynamak gibi değil gerçek yetişkin hayat. (anne babasına ebeveynlik yapan çocuklar hariç)

esya tek mutluluk mu ben mesela harika bir takim alsaydim mutlu mu olurdum
belki o bembeyaz koltuklara halılara bi şeyler döküp sinir krizlerine girecektin bembeyaz pinterest evleri senin benim gibi evin içinde gerçekten yaşayan ve kendi temizliğini yapan insanların oturacağı yerler mi bilmiyorum... açık renk seviyorsan süslemelerde kullanmak daha mantıklı bence. terasına da yine pinterestten normal düz insan evleri için dekorasyon bak, dümdüz çarşaftan bile harika gölgelik yapıp altına ufak bir koltuk - sehpa atıyorlar müthiş görünüyor.
ama benim dikkatimi çeken hemen terapisti araman oldu bence böyle durumlarda aramayı kes ve kendi kendini telkin et, mantığını konuştur o zaman daha bağımsız hissedersin.
şöyle söyleyeyim depodan bozma yer evinde iğrenç bir rutubet içinde, rutubet sebepli böcekler içinde yaşadım, tam göbekte mis gibi semtte, çatı katında, güneşle uyandığım güzelim evde ev arkadaşları ve komşular yüzünden kafayı yedim, sağanak yağmurda 1 bavul eşyayla başka şehirden gelip kiraladığım evin fotoğraflardan farklı bir ev çıkmasıyla, odamın ise bildiğin nefes bile alamayacağım bir yer olmasıyla yüzleştim ve evde yine bilgim dışında ingilizce bilmesem hiç iletişim kuramayacağım pakistanlı bir kız vardı, bir zamanlar tek eşyam olan kitaplarım ve yatağımı arkadaşların balkonuna sıkıştırıp şehri terk ettiğim de oldu, -1. katta rutubetle uğraşıyorum yine şuan mesela ama ev tamamen bana ait ohhh mis gibi. ay daha neler vardır hatırlamadığım ya da milletin neleri vardır.. ben de şuanki evimden çıkmak istiyorum mesela, bunalıyorum bazen ama otomatik olmuş şükretmeye başlıyorum bu düşünce kafamdan geçtiği an. başını sokacak bir çatın olduğunu düşünüp buna şükredip huzur dol. bu arada koltuklara örtü at eşyanın ömrünü de uzatır. mesela evin var ki o angarya işleri yapmak zorunda kalıyorsun, ya kalacak yerin bile olmasaydı? her şey bakış açısı bunu değiştirebilirsin anında ve terapiste sormadan

Son düzenleme:
İlk başlarda böyle olmanız çok normal. Aile evinden, kalabalık bir ortamdan sonra tek başına yaşamak başta zor geliyor ana sonra o kadar keyifli ki.
Zamanla alışacaksınız, kendi düzeniniz olacak.
Mutluluk da eşyadan bağımsız bir şey. O pinterest evleri falan o kadar tek düze ki, para tuzağı ayrıca.
3 yıl kendim yaşadım. Hayatımın en güzel yıllarıydı. Bir yatak dolap, 1 kanepe ve spotçudan beyaz eşya aldım. Yeterli geldi o bana. Eşyaları zamanla oturtursunuz. Zaten kişinin zevki sürekli değişiyor. Şimdi evlendim. 3 yıl önce aldığım eşyaları beğenmiyorum.

Yeniden doğuş gibi düşünün, bunca yıl hep birilerine göre yasamissiniz ve aile evi konfor alanı, insan konfor alanından çıkınca bı sure acı çeker, ama size bı şey söylemek istiyorum insan yalnız kalmaya alışınca bir daha aile evi istemiyor ve emin olun daha rahat. Eşya konusu sadece bir nesne ve zamanla bı şeyleri kendiniz başardıkca daha doyuma ulaşacaksınız eminim. Bı anda değilde zamanla anın tadını çıkararak yaşayın konfor alanından çıktınız yeniden doğuş, kendini tanıyıp keşfetme kendinle barışma vakti. İçinizdeki çocuğa dokunun,sarılın, onunla eğlenmeyi öğrenin emin olun kimse duygusal olarak sizi zedeleyemeyecek :) bir defter alın ve duygularınızı yazın filtresiz bı şekilde yazdıkça iyi hissedeceksiniz ve günler aylar geçtikçe fikirlerinizin değişimini görüp yol katettiginizi görmek huzur verecek. Aslında acının geçici olduğunu anı yaşamayı öğreneceksiniz o defter sayesinde.

Bende problemmi var ben ikinci evliligimi yaptım ağlamadım Adana'ya geldim hemen adepte oldum ben tuafmiyim yaa

Bende problemmi var ben ikinci evliligimi yaptım ağlamadım Adana'ya geldim hemen adepte oldum ben tuafmiyim yaa
ailenizle aranız nasıl? :) bi de karakter meselesi bazıları özgür kuştur aynı yerde uzun kalmayı sevmez ben de öyleyim

ailenizle aranız nasıl? :) bi de karakter meselesi bazıları özgür kuştur aynı yerde uzun kalmayı sevmez ben de öyleyim
Bazen iyi bazen kötü ama annemle hiç kötü ayrilmadim aramız kinlenecek yada affedilmeyecek olay yok

Tek başıma yasayamam.44 yaşında evlendim.44 yılı babaevinde geçirdim.Kalabalığı çok seviyorum.Evlendim evde iki kişi olmak çok sıkıyor beni.Annemlere kaçıyorum sürekli

Tek başıma yasayamam.44 yaşında evlendim.44 yılı babaevinde geçirdim.Kalabalığı çok seviyorum.Evlendim evde iki kişi olmak çok sıkıyor beni.Annemlere kaçıyorum sürekli
Eşimle gidiyorum tabi.Peşimden ayrılmıyor.Yspışık gibi gezsek hiç rahatsız olmayacak adam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…