- 2 Kasım 2023
- 2.454
- 4.267
- 53
- 31
Aynen evlilik işin eski alıyor. Evlilik şart olmadoğı gibi isteyene de nasip işi yani. İnsan kendini bu kadar değersizleştirmemeli ciddenBence esyakarinizi da ikinci el alma sebebiniz beyninizdeki evlilik dusuncesi. Ama şöyle düşünün siz en iyisine layık değil misiniz?
Benim bir kız arkadaşım 30lu yaşlarda 1+1 ev dizdi. Sonra evlendi eşyalarını çok sevdiği için o eşları kullanmaya da devam etti hatta bir süre de aynı evde yaşadı. Hem de bu kız ve kocası Mardinli. Yani demem o ki böyle şeyler insanın içinden gelmeli. Özgürlük ve bireysellik fikri içinizden gerçekten gelse Anka gibi olursunuz. O his ne gelenek dinler ne aile
Niye hem de mardinli dedim : bilirsiniz doğuda hem ayrı eve çıkmak ailelerin tutuculugu sebebiyle daha zordur hem de evlenirken eşyaları çoğunlukla erkek alır. Bu kadar geleneklere karşı biri yani gurur duyduğum arkadaşım
Eşyaların ne önemi var ki önemli olan huzur değil mi ?bence bu kadar kafaya takmayın her şey zamanla hallolurherkese merhaba ben ev tuttum diye baslik acmistim.34 yil ayni sehir ayni evde ailemle yaşadım. atandım arabami aldim. abimle kavga ettigim ve artik bireysel olmak istedigim icin ev tuttum. her sey o kadar zor geliyor ki.2 haftadir aldigim biraz bardak tuzluk ve ikinci el koltuk takimi. baska hicbirseyim yok. kocaman teras var evde ne alcam diye strese giriyorum. ikinci el degil de keske en pahalisini alsaydim diye pismanlik duygusu olustu. o olsa baska kulp bulcaktim sanki.
kilit takmaya birini bul, tamirci bul, tek basina esya bak, her seyi tek öde.. bunlar simdi tokat gibi caprti bana önceden ayri yasiycam diye heves icindeydim. simdi ise ailemden ayrildim diye acayip bir hüzne, strese girdim sanki yeniden annemin plesantasından ayrıldım. kendimi gücsüz hissediyorum, bu duygular gecer mi, esyalarimi degisitirince mutlu olur muyum, yoksa kafayi mi yerim, herkes esya bakmaya cift gidiyor, esyasini satan da evlenmek üzere olan bir adamdı.
insanların mutlu dizdigi evi ben binbir hüzünle aciyla diziyor gibi oldum. off saçmalık biliyorum. bir eşim sevgilim olmaması, hayattaki bu yalnızlık fikri.. bu arada ailemle aynı sehirdeyim. ne gerek vardı ki sıcak yemegimi yiyordum diye seyler geciyor aklimdan.
bütçem az oldugu icin ikinci ele yöneldim esyalar geldi yerlesti salona ama sanki rengi hoş olmadi diye oturup agladim salonda.terapistimi aradim duygusal patlama olmuş esyayla alakasi yok ilk esya bazen tam istedigin gibi olmaz dedi.ama ben bembeyaz pinterest tarzi mükemmel bir konsept hayal etmistim ama para yok. esya tek mutluluk mu ben mesela harika bir takim alsaydim mutlu mu olurdum yoksa hüzünlü mü olurdum. dertsiz basimi derde sokmuş gibi hissediyorum çok kaygili ve takintili bir insanım. darmadagin oldum lütfen bana bir akıl verin
görüşleriniz tavsiyeleriniz o kadar önemli ki. tek ricam lütfen negatif fikriniz varsa yazmayın çok hassasım, tek istedigim motive edici sözler.
Suçluluk psikolojisine girmiş gibisiniz. Ben evlenmeden önce 10 yıl yalnız yaşadım, şimdi de 6 yıldır oğlumla yaşiyorum. Toplam 7 ev değiştim.Her evde tek yaptım her seyi.Tek yaşamaya alışınca aile evi dar gelecek size. Ben mesela 9 günlük tatilde ailemin evindeydim ve evime döndüğümde bulduğum huzuru tarif edemem. İyi ki diyorum böyle bir imkanım var, buna sahip olmayan çok kişi var. Her şey yoluna girer merak etmeyin.herkese merhaba ben ev tuttum diye baslik acmistim.34 yil ayni sehir ayni evde ailemle yaşadım. atandım arabami aldim. abimle kavga ettigim ve artik bireysel olmak istedigim icin ev tuttum. her sey o kadar zor geliyor ki.2 haftadir aldigim biraz bardak tuzluk ve ikinci el koltuk takimi. baska hicbirseyim yok. kocaman teras var evde ne alcam diye strese giriyorum. ikinci el degil de keske en pahalisini alsaydim diye pismanlik duygusu olustu. o olsa baska kulp bulcaktim sanki.
kilit takmaya birini bul, tamirci bul, tek basina esya bak, her seyi tek öde.. bunlar simdi tokat gibi caprti bana önceden ayri yasiycam diye heves icindeydim. simdi ise ailemden ayrildim diye acayip bir hüzne, strese girdim sanki yeniden annemin plesantasından ayrıldım. kendimi gücsüz hissediyorum, bu duygular gecer mi, esyalarimi degisitirince mutlu olur muyum, yoksa kafayi mi yerim, herkes esya bakmaya cift gidiyor, esyasini satan da evlenmek üzere olan bir adamdı.
insanların mutlu dizdigi evi ben binbir hüzünle aciyla diziyor gibi oldum. off saçmalık biliyorum. bir eşim sevgilim olmaması, hayattaki bu yalnızlık fikri.. bu arada ailemle aynı sehirdeyim. ne gerek vardı ki sıcak yemegimi yiyordum diye seyler geciyor aklimdan.
bütçem az oldugu icin ikinci ele yöneldim esyalar geldi yerlesti salona ama sanki rengi hoş olmadi diye oturup agladim salonda.terapistimi aradim duygusal patlama olmuş esyayla alakasi yok ilk esya bazen tam istedigin gibi olmaz dedi.ama ben bembeyaz pinterest tarzi mükemmel bir konsept hayal etmistim ama para yok. esya tek mutluluk mu ben mesela harika bir takim alsaydim mutlu mu olurdum yoksa hüzünlü mü olurdum. dertsiz basimi derde sokmuş gibi hissediyorum çok kaygili ve takintili bir insanım. darmadagin oldum lütfen bana bir akıl verin
görüşleriniz tavsiyeleriniz o kadar önemli ki. tek ricam lütfen negatif fikriniz varsa yazmayın çok hassasım, tek istedigim motive edici sözler.
çook teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.Şu kafadan bir çık öncelikle evli olup her şeyi tek yapanlarda vardi misal ben kirayı tek öde faturayı tek öde eşyayı tek al. Önce kendinizi sevin sonra evlilik düşünün Şu an sizin yerinizde olmayı o kadar çok isterdim ki memursunuz ve ayrı eviniz var kıymet bilin hayatınızın en tatlı günleri olmalı kendinizi karamsarlığa sokup yazık etmeyin ömrünüze.koltuklar uyumsuzsa örtü alın tek eşya almak istemiyorsan ver internet siparişi eve getirsinler kurmaya uğraş zaman geçer. Ev toparlayinca çağır bir iki arkadaşını ev görmeye daha ne olsun hadi evinde çok mutlu ol
çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için haklısınız bazı kisiler büyük tepki göstermis bana ama ben zaten bunun mantikli olmadiginin farkindayim. kendimi aşmak için bu yola girdimAilemden ilk ayrılışım,üniversite eğitimi için 20 yaşında yurt dışına çıkmamdı. Öğrenci evimin kapısını anahtarla açıp girmek, canım istediğinde kimseye haber vermeden kapıyı çekip çıkmak o kadar keyifli ve farklı gelmişti bana anlatamam. Bir şeyleri tek başına yapmaktan keyif almak için çok uzun süre bağımlı yaşamışsınız sanırım. Yeni hayatınız sizi korkutuyor. Koltuk bahane, siz hata yapmış olma düşüncesi yüzünden mutsuzsunuz. Kendinize biraz zaman tanıyın, negatif konuşan varsa buna aile de dahil kulağınızı tıkayın. Tadını çıkarmaya çalışın. Zamanla alışıp keyif almaya başlayacağınıza ve iyi ki diyeceğinize inanıyorum.
tam tersi derken? anlatır mısınızHarika bir takim alsaydin kekse ikinci el alsaydim alt tarafi yalniz yasiyorum para bosa gitti diye kafayi takacaktin .ben tam tersini yoat8m pismanim bosa gitti paralar
sizin için zor bir süreç olmuş kolaylıklar diliyorumBekarken ailemle yasadigim donem odamdan cikmazdim, hergun ayri eve cikip yalniz kalmak icin dua ederdim. Aile iliskilerim iyi olmasina ragmen ben yalniz kalmayi, sessizligi seven biriydim. Annem cok arayacaksin bugunleri derdi. Ayri eve cikip 2 yil yasadim. Dunyanin en mutlu insaniydim. Evlendim, bebegim oldu. Suan kafami vuruyorum taslara. Esim tum gun işte, aksamda yorgun gelip erken yatiyor. Ah benim kafama keske ailemle otursaymisim, o odamdan ciksaymisim. Suan yalniz kalmak istemiyorum, yalniz, kimsesiz kalma duygusy urkutuyor. Oysaki tek hayalimdi.
Tabi herkes ayni duygulari yasayacak degil ama suan biri ayri ev dese bir daha dusun derim.
ama ben bembeyaz pinterest tarzi mükemmel bir konsept hayal etmistim ama para yok.
çok teşekkür ederim aminMobilya ile alakası yok, kuzenim 44 yaşında evini ayırdı evin mutfak dolabına lavabo fayansına kadar kendi secip yaptırdı ama eve ilk girdigi bir hafta her gün ağladı.
Aileden ilk ayrılma döneminde bu süreç yaşanıyor gibi yaş kaç olursa olsun.
Ben evlendiğimde abartılı bir şekilde bir sene eşimin göremeyeceği her fırsatta ağladım
Şimdi aile evinde yaşarmısın deseler annem tek başına olmasına rağmen düşüncesi zor geliyor.
65 yaşında annem bile beni istemez yani o bile alışmış yalnız olmanın tadına.
Geçecek merak etmeyin,Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin inşallah
sosyal medyayla ne ilgisi olduğunu anlayamadım burası bir dert forumu , mantıklı ve mantıksız her türlü derstlerimizi yazıyor ve yorumluyoruz, akademik bir sitede değil zaten,Keşke herkes sosyal medya kullanmasa,
hiç 34 yaşında bir kadının yazacağı şeyler değil bunlar,
eşyalara anlam yüklemeyi ve dramı bırakıp gerçek hayata dönerseniz mutlu olmanın bir yolunu bulursunuz zaten.
İkinci el almak yerine her seyi yeni aldım .gene pisman oldumtam tersi derken? anlatır mısınız
neden pişman olduğunuzu anlatır mısınız bana da fayfadası olurİkinci el almak yerine her seyi yeni aldım .gene pisman oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?