Ablalarım kardeşlerim ben 23 yaşında ailesiyle yaşayan bir kızım daha önce cildimdeki sorunlarla ilgili konularımı hatırlarsınız hepsini çözdüm sayılır şükür.Şimdi ki derdim ise arkadaşlarım ve komşular tarafından biraz baskı altında kalmam sürekli sevgilin yokmu ne zaman evleneceksin gibi sözler duyuyorum maalesef bu zamana kadar hayatı birlikte geçirmek isteyeceğim kafamın uyduğu sevebileceğim biriyle karşılaşmadım.Arkadaşlarımın çoğu evlenip çoluk çocuğa karıştıkları için benim geç kaldığımı düşünüyorlar çok inceleme evlen işte biriyle diyorlar sizce evlenmek için evlenilirmi yani çok incelememek mi gerekir kafam çok karıştı gerçekten beni isteyen bi kaç kişi var ama onlarla kafam uymadı ve kültürel açıdan da pek uymuyoruz ama boşver evlenince uyarsınız diyorlar sizce ne yapmalıyım ?(yaşadığım yer küçük tanışabileceğim pek kimse yok)
Biz kizlar mutlaka okusun meslek sahibi olsun kendi ayaklari uzerinde dursun yere saglam bassin kimseye muhtac kalmasin diye direttikce bu evde mi kaldim ben?? lerin sayisi katlanarak artiyor. Vay efendim evliligi evcilik sanmalar, milletin agzina bakip hareket etmeler vs... 23 yasinda aklimdan gecen en baskın dusunce derhal universiteyi bitirip ise guce kosmakti. 33 yasina geldim evliyim hala ayni fikirdeyim. 60 yasini görürsem de bu dusuncemin değismesi cok zor.. Gecin efendim bu yasta bu isleri once kendinize yatirim yapin.Ablalarım kardeşlerim ben 23 yaşında ailesiyle yaşayan bir kızım daha önce cildimdeki sorunlarla ilgili konularımı hatırlarsınız hepsini çözdüm sayılır şükür.Şimdi ki derdim ise arkadaşlarım ve komşular tarafından biraz baskı altında kalmam sürekli sevgilin yokmu ne zaman evleneceksin gibi sözler duyuyorum maalesef bu zamana kadar hayatı birlikte geçirmek isteyeceğim kafamın uyduğu sevebileceğim biriyle karşılaşmadım.Arkadaşlarımın çoğu evlenip çoluk çocuğa karıştıkları için benim geç kaldığımı düşünüyorlar çok inceleme evlen işte biriyle diyorlar sizce evlenmek için evlenilirmi yani çok incelememek mi gerekir kafam çok karıştı gerçekten beni isteyen bi kaç kişi var ama onlarla kafam uymadı ve kültürel açıdan da pek uymuyoruz ama boşver evlenince uyarsınız diyorlar sizce ne yapmalıyım ?(yaşadığım yer küçük tanışabileceğim pek kimse yok)
Arkadaşların biraz kıskançlıktan yapıyor olmasınlar bu yorumları ? 23 yaş evlenip çocuk sahibi olmak için çok erken bence, herşey zamanında güzel. Böyle erkenden yaşayıp herşeyi tüketen insanlar evlilikten çabuk sıkılıyorlar. Kulak asmayın, gezin tozun geçnliğinizin en güzel zamanlarıAblalarım kardeşlerim ben 23 yaşında ailesiyle yaşayan bir kızım daha önce cildimdeki sorunlarla ilgili konularımı hatırlarsınız hepsini çözdüm sayılır şükür.Şimdi ki derdim ise arkadaşlarım ve komşular tarafından biraz baskı altında kalmam sürekli sevgilin yokmu ne zaman evleneceksin gibi sözler duyuyorum maalesef bu zamana kadar hayatı birlikte geçirmek isteyeceğim kafamın uyduğu sevebileceğim biriyle karşılaşmadım.Arkadaşlarımın çoğu evlenip çoluk çocuğa karıştıkları için benim geç kaldığımı düşünüyorlar çok inceleme evlen işte biriyle diyorlar sizce evlenmek için evlenilirmi yani çok incelememek mi gerekir kafam çok karıştı gerçekten beni isteyen bi kaç kişi var ama onlarla kafam uymadı ve kültürel açıdan da pek uymuyoruz ama boşver evlenince uyarsınız diyorlar sizce ne yapmalıyım ?(yaşadığım yer küçük tanışabileceğim pek kimse yok)
Amin inşallah çok teşekkür ederimm23 yaş evlilik için bile erken bir yaş açıkçası. Neye geç kalmışsın. Doğru insanı bulmadan evlenme. Ki gerçi dogru olup olmadığını da evlenince anlıyorsun ya o da ayrı birşey. İçine sinmesini bekle mutlaka çıkacaktır karşına öyle biri. :) Rabbim hayırlı insanla karşılaştırsın inşallah.
Arkadaşlarım madalya takılmış gibi davranıyor o kadar önemli birşey gibi gösteriyorlar ki evliliği inanamazsınızdaha bısmıllah yas 23
evlenene madalya mı takılıyormus odul mu verılıyormus ?
Evet hayattaki tek başarıları evlenmek hiçbiri okumadı okumaya pek önem vermiyorlar zaten evlenmek daha önemliymiş gibi davranıyorlarBir de bu arkadaşların evlilik marifet gibi size akıl veriyolar çok inceleme evlen işte diyesanki kıyafet alıyorsun ki kıyafet alırken bile biraz düşünür insan. Dusunmeden evlen demek nasıl bir beynin ürünüdür. hayattaki tek başarıları evlenmek ve çocuk doğurmak sanırım. Aklı yok fikri var diye tam da böyle insanlara deniliyor. Kusura bakmayın tutamadim kendimi
Ona benzer şeyler dedim aslında bi kaç kez evleneceğim insanın işide önemli bu devirde geçim çok zor sonuçta dedim ama bi şekilde geçinirsin kimse aç kalmaz denildiHemen konuyu başka yere çek kriz var kriz millet aç aç de onlar bununla şok olurken uzaklaş oradan.
Ben batıda yaşıyorum batıda ki küçük ilçelerde de var bu baskı maalesefYaşadığınız yer küçük derken? Ben doğunun en ücra kentlerinden birinde doğdum ve 15 yaşına kadar da ordaydım. Kimseden evlilikle ilgili bir baskı görmedim. Görsem bile baskın bir kişilik olduğum için kimseyi konuşturmazdım. Yarın öbür gün yanlış bir seçim yapıp evlendiğinizde bu çok konuşan işgüzarlar mı koruyacak sizi?
Arkadaşlarının cehaletlerinin pis kokusu benim burnuma kadar geldiArkadaşlarım madalya takılmış gibi davranıyor o kadar önemli birşey gibi gösteriyorlar ki evliliği inanamazsınız