- 23 Aralık 2017
- 625
- 728
Keşke benimde öyle olsa ama tek bekar benim şuan aralarındanasil bir cevreymis o,
ben 32 yasindayim, arkadaslarimin cogu bekarlar, gezip tozuyorlar valla
23 yas daha nedir ki ya millet kafayı yemis. Okuyor musun yada çalışıyor musun?[
İşletme okudum şuan çalışmıyorum
Öyle bi üste çıkıyorlar ki defalarca sözlerimle onları bozmaya çalıştım erkenden evlenip napıcam dedim ama evlenemediğin için böyle düşünüyorsun bi koca bul hele bak nasıl evleniyorsun gibi şeyler ima ettiler bu seferdeYeni 23 yaşıma girdim nerdeyse 6 yıl dır evliyim 5 yaşında oğlum var ve 30 haftalık hamileyim. Şuan senin yerinde olmak isterdim. Ve hatta çoğu insan. Etraf sen evde kaldım muamelesi yapmıyor başı belaya girmiş özendiği için seni de o duruma koyuyor şahsi fikrim bu .öyle diyenlere çok memnunsunuz halimizden bide benimde sizin gibi olmamak mi istiyorsunuz diyin emin olun onlar anlarlar. O an çok güzel cevap verirler yok çokta memnunuz gibisi ama sonrası hakkaten de degiliz derler. Tadını çıkar bekarligin .keyifli birşey yaptığında benim yerime de yap. İçinden de ki Melankolim buda sana olsun. Gerçekten şaka değil
Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederimm23 yaşımda yeni mezun, iş öğrenmeye çalışan, evlilik fikri sıralamada bile yer almayan bir kızcağızdım.
Evlendikten sonra o inceleme diyen cahiller evkenince de "erkektir yapar inceleme" demeye devam ederler.
Ama şimdi ki gibi marifet sanıp vakit ayırıp kafanı ütülemez bir probleminde banane deyip kapılarını kapatıp kendi zavallı hayatlarına devam ederler..
Belki bilerek bulmuyorum belki bekarlık daha güzel herkes evlenecek diye bir kural mi var. Sen evlendin. Mutlusun ben bekarım mutluyum. Şimdilik. Bide Allah karşıma getirsin hayirlimi ben değil .Öyle bi üste çıkıyorlar ki defalarca sözlerimle onları bozmaya çalıştım erkenden evlenip napıcam dedim ama evlenemediğin için böyle düşünüyorsun bi koca bul hele bak nasıl evleniyorsun gibi şeyler ima ettiler bu seferde
23 mü? Ben 27 de evlendim. Demek ki senin çevrende olsam nadasa bırakılmış toprak muamelesi görcem.[/QUOTE. Arkadaşlarım 20 yaşını geçenleri evde kalmış olarak adlandırıyor
Evet kesinlikle elalem diye bi örgüt varDaha yaşınız 23 fakat belli ki çevreniz bunu algılamayacak kadatir cahil ve hayatı kocadan ibaret sanıyor. Elalemi kim ne zaman memnun etmiş ki zaten? Evlenseniz en küçük olumsuzlukta yine bu elalem denen örgüt başlar ayıplamaya. Bu hayat sizin hayatınız, başkası yaşamayacak siz yaşayacaksınız.
Çok teşekkür ederim moral verdiniz gerçektenPeki ya yapacağın evlilikte mutlu olmazsan? Boşver evlen diyenlere hiç birşeyy olmayacak, olan senin hayatına olacak. Hatta en ufak sorunda sen kendin istedin bunu diyecekler. Bu hayat senin hayatın. Kafa dengesi olmayanla arkadaş bile olamadığımız halde aynı evi nasıl paylaşacaksın. Evlenmek için evlenilmez. Yaşın geç değil. Evlen diyenler evliliği hayatta ki tek hedef olarak görüyorlar. Sen onlardan daha akıllısın
Benimde amacım iş bulmak ama işte illa ki arkadaşlarla görüşmelerim oluyor ama hep aynı muhabbet açılıyor canım sıkılıyor o yüzden bu stres25 yaşındayım daha yeni iş buldum. Düzen oturtmak, para kazanmak daha yeni yeni oluyor. Hayatı bu kadar hızlı yaşamaya gerek var mı?
3 senelik ilişkim var ve 25 yaşın çok erken olduğunu düşünüyorum. Evlenmek bir imzaya bakar. Ama onun sorumlulukları çok ağır
23 yaşında bu strese hele hele sevmeden gerek var mı ?
Işin olsun kazancın olsun ondan sonra gönlüne sinen biri ile düşünürsün.
23 yaş erken. Elalemi boşverin öyle rastgele evlenilir mi? Evlenince uyarsanız ne demek ? :)Ablalarım kardeşlerim ben 23 yaşında ailesiyle yaşayan bir kızım daha önce cildimdeki sorunlarla ilgili konularımı hatırlarsınız hepsini çözdüm sayılır şükür.Şimdi ki derdim ise arkadaşlarım ve komşular tarafından biraz baskı altında kalmam sürekli sevgilin yokmu ne zaman evleneceksin gibi sözler duyuyorum maalesef bu zamana kadar hayatı birlikte geçirmek isteyeceğim kafamın uyduğu sevebileceğim biriyle karşılaşmadım.Arkadaşlarımın çoğu evlenip çoluk çocuğa karıştıkları için benim geç kaldığımı düşünüyorlar çok inceleme evlen işte biriyle diyorlar sizce evlenmek için evlenilirmi yani çok incelememek mi gerekir kafam çok karıştı gerçekten beni isteyen bi kaç kişi var ama onlarla kafam uymadı ve kültürel açıdan da pek uymuyoruz ama boşver evlenince uyarsınız diyorlar sizce ne yapmalıyım ?(yaşadığım yer küçük tanışabileceğim pek kimse yok)
Yani evlenince alışılırmış eskiden hepimiz görücü usulü evlendik tanımıyorduk eşimizi evlenince alıştık birbirimize diyorlar23 yaş erken. Elalemi boşverin öyle rastgele evlenilir mi? Evlenince uyarsanız ne demek ? :)
Saçmalama genc yasında evlenen arkadaslarımın hepsi boşandı.Ben hala evlenmedım 30 yasındayım.Beğenmez aklıma uymazsa evlenmem.Ailem ve arkadaslarım cok baskı yaptı etrafımdakı herkes evlendı,fakat aklıma uymayan bırı olmadıkca evlenmeyı dusunmuyorum.Kafayı mı yedi evlenmek ıcın evleneyım? Kocası cocugu kv,kv elti vırt zırt burdan okuyoruz hepsi dert..Ablalarım kardeşlerim ben 23 yaşında ailesiyle yaşayan bir kızım daha önce cildimdeki sorunlarla ilgili konularımı hatırlarsınız hepsini çözdüm sayılır şükür.Şimdi ki derdim ise arkadaşlarım ve komşular tarafından biraz baskı altında kalmam sürekli sevgilin yokmu ne zaman evleneceksin gibi sözler duyuyorum maalesef bu zamana kadar hayatı birlikte geçirmek isteyeceğim kafamın uyduğu sevebileceğim biriyle karşılaşmadım.Arkadaşlarımın çoğu evlenip çoluk çocuğa karıştıkları için benim geç kaldığımı düşünüyorlar çok inceleme evlen işte biriyle diyorlar sizce evlenmek için evlenilirmi yani çok incelememek mi gerekir kafam çok karıştı gerçekten beni isteyen bi kaç kişi var ama onlarla kafam uymadı ve kültürel açıdan da pek uymuyoruz ama boşver evlenince uyarsınız diyorlar sizce ne yapmalıyım ?(yaşadığım yer küçük tanışabileceğim pek kimse yok)
Ablalarım kardeşlerim ben 23 yaşında ailesiyle yaşayan bir kızım daha önce cildimdeki sorunlarla ilgili konularımı hatırlarsınız hepsini çözdüm sayılır şükür.Şimdi ki derdim ise arkadaşlarım ve komşular tarafından biraz baskı altında kalmam sürekli sevgilin yokmu ne zaman evleneceksin gibi sözler duyuyorum maalesef bu zamana kadar hayatı birlikte geçirmek isteyeceğim kafamın uyduğu sevebileceğim biriyle karşılaşmadım.Arkadaşlarımın çoğu evlenip çoluk çocuğa karıştıkları için benim geç kaldığımı düşünüyorlar çok inceleme evlen işte biriyle diyorlar sizce evlenmek için evlenilirmi yani çok incelememek mi gerekir kafam çok karıştı gerçekten beni isteyen bi kaç kişi var ama onlarla kafam uymadı ve kültürel açıdan da pek uymuyoruz ama boşver evlenince uyarsınız diyorlar sizce ne yapmalıyım ?(yaşadığım yer küçük tanışabileceğim pek kimse yok)
Ne güzel siz baskı yapanları takmamışsınız ben biraz fazla taktım söylenenlere galibaSaçmalama genc yasında evlenen arkadaslarımın hepsi boşandı.Ben hala evlenmedım 30 yasındayım.Beğenmez aklıma uymazsa evlenmem.Ailem ve arkadaslarım cok baskı yaptı etrafımdakı herkes evlendı,fakat aklıma uymayan bırı olmadıkca evlenmeyı dusunmuyorum.Kafayı mı yedi evlenmek ıcın evleneyım? Kocası cocugu kv,kv elti vırt zırt burdan okuyoruz hepsi dert..
ahahhah ben mı takmamısım.Depresyona girdim kendimi değersiz işe ayarmaz hissettim aylarca işim de yoktu üstelik.Sonra iş bulup bıraz acıldım.Allaha bol bol dua ettim.Aslında gercekten evlilik isteyip istemediğime karar verdim.Herkes evleniyor diye evlenmeyi istemek yerine birini sever ona hayat boyu tahammul edebileceksem evlenmeyi düşünürüm mantığını oturttum.Evli cocuklu arkadaslarımla ne kadar özlesem de konusmamı sınırlandırdım.Aynı ortak payda da bulusamıyoruz cunku.Maalesef evlilik baskısı toplumda sadece kadına yapılıyor bu sebeple evlilik düşünmüyor musun diyenlere 'Ortada efendi evlenilecek erkek yok.' diyorumNe güzel siz baskı yapanları takmamışsınız ben biraz fazla taktım söylenenlere galiba