Çok dertliyim:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evi yokmu kaynananin? Ozman herkeste 4 ay kalsın sadece sizde olmazki. Bütün evlatlarda kalsın.

Ne ayrı bir odası ne de bir yatağı var. Kendine saygısı olan biri böyle bir hayatı kabul etmez. Kendi evi dört dörtlük, korksa üst katta oğlu var. Bunalımda bence.
Ben baktım olmuyor ,çok bunaldım der eşimle konuşurum. Baktım ise yaramıyor. Kaynanamin evine geçerim. Sen burda kalmaya devam et derim.

Ben biraz kinci ve maddiyatçı bir insanım. Eğer bana diğerleri kadar maddi destekte bulunmadıysa(bulunmak zorunda değil ama adaletli olmak zorunda) ben kesinlikle baştan olay çıkarırdım. Benim evime bir kuruş mu vermiş gelecek derdim. Hasta olur o zaman sıraısyla adaletli şekilde bakılır ama benim dilim o zaman bile durmazdı. Mutlaka lafımı söylerdim. Eşinizle durumu yeni düzeltmişsiniz zaten düşünceli birisi olsa sizden uzakta kalırdı kv. Kendi kızının evliliği çatırdıyor diye gitmemiş. Eşiniz demiyor mu hiç anne biz de yeni düzelttik arayı diye. Sorun ne kv ne elti, tamamen eşiniz. Kvnize arada lafınızı söyleyin bak o evi sayenizde aldı ama seni hemen geri getiriyor gibi. Eşinizle de ciddi konuşun. Eşinizi kaybetmemek için yaptıklarınızın farkına vardığında, bu durumu hep kullanır. Sizin kaybetmekten korktuğunuz kadar eşiniz de korksun

Ciksin valla o kavga. Hepimiz cok aci bir sekilde ögrendik, aksam sunu bunu yaparim Sabah diye hesap ederken o Sabah hic olmayabiliyor. Biktim semerini baskasinin üzerine atan insanlardan

Bence kadin en güzelini yapiyor, niye eltine birakiyorsun yada niye ondan bakmasini bekliyosun. Kendi evine biraksaydin ya

Evimizden 1000 km uzaklıkta hiç gelişmemiş bir yerdeydik. Benim ailem de burada. Çok pişman değilim açıkçası. Bu kadın iyi niyetimizi suistimal ediyor.
Ben olsam, ki oyle de yapicam, imkan bulduğumda (tayin , tasinma vs imkani) memleketime cok uzak olmayan begendigim bir sehir merkezine yerlesirim. Mis gibi kafa rahat. Ama memlekette yasamak akil kari degil. Hele de bastan duzenini uzakta kurup akraba aile baskisinsan , iç içeliğinden uzak olmaya alisan insan icin asiri zor bir sey

Büyük konuşmak istemiyorum ama kaynanalar neden böyle

Eltim memlekete gideceğim diyor, kocası yok ya evinde çok muhattap olmuyor sanırım. Ben de muhattap olmuyorum ama eşimle oturuyor.
E bu aşırı saçma kadının oğlu evde yok gelin tek gidip gelinde mi kalıyor
Gitsin oğluyla kalsın madem oğlu yalnız

Ne ayrı bir odası ne de bir yatağı var. Kendine saygısı olan biri böyle bir hayatı kabul etmez. Kendi evi dört dörtlük, korksa üst katta oğlu var. Bunalımda bence.
Kaynanan senin eve mitili atmaya niyetli
Ve kesinlikle sinsi ve kötü niyetli
Üst katta oğlu olan kaıdn evini bırakıp sana geliyorsa sinsidir

Aynı benim yengem ve amcam gibi rahmetli babannemi 1gece evinde yatırirdi ertesi gün kar kış demeden bize getirirdi ben ozman 20 yaşındaydım babannemin 1 kere bile gidipde 1 hafta kaldığını bilmem sonuç ne oldu biliyor musun amcam ve yengem şimdi tek başlarına çocukların hepsi uzakta başka ülkede ve 3oglu var 1hic arayıp sormaz diğer oğlu da kaynanasından çıkmaz ordada beraber oturuyorlar buraya gelincede ana baba demez gelir 1 hafta zor kalır..hep bizde kairdi suda var herkz tarafından annem sevilir yaptığı iyilikleri hep karşına geldi ama öbürleri yalnız kaldı zor sizin için ama yapabilecek bir şey yok suanlik galiba

Evet kızlar güncelleme yapıyorum. Dün annemi aldım otogardan, eş kişisi ( artık ona eşim demek istemiyorum, benim eşim yok ) aramış, teli duymamışım. Annemin telden arıyor beni bas bas bağırıyor çocuk ağlıyor nerdesin diye. Ben de “ yanımda annem var, ayıp oluyor bağırma dedim. Eve varınca bebeği alıp yatak odasına gittim, arkamdan gelip bana bağırdı çağırdı bana cevap verme diye. Ben de cinnet geçirdim annem ayda yılda bir gelmiş hareketlerine bak diye. Ertesi gün eş kişisi işe gidince ben kaynanayla çok ama çok kötü tartıştık. O kadar dolmuşum ki kadını lafla dövdüm, kadın ağladı hatta. Eşimin abisini aradım, ben eşimle boşanacağım annenize çözüm bulun diye. Kaynım geldi kv’yi götürdü, ne oldu bilin bakalım ? İki saat sonra geri getirdiler, kadın da benimle bir şey yokmuş gibi davrandı. Yani o kadar lafı duysam intihar ederim yemin ederim, bunlar nasıl insanlar anlamıyorum. Eş kişisi ile konuşmuyorum, bakalım bu iş nereye varacak.

Kaynanan senin eve mitili atmaya niyetli
Ve kesinlikle sinsi ve kötü niyetli
Üst katta oğlu olan kaıdn evini bırakıp sana geliyorsa sinsidir
Sinsi mi aptal mı bilmiyorum. Benden öyle laflar duydu ki annemin yangında hüngür hüngür ağladı. Ne anlıyor böyle sığıntı gibi yaşmaktan anlamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…