• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok dertliyim:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesinlikle bende böyle düşünüyorum babası bile çok doğru birsey söylemiş. Ayrilsanizda çocuklar var demiş. Hep başkalarından beklenti var eş evden gitse elti kv ağırlasa
Ayrılsalar da iyi gün var kötü gün var bu çocuklar büyüyecek evlenecek dünya kdr yol var
Daha önceki konularda da böyle, değişik bir iletişim şekilleri alma verme dengeleri var.
Kendi ailesini kabullenmiş aslında, ben hala acaba diye düşünüyorum. Ki normalde çok sertim ama bazı kilit noktalarda sadece duygu boşalmasi yaşadığını kendi işini zorlastirdigini yada çözüm odaklı olmadığını görüyorum. Ki zaten bu tavır ile bosanirsa çocukları babasını yolda görse tanımaz.

Hiçbir beklentim kalmadı ki, adamdan midem bulanıyor. Ne yapacağımı bilememe, kararsızlık had safhada. Eşten tek beklentim, ben artık yürüyemiyorum, sen çocuklarla evde kal, ben gidiyorum.” Yemin ederim bayram ederim. Zaten konuşmama sebebimiz annesi. Annesinin konusu illa ki açılacak ve bir karar aşamasına gelinecek. İki taraf da bunu erteliyor sürekli, bu gerçekle yüzleşmek istemiyor.
İkisine toplu yazayım. Ben konu sahibini anliyorum. Pasif bir anne baba, despot bir eş, takıntılı kv. Konu sahibi çocukken desteklense muhtemelen çok daha yüksek puanli bir yere girecek. Potansiyelini gerçekleştirmemis biri.
Tam çemberin çizgisinde duruyor. Ne içinde annesi, kv gibi bir hayat sürebiliyor. Ne de dışına çıkacak cesareti var. Detaylarda psikologa gittiğini, önceden dava açmaya kalkistigini görüyoruz. O yuzunden davranışlarında tutarsızlık var. Ve kimi zaman da cocuksuluk, bir de o eşle uzun dönem yaşamaktan kaynaklanan ara sıra gelen minik despotluk.
Luci karar ver. Gözden çıkardığı adamla sen gitsen konuşsan ne olur o gelse ne olur. Hiç kimse için değil çocuğun için karar ver. Böyle böyle tepki koyamayan bir adam olur çocuğun da. Ya çemberine geri dön yalan söyle, manipüle et, etkilenme, evcilik oyna orda. Ya da totosunu düşünen kahraman olamaz de çok çemberden.

Eşinin annesini düşündüğünü sanmıyorum. Bence benim dediğim olacak ben bilirim ben mükemmellik ben zekiyim havalarına giriyor bir çok tıp mezunu( tabi istisnalar var ) ve huy değişmez

Kv ise bence bazı erkek anneleri erkek evlatlarini kocaları yerine koyuyorlar. Çevremde de orneklerini gördüm. Kocaları ölmüşse bu daha çok on plana geçiyor

Senin ailen nasıl olsa geri döner daha önce döndü vazgeçer yüz vermeyelim yuvası yıkılmasın. Yüz verirsek arka çıkarsak yuvayı dağıtır. Dul olarak başımızda dedikodularla ugrasiriz basımiz ağrır kafafindalar.

Sen de uzattikca uzatiyorsun hala cesaretin yok. Karar vermişsin ama adımların yavaş. Çünkü hiç desteğin yok. İlla maddi olması gerekmiyor. Her sıkıştığınizda yanınızda olacak yeri gelince gece yarısı kalkıp gelecek sizde kalacak bir destek

Ben olsam önce bakıcı tutardım. Eşe çocukların tüm maddi yükünü yuklerdim. Sonra da avukatla görüşüp yol haritasi cizerdim. Bavulunu hazırlardim. Sonra eve geldiğinde net dik kendine güvenir artık geri dönüşü olmadığı çocuklar için sessiz ve insanca ayrılmayı teklif ederdim. Kabul ederse bavulunu alır güzelce yolcu ederdim. Etmezse polisi arar bavulu camdan atar tüm cirkefligi yapardım. Ya seve seve ya seve seeve yolcu ederdim . Maddi olarak çocuklara nafaka verecek ihtiyaçlarını giderecek . Evde sizde kalırsa ne zorlayacak sizi .
Desteğimin olmamasını kabullendim, boşanmayı da kabullendim. Evden gitmeyi hastanedekilere rezil olmamak için kabul etmiyor, hastanede de milletle kavga edip duruyor çünkü. Adımlarım yavaş, bundan sonra hayatım nasıl olur kestiremiyorum ama milyonlarca insan bunu yaşıyor yani. Hayırlısı. Zaten şu ana kadar bu kadar baskıya rağmen barışmamak benim için büyük bir başarı.

Ben çocukları babasından ayırmıyorum ki, sadece hangisi daha iyi karar veremiyorum. Evde küs babalarıyla olmaları mı yoksa babanın evde olmaması mı. Yani çok kolay değil, eşinizle bir aydan fazla konuşmuyorsunuz ve tüm gerilim her yerinize yansıyor, geceleri uyuyamıyorum bazen. En elimden geleni yaptım, ailem de barışmak istemediğimi gördü, artık boşanma zaten kaçınılmaz olarak kaşımda duruyor.

Benim bahsettiğim bu seçenekler degildi. Açıkçası bosanacaginizi düşünmüyorum olay başka şehre tayine, büyük ev almaya fln bağlanabilir. Sizin asıl probleminiz olaylara tepki vermeniz ama ne hissettiğinizi aktaramamaniz. Bunu bir eksik olarak değil tüm konuyu okuyup ara ara yaşanan sonuç olarak gördüm. Siz duygulara hiç inmiyorsunuz ki sorunlar çözülsün sadece bu olay degil patlama olmus artik. o yüzden boşanmak neyi ne kdr çözer bilmiyorum sonrasını iyi düşünün taşının

Eşinizin sizin aileniz ile ne derdi varki aramasın? Arar veya aramaz bu sizin durumunuz ile ne ilgisi var
Ha sizin öyle bir durumda eşiniz arasa bile aramamınız gerekir, o ayrı
Bu son yazdıklarınızdan sonra ben artık kesin emin oldum, siz bu durumu kabullenir eşle aranızı düzeltir üzerinden çok geçmeden kv de evinize yerleşir temelli. Artık ben istemiyorum niye geldi demenizde birşeyi değiştirmez.
Madem kadının evinizde odası yok, daha büyük bir eve geçin yada dublekse falan, onunda kendi alanı olsun sizinde. Üst üste kucak kucağa oturmayın sürekli.
Öyle bir şey asla olamaz çünkü ben kadını görmeye gerçekten tahammül edemiyorum. Aileme de söyledim. Ailem saf saf bir daha gelmez diyor, ya da inanmak istiyorlar ama kadın tam bir manyak.

İkisine toplu yazayım. Ben konu sahibini anliyorum. Pasif bir anne baba, despot bir eş, takıntılı kv. Konu sahibi çocukken desteklense muhtemelen çok daha yüksek puanli bir yere girecek. Potansiyelini gerçekleştirmemis biri.
Tam çemberin çizgisinde duruyor. Ne içinde annesi, kv gibi bir hayat sürebiliyor. Ne de dışına çıkacak cesareti var. Detaylarda psikologa gittiğini, önceden dava açmaya kalkistigini görüyoruz. O yuzunden davranışlarında tutarsızlık var. Ve kimi zaman da cocuksuluk, bir de o eşle uzun dönem yaşamaktan kaynaklanan ara sıra gelen minik despotluk.
Luci karar ver. Gözden çıkardığı adamla sen gitsen konuşsan ne olur o gelse ne olur. Hiç kimse için değil çocuğun için karar ver. Böyle böyle tepki koyamayan bir adam olur çocuğun da. Ya çemberine geri dön yalan söyle, manipüle et, etkilenme, evcilik oyna orda. Ya da totosunu düşünen kahraman olamaz de çok çemberde
Totosunu düşünen kahraman olamaz. Yaşım 40 olmuş, ben eski ben değilim. Eskiden kv’ye laf bile söyleyemeyen ben kv’yi ağlatan birine dönüştüm. Bu kararlılığım bile güç veriyor bana. Ben eşe boşanmak istediğimi söylediğimde adam beni ciddiye almıyor, nasılsa boşanamaz diyor ve beni umursamıyor. O yüzden iletişim kanalları kapandı bende. Çocuğum üzülmesin istemiyorum, onunla babasıyla küslüğümüz hakkında konuşuyorum, çocuğum babam evden gitmesin anne diyor, o zaman küslük en doğru seçenek gibi geliyor. Umarım su akacak ve yolunu bulacak.

Benim bahsettiğim bu seçenekler degildi. Açıkçası bosanacaginizi düşünmüyorum olay başka şehre tayine, büyük ev almaya fln bağlanabilir. Sizin asıl probleminiz olaylara tepki vermeniz ama ne hissettiğinizi aktaramamaniz. Bunu bir eksik olarak değil tüm konuyu okuyup ara ara yaşanan sonuç olarak gördüm. Siz duygulara hiç inmiyorsunuz ki sorunlar çözülsün sadece bu olay degil patlama olmus artik. o yüzden boşanmak neyi ne kdr çözer bilmiyorum sonrasını iyi düşünün taşının
Tepkimi gösteriyorum, savaşıyorum ama anlaşmalarım mağlubiyetle sonuçlanıyor, kapanışı iyi yapamıyorum. Başta haklıyım, tepkimi koyuyorum sonra bakıyorum hopppp yine istemediğim bir durumun içindeyim ama yilların birikmişliği var, buradan dönüş kolay değil.

Çocuk yok bizde olursa belki düzelir demiştim ama hamileyken bile değişmedi kaybettim zaten bebeğimi boşanmak bu coğrafyada bu kadar zor olmasaydı kaç kadın buna katlanabilirdi bilmiyorum inşallah sizinki düzelir ben umudu kestim gittiği yere kadar bakalım ne olacak
Geçmiş olsun, kaybınıza çok üzüldüm ama benim çocuk olduktan sonra eş 180 derece değişti ve çok daha fazla üstüme geldi. Umarım hakkınızda hayırlısı olur sizin için.

Totosunu düşünen kahraman olamaz. Yaşım 40 olmuş, ben eski ben değilim. Eskiden kv’ye laf bile söyleyemeyen ben kv’yi ağlatan birine dönüştüm. Bu kararlılığım bile güç veriyor bana. Ben eşe boşanmak istediğimi söylediğimde adam beni ciddiye almıyor, nasılsa boşanamaz diyor ve beni umursamıyor. O yüzden iletişim kanalları kapandı bende. Çocuğum üzülmesin istemiyorum, onunla babasıyla küslüğümüz hakkında konuşuyorum, çocuğum babam evden gitmesin anne diyor, o zaman küslük en doğru seçenek gibi geliyor. Umarım su akacak ve yolunu bulacak.
Çocuk konusu ufak tefek fikrim de olsa beni aşar. Bu dönemde pedagog, çocuk psikiyatri yardım alın. Çocuğu arada bırakmak daha sıkıntılı bence. Sizin de yolunuz aydınlanır.

Çocuk konusu ufak tefek fikrim de olsa beni aşar. Bu dönemde pedagog, çocuk psikiyatri yardım alın. Çocuğu arada bırakmak daha sıkıntılı bence. Sizin de yolunuz aydınlanır.
Daha önceki boşanma mevzumuzda pedagogla görüştüm. 3-6 yaş arası sıkıntılı ve travma kalır demişti. Şimdi oğluma bakıyorum, ruh hali eski kavgalarımıza nispeten daha iyi. Zaten babası balkonda sürekli sigara içtiği için iletişimsiz olmamıza da alışık. Baba evden gittiği zaman tekrar pedagoga götürürüm.

Tepkimi gösteriyorum, savaşıyorum ama anlaşmalarım mağlubiyetle sonuçlanıyor, kapanışı iyi yapamıyorum. Başta haklıyım, tepkimi koyuyorum sonra bakıyorum hopppp yine istemediğim bir durumun içindeyim ama yilların birikmişliği var, buradan dönüş kolay değil.
Bunun sebebi şu Luci. Luci olarak tepki gösteriyorsun, Luci olarak savaşıyorsun anlaşmayı içindeki Luci'nin pasif annesi olarak yapıyorsun. Adam boşanma lafını tabiii umursamaz. Blöfu anliyor. Gerçekten göze al da ne oluyor gör. Luci çembere tekrar donecek mısın? Cıkacak mısın? Şu akıp yolunu bulmaya cak. Sen bu şekilde uzatıp uzatıp tekrar evliliğinize dönersen sayginligin azalacak ve bu kadar verdiğin tepki boşa gidecek. Bak kudurdu kudurdu sustu oturdu olacak. Döneceksen en azından adama seninle küs olmaya dayanamıyorum, deli gibi özledim, bak annenin bizi getirdiği duruma ayağını çek. Ne hale geldik moduna sok.

Bunun sebebi şu Luci. Luci olarak tepki gösteriyorsun, Luci olarak savaşıyorsun anlaşmayı içindeki Luci'nin pasif annesi olarak yapıyorsun. Adam boşanma lafını tabiii umursamaz. Blöfu anliyor. Gerçekten göze al da ne oluyor gör. Luci çembere tekrar donecek mısın? Cıkacak mısın? Şu akıp yolunu bulmaya cak. Sen bu şekilde uzatıp uzatıp tekrar evliliğinize dönersen sayginligin azalacak ve bu kadar verdiğin tepki boşa gidecek. Bak kudurdu kudurdu sustu oturdu olacak. Döneceksen en azından adama seninle küs olmaya dayanamıyorum, deli gibi özledim, bak annenin bizi getirdiği duruma ayağını çek. Ne hale geldik moduna sok.
Ben hiç rol yapamam, deli gibi özlemek şurada dursun, adamı görmek bile istemiyorum. Eski luci geride kaldı. Önceden sadece eşle problemlerimiz vardı, sinirim geçince yumuşuyordum hemen. Ama kv çok farklı bir şeymiş. Ben hayatımda hiç bu kadar üzüldüğümü, strese girdiğimi hatırlamıyorum.

Herkese merhaba..O kadar dertlendim ki buraya yazayım dedim bayağıdır yazmıyordum. Sorunlu bir evliliğim vardı. Eşimle iyi kötü aştık bir şeyleri, bir kızım daha oldu. Çok şükür eskisi gibi tartışmıyorduk. 9 senelik evliyim, bunun 7 senesi gurbette geçti. En son memleketimize tayinimiz çıkınca artık ev alalım dedik. Güzel bir sitede kendimize ev aldık, oğlumu da özel okula yazdırdık. Her şey gayet güzel gidiyordu. Taa ki eltim ve kaynım bizi kıskanana kadar. Onlar da ilçede kaynanamla alt üst oturuyorlardı yıllardır. Eşi ilçede çalışıyor. Eltim de merkeze gelmek istedi, o da bana çok yakın bir sitede ev aldı, çocuklarını özel okula yolladı ( O 15 senelik evli ) Eşi ilçede kaldı, merkezde çalışamıyor. Benim kayınpederim vefat edeli 10 yıl oldu. 10 yılda kaynanam bana her sene gelirdi, en az 20 gün kalırdı. Eltimle iki ayrı yabancı komşu gibilerdi ama apartmanda onlar olunca evinde tek kalırdı genellikle. Şimdi bu eltim taşınınca kaynanam kendini ortada kalmış hissetti, halbuki oğlu evinde kalıyor. Tüm aile il merkezinde zaten, yalnız hissetmesi normal. Çareyi de bizde kalmakta buldu. Tamam kışı geçirsin dedim, ses etmedim ama gitmiyor. Eltimgile gitmek istiyor, ne zaman eltime gitse eltim iki gün sonra bize getiriyor ya da eşim üç gün sonra alıp annesini yine bize getiriyor. Orada ne yaşanıyorsa artık…Özetle çok ama çok bunaldım. Kaynanam geldiğinde iş yapar, bana yardımcı olur, kötü biri değil ama insan evinde yalnız olmak istiyor üstelik zaten 4 ay bende kaldı. Kaynım annesi ve karısı arasındaki çekişmeden bıkmış, hiçbir şeye karışmıyor ve dünya umrunda değil. Eşim annesine çok düşkün, bana yemeğini yapıyor, bulaşık yıkıyor daha ne istiyorsun diyor. O da ilgilenmese annesinin yüzüne bakan yok. Bir görümcem var düşman başına, kendi kaynanasıyla konuşmadığı için görümcemin eşi kaynanamı eve sokmuyor. Şimdi bana söyleyin kim haklı, eltim 15 sene alt üstlü oturdu, şimdi siz bakın diyor bize, tamam gelsin de ben bu kadınla ömür boyu nasıl yaşayayım…Alt üstlü oturunca birbirinin yüzünü görmüyorsun en azından, böyle sürekli birlikte olmak beni bunalttı. Yani kadının da eli ayağı tutuyor, neden evine gitmiyor onu da anlamıyorum. Eşim de hem haklı hem haksız, ondan başka annesini kimse düşünmüyor. Söyleyin şimdi ben ne yapayım…Bu arada eşim annesine ev almayı teklif etti geçen sene, kaynanam şiddetli bir şekilde karşı çıktı “ beni içinize almıyorsunuz bir de ev mi alacaksınız diye.” Sonra bize ben evimde otururum dedi, ama oturmuyor. Sabrımın sonuna geldim, inşallah kavga çıkmaz :KK43:
Evet kızlar güncelleme yapıyorum. Dün annemi aldım otogardan, eş kişisi ( artık ona eşim demek istemiyorum, benim eşim yok ) aramış, teli duymamışım. Annemin telden arıyor beni bas bas bağırıyor çocuk ağlıyor nerdesin diye. Ben de “ yanımda annem var, ayıp oluyor bağırma dedim. Eve varınca bebeği alıp yatak odasına gittim, arkamdan gelip bana bağırdı çağırdı bana cevap verme diye. Ben de cinnet geçirdim annem ayda yılda bir gelmiş hareketlerine bak diye. Ertesi gün eş kişisi işe gidince ben kaynanayla çok ama çok kötü tartıştım. O kadar dolmuşum ki kadını lafla dövdüm, kadın ağladı hatta. Eşimin abisini aradım, ben eşimle boşanacağım annenize çözüm bulun diye. Kaynım geldi kv’yi götürdü, ne oldu bilin bakalım ? İki saat sonra geri getirdiler, kadın da benimle bir şey yokmuş gibi davrandı. Yani o kadar lafı duysam intihar ederim yemin ederim, bunlar nasıl insanlar anlamıyorum. Eş kişisi ile konuşmuyorum, bakalım bu iş nereye varacak.
Bu kayınvalide türleri çok tuhaf..çocuğun bile olsa evlenmiş barklarmış, o kadar kalmak nedir yaa..her ailenin bir mahremi var,düzeni var...anlattıklarınizdan evi de varmış, gitsin evine biraz yalnızlığın tadını çıkarsın,ilçe dedigin ne kadar uzakta ki..istediğin zaman evladın, torunun seni görmeye gelir..illahi gidip huzur bozacaklar..

Ben hiç rol yapamam, deli gibi özlemek şurada dursun, adamı görmek bile istemiyorum. Eski luci geride kaldı. Önceden sadece eşle problemlerimiz vardı, sinirim geçince yumuşuyordum hemen. Ama kv çok farklı bir şeymiş. Ben hayatımda hiç bu kadar üzüldüğümü, strese girdiğimi hatırlamıyorum.
Ne oyunu kuralına göre oynamak istiyorsun ne de oyundan çıkıyorsun. Nasıl olacak böyle? Bu tavrinizla kimse sizi ciddiye almaz.

Bu kayınvalide türleri çok tuhaf..çocuğun bile olsa evlenmiş barklarmış, o kadar kalmak nedir yaa..her ailenin bir mahremi var,düzeni var...anlattıklarınizdan evi de varmış, gitsin evine biraz yalnızlığın tadını çıkarsın,ilçe dedigin ne kadar uzakta ki..istediğin zaman evladın, torunun seni görmeye gelir..illahi gidip huzur bozacaklar..
Psikolojisi bozuk, laftan, sözden, azardan hiçbir şeyden anlamıyor.

Ne oyunu kuralına göre oynamak istiyorsun ne de oyundan çıkıyorsun. Nasıl olacak böyle? Bu tavrinizla kimse sizi ciddiye almaz.
Yok eşle adamakıllı konuşmadan ne barışırım, ne de eskisi gibi olurum. Kafamda planlıyorum zaten. Annem her geldiğinde kocana annesinden bahsetme diyor, aklımı kurcalıyor ama artık ne var ne yoksa ben dökeceğim ortaya. Kabul etmeyeceğini de biliyorum ama en azından ben içimdekini dökeyim de kendisi de ona göre yoluna baksın.

Yok eşle adamakıllı konuşmadan ne barışırım, ne de eskisi gibi olurum. Kafamda planlıyorum zaten. Annem her geldiğinde kocana annesinden bahsetme diyor, aklımı kurcalıyor ama artık ne var ne yoksa ben dökeceğim ortaya. Kabul etmeyeceğini de biliyorum ama en azından ben içimdekini dökeyim de kendisi de ona göre yoluna baksın.
Amma uzadı konu😂 Çok yanlış insandan akıl aliyorsunuz Anneniz kim? Sırf evliliği yürüsün diye herşeye susan bir kadin. Çok iyi bir hanımdır, temiz kalplidir eminim. Ama pasif.Senin sorunun arada kalıp ikircikli davranman. Annen böyleydi şöyleydiye girme. Konu karışır. Sen bizim ortak yuvamiza benim onayim olmadan anneni nasıl kalıcı yacda geçici olarak davet edersin? Ben neyim bu evlilikte. Bana bictigin rolü kabul etmiyorum. Bir daha bırak kalıcı gelmeyi benim onayim olmadan akşam yemeğine gelmesi bile uygun değil. 1 aydır söylemen gerek su: Senin karşında essek başı yok!

Amma uzadı konu😂 Çok yanlış insandan akıl aliyorsunuz Anneniz kim? Sırf evliliği yürüsün diye herşeye susan bir kadin. Çok iyi bir hanımdır, temiz kalplidir eminim. Ama pasif.Senin sorunun arada kalıp ikircikli davranman. Annen böyleydi şöyleydiye girme. Konu karışır. Sen bizim ortak yuvamiza benim onayim olmadan anneni nasıl kalıcı yacda geçici olarak davet edersin? Ben neyim bu evlilikte. Bana bictigin rolü kabul etmiyorum. Bir daha bırak kalıcı gelmeyi benim onayim olmadan akşam yemeğine gelmesi bile uygun değil. 1 aydır söylemen gerek su: Senin karşında essek başı yok!
Yani benim çevrem hep beni suçladığı için bana böyle aklı veren biri yok, ben de zaten kararsız bir insanım, bazen vicdan bile yapıyorum kv’ye kötü mü davrandım diye. Arkadaşım bile bana bugün çok inatçısın dedi. Yani mevzu tamamen annem gelsin, gelmesine döndü iki taraf da sessiz bir savaş veriyor :)

Kv denizin bu inadını anlamak mümkün değil. Kimsenin onu istemediğinin gayet farkında ama yine de işi yüzsüzlüğe vuruyor. Aynı modelden bende de var. Bizim ki kocayı boşayıp oğullarımın yanında yaşayacağım diye tutturdu oğulları resti çekti aynı evde olmaz sana ev tutarız diye kabul etmedi zoruna gitti şimdi kocasıyla yaşıyor. Amaç kocadan bıktım boşanıyorum değil oğullarıyla yaşayıp gelinleri hizmetçi etmek yoksa boşanmak niyetinde olan biri oğullarının ayrı ev teklifini kabul ederdi.

Arkadaşımın babası vefat etti 5 çocuğu var. Çocukları ne kadar davet etse de 1 gece bile zor kalıyor çocuklarında. Oğlu ile ortak ev aldı kadın yazın köyüne gidiyor kışın diğer eve gidiyor tek başına kalıyor.
Bizimki gelir bana hizmet eder, tuvaletlere kadar yıkar oğluna mahçup olmamak için ama istenmiyor yani, bu da bi türlü anlayamıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back