• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok dertliyim:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evi sobalı olsa anlayış gösteririm ama evi doğalgazlı, 250 m2, kocaman bahçeli çok güzel bir ev. Kv kaynımı asla umursamaz, Kv de onu. Yıllarca kaynım her ihtiyacını karşılamıştır ama Kv hiç de takdir etmemiştir onu. Kv tam bir cimridir, benim eşe çok düşkündür, hayali hep benim eşle yaşamakmış. Benim eşe bile zor yemek yapar gittiğimizde. Kv’de ortada kaldım, kimse beni istemiyor, yalnız öleceğim psikolojisi var, o yüzden sonuna kadar eşe tutunmaya çalışır, bence kendini zorla da hasta eder bu gidişle.
Büyüm ihtimalle sizin eşiniz doktor olduğu için ona güveniyor onu seviyor onunla övünüyor. İlk defa bir konuyu 40 sayfa okudum. Aileniz en son yine iyi konuşmuş. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Ailen kendi çapında konuşmuş.Kendilerine göre çok bile söylemişler. Es aptal ayağına yatıp dediğim dedik tavrını sürdürüyor. İyi ama benim anaaammm triplerine girememiş. Sizi hizmetçi yapmak sorun değil elalemin duyması sorun. Bu da bir gelişme.
Kv oğlunun doktor olmasına da tutunuyor. Oğlum doktor gelin bize d*z*lsun tavrında.
Erkek doktorlar da bu tavır çok var. Kademe olarak daha düşük maaşlı ile evleneyim, dediğimi yaptiririm dusuncesi. İ inden benim oğluma kız mı yok dediğine eminim.
Siz de film bayram günü kopar. Sonuca bağlanır. Her anlamda kendinizi koruyun bu yeter.
Eşimin başka hiçbir arkadaşında bu tavır yok, arkalarına düşen böyle bir anne de yok. Hepsi gayet de eşlerine düşkünler. Adam bana karşı zaten hep gaddardı, bu yüzden bu kadar sürdürebildim sanırım. Bayramda eş nöbetçiymiş, memlekete gitmiyoruz. Kv’yi arar mıyım bilmiyorum, eş bizimkileri aramazsa ben de onu aramam.

Benim ailemde hep olur iyilik peşinde ama artık kendi kararlarımı veriyorum anneniz de bunu biraz da olsa kabul etmiş görünüyor babanızda çıtlatmış ama adam gavur kendinde hata görmüyor hala sizin laflarınız peşinde şikayet ediyor utanmadan. Yüzdünüz yüzdünüz kuyruğa geldiniz geri adım atmayın diğer türlü yaşamaktansa çocuklarınızla huzurlu dünya kurarsınız
Geri adım istesem de atamıyorum, çok soğuduk bir irimizden. Bu duruma da almıştım, geceleri üzülüyorum bazen, gün içinde de unutuyorum.

Büyüm ihtimalle sizin eşiniz doktor olduğu için ona güveniyor onu seviyor onunla övünüyor. İlk defa bir konuyu 40 sayfa okudum. Aileniz en son yine iyi konuşmuş. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Aynen. Kızıyla benim eşe çok düşkün. Düşkün olup da bir kurban olması var, evine gidince de bir an önce gidelim diye gözümüzün içine bakıyor. Ama eli ayağı tutuyor, muhtaç değil kimseye, ilk defa bir platformda viral oldum , o da maalesef mutsuz evliliğimle oldu :(

Eşimin başka hiçbir arkadaşında bu tavır yok, arkalarına düşen böyle bir anne de yok. Hepsi gayet de eşlerine düşkünler. Adam bana karşı zaten hep gaddardı, bu yüzden bu kadar sürdürebildim sanırım. Bayramda eş nöbetçiymiş, memlekete gitmiyoruz. Kv’yi arar mıyım bilmiyorum, eş bizimkileri aramazsa ben de onu aramam.
Özellikle kendini nöbetçi yazdırmış olabilir yüzleşmemek için hep kaçak dövüşüyor karşılıklı konuşmamak için

Sadece doktor için değil sosyokültürel (ekonomik değil) alt seviyede olup sonra konumu yukselince her anlamda erkek de ailesi de tahakküm kurmak istiyor. Yakın kadın doktor bir arkadaşımın sevgilisi nisanlancaklari sırada ailenin doktor kizlar bilmiş olur sana da tanıdık öğretmen kızı alalım demesiyle ilişkilerini bitirdi. Salak evlendi hala kızı arıyor. Sizde artık durum çok net. Kararınızı verin. Ona göre yol cizersiniz. Kimseden şimdiye kadar olmadıkları insan olmasıni beklemeyin.

Geri adım istesem de atamıyorum, çok soğuduk bir irimizden. Bu duruma da almıştım, geceleri üzülüyorum bazen, gün içinde de unutuyorum.
Luci uzun dönemdir senin konuyu takip ediyorum biliyorsun. Kırılma lütfen ama senin beklentin bana çocukca gelmeye başladı. Herşeyin farkındasın şöyle bir hayal kuruyorsun. Es seninle konuşacak, annemi bu kadar uzun süre getirmem hataydı diyecek, ailesiyle daha seyrek goruseceksiniz vs vs
Sanmıyorum ki senin kocanla bu olsun. Daha önce kavganizda zorla annesini arattiran adamdan beklentin ne?
Oğlum için üzülüyorum diyorsun. Oğlun bu ortamdan etkilenmiyor mu? Eve birileri barıştırmak için geliyor, anne baba arasında iletişim yok, güvensiz, belirsiz bir ortam. İnsanlar eşlerine naz niyaz için 3-5 gün küser. Ama eşin pasif agresif senin de pek farkın yok. Annenle konuştuğun kadar eşinle konussaydin belki bir adım yol giderdiniz. O gelmiş de bu gitmiş vs vs. O onu aramis. Sen erişkin bir kadınsın 2 yol var karşında.
1. Eşini çeker konuşursun, rahatsızlığını dinlersin sen anlatırsın. Baktınız anlastınız ok yoksa yolları ayirirsin, tabiki de konfor alanın kısıtlanır.
2. Ya da bu adam bu der kabullenir, boşanmak istemiyorum dersin. kvyi şimdi gönderdiğine sevinirsin. 1 yıla yine benzer bir mevzu olur. O zaman yine benzer şeyler yaşanır. Böyle böyle yaşarsın.
Eşinle benzer davranış paterniniz var malesef.

Evi sobalı olsa anlayış gösteririm ama evi doğalgazlı, 250 m2, kocaman bahçeli çok güzel bir ev. Kv kaynımı asla umursamaz, Kv de onu. Yıllarca kaynım her ihtiyacını karşılamıştır ama Kv hiç de takdir etmemiştir onu. Kv tam bir cimridir, benim eşe çok düşkündür, hayali hep benim eşle yaşamakmış. Benim eşe bile zor yemek yapar gittiğimizde. Kv’de ortada kaldım, kimse beni istemiyor, yalnız öleceğim psikolojisi var, o yüzden sonuna kadar eşe tutunmaya çalışır, bence kendini zorla da hasta eder bu gidişle.
250 m2 ısıtmak için bir emekli maaşı gider zaten.
Tutumlu ise gaz parası sebep.

Eşinizi seviyorsa o da onun için sizle yaşamak istiyor demekki.

Benim annem sevdiği abimde kalamaz. Yengemden ötürü. Ama diğerinde kalır. Sizinki farklı biraz.

Ama sizinde yaptıklarınız ile söyledikleriniz uymuyor
Bayram sonrası kesin dava açıcam diyip bayramda annesini ararmıyım bilmiyorum ne?
Daha öncede dedim barışmakda isteyebilirsiniz ama ozaman bir karar verin herkes rahat etsin
Boşamak için gün saydınız, keşke evden gitse diye gözüne baktınız adamın bayramda annesini aramak çok ilginç olur.
Ben sizin adam ile genel sıkıntınız olduğunu düşündüm, ama siz annesi birdaha gelmese evinize barışacak gibi bir havanız var
O adamda bence o olmaz, gelmez gelmez en geç bikaç aya kv de sizin eve gene çöker.
Adam zaten annesi evden gittiğinden beri sizinle konuşmayarak kararını annesinden yana kullanmış çoktan. Sizin yola gelmenizi bekliyor. Sizde bayramda arayında ertesi gün annesini alıp gelsin

Luci uzun dönemdir senin konuyu takip ediyorum biliyorsun. Kırılma lütfen ama senin beklentin bana çocukca gelmeye başladı. Herşeyin farkındasın şöyle bir hayal kuruyorsun. Es seninle konuşacak, annemi bu kadar uzun süre getirmem hataydı diyecek, ailesiyle daha seyrek goruseceksiniz vs vs
Sanmıyorum ki senin kocanla bu olsun. Daha önce kavganizda zorla annesini arattiran adamdan beklentin ne?
Oğlum için üzülüyorum diyorsun. Oğlun bu ortamdan etkilenmiyor mu? Eve birileri barıştırmak için geliyor, anne baba arasında iletişim yok, güvensiz, belirsiz bir ortam. İnsanlar eşlerine naz niyaz için 3-5 gün küser. Ama eşin pasif agresif senin de pek farkın yok. Annenle konuştuğun kadar eşinle konussaydin belki bir adım yol giderdiniz. O gelmiş de bu gitmiş vs vs. O onu aramis. Sen erişkin bir kadınsın 2 yol var karşında.
1. Eşini çeker konuşursun, rahatsızlığını dinlersin sen anlatırsın. Baktınız anlastınız ok yoksa yolları ayirirsin, tabiki de konfor alanın kısıtlanır.
2. Ya da bu adam bu der kabullenir, boşanmak istemiyorum dersin. kvyi şimdi gönderdiğine sevinirsin. 1 yıla yine benzer bir mevzu olur. O zaman yine benzer şeyler yaşanır. Böyle böyle yaşarsın.

Kesinlikle bende böyle düşünüyorum babası bile çok doğru birsey söylemiş. Ayrilsanizda çocuklar var demiş. Hep başkalarından beklenti var eş evden gitse elti kv ağırlasa
Ayrılsalar da iyi gün var kötü gün var bu çocuklar büyüyecek evlenecek dünya kdr yol var
Daha önceki konularda da böyle, değişik bir iletişim şekilleri alma verme dengeleri var.
Kendi ailesini kabullenmiş aslında, ben hala acaba diye düşünüyorum. Ki normalde çok sertim ama bazı kilit noktalarda sadece duygu boşalmasi yaşadığını kendi işini zorlastirdigini yada çözüm odaklı olmadığını görüyorum. Ki zaten bu tavır ile bosanirsa çocukları babasını yolda görse tanımaz.

Kv denizin bu inadını anlamak mümkün değil. Kimsenin onu istemediğinin gayet farkında ama yine de işi yüzsüzlüğe vuruyor. Aynı modelden bende de var. Bizim ki kocayı boşayıp oğullarımın yanında yaşayacağım diye tutturdu oğulları resti çekti aynı evde olmaz sana ev tutarız diye kabul etmedi zoruna gitti şimdi kocasıyla yaşıyor. Amaç kocadan bıktım boşanıyorum değil oğullarıyla yaşayıp gelinleri hizmetçi etmek yoksa boşanmak niyetinde olan biri oğullarının ayrı ev teklifini kabul ederdi.

Arkadaşımın babası vefat etti 5 çocuğu var. Çocukları ne kadar davet etse de 1 gece bile zor kalıyor çocuklarında. Oğlu ile ortak ev aldı kadın yazın köyüne gidiyor kışın diğer eve gidiyor tek başına kalıyor.

Eşinin annesini düşündüğünü sanmıyorum. Bence benim dediğim olacak ben bilirim ben mükemmellik ben zekiyim havalarına giriyor bir çok tıp mezunu( tabi istisnalar var ) ve huy değişmez

Kv ise bence bazı erkek anneleri erkek evlatlarini kocaları yerine koyuyorlar. Çevremde de orneklerini gördüm. Kocaları ölmüşse bu daha çok on plana geçiyor

Senin ailen nasıl olsa geri döner daha önce döndü vazgeçer yüz vermeyelim yuvası yıkılmasın. Yüz verirsek arka çıkarsak yuvayı dağıtır. Dul olarak başımızda dedikodularla ugrasiriz basımiz ağrır kafafindalar.

Sen de uzattikca uzatiyorsun hala cesaretin yok. Karar vermişsin ama adımların yavaş. Çünkü hiç desteğin yok. İlla maddi olması gerekmiyor. Her sıkıştığınizda yanınızda olacak yeri gelince gece yarısı kalkıp gelecek sizde kalacak bir destek

Ben olsam önce bakıcı tutardım. Eşe çocukların tüm maddi yükünü yuklerdim. Sonra da avukatla görüşüp yol haritasi cizerdim. Bavulunu hazırlardim. Sonra eve geldiğinde net dik kendine güvenir artık geri dönüşü olmadığı çocuklar için sessiz ve insanca ayrılmayı teklif ederdim. Kabul ederse bavulunu alır güzelce yolcu ederdim. Etmezse polisi arar bavulu camdan atar tüm cirkefligi yapardım. Ya seve seve ya seve seeve yolcu ederdim . Maddi olarak çocuklara nafaka verecek ihtiyaçlarını giderecek . Evde sizde kalırsa ne zorlayacak sizi .

Hiçbir beklentim kalmadı ki, adamdan midem bulanıyor. Ne yapacağımı bilememe, kararsızlık had safhada. Eşten tek beklentim, ben artık yürüyemiyorum, sen çocuklarla evde kal, ben gidiyorum.” Yemin ederim bayram ederim. Zaten konuşmama sebebimiz annesi. Annesinin konusu illa ki açılacak ve bir karar aşamasına gelinecek. İki taraf da bunu erteliyor sürekli, bu gerçekle yüzleşmek istemiyor.

250 m2 ısıtmak için bir emekli maaşı gider zaten.
Tutumlu ise gaz parası sebep.

Eşinizi seviyorsa o da onun için sizle yaşamak istiyor demekki.

Benim annem sevdiği abimde kalamaz. Yengemden ötürü. Ama diğerinde kalır. Sizinki farklı biraz.
Kendi ödemiyor ki kaynım öder yakıt parasını.

Ben kahvaltılıkları bile topluyorum ki hazır sofraya oturmasın diye. O kadar öfkeliyim. Çocuk olmasa sıkıntı yok da oğlum etkileniyor maalesef o yüzden çocuk varsa ve sonunda barışacaksanız uzatmayın bence. Ben yolun sonunu biliyorum. Annemi ara diyecek, annem gelecek diyecek, bunları duyacağımı bildiğim için de konuşmuyorum. Annesi gelince kafayı yiyorum nasılsa, böyle ruh halim daha iyi.
Çocuk yok bizde olursa belki düzelir demiştim ama hamileyken bile değişmedi kaybettim zaten bebeğimi boşanmak bu coğrafyada bu kadar zor olmasaydı kaç kadın buna katlanabilirdi bilmiyorum inşallah sizinki düzelir ben umudu kestim gittiği yere kadar bakalım ne olacak

Ama sizinde yaptıklarınız ile söyledikleriniz uymuyor
Bayram sonrası kesin dava açıcam diyip bayramda annesini ararmıyım bilmiyorum ne?
Daha öncede dedim barışmakda isteyebilirsiniz ama ozaman bir karar verin herkes rahat etsin
Boşamak için gün saydınız, keşke evden gitse diye gözüne baktınız adamın bayramda annesini aramak çok ilginç olur.
Ben sizin adam ile genel sıkıntınız olduğunu düşündüm, ama siz annesi birdaha gelmese evinize barışacak gibi bir havanız var
O adamda bence o olmaz, gelmez gelmez en geç bikaç aya kv de sizin eve gene çöker.
Adam zaten annesi evden gittiğinden beri sizinle konuşmayarak kararını annesinden yana kullanmış çoktan. Sizin yola gelmenizi bekliyor. Sizde bayramda arayında ertesi gün annesini alıp gelsin
Annem ve babamla konuşunca bir yumuşuyorum sonra eşi görünce bir nefret geliyor ve tekrar soğuyorum. Bugün anneme ve babama iyi davranınca da aramayı düşünmüş olabilirim ama eş benim ailemi aramazsa ben zaten aramam.

Annem ve babamla konuşunca bir yumuşuyorum sonra eşi görünce bir nefret geliyor ve tekrar soğuyorum. Bugün anneme ve babama iyi davranınca da aramayı düşünmüş olabilirim ama eş benim ailemi aramazsa ben zaten aramam.
Ara da tekrar gelmeye yüzü olsun kayınvalidenin👏

Kesinlikle bende böyle düşünüyorum babası bile çok doğru birsey söylemiş. Ayrilsanizda çocuklar var demiş. Hep başkalarından beklenti var eş evden gitse elti kv ağırlasa
Ayrılsalar da iyi gün var kötü gün var bu çocuklar büyüyecek evlenecek dünya kdr yol var
Daha önceki konularda da böyle, değişik bir iletişim şekilleri alma verme dengeleri var.
Kendi ailesini kabullenmiş aslında, ben hala acaba diye düşünüyorum. Ki normalde çok sertim ama bazı kilit noktalarda sadece duygu boşalmasi yaşadığını kendi işini zorlastirdigini yada çözüm odaklı olmadığını görüyorum. Ki zaten bu tavır ile bosanirsa çocukları babasını yolda görse tanımaz.
Ben çocukları babasından ayırmıyorum ki, sadece hangisi daha iyi karar veremiyorum. Evde küs babalarıyla olmaları mı yoksa babanın evde olmaması mı. Yani çok kolay değil, eşinizle bir aydan fazla konuşmuyorsunuz ve tüm gerilim her yerinize yansıyor, geceleri uyuyamıyorum bazen. En elimden geleni yaptım, ailem de barışmak istemediğimi gördü, artık boşanma zaten kaçınılmaz olarak kaşımda duruyor.

Eşinizin sizin aileniz ile ne derdi varki aramasın? Arar veya aramaz bu sizin durumunuz ile ne ilgisi var
Ha sizin öyle bir durumda eşiniz arasa bile aramamınız gerekir, o ayrı
Bu son yazdıklarınızdan sonra ben artık kesin emin oldum, siz bu durumu kabullenir eşle aranızı düzeltir üzerinden çok geçmeden kv de evinize yerleşir temelli. Artık ben istemiyorum niye geldi demenizde birşeyi değiştirmez.
Madem kadının evinizde odası yok, daha büyük bir eve geçin yada dublekse falan, onunda kendi alanı olsun sizinde. Üst üste kucak kucağa oturmayın sürekli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back