Çok bunaldım

canım benim çok üzüldüm yaşadıklarına, allah sabır versin sana, inşallah çok mutlu olursun bu günleri geride bıraktığında.

o kadar çok şey buluyorum ki aklımı dağıtmak için ama alimin fikri neyse zikride o olurmuş çıkmıyo herşeyi ama herşeyin sonunu bebeğime bağlıyorum
temizlik yapıyorum mesela diyorum ki bebeğim olsaydı kokusu onu rahatsız etmeyecek malzemler kullanırdım
yemek yapıyorum bebeğime süt olacak onu rahaztsız etmeyecek şeylerden yerdim
kitap okuyorum şimdi hamile olsaydım bebeğim beni hissederdi onu hayata olumlu etkileyecek müzikler dinletir kitaplar okurdum ona karnımdayken bile
film izliyorum anlık tepki verecek korkacak yada aklımda üzücü yer edecek filmler izlememeliyim bebeğimin gelişimin etkiler şuan neyden etkilenirse öyle biri olur
kıyafet eliyorum hamile olsaydım karnım iyice biyidiğinde rahat edecek olanalrdan alırdım yada şu üzerinde hamilelik simgesi olanlardan diyorum
dün iftardan sonra eşimle balkonda oturuyoruz maşalalh bol çocuklu ve bol hamileli bir site yanlık saymadıysam benim gördüğüm 7-8 tane hamile doğuma yaklaşan neyse balkonda otururken erkek çocuklar daha yaşları4ile 10 arasında değişen on kadar çocuk maç yapıyor eşimde çok sever amç yapmayı üzerlerindede ttakım formaları biran baktı onları bende gidiyim yanlarına diye güldü çünkü çocuklar davet etmişti bende oğlumuz doğunca onunda elinden tutar oynarsın babası dedim dememle buz gibi olmam bir oldu çünkü ben kendimi bir an hala hamile olarak düşündüm gözlerim doluverdi hemen eşimde sarıldı üzülme olacak inşallah birgün o zamna oynarım dedi ama onun da içi kan ağladı çünkü hamileliğim ilk başından beri bu çocugumla maç yapacağım diye çok hevesliydi diyordum ya kız olursa ne olacak diyordu kız ya da erkek farketmez maç yapacağım onunla diye o kadar çok istiyordu ki bana yalvar yakın fenerbahçe hırkası ördürttü bebeğimiz için nasıl olsa takımın rengi değişmez diye şimdi bebeğimden geriye bir tek o kaldı ve kurdugumuz onca hayallerinde hayali kaldı

dün kayınvalidemi aradım hani hamileyken eltimin düşüncesizce gönderdiği eski püskü başkasına ait bebek eşyaları için çünkü ben onların bir an önce göndermek istiyordum belkide eltime olan öfkem geçecekti onları tekrar gönderdiğimde bizde ne kadar büyük yara açtığını anlar umuduyla göndermek istiyordum eşimde göndereceğim diyordu ama fırsat bulmadığını göndermek için ilk fırstta gönderirim üzülme diyordu ama ben asıl nedenin annesigil üzülmemesi için göndermek istemedğinin farkındaydım birde dengesiz eltim gönderdiğimizde dengesizce laflar söyler anlmaz halden dertten diye erteliyordu benden bunun farkında oldugum için kayınvalidemi aradım dedim anne sana bişey söyleyeceğim ama seni kırmaktan üzmekten yanlış anlamandan korkuyorum dedim dedi kzım hayırdır bişey mi oldu dedim ki anne Allah razı olsun bebeğimiz için bir süre eşya göndermişsiz hepsi birbirinden güzel o kadar emek verilmiş başkasınada vermek olmaz (gerçekte kıyafetler hakkında asla öyle düşünmesemde) ama bizim bebeğimiz artık yok ve ben onları görünce çok kötü oluyorum dayanamıyorum keşke böyle olmasaydı da hayırlısıyla giyebilseydi ama nasip olmadı onları göndersem olurmu ne olur yanlış anlama dedim yok kızım gönder tabi ne olacak üzülme sen gönder işte bizim xxxxxx'in aceleciliğinden hemen göndermiş dedi eltimi kastederek bende o kadar eltime karşı öfkeli olmama rağmen yinede olsun o da hevs etmiş keşke böyle olmasyd dedim senin rızanı almadan göndermek istemedim dedim oda bak xxxxxxx de seninle konuşmak istiyor diye telefonu eltime verecekti ben daha lafı bitmeden araya girip biraz konuşup telefonu eşime tutuşturdum çünkü kesinlikle istemiyordum eltimin sesini bile duymayı eşim sanki bişey olamamışçacısna annesine havadan sudan konuşup kapattı telefonu

cok üzüldüm
Allah sabır versın

bütün dışarda olan olaylara takılma dese ne olcak demese ne oalcak allah aşkına degmez kardesim böyle insanlara

kendine çok iyi bak
çok zor sahip oldugum bir evladım var bugun bısey olmadı ama ya yarın dıyerek gecırdım gebelık donemımı
Allah en kısa zamanda saglıkla nasip etsin

şuanda cok hasssassın tam olarak kıme neden kızdıgın bellı degıl aslında.. başka bişey diyeceğim gonderdikleri giysilere poçoz demişssin ne kadar ayıp burada kac tane kadın var pazardan gıydıren baskasının kuculdugunu! gıydıren(eskisi demekte cok ayıp)
benim halimvaktim yerimde ama oglum evde 3 liralık takımlar giyoyor dışarkaykende daha ıyılerı ustelık komusumuzun kuculenlerınıde gıyıyor
daha anlamıyor acıkcası o parayla bırıkım yapmayı tercıh ederım..
oglumun odasıda ıyı bebek arabasıda
öğretmenmişssiniz daha iyi bilirsiniz durumu olmayan ailelerin poçoz giysiler giyen bebeklerin günahı ne
lütfen kırmadan dagıtmadan yazınız rica ediyorum
acınız cok taze anlıyorum ama Allaha sıgının söylediklerimi düşünün

söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız pazar kıyafeti 3-5 milyonluk uyduruk kıyafetler derken hiç kimseyi küçümseme hor görme anlamında demedim sadece demek istediğim almak zorunda oldugu bir durum değildi heleki 3-4 ay önceden gönderip göndderdiği eşyalar beş para etmezken altınyaldızlı pırlanta taşlı kıyafetler alıp göndermiş gibi ona minnet duymamızı beklemesi olunca sinir oluyorum alan kişinin konumu maddi imkanları bir de abarta abarta yansıtması birçok kişiye beni çıldırtan tarafı hem en basitinden siz bir arkadaşınız doğum yaptığında ona hediye götüreceksiniz ilk defa kendi çocugunuzun eski lekeli ve naylonumsu kıyafetlerini mi götürürsünüz yoksa imkanlarınız doğrultusunda ufak da olsa bi hediye mi alırsınız ve arkadaşınız şayet isterse ve kabul ederse kendi çocugunuzunda kıyafetlerini kullanması için verirsiniz yanılıyormuyum acelesi neydi kaç ay öncesinden göndermeye beklesin doğunaca gönderseydi aslında sorun gönderdiğin kıyafetlerin kalitesizliğide değil kendi kafasına göre hareket etmesi beni kızdıran ben kaç defa gönderme istemiyorum bizim bebğimizi kaybetme durumumuz var bize zor gelir biz bile cesaret edip bişey alamıyoruz sonradan görüpte onları üzülmeyelim dememe rağmen bişey olmaz ne olacak gönderdim işte demesi kızdırıyor ben aşırı kanamadan biraya yakın hastanede yattım sonralarıda rapor alıp hep evde yattım eşimde dertleşmek için annesine anlatınca eltimin aman ne kıymetli canı varmış tüm işleri abime yaptırıyo kendi yatıp demesi halbuki annem gelip o ilgilendi hem benimle hem eşimle hatta haddini aşıp çok nazlıymış canım benim de kanam oldu boşver abi sen onu bırak demeye bile cüret etti onun kanaması hamile oldugunu yeni öğrendiği zamanlarda ağaca çıkmış niye çıktıysa ordan atlayınca olmuş tabi eşim bu duruma sinirlenincede karısı doldurtuyo bize karşı diye üste çıkmaya çalışmasına sinir oluyorum sonra ben konuşunca da marifetmiş gibi birde söylüyo ay canım ben böyle böyle dedim günahını aldım diye bende diyorum niye diyorsun böyle şeyler bende başkalarına söylesem hoşuna gider mi diye bu seferde sen söylersen bende söylerim diyo sanki söylemiyormuş gibi aklı on karış havada keyfi canı ne isterse onu yapıyor benden hep pofpof yapmammı bekliyo bende tahammül edemiyorum

bence biraz olumlu bakmak lazım acın çok taze biz ne desek sana boş gelir ama yine de güçlü olmalısın o aramadı bu aramadı diye kendini yiyip bitirme içindeki acıyı kim ararsa arasın bitiremez..sen güçlü ol eşinle allah size uzun ömür versin güzel güzel çocuklarınız olsun inşallah.

geçmiş olsun.Allah sabırlar versin.bence eşin anlayışlı ve senin yanında olan birisi ailesini hiç takma derim hele o eliyi dış kapının dış mandalı bence.sen kendi yuvana bak.Rabbim sağlıklı evlatlar versin.hayırlı geceler

Canım oncelıkle allah sabır versın.....tekrar bebegınız olur ınsallah allahtan herseyın hayırlısını ıstemek lazım....(bende bunları gecırdıgım ıcın soylemek ıstedım.....)zaman herseyın ılacı ıstesekde ıstemesekde acılarlar la yasanmıyor unutmaya calısmalıyızben şu eltıne takıldım....seni kıskanan bırı olmasın.....bılıyorsun kı ınsanların ıcı kın ve nefretle dolu gstermelıkde olsa rol yapsalarda bı yerden patlak verıyorlar senı cekemedıgınden senın uzulmenden mulu olabılecek kadar basıt bır kısılıgı olan bırı dıye dusunuyorum...ondan mumkun oldukca uzak kalmalısın onun nazarı degmıştır sana...allah hasetlı kısılerden korusun......okudukca adına uzuldum ama soyleyecek fazla bıseyde yok kiiişu durumda ne desek senı rahatlacak bısey bulabılecegımı sanmıyorum.:3.......ama herkese herşeye inat hayata sımsıkı sarılarak tekrar yaşamaya devam etmelısın.....o eltınide daha cok çatlatmalısınallah yardımcın olsun ;mutluluk yanıbasında olsun

arayıp aramamaları çok da önemli değil benim için hatta ben çok fazla telefonla konuşmayı sevmem bile ama onlarda sürekli bu sorun aradıydın aramadıydın şu kadar gün oldu aradı bu akdar gün oldu aramadı aradı ama şöyle konuştu böyle dedi diye onlar bunu o kadar çok dile getiriyorlarki artık herşey önemli bir değer oluyor sırf aradı olmak için bile aranıyorlar

aslında uzak olmak ayrı olamak herşeyden çok daha güzel azıcık aşımzı ağrısız başımız ayda yılda bayramd aseyranda merhaba merhaba demek az olsun ama talı olsun muhabbetimiz

bir kaç gün önce doğum yaptıgım doktora gittim hala lohusalık bitmedi ve son bir haftadır aşırı kanamam oluyor diye doktor muayene etti söyleyeceklerini söyledi stresten uzak durmalısın üzüntü stres moral bozuklugu kanamanın devam etmesine neden oluyor çevrendeki insanlar evi bile yansa sana söylemeyecekler üzülmek için dedi bu arada psikiyatriste de gidiyoruz o da aynı şeyleri söyledi ve psikiyatrist bizim ailece de önceden tanıdıgımız bir insan benim hamile olmadan önceki halimide bildiği için çok yıprandıgımı sanki 15 yıl yaşamış gibi yıprandıgımı söyledi....
dün kayınvalidemi aradı eşim geçen hafta bebeğe gönderdikleri eşyaları gönderdiği kargo geldi mi ellerine diye sormaya aradı sonra bana verdi telefonu konuşayım diye ama her zaman kendiliğinden beni telefona isteyen kayınvalidem kendiliğinden istemedi eşim vermek isteyince de laf kalabalıgı yapıp almak istememiş telefonu neyse verdi telefonu aramızdaki konuşmayı aynen yazıyorum benmi yanlış anlamışım yoksa herşey çok açık belli mi
-anne nasılsın
-.......
-anne nasılsın iyimisin
-iyiyim sen nasılsın annen nasıl( annem gögğüs kanseri daha yeni ameliyat oldu da)
-çok şükür iyiyim annem da her geçen gün iyi oluyor kemoterapi almaya başlayacak bu hafta dedim
-iyi olursunuz olur hep hastalıklı (!!!) olacak değilsiniz ya dedi
-tabi iyi olucağız dedim hastalıklı olacak bir halimiz yok ki sonra konu değişsin diye geçen gün doğum yaptıgım doktora gittim oda bana tekrar hamile kaldıgımda da aynı sıkıntıları yaşama ihtimalim oldugunu yine hep yatmam gerekebilirmiş kanamam düşük tehlikem olabilirmiş eğer bebğin eşi rahimde iyi bir yere tutunamazsa dedi ona göre kendini hazırla dedi sana bakacak biri ayarlayıp hamile kal dedi
-yani.......
- sen ne zaman gelirsen bizim yanımıza kalmaya ancak o zaman torunun olabilecekmiş dedim
-.............eeeeeee.......eeeeeee..... ameliyat filan olsan olmuyormuymuş
-ameliyatlık bir durumum yok ki herşey normal bütün hamilelerde düşük ve kanama tahlikesi olabilirmiş
-.........eeeeee.......eeeeee.........eeee o zaman bu taraflara gelince hamile kalırsın sende dedi
-bizim o taraflara gelmemiz ancak seneye temmuzda tayinimiz çıkarsa olur o da kim bilir nereye çıkacak dedim
--.........eeeeee.......eeeeee.........eeee o zaman bu taraflara gelince hamile kalırsın işte sende dedi
--(aynı cümleyi iki kez üst üste söyleyince ben çok şaşırdım çünkü eşim benim annem ameliyat olmaya gidince diyordu annemi çağırırım o yanımızda kalır bakar sana da bebek olunca da ona da bakar onu köye bağlayan bişey yok diyordu çok emin bi şekilde bende ondan şaşırmış bi şekilde ve kırıldıgımı belli edecek şekilde dedim ki) ....yani annem ben gelemem de bakamam da mı diyorsun
--- eeee nasıl geleyim burda eltin çocuklar var dedi
--- dedim onun annesi yalnız yaşıyo o gelir ya da o annesinin yanına gider zaten gitmeyi çok istiyorum diyordu hep
---eeee olur mu hiç öyle köy yeri ev boş bırakılır mı dedi
--- bende dedim evlat için herşey yapılmaz mı benim annem de evini bağını bahçesini herşeyi bırakıp geldi hatta o evde olmadıgı için bahçedeki ağaçlar yanmış itfaiye gelmiş ama o çocugumun bana ihtiyacı var isterse ev yansın dedi (((
---- eeee sen bi hamile kal bakalım düşünürüz bişeyler dedi yarım ağız bi şekilde
---- bende illa sıkıntılı bir hamilelik olacak değil ya nasip işi Allah ne zaman nasip ettiyse o zaman olur benim kanmalarımın olmasının tek nedeni köy okulunda öğretmen oldugum için okul yolunda dolmuş sarsıyordu ondan kaynakalndı hep yoksa senin dediğin gibi hastalıklı bir halim yok hem Allah kimseyi kimsye muhtaç etmesin kimin kime ne zaman muhtaç olacağını Allah bilir dedim tabi sen bunları daha iyi bilirsin anne dur oğlun istiyor bişey söyleyecekmiş dedim verdim telefonu eşime o da anladı üzüldüğümü öylesine konuştu

sonra eşimle karşılıklı konustugumuzda dedim annene ne oldu niye böyle hem soguk hem kırıcı konuştu diyebilirdi ki kızım üzülme doktorlarda yanılabilir inşallah bir daha hamile kalırsın bu sefer daha rahat geçer hamileliğin de bebeğini kaybetmez kucağına alırsın gerekirse ben gelir bakarım sana şimdiden bunları düşünme diyebirdi dedim kimbilir ne zman bebeğimiz olacakta annene ihtiyac duyacağız şimdiden böyle konusması çok tuhaf ne bileyim ben annemden böyle annelik görmediğime çok şaşırdım dedim belki ben el kızı olabirim ama sende le oğluydun benim annem seninle nasıl ilgilendi hem maddi hem manevi dedim o zaman eşim dediki yaklaşık on gün önce babamlar bende 200 milyon para istedi biz de bu ay çok sıkışık oldugumuza göndermedim dedi dedim bana niye demedin üzülürdün çünkü hastane için o kadar masraf yaptık annenler bunu bildiği halde usulende de olsa ihtiyacınız var mı diye sormak yerine daha birde istiyorlar der üzülürdün diye sana söylemedim dedi. o zamn anlaşıldı annenin tepkisi parayı göndermedik diye gerçek yüzünü gösterdi birde bu bebk eşyalırını gönderince yengende doldurmuş bir güzel çünkü bunu hep yapıyor annen de böyle tepkili konuştu ama ben unutsam bile Allah unutmaz dedim üstelik biz maddi oalrak o kadar çok sıkışığız ki eşimin abisi için banka dan kredi çektik kendi düğün borçlarımız var evin giderleri evin mecburi faturaları ödenince elimizde çok cüzi bir rakam kalıyor ki kayınpederimin istediği 200 milyon bizim için çok büyük para gibi geliyor önceden de çok istediği oldu eksiden çekip yine göndermiştik ama bu sefer dur bakalım göndermeyince ne olacak diye göndermemiş eşim çünkü çok da gerekli olan bir şey için lazım değilmiş sonradan da alınabilirmiş ama...................

hayat bana gerçek yüzünü erkenden gösterdi ve önümü görmemi sağladı kısacası tırnağın varsa başını kaşırsın diye boşa dememişler hiç ona buna paramı vermeyeceğim herkes ayağını yorganına göre uzatsın parası yoksa keyfi haracamalar yapmasınlar ben de eğer hamile kaldıgımda sıkıntı yaşarsam yine nasıl ki çocuklar için bakıcı tutuluyor kendim içinde tuttarım zaten bakıcının yapacağı bişey yok sadece benim birden kanamam olursa benimle taksiye binip hastaneye götürecek tek yapacağı bu kadar paran varsa olurlar kulun paran yoksa yokluktur sonun

ya ben çok safım insanalr enayi gibi kullanıyorlar beni yada işlerine gelmedi mi hemencecik değişi veriyorlar

inanın dün geceden beri ağlamaktan bir hal oldum ya her ne olursa olsun ben daha yani bir buçuk ay bile olmadı evladımı canımın parçası kaybettim sonuçta onlarında torunu oğullarının çocugu hiç mi içlerinde merhamet duygusu yok

bi diyorum arayım bi konuşayım niye böyle böyle dedin diye dolduruşa gelmişse geçmiş olablir normal konuşur yada gerçek kişiliği böyleyse yine aynı davranır birde diyroum amaaaannnnnnnnnn boşver arayıpta ne yapacağın gerçekler acıdır canını yakabilir iyice boşver gözden uzak olan gönüldende uzak olur

eşimin ağladıgını gördüm erkek adam ağlıyor hemde ailesinin yaptıkalrı şeylerden bunalmış ağladı resmen bizi kullanmaya çalışıyorlar benim senin kaybettiğimiz yavrumuzun hiç bir önemi yok onlar için diye hadi ben yanlış anladım diyelim oğluda mı yanlış anladı onları

canım yaa kıyamam sana (
yaşadıklarını daha önce okuduğumda ağlamaktan sana bir şey yazamadım, elim klavyeye gidemedi bir türlü... ben de öğretmenim , doğuda daha doğrusu gurbette yalnız olmanın ne demek olduğunu çoook iyi bilirim... ama ne olur eşin de senin yanındayken eşinin tarafı için kendini bu kadar üzme... boş ver ondan gelecek hayır Allahtan gelsin sen zannediyor musun kayınvaliden senin yanında kaldığında sen rahat edeceksin... emin ol uzakta olması senin için daha hayırlı .. uzaktan seni böyle düşüncesizce üzüyorken yakınında olması daha mı iyi sanıyorsun? yanlış anlama ama senin eşin gibi karısından yana olan kaç erkek var ? boşverin siz diğer insanları siz karı koca birbirinze yetersiniz..Allah nasip eder de inşaallah yuvanızı bir de bebişlerle süslersiniz:) (bebiş yazacaktım ama nedense bebişler diye yazmışım )

dediğim gibi siz karı koca birbirinize yetersiniz... eşimle beraber 6 senedir gurbette gezip duruyoruz (eşim asker), inan bana kavga da etsek, küssek de yine de birbirimizden vazgeçemiyoruz, biliyoruz ki bizi yine biz anlıyoruz.. yeri geldi en ihtiyacım olduğu zamanlarda (gurbette küçücük çocuğumla yalnız kaldım) kendi ailemden manevi destek istedim , gelin yanımda olun dedim hep bir bahaneleri oldu ( elden hayır gördüm de kendi ailem göremedim... nankörlük etmeyeyim diyorum çok iyiliklerini de gördüm ama en zor anımda yanımda olamadıktan sonra neye yarar (

kendine de eşine de çok iyi bak canım... siz birbirnize emanetsiniz...

canım karı koca çalışıyorsa direkt para isteme merkezi olarak görülürsün bu en iyisinde dahi böyle ... görümcemlerde de bu yaz bu muhabbet olmuştu direkt lafları yapıştırdım "sizin 50 kuruşa aldığınız domatesi biz 2 buçuktan aşağı almıyoruz, sizin 1,5 liraya aldığınız fasulyeyi ben 4 liraya alıyorum " diye ki bunlar maalesef abartı değil gerçek ... bari tazesini bulsak o da yok :))) sonuçta aldığımız maaş bize havadan gelmiyor emeğimizle, sabrımızla kazanıyoruz o parayı ... ama onu düşünen yok para geliyor ya o önemli bazı insanlara ....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…