Çok acil bir akıla ihtiyacım var

İşin açığı düşündüğüm ve emin olamadıgım için bunu sordum şimdi şöyle düşünün tecavüze uğrayan çoğu bayan birey çoğu zaman erkeklerden kaçar dokunmasını istemez çoğu günlük rutini korkuyla geçer ve çok yıpratıcı olur ama anlatan kişi her gece barda orda burda gece eve gelmiyor ama korku yok ve hani başkalarıyla da birlikte olduğunu söyledi bu yüzden emin olamadım zaten hani yarın bu ortaya çıkar ben böyle dersem kimse bana bişey demez gibi mi düşündü anlamadım çünkü o an bunu söylese herkes arkasında dururdu zaten şimdi de öyle tecavüze ugradım demese sıkıntı yok gitsin kimle birlikte olursa olsun kendi hayatı kendi seçimi ama tecavüz deyince işin rengi değişiyor .
Açtığın konuda pekte tecavüze uğramış olmasını dert edinmiş gibi görünmüyorsun daha çok bekaret ve eşinizle yaşayacağınız sıkıntıları düşünüyor gibisiniz.

Hala rahatsız ediyorsa polise gitmesi için cesaretlendirin

Kız size güvenip çok travmatik hassas bir konuyu size anlatmış (tecavüz konusu için kendi rızasıyla beraber olmuş olabilir diye düşünmeniz beni şok etti) durum ne olursa olsun, bu konu sizi ilgilendirmez ve bir sır olarak kalmalı, eşinize ya da aileden başka birine bu konuyu açmayın. Kıza yazık. Zaten büyük bir hasar almış. Psikolojik olarak çok zedeleyici bir olay. Kendisi zaten evlenirken geçmişini, yaşadıklarını sorun etmeyecek biriyle evlenir muhtemelen. (Kim yapmış, nereye gitmiş, sevgilisi miymiş bilmem ne bunlar sizin ilgileneceğiz detaylar değil) Size hiçbir şey anlatmamış gibi davranın. Ama psikolojik destek alması gerekiyor psikiyatriye, psikologa falan gitse

Kız size güvenip çok travmatik hassas bir konuyu size anlatmış (tecavüz konusu için kendi rızasıyla beraber olmuş olabilir diye düşünmeniz beni şok etti) durum ne olursa olsun, bu konu sizi ilgilendirmez ve bir sır olarak kalmalı, eşinize ya da aileden başka birine bu konuyu açmayın. Kıza yazık. Zaten büyük bir hasar almış. Psikolojik olarak çok zedeleyici bir olay. Kendisi zaten evlenirken geçmişini, yaşadıklarını sorun etmeyecek biriyle evlenir muhtemelen. (Kim yapmış, nereye gitmiş, sevgilisi miymiş bilmem ne bunlar sizin ilgileneceğiz detaylar değil) Size hiçbir şey anlatmamış gibi davranın. Ama psikolojik destek alması gerekiyor psikiyatriye, psikologa falan gitse keşke
Hayır yanlıs anlasılma olmasın ben normal istediği birisiyle birlikte olup sonra mı bu şekilde anlattı diye baktım annesi o zaman tabiki bişey demez çünkü ben çok ayrıntılı sordum her sorduğumda farklı bişey söyledi değilse tabiki tecavüz konusunun rızası olmaz olamaz onu da düşünmem

Hala rahatsız ediyorsa polise gitmesi için cesaretlendirin.

Evet mutlaka o ırz düşmanını şikayet etmesi gerekiyor ailenin haberi olmayacak şekilde. Onu hâlâ takip ediyorsa ev adresini falan da biliyorsa bu büyük sıkıntı, karakola gidip şikayet etsin o şahıs yaptıklarıyla elini kolunu sallaya sallaya yurumemeli!!!

Bara gittigini soyluyorsunuz, sonra abisi (kocaniz) biliyorum diye bana neler yapar diyorsunuz. Bara gitmesine ses etmeyen abi, tecavüze ugrayan kardesi bakire değil diye ortaligi yikmaz, aksine kardesini koruyamadigi icin uzulur ve bundan sonrası için nasil destek olabilirim diye dertlenir.

Cok tutarsiz.

Simdi kabul edin, görümceyi yerden yere vuralim, linc edelim istediniz ama olmadi.

Neyse baska bahara artik, hadi yatin uyuyun evliliginize birsey olmaz merak etmeyin.
Basında annesi babası var diye bişey demedi yıllar önce uyardı annesi ile babasını ama çok sert bi şekilde kardeşi de dahil biz farklı illerdeyiz ve emin olun onunla bir sorunum yok ki yerden yere vurulmasını istiyim ama siz birilerini linç edip yatmaya alışmıs bundan keyif alıyorsunuz anlasılan ama yararsız manipüle gelmem ben sizin düşüncelerde bir tutarsız ama mutsuzluktan o siz bence yatın uyuyun belki sabah belli mı olur gün size de aydınlkk doğar

Hala rahatsız ediyorsa polise gitmesi için cesaretlendirin.

Evet mutlaka o ırz düşmanını şikayet etmesi gerekiyor ailenin haberi olmayacak şekilde. Onu hâlâ takip ediyorsa ev adresini falan da biliyorsa bu büyük sıkıntı, karakola gidip şikayet etsin o şahıs yaptıklarıyla elini kolunu sallaya sallaya yurumemeli!!!
Ya bizim sıkıntımız o işte biz bu mesleğin içindeyiz duyulmama ihtimali yok bana bugün şikayetçi olcam desin yarın götüreyim iş yerine alınsın ifadesi ama abisi de duyar otomatik

Basında annesi babası var diye bişey demedi yıllar önce uyardı annesi ile babasını ama çok sert bi şekilde kardeşi de dahil biz farklı illerdeyiz ve emin olun onunla bir sorunum yok ki yerden yere vurulmasını istiyim ama siz birilerini linç edip yatmaya alışmıs bundan keyif alıyorsunuz anlasılan ama yararsız manipüle gelmem ben sizin düşüncelerde bir tutarsız ama mutsuzluktan o siz bence yatın uyuyun belki sabah belli mı olur gün size de aydınlkk doğar
Ay hadi insallah. Teshisinle bi anda feraha erdim, sabahi bekleyim bakayım.

ne kadar kötü kalplisiniz ya
kadinin derdi ne sizin derdiniz ne?
ayrica kardesi sizin dar ve cahil çevrenizden ayrilip böyle seylerin mesele dahi olmayacagi biriyle evlenebilir.
velev ki biriyle soylemeden evlendi - evlendigi kişi cogu normal insandaki gibi (mesela ben) kanama olmamasinin normal oldugunu bilebilir. ya da inanmaz aklinda suphe kalir ama yine de devam eder kanitlanacak bir sey olmadığı icin (adli vaka degilse kimse bekaret kontrolu yapamaz diye biliyorum)
hadi adam ayi cikti yedi duvele yaydi rezillik cikti vs. bunda konu nasil sizin bildiginize gelecek? bu bilgiyi kim verecek?
hadi esin duydu kardesinden ogrendi. "nasil diyeyim kardesinin namusu. annen de biliyordu soyleneeck sey varsa ona duser" dersin gecersin.

muhtemelen hic yasanmayacak bir senaryo icin bu kadar stres olmaya degmez

Ya bizim sıkıntımız o işte biz bu mesleğin içindeyiz duyulmama ihtimali yok bana bugün şikayetçi olcam desin yarın götüreyim iş yerine alınsın ifadesi ama abisi de duyar otomatik

Siz de mi polissiniz ya da avukat?

Açtığın konuda pekte tecavüze uğramış olmasını dert edinmiş gibi görünmüyorsun daha çok bekaret ve eşinizle yaşayacağınız sıkıntıları düşünüyor gibisiniz.

Hem yıllar önce olmuş bir olay olduğunu söylüyorsunuz hem de kıza buna yapan kişinin onu hala rahatsız ettiğini söylüyorsunuz. Verdiğiniz cevaplar açtığınız konu ile tuta

Hem yıllar önce olmuş bir olay olduğunu söylüyorsunuz hem de kıza buna yapan kişinin onu hala rahatsız ettiğini söylüyorsunuz. Verdiğiniz cevaplar açtığınız konu ile tutarlı değil.
Ben demiyorum bunu kendisi bu şekilde söylüyor

Ya demekki sizin gibi insanlar var böyle sizin kız kardesiniz böyle bir durum yasasın görürüm ben sizin dalganızı
Konu linçlendikçe çevirme şimdi sana burda iki kişi gaz verip söyle kocana aran bozulur dese hiç öyle evlat kız çocuk acıma duymazdınız dönmeyin şimdi

Kız hayatının en büyük hatasını yengesine söylemekle yapmış ya kıyamam
Bilememis garibim, meslegi var beni korur diye sigindi belkide.

Siz de mi polissiniz ya da avukat?
Polis

Allahım Yarabbim evlendi ilk gece sorun oldu.

Benim neden çevremde sorun olduracak bir Allahın kulu yok ve olmadı ama olabilir diye bir gelin kıvrım kıvrım kıvranarak konu açıyor.

Ne olacak kızın kanlı çarşafı yok diye gerimi gönderecekler sanıyorsunuz😂😂😂

Sorun olursa da hayır ben bilmiyorum dersiniz…

Şimdi de polis oldunuz sanırım ama gizlilik diye bir şeyden haberiniz var mı ?

Kız tecavüze uğramış. Beellki yalandır gibi ima ederek konuşuyorsunuz. Kız tecavüze uğradığını paylaşmış, yarın öbür gün kız kendini hazır hissedecekte , evlenecekte , duyulacakta ah ben kocama nası hesap veririm diye bencillik yapıyorsunuz. Belli etmezsiniz içinizde tutarsınız üzerinize vazife olmayan şeylere karışmazsınız olur biter. Çok bencilsiniz.

İşin açığı düşündüğüm ve emin olamadıgım için bunu sordum şimdi şöyle düşünün tecavüze uğrayan çoğu bayan birey çoğu zaman erkeklerden kaçar dokunmasını istemez çoğu günlük rutini korkuyla geçer ve çok yıpratıcı olur ama anlatan kişi her gece barda orda burda gece eve gelmiyor ama korku yok ve hani başkalarıyla da birlikte olduğunu söyledi bu yüzden emin olamadım zaten hani yarın bu ortaya çıkar ben böyle dersem kimse bana bişey demez gibi mi düşündü anlamadım çünkü o an bunu söylese herkes arkasında dururdu zaten şimdi de öyle tecavüze ugradım demese sıkıntı yok gitsin kimle birlikte olursa olsun kendi hayatı kendi seçimi ama tecavüz deyince işin rengi değişiyor .
Öncelikle bayan birey değil, kadın. Mesleğimiz bu filan diyorsunuz da belli ki psikolojiyle alakası olmayan bir iş. Öyle olsaydı tecavüz ve taciz mağdurlarının çok büyük bir kısmının, travma çocukluktaysa ergenlik sonrası psikolojik ciddi hastalıklar yaşayıp, gelişigüzel cinsel birliktelikler de dahil hayatlarının tedavi olana kadar yokuş aşağı gittiğini de bilirdiniz. Hiç intihar girişimi oldu mu bu kızcağızın, tedavi gördü mü? Ama pardon sizin derdiniz yarın bir gün kocası hesap sorarsa ben kendi kocama ne derim? Hey Allah ım hey!

X