- 29 Haziran 2020
- 581
- 1.077
-
- Konu Sahibi Melekgibi01
Kesinlikle katılıyorumArkadaşlar 14 yaşında kaçmış bi kızı taşlıyorsunuzda, annesi-babasının hiç mi suçu yok Allah aşkına? Hangimiz çocuğumuz böyle bir hata yapsa (Allah korusun, kimse yaşamasın inşallah) ee kaçtı madem düğünü yapalım der. Düşüncesi bile çok kötü. Hata yapmış ne yazikki, hatalar insanlar için. Ama ailede iş yokmuş kızlarını bu durumdan kurtarmak yerine kolayı seçmişler. Böyle bir aile boşanda gel, biz sanada çocuklarınada bakarız demez.
Konusahibi sen bu adamdan nasıl kurtulursun bilmiyorum. Kurtulabilirmisin ondanda emin değilim. Allah yardımcın olsun.
Aileden size hayir yok. Nasil yaparsiniz bir fikrim de yok ama umarim hayatinizi yeniden kurup cok mutlu olursunuz. Uzuldum halinize. Aileniz mutsuzlugunuzla gurur duysun simdi. Keske herkes anne baba olmasa.
O elalem şuan beni kurtarmıyor değil mi ama o zaman ailemin beynini yıkarken gayet umurlarinda gibiydi şimdi nerdelerBoşanmak seninde başına olsun o zaman.
Bu düşünce olduğu sürece beyinler asla ve asla değişmez.
Mahalle baskısı deniyor ya bunlara,elalem ne der sonra.
Başlatmasınlar elalemden kimseyide ilgilendirmez bunlar.
Helal olsun güzelim ne demekVe Allah büyük ki gerçekten o lafları edenlerin kızları boşanıp ikinci evliliği yaptı hani cahillik geçti onların çocukları için söz konusu elalem olunca böyle dendi. Şuan bu toplum algısı biraz kırıldı kızlığı gitmis vs artık insanlığa iyiliğe önem verilmesi gerek neyse agladigim için şuan çok saçmalıyor olabilirim vallahi hakkınızı helal edin ne diyecegimi bilmez haldeyim
O zihniyet değişmez evlat ...O elalem şuan beni kurtarmıyor değil mi ama o zaman ailemin beynini yıkarken gayet umurlarinda gibiydi şimdi nerdeler
Keşke şaka olsa yahu hayatım bitti cürüdum diyorum aman Allah çocuklarınızı size bağışlasın ben yandım inşallah bu saatten sonra biseyler değişiraboooo bak ona hiç dikkat etmedim ya ben
beim de 15 inin içinde kızım var.. düşünüyorum da Allah korusun
Biraz daha bekle ne demektir yahu?Şu şartlarda denebilecek bir şey yok. 10 yıl evli kalmışsınız biraz daha bekleyin çocuklar büyüsün sonra ayrılmak istiyorsanız ayrılın. Kucuk çocuğun varken çalışmıyorken aileden destek yokken ayrılmak mantıksız olur.
Onu diyen kişi üzülse bana faydası ne uzulmese kınasa ne olur.. derdimi paylaşmak istedim asla savunmuyorum o yaşta evliliğimi pişman da olsam yanlışta olsa bunca zaman evli kalıp iki cocugumu büyüttüm çok daha yanlış yola giren insanlar var ama sabrettim yinede bugün haldeyim15 yaşında kaçarak evlendi diye üzülmeyeceğim diyen zihniyeti nasıl kınayacağımı şaşırdım.
Benim kuzenim isteyerek 15 yaşında evlendi, tabii ki tutunamadı boşandı türlü sıkıntılar derken daha 2 sene önce 30 yaşında yeniden hayatını kurdu. Bana dedi ki "tamam ben istedim evlendim ama 15 yaşında kızın isteğini benim ailem nasıl ciddiye aldı, gerekirse bağlayıp evde oturtsalardı. Benim şimdi bir kızım var 15 yaşında evlenebileceğini hayal dahi edemiyorum".
Lütfen biraz kendinize çeki düzen verin, bir çocuktan bahsediyorsunuz.
Vallahi bende çocuk büyüsün diye diye on senenin içinden geçtim çocuk büyüdü ama huylu huyundan dönmedi arkadaşlar. Keşke bilsem düzelecek herşey beklerdim. Ama malasef.Biraz daha bekle ne demektir yahu?
Herşeyin elbet bir çaresi vardır.
Yardım alır sığınma evine gider gerekirse..
Ama bu şartlara daha fazla neden katlansın?
Hep bu yüzden zaten kadınlar eziyet çekiyor..
Çocukla ortada kalırım az daha sabredeyim kafası?
Keşke bende salak olsaydım o zamanKocaya kaçacak kafa yoktu amabelkide ben salaktim derdim okul ve oyundu
Hadi sana bir büyük tavsiyesi.Vallahi bende çocuk büyüsün diye diye on senenin içinden geçtim çocuk büyüdü ama huylu huyundan dönmedi arkadaşlar. Keşke bilsem düzelecek herşey beklerdim. Ama malasef.
Senin uzuntune ihtiyaç yok zaten arkadaşım sen kimsin ki uzulsen ne olur keşke böyle yorum yapmaktansa düşük gecsenZerre üzülmedim sana. Yazık, olan 2 küçük çocuğa oluyor.
Seni kaçmaya zorlayan neden neydi ki,aşık oldum sevdim kaçtım deme sakın,14 yaşındaki bir çocuk bunları anlayamaz ve bilemez.Keşke şaka olsa yahu hayatım bitti cürüdum diyorum aman Allah çocuklarınızı size bağışlasın ben yandım inşallah bu saatten sonra biseyler değişir
Ve bunu bir anne, belki de bir anne adayı söylüyor öyle mi?Zerre üzülmedim sana. Yazık, olan 2 küçük çocuğa oluyor.
Çünkü çok dolmustum sürekli ağlayarak anlaşmak istiyordum ayrılalım vs sürekli biseyler düşünüp onu düşünceme ikna etmek istiyordum. Ve bana defol git otur oturduğun yerde heycan arama ye iç otur rahatlık batıyor diyorduTamam yorum yapip otekilestirmeyin artik insan oglu beser sasar 14 yasinda kim hata yapmadiki
Konu sahibi sende suan normal tavir gostermemissin pek boyle bir adama ben seni aldattim nasil cesaret Allah korusun sana bisey yapsa Allah yardimcin olsun insallah
Cidden şaka değil yahu abim belinde bıçakla kapıda bekliyor haldeydi kaçtığım günİnsan o yaşta bilemiyor ki doğruyu anlatmak yerine seni dovecem oldurcem diyen aile olunca bide