Çoğunluğa uyan koyundur.. bosaniyorum

Arkadaşlar 14 yaşında kaçmış bi kızı taşlıyorsunuzda, annesi-babasının hiç mi suçu yok Allah aşkına? Hangimiz çocuğumuz böyle bir hata yapsa (Allah korusun, kimse yaşamasın inşallah) ee kaçtı madem düğünü yapalım der. Düşüncesi bile çok kötü. Hata yapmış ne yazikki, hatalar insanlar için. Ama ailede iş yokmuş kızlarını bu durumdan kurtarmak yerine kolayı seçmişler. Böyle bir aile boşanda gel, biz sanada çocuklarınada bakarız demez.
Konusahibi sen bu adamdan nasıl kurtulursun bilmiyorum. Kurtulabilirmisin ondanda emin değilim. Allah yardımcın olsun.

Peki boşanma davası ne kadar ücreti bilgin varmı çünkü daha az önce 20 lirasini alıp iki ekmek aldığım için birdaha elini cüzdana uzatirsan elini... Sokarım dedi.. böyle cahil iğrenç bi insan işte

Kınamıyorum çünkü benim de kızım var.

En kötüsü de hatanı anlayıp geri dönüş yapamamak ..

Bari şimdi istikrarlı ol ve ayrıl.

Işe yaramaz bir asalakla 10 yıl evli olmak insani öldürür..

Kesinlikle arkadaşım var ve aynı durum hemen hemen eşi çalışmıyor eline geçen para ile orda oynuyordu iki çocuğunu alıp annesine gitti ve çalışıp cabalayip kızına ev aldılar kızı ayrı eve taşıdılar. Değil bana ev almak kendi evlerinde oda verseler kirk laf kırk eziyet inanın çok üzülüyorum içime atmaktan hasta olucam çocuklarda farkına varmasın diye sürekli normal insan gibi görünmeye çalışmak zorunda oluyorum.

Tek sorumsuzluğun o değil işte , düzelir diye senelerce beklemek ,ikinci çocuğu yapmakta sorumsuzluk.

Kusura bakmayın ama o yaşta evlenmeyi bilen, doğru düzgün korunmayı da bilecek.

Neyse onca sene beklemişsiniz biraz daha bekleyin,çocuklar az daha büyüsün ayrılır , çalışır hayatınızı kurarsınız belki, hakkınızda hayırlısı olsun.

Ve şuan mesela benim de iki çocuğum var ve düşününce 20 yaşında bile evlencem dese engel olmaya çalışırım ama kendi evlendigim yaşta böyle olmadı şiddetle herşeyi cozecegine inanan insanlar çok fazla var

Avukat ücretsiz adli yardımdan faydalanırsan ama dava açılırken bir harç var onu ödemen gerekiyor, o da 400 500 tl kadar.

Abi 15 yasinda bu aileler size nasil bir sey demiyor ya. 15 yas ve evlilik valla dusunmesi bile kafayi yedirtir. Hadi siz cahildiniz kactiniz aileniz neden geri almadi ya.
Kaçan kız evlendirilir çünkü mahallede kactiysa kızlığı gitmiştir denilir. İşte bu yüzden arkadaşım. Dünya burası burası Türkiye

Yorum yapan hanımlar 14 yaşınızda hepiniz süper mantıklı kadınlar mıydınız? Verdiğiniz her karar doğru muydu?
Ben 14 yaşındayken adamla uyuyon uyanıyon çocuk oluyo sanıyordum. Ben mi anormalim bilemedim ki.

Şunu bir açıklığa kavuşturalım arkadaşlar 14 yaşındaki evliliğe devlet zaten izin vermez,bildiğim anne yada baba rızası için imza alırlar.

Bunun içinde yaş sınırı vardır..

Buyurun burdan yakın,durum böyle olunca resmi nikah yoktur bana göre imam nikahı yaptırmışlardır diyorum.

MEDENİ KANUN NE DİYOR?: Evlenme yaşı, Türk Medeni Kanunu’nun 124. maddesinde düzenleniyor. Erkek veya kadın 17 yaşını doldurmadıkça evlenemiyor. Hâkim, olağanüstü durumlarda ve önemli bir sebeple 16 yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebiliyor. Karardan önce anne ve baba veya vasi dinleniyor.

Abi 15 yasinda bu aileler size nasil bir sey demiyor ya. 15 yas ve evlilik valla dusunmesi bile kafayi yedirtir. Hadi siz cahildiniz kactiniz aileniz neden geri almadi ya.
Canım aile kızlarını ebediyen kaybetmemek için ve hali hazırda-kaçmış- olduğu için malesef evlenmelerini uygun görüyor.
Kızlar da o sıra ya en iyi ihtimalle yaşadıkları-aşk- denizinde önlerini göremedikleri için yaptıklarının sonuçlarını da goremiyorlar ya da kaçtıkları adam ve ailesinin baskısı ile "iyi" durumda olduklarını belli ediyorlar.
Veya zannediyorlar diyeyim.
Sonucunda da olan oluyor..

O zaman nikahsız nasıl bosanacam diyebiliyor ki abla... Çocuklar olunca belki nikah yapıldı 10 yıllık evlilik sonuçta çocuklar okula falan gitmeli

Yani arkadaşın hayatının izdirabinin sebebi aslında ailesi.

O zaman nikahsız nasıl bosanacam diyebiliyor ki abla... Çocuklar olunca belki nikah yapıldı 10 yıllık evlilik sonuçta çocuklar okula falan gitmeli
Vakti gelince o nikah kıyılmıştır belkide,kendisi bir açıklama yaparsa daha iyi netleşir.
Çocukların okul durumu başlamıştır herhalde.

Evet ben çocuk yaptığımda bile kapıya polisler gelip adlı işlem başlatmıştı ve para cezasına döndü mahkeme sonunda ben 17 yaşımda resmi nikah evlendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…