Çoğunluğa uyan koyundur.. bosaniyorum

Bu hayatı yaşamak istemiyorsan aç davanı boşan. Aldattım vs diye oyunlara ne gerek var. Bir de adam ayarlamışsın inansın diye , korkulur senden. Kimsenin başını yakma. Adamın işsiz olması boşanma sebebi zaten. Bunun yanında bir sürü sebeplerin de var.
Yaşın hala küçük kardeşimle yaşıtsın çok fazla entrikalı dizi izleme.

Sende suç yok suç geri geldiğin zaman tamam deyip evlenmenize için veren ailenizde.. Seni alıp gerekirse başka şehire taşınıp eğitim hayatın için ellernden geleni yapacaklardı.. 14 yaşında küçük bir çocuktun.. okulunu, üniversiteni okusaydın.. Bir işin olsaydı ve şuan bir sevgilin veya nişanlın olsaydı hayat daha güzel olurdu.. Neyse olan oldu.. Ailen ile konuş ve gerekeni yap..

Kaçan kız evlendirilir çünkü mahallede kactiysa kızlığı gitmiştir denilir. İşte bu yüzden arkadaşım. Dünya burası burası Türkiye

Dunya burasi degil Turkiye o mahalle hic degil. Boyle seyler cok aci ve ne yazik ki var ama bunu yasamis biri olarak sizin biraz bilincli olmaniz lazim. Hala dunya burasi deyip duruyorsunuz. Boyle bir dunya yok.

Biz sınavlara çalışırken hanımefendi günlerde kısır yiyordu lafı geldi aklıma
Ne kısırı allah aşkına hamile kalıpı kaynana başında çoluk çocukla uğraşmış. Sınava çalışmaktan daha kolay bir hayatmış
Gibi bahsetmeyin şundan. Şanslıydık sınava çalışıyorduk.
Ailesi zorla evlendirse söyleyecek çok şey var ama 14 yaşında kaçıp evlenen birine üzülemeyeceğim yani.
14 yaşındaki bir çocukta akıl ve mantık mı arıyorsunuz?
14 yasinda mi evlendiniz yani aileniz nasil izin verdi evlilik falan kalmamis sizde artik aileniz arkanızda durmaz mi
Ben de onu anlamadım. Ailesi nasıl gidip almamış nasıl onay vermiş evliliğe neden polise şikayet etmemiş. 15 yaşında doğum yapmak nasıl bir travma.

konu sahibi şimdi 24 yaşında hayatının en güzel zamanlarında arkadaşlarıyla gezip tozacapı belki yeni yeni evlilik hazırlıkları yapıyor olacağı yaşta. Bitmiş bir evlilik saçma bir hayat 2 çocukla uğraşıyor. Ben çok üzüldüm. Ne diyeceğimi bilemedim. Umarım bir çare bulursunuz.

:) Denize düşen yılana sarılır gibi saçma salak işler yaptığım doğrudur ama insanlıktan konuşmaktan anlamıyordu o yüzden

Şu şartlarda denebilecek bir şey yok. 10 yıl evli kalmışsınız biraz daha bekleyin çocuklar büyüsün sonra ayrılmak istiyorsanız ayrılın. Kucuk çocuğun varken çalışmıyorken aileden destek yokken ayrılmak mantıksız olur.

Yani arkadaşın hayatının izdirabinin sebebi aslında ailesi.
Suçlu her iki tarafın ailesi zaten,bir taraf kaçınca göz yummuş,diğer taraf ne olduysa artık kaçmasına vesile olmuş.
Böyle aileler var oldukça düzen değişmez maalesef.
Olan evlatlarımıza oluyor mutsuz hayatlar onu bekliyor.

Şimdi azaldı gördüğüm kadarıyla benim kaçıp evlendigim zaman böyle olay çok oluyordu ve inanın hepsi boşandı çünkü temel sağlam değildi zaman doğru değildi her açıdan yanlışti

Hanimlar
Bu da ne demek oluyor;

Kafamızdaki o saçma salak tabulardan sıyrılıp iyi birer anne , vicdanlı bir ebeveyn olmalıyız.
"Nasılsa kaçtı, kızlığı gitti, alıp da ne yapicam dul haliyle yanimda" gibi yobaz ve daha da önemlisi acımasızca laflar ile kızlarımızı cehenneme itmemeliyiz.
Kızlık denilen bir et parçası.
Namus toplumun sadece kadınlara dayattığı bir kavram.
Elalem lanet bir örgüt adeta..

Bizim çocuklarımız elalem'den ve onların soyleyeceklerinden çok daha değerli!

Arkadaşım onların bilincini yazdım kendi düşüncemi değil o zaman böyle yapıldı böyle söylendi diyorum

bir an yapılanı onaylamış gibi yazmışsınız da. siz de şimdiki kafayla ailenizin sizi kaçtığınız yerden alıp okula göndermesini tercih ederdiniz fikrine inanmak istiyorum çünkü.

Allah razı olsun keşke sesli konuşup dertlesebilsek anlatabilsem kendimi ne güzel olurdu

Şimdi azaldı gördüğüm kadarıyla benim kaçıp evlendigim zaman böyle olay çok oluyordu ve inanın hepsi boşandı çünkü temel sağlam değildi zaman doğru değildi her açıdan yanlışti
Boşanmak seninde başına olsun o zaman.
Bu düşünce olduğu sürece beyinler asla ve asla değişmez.
Mahalle baskısı deniyor ya bunlara,elalem ne der sonra.
Başlatmasınlar elalemden kimseyide ilgilendirmez bunlar.

Ve Allah büyük ki gerçekten o lafları edenlerin kızları boşanıp ikinci evliliği yaptı hani cahillik geçti onların çocukları için söz konusu elalem olunca böyle dendi. Şuan bu toplum algısı biraz kırıldı kızlığı gitmis vs artık insanlığa iyiliğe önem verilmesi gerek neyse agladigim için şuan çok saçmalıyor olabilirim vallahi hakkınızı helal edin ne diyecegimi bilmez haldeyim

:) Denize düşen yılana sarılır gibi saçma salak işler yaptığım doğrudur ama insanlıktan konuşmaktan anlamıyordu o yüzden
Dava açmak için onu ikna etmene gerek yok. Zaten işsizmiş. Nasıl anlaşacaksın. Nafaka veremez. Çekişmeli acabilirsin, boşanmak istiyorsan. Ayrıca dava dosyalarında senin aldatmış olarak görünmen iyi bir fikir mi .
Senin acilen iş bulup , adamdan ayrılıp hayatını yoluna koyman çocuklarına sahip çıkman gerekli. Yaşın genç kimseden medet umma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…