Muhtemelen, 80liyim. Ben bilkentte araştırma görevliligi tobbda da part time ogretim uyeligi yaptım. Uk'de mesela hala bilkent dedigimde bilinio gecmisten gelen akreditasyonlar sayesinde ama tobbu duyuna rastlamadim. Ya zaten bi lse den oxfordtan mezun degilsen senin ne okuduğun kimsenin umrunda degil calisma hayatinda. İşi yapabiliosan dün şoförduysen de tamam. Burda boyle bi trend var artık, ab ülkelerde belki biraz daha onemlidir background su an hala.benim neslimdensiniz sanırım
bilkent bitti zate
şimdi TOBB-ETÜ, koç filan var.
Tabiiki,çocuğun içinde yoksa zaten dümdüz okula gider gelir,daha benimki küçük,çok anlayamıyorum düzeyini bu yüzdenÇift lise diploması sağlayan kolejler var.
Gördüğüm kadarıyla bunu her öğrenci alamıyor zaten akademik anlamda üst düzey başarı gösteren çocuklar bağlantılı okullarda 1 sene okuyarak çift diplomaya ulaşıp, sonra üni başvurularını yapıyorlar.
İlk okul baktığım dönemde buna dikkat etmiştim ama önümde çok uzun bir yolun ve bu işin çocukta bittiğini gördükten sonra vazgeçtim.
8 sene bir yerde okutup o kura seçilemedikten sonra manası olacağını sanmıyorum.
Yaaa nerden aklına geldi ahslajslamdşaBen nasreddin hoca heykelinden sonra görmeyi biraktımEki Görüntüle 3255325
Bu arada ekleyeyim belki sizin çocuğunuz ilk dediğim katagoride olabilir ama genel olarak bizde böyle bir durum bar diye dedimYurt dışına özeniyorlar yadırgamıyorum ama unuttukları şey ise yurt dışında gençler üniversite parası için neredeyse çocukluktan itibaren okul dışında parttime çalııyor para biriktiriyorlar. Üniversiteye gitmek için burs kovalıyorlar. Okul ortalaması yüksek olsun diye çabalıyorlar.
18 yaşına geliyor üniversiteye gidiyorlar yine part time çalışıyorlar ayrı evini kendileri geçindiriyor. İlla ki aile de yardım ediyordur ama bu oran çok daha az .
Arkadaş bizim gençler aile parası yemeye meraklı.
Yurt dışına özenmiyoruz,artık kendimizi kurtaramadığımız için çocuklarımızı kurtarmak istiyoruz,yanlış anlaşılmak istemem şahsım adına.Yurt dışına özeniyorlar yadırgamıyorum ama unuttukları şey ise yurt dışında gençler üniversite parası için neredeyse çocukluktan itibaren okul dışında parttime çalııyor para biriktiriyorlar. Üniversiteye gitmek için burs kovalıyorlar. Okul ortalaması yüksek olsun diye çabalıyorlar.
18 yaşına geliyor üniversiteye gidiyorlar yine part time çalışıyorlar ayrı evini kendileri geçindiriyor. İlla ki aile de yardım ediyordur ama bu oran çok daha az .
Arkadaş bizim gençler aile parası yemeye meraklı.
Asla unutmam JKDHjkddYaaa nerden aklına geldi ahslajslamdşa
İkinci mesajımda aslında size olmadığını belirttim ama yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın lütfen.Yurt dışına özenmiyoruz,artık kendimizi kurtaramadığımız için çocuklarımızı kurtarmak istiyoruz,yanlış anlaşılmak istemem şahsım adına.
Çocuğu nasıl yetiştirirseniz öyle olur. Bizim toplumda yeni doğan bebesine çeyiz yapan, yemeyip içmeyip gezmeyip görmeyip kat kat ev yapan birini de çocuğuna veren,yetmeyip evlendiren,çocuklarına bakan anne babalar olduğu sürece gençleri aile parası yiyor diye yargılayamayız.
Bayıldım yeteneğine, maşallahşuraya da ekleme yapayım
ekleme:şimdi şöyle ki kızım resim okuyor,dünyanın her yerinde diploma/dil olmadan da yapabilir ,satabilir,para kazanabilir,benim derdim prestijli bir okula nispeten uygun şekilde gidebilir mi
çalışma programları var biliyorum ama zaten resimden kazanabilecekken neden bunlarla uğraşsın
on yaşından beri sipariş almasına rağmen neden satmadığına gelirsek kendisi okul hayatında çok fazla sorun yaşadığından dolayı çok tepkili,sayfalarca eski konularımda konuştuk bu konuları tekrar açmak istemiyorum ama resim yapıyor diye öğretmeni tarafından parmakları bantlandı bu çocuğun,kıyafet çiziyor diye kıyafet açıkmış diye din öğretmeni bile olmayan matematik öğretmeninden dinsiz damgası yedi,o yüzden asla resim satmıyor yarışmalara girmiyor sergi açmıyor,resim değer görmüyor burda diye,yurt dışında yapacakmış onları planı hep o
kendisi resimde zaten başarılı,gitmek isteyen de o araştırma da yapıyor ama benim kızım tanılı olarak disleksi,üstün zekalı ,dikkat eksikliği ve hiperaktiviten müzdarip günde 4 ilaç kullanan bir çocuk,ona arka arkaya üç cümle kuramazsınız takip edemez ve karıştırır,dolayısıyla ben müdahil olmak zorundayım
burda üniversite birinci sınıfta,üç tane bursu var biri mercedesten ,açıkçası imkanlarını kaybetsin de istemiyorum,son günlerde kaygıları bu ülke için arttığından dolayı evden ayrılmak istemiyor uzaktan eğitim istemesinin sebebi o ,okulun zorluğundan değil yani
gittikten sonra orda kalması ,para kazanmasını vs çok da sıkıntı görmüyorum illa ki sanatın bir yerinden tutunur diyorum,belki oraları bilmediğim için saçmalıyorum ama burdan gördüğüm o en azından
göz atmak isterseniz yaptıklarından bazıları burda,yasak mı bilmiyorum yasaksa müne kaldırır sanırım Sıla Kahveci (@silaskhvc) • Instagram photos and videos
ben elbette objektif değilim ,siz de fikrinizi belirtirseniz sevinirim özellikle yurtdışındaki arkadaşlar,sizce oralarda kıymet görür mü
Dante bu arada dehb okuyunca kızım da dehbli concerta kullanıyoruz 54 mg günde bir defa.Bayıldım yeteneğine, maşallah
Yok estağfurullah,benimki sadece fikir paylaşımı.İkinci mesajımda aslında size olmadığını belirttim ama yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın lütfen.
Ama iş yargılama kısmına gelirse bence tepki vermeliyiz ki bir şeyler değişmeli. Evet çocuk için birikim yapılmalı ama pamuklara sarmak bana çok saçma geliyor. Mesela liseden itibaren bence herkes çalışmalı yazları. O parayı kazanmasını öğrenmeli. Bu bilinçle yetişen insanları daha donanımlı görüyorum
Burda el emegi seyler de cok para ediyor. Okurken bi yandan resimlerini marketlerde ya da etsy gibi sitelerde satar. Hatta etsye ordan baksin gene yollayabilir yapip yapip interior designerlar da orda alıyor. Para kazandikca kendine guveni gelir. Burda gene saatlik islerde calisabilir pret gibi kahve zincirlerinde saati 10£ haftada 20 saat çalışabilir okurken.
valla londrayı bilmiyorum ama
viyanada mesela her yer ama her yer galeri...her yerde bir sanat aktivitesi
yani bir pizzacıda kafede filan çalışacağına böyle galeri sergi müzayede salonu antikacı ne biliyim ben öyle yerlerde çalışsa -işte dediğim gibi dil lazım bir de kenidni satabilmesi
hem işiyle alakalı
hem de oralarda ayakta, tüm gün koştur koştur alacağı paradan daha iyisini alır
tabi ki küratör olsun demiyorum da oraları da kuruyorlar kaldırıyorlar, kapıda bilet satan var vs.
Londra da oyle bi viyana kadar degil ama cok fazla sanat aktivitesi var. Mahalle arasinda bile bi resim satan yer mutlaka olur. Bi de dukkan kiralari ev kiralarindan ucuz mesela londrada. Resim cizmeden resimden anliosan bile para kazanirsin cok var ressamlarla anlasip bi dukkan acip duzenli olarak o ressamlarin resimlerini satan kimseler kendi yapmadigi halde.
En en olmadi bi kahvecide çalışır dedim. Turklerin eline dusmedikce kimse canini cikaramaz. Sakin sakin efendi efendi çalışırsin gene yorulmadan.
Açıkcası satmasın da.yıllar önce hollandadan gelen kuzenim her sokak galeri dolu ve hepsi de iş yapıyor bu çocuğu heba ediyorsun diye kızıyordu
ama erken göndermek istemedim
sanat böyle bir şey
pazara koyarsan bir lira galeriye koyarsan bin lira
kızım da o yüzden burda satmak istemiyor
Onlar da çocuklarına birikim yapıyor aslında. Mesela bizde çeyiz yapan ailelere karşı orada dans kurslarına gönderiliyor veya resim veya bir müzik aleti. Yada başarılı olduğu derslerde daha iyi olsun diye o dersin eğitimini . Bakın bizde genel de atıyorum matematik başarısız hemen matematik dersi aldırılıyor yada başka başarısız ders . Anlıyorum geri kalması istenmiyor haklılar da ama yurt dışında özellikle başarılı olduğu alan da daha çok üzerine gidiyorlar.Yok estağfurullah,benimki sadece fikir paylaşımı.
Tüm fikirler değerli benim için.
Aslında ilk grupta bahsettiklerinizin doğum yeri yurt dışı olduğu için öyleler bana göre.
Bizim çocuklar Türkiyede doğdu,zaten kültürel açıdan Avrupai değiller, bir de üstüne çeyiz düzersek bunlara,ev araba hazır al çocuğum dersek hayatta başarı beklememeliyiz o anlamda söylemek istedim ben de.
evet o naleti de kullandıkDante bu arada dehb okuyunca kızım da dehbli concerta kullanıyoruz 54 mg günde bir defa.
Açıkcası satmasın da.
Sanattan anlayan kişilerin sayısı ülkemizde maalesef o kadar azınlıkta ki
Ben bayıldım dante.
Dante açıkcası kullanmalı mı yoksa kullanmamalı mı bilemiyorum hala :)evet o naleti de kullandık
zaten bunların aslında hastalık olmadığını kişilik yapısı olduğunu söyleyenler de var
iş görür mü diyorsun
teşekkürler
Bizim ülkemiz çok kötü durumda gerçekten. Ben de çok üzülüyorum. Kafan ordayken baska yerde olmak da keyif vermio zaten. Hadi en fazla araplara ev arsa satışı bi süre daha götürür. Ekonomik çöküşün pimi çekildi seçimle. Venezuela olmak yakın artik. Yakında evi sattin elindeki milyonlarca tl ile hicbisey yapamicak raddeye gelebilirsin. O yuzden cocuga yatirim yapilacaksa biseylerin satilmasi icin iyi bi zaman bence.
Her yerin bi sıkıntısı var bazi seyler tabiki cok guzel ama yeterli para kazanmiosan londra da eziyet burda mesela coklu kisilik bozuklugu yasayan cok insan var genelde homelesslar kendi kendine bagirir guler konuşur dunyanin en pahali sehirlerinden birinde yasam mücadelesi kolay degil. Surekli artan bi enflasyon burda da var su an acayip bi faiz var mortgage ev almak bile tr'de gibi hayal degil ama cok cok zor. Bi de işin uyusturucu boyutu var envai çeşidi gırla. Ve denetimsiz. Cocuklari gençleri korumak cok zor. Sosyolojik bozulmalari da beraberinde getirio. Hırsızlık cok. Arabanin direksiyonuna kilit takio herkes korkudan :) Almanya hollanda italya gibi ab üyesi ulkeler daha temiz düzenli yasanilabilir o yuzden. Ama uk'de de iyi para yapiosan kralsin oralarda.
Gençler çok etkilendi bu olaylardan. Hepsi umutsuz ve mutsuz. Gerçekten 16-21 yaş arasındaki çocukların arasındaki sohbetler bile beni öyle üzüyor kikeşke hiçbirimizin endişemiz olmasa da ülkemizde huzurla mutlulukla ve tabi başarıyla yaşasa çocuklarımız
hem gitmek istiyor hem neden ben ülkemde kalamıyorum diye üzülüyor
neden ülkemde yaptıklarım para etmiyor değer görmüyor neden kaçar gibi gitmek zorundayım diyor
şimdi başka endişeleri de var artık