çocuklarınızın geleceği için neler yapıyorsunuz,yurt dışında eğitim

Kızımda sadece bir hayal olarak var ama icraat yok :)

benim gönlümde de hep italya var

Resim okuyormus sonradan gordum. Sanirim yetenegi ile kabul almasi daha kolay bu durumda okullardan.

sanata verilen değere güveniyorum ben de biraz yeteneğin yanında

Karadağ'i tercih edebilirsin. Hem harika bir ülke, hem yüksek ihtimalle kısa süre sonra AB'ye girecek, hem de arkadaşım ev bile değil, sera aldı oradan, hemen verdiler uzun süreli oturumunu.
Uzun süreli diil kuzu , yanlış bilgi olmasın, 1 senelik oturum veriyor ve orada yaşaması lazim yoksa uzatmaz oturumunu , bir sene sonunda tekrar başvurur alır oturum ama sıfırdan başlar
AB ye girmesi için de uzun yıllar var , AB koşullarından biri ülkedeki Türklerindir göndermesi zaten

Sevgili konu sahibi , sormakta haklısınız ancak çocuğunuzun ilgisi , dili , yetenekleri vs önemli, misal mühendislik vs okuyacaksa Almanya, güzel sanatlar ise italya
Tip , sahne sanatları vs ise macaristan
Çok param var diyorsanız İngiltere, kanada
Bunu da doğru araştıracak yer burası değil, Facebook yurtfisi velileri grupları var oralara üye olup araştırın
Her ülke için meblağ ve koşullar değişiyor , önemli olan sizin bütçeniz ve çocuğun ne okumak istediği ve yabancı dil seviyesi

Bizim ülkede sanat karın doyurmuyor. Sayısalı zayıf çocuk harcanıyor ne yazık ki

Daha cok kucuk ama, yonlendirmeye ihtiyaci var. Dile mutlaka agirlik vermeli. Ne olursa olsun once dil lazim.
Okulunda ispanyolca kurs açıldı hem de ücretsiz.
Haftalık 6 saat bizim kıza zor geldi gitmek, neymiş hafta sonunu heba edemezmiş.
Peki dedim.
Yani içinde olmadıkça kendimi yırtsam da baktım ki nafile, kendine bıraktım

keşke hiçbirimizin endişemiz olmasa da ülkemizde huzurla mutlulukla ve tabi başarıyla yaşasa çocuklarımız
hem gitmek istiyor hem neden ben ülkemde kalamıyorum diye üzülüyor
neden ülkemde yaptıklarım para etmiyor değer görmüyor neden kaçar gibi gitmek zorundayım diyor
şimdi başka endişeleri de var artık

Londra da oyle bi viyana kadar degil ama cok fazla sanat aktivitesi var. Mahalle arasinda bile bi resim satan yer mutlaka olur. Bi de dukkan kiralari ev kiralarindan ucuz mesela londrada. Resim cizmeden resimden anliosan bile para kazanirsin cok var ressamlarla anlasip bi dukkan acip duzenli olarak o ressamlarin resimlerini satan kimseler kendi yapmadigi halde.

En en olmadi bi kahvecide çalışır dedim. Turklerin eline dusmedikce kimse canini cikaramaz. Sakin sakin efendi efendi çalışırsin gene yorulmadan.

Ah Samantha sen anlattıkça çıldırıyorum ve üzülüyorum

benim neslimdensiniz sanırım
bilkent bitti zate
şimdi TOBB-ETÜ, koç filan var.
ben bir yaz 14 hafta gitmiştim ama her gündü 5er saat
valla cayır cayır konuşacak kadar öğrenmiştim ispanyolca çok kolay ilerleyen bir dil aşırı çabuk öğreniliyor
keşke hevesi olsaymış

bakın benim bölümüm dille alakasızdı
ama hayat öyle bir evrildi öyle çevrildi ki
dilin içine düştüm
resmen paramı dil bilmekle kazanıyorum...

ben de seni seviyorum

Böyle bir yeteneği var ve düşünmüyor musunuz?
Şoke oldum, kesinlikle bu alanda hayatına şekil versin derim eğer ki seviyor ve istiyorsa.
Dünyaya bir sanatçı geliyor, nasıl gözardı edilebilir ki…

şimdi sizlere cevap olarak da genel bir ekleme yapıcam ilk mesaja

Sizin bu düşüncelerinizin tamamını ben kızım 2,5 yaşında düşünüyorum şimdiden. Herkes eleştirmiş çok saçma. Çocuğumuzun geleceğini de mi düşünmeyelim. Tabiki onlara yoldaş olup yol göstereceğiz. Ben sizi tebrik etmek istiyorum ilgili anne olduğunuz için. Ben şimdiden kızıma yurtdışı eğitimi için her ay kendi hesabına döviz atıyorum, daha 2,5 yaşında. Ayrıca her çocukta sorumsuz olacak diye bir şey yok. Herkes çevresinde gördüğü negatif örnekleri paylaşıyor. Bence bu negatif enerjileri dikkate almayın tavsiyem.

Hep güzel hatırlayacağı bir çocukluk-ergenlik, yabancı dil, sanat veya spor dalı için kurs veya eğitim parası , akıl isterse akıl, fikir isterse fikir. Teorik bilgiye değil de beceriye dayalı dünyada kabul görebilecek bir meslek edinmesi için biraz araştırma ve sıkmadan ama tamamen kendi haline bırakmadan da yönlendirme. Bunlar geliyor benim aklıma da.

Ah o kadar çok yapıyorum ki.
Voleybol kursuna gitmek istedi onu da son anda istemiyorum diyerek geri çevirdi.
Kara kalemi çok iyi idi, geliştirmesi için kurs teklifinde bulundum.
Ödevlerimi yetiştiremem dedi.
Yani şunu diyebilirim süreklilik yok bizim kızda

Ah Samantha sen anlattıkça çıldırıyorum ve üzülüyorum
Bizim ülkemiz çok kötü durumda gerçekten. Ben de çok üzülüyorum. Kafan ordayken baska yerde olmak da keyif vermio zaten. Hadi en fazla araplara ev arsa satışı bi süre daha götürür. Ekonomik çöküşün pimi çekildi seçimle. Venezuela olmak yakın artik. Yakında evi sattin elindeki milyonlarca tl ile hicbisey yapamicak raddeye gelebilirsin. O yuzden cocuga yatirim yapilacaksa biseylerin satilmasi icin iyi bi zaman bence.

Her yerin bi sıkıntısı var bazi seyler tabiki cok guzel ama yeterli para kazanmiosan londra da eziyet burda mesela coklu kisilik bozuklugu yasayan cok insan var genelde homelesslar kendi kendine bagirir guler konuşur dunyanin en pahali sehirlerinden birinde yasam mücadelesi kolay degil. Surekli artan bi enflasyon burda da var su an acayip bi faiz var mortgage ev almak bile tr'de gibi hayal degil ama cok cok zor. Bi de işin uyusturucu boyutu var envai çeşidi gırla. Ve denetimsiz. Cocuklari gençleri korumak cok zor. Sosyolojik bozulmalari da beraberinde getirio. Hırsızlık cok. Arabanin direksiyonuna kilit takio herkes korkudan :) Almanya hollanda italya gibi ab üyesi ulkeler daha temiz düzenli yasanilabilir o yuzden. Ama uk'de de iyi para yapiosan kralsin oralarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…