- 30 Aralık 2009
- 22.581
- 87.572
- 40
Kızım sürekli siyaset konusuyor evde :)Gençler çok etkilendi bu olaylardan. Hepsi umutsuz ve mutsuz. Gerçekten 16-21 yaş arasındaki çocukların arasındaki sohbetler bile beni öyle üzüyor ki
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızım sürekli siyaset konusuyor evde :)Gençler çok etkilendi bu olaylardan. Hepsi umutsuz ve mutsuz. Gerçekten 16-21 yaş arasındaki çocukların arasındaki sohbetler bile beni öyle üzüyor ki
Benim 8 yaş oğlan da öyle.Kızım sürekli siyaset konusuyor evde :)
Maşallah bu çocuk harcanmasın burda, yazıktır.şuraya da ekleme yapayım
ekleme:şimdi şöyle ki kızım resim okuyor,dünyanın her yerinde diploma/dil olmadan da yapabilir ,satabilir,para kazanabilir,benim derdim prestijli bir okula nispeten uygun şekilde gidebilir mi
çalışma programları var biliyorum ama zaten resimden kazanabilecekken neden bunlarla uğraşsın
on yaşından beri sipariş almasına rağmen neden satmadığına gelirsek kendisi okul hayatında çok fazla sorun yaşadığından dolayı çok tepkili,sayfalarca eski konularımda konuştuk bu konuları tekrar açmak istemiyorum ama resim yapıyor diye öğretmeni tarafından parmakları bantlandı bu çocuğun,kıyafet çiziyor diye kıyafet açıkmış diye din öğretmeni bile olmayan matematik öğretmeninden dinsiz damgası yedi,o yüzden asla resim satmıyor yarışmalara girmiyor sergi açmıyor,resim değer görmüyor burda diye,yurt dışında yapacakmış onları planı hep o
kendisi resimde zaten başarılı,gitmek isteyen de o araştırma da yapıyor ama benim kızım tanılı olarak disleksi,üstün zekalı ,dikkat eksikliği ve hiperaktiviten müzdarip günde 4 ilaç kullanan bir çocuk,ona arka arkaya üç cümle kuramazsınız takip edemez ve karıştırır,dolayısıyla ben müdahil olmak zorundayım
burda üniversite birinci sınıfta,üç tane bursu var biri mercedesten ,açıkçası imkanlarını kaybetsin de istemiyorum,son günlerde kaygıları bu ülke için arttığından dolayı evden ayrılmak istemiyor uzaktan eğitim istemesinin sebebi o ,okulun zorluğundan değil yani
gittikten sonra orda kalması ,para kazanmasını vs çok da sıkıntı görmüyorum illa ki sanatın bir yerinden tutunur diyorum,belki oraları bilmediğim için saçmalıyorum ama burdan gördüğüm o en azından
göz atmak isterseniz yaptıklarından bazıları burda,yasak mı bilmiyorum yasaksa müne kaldırır sanırım Sıla Kahveci (@silaskhvc) • Instagram photos and videos
ben elbette objektif değilim ,siz de fikrinizi belirtirseniz sevinirim özellikle yurtdışındaki arkadaşlar,sizce oralarda kıymet görür mü
Okulunda ispanyolca kurs açıldı hem de ücretsiz.
Haftalık 6 saat bizim kıza zor geldi gitmek, neymiş hafta sonunu heba edemezmiş.
Peki dedim.
Yani içinde olmadıkça kendimi yırtsam da baktım ki nafile, kendine bıraktım
Gençler çok etkilendi bu olaylardan. Hepsi umutsuz ve mutsuz. Gerçekten 16-21 yaş arasındaki çocukların arasındaki sohbetler bile beni öyle üzüyor ki
Çocuğunuzu ve geleceğini düşünmeniz, endişelenmeniz çok normal özellikle bu zamanda. Ancak ben yaşını küçük sanıyordum her şeyi siz önüne hali hazırda seremezsiniz. Kendisininde çabalayıp, araştırıp, uğraşması gerek. Resim yeteneği ile gider ya da başka bir iş, eğitim programı ile fark etmez. Birçok program var tabi. Gönüllülük projeleri var mesela. Ben bunları kendim bulmuştum zamanında. Gidenlerle iletişime geçtim, videolarını, tecrübelerini izledim. Dediğim gibi kusursuz bir şekilde dört dörtlük yaşasın diye uğraşmak yerine kendisininde biraz zorluk çekmesine fırsat verin. Sorumluluk almayı öğrenir bu süre zarfında. Resimleri çok güzel bu arada dediğim gibi bu bahsettiğim projelerde resimle ilgili işlerde oluyor ama olmasa bile gitsin derim. AGH, ESC, Aiesec.. bu programları izleyin, araştırın. Destek olmanız çok güzel zaten kızınızda bunu hissediyordur önemli olan yalnız olmadığını bilmesi ancak her zaman size güvenerek ilerlerse çok zorluk çeker.her annenin en büyük derdi sanırım çocuklarının geleceğidir
şimdi artık daha da önemli
tek bir çocuğum var ve benden sonra kimseye muhtaç olmasın istiyorum
elbette ki sokakta kalmaz ,arkasında koca bir aile var ama kimse benim gibi de olmaz sanırım
zaten lisanstan sonra yurtdışına göndermeyi istiyordum ancak şimdi o kadar mutsuz ki okullar isteyen gelsin demesine rağmen okula bile gönderemiyorum
ya deprem bölgesinde bir okula başvuracağım evden ayrılmayacağım ya da yurtdışına gideceğim diyor
demem o ki özellikle avrupada yaşayan üyeler ülkelerindeki lisans eğitimi için bilgileri varsa paylaşabilir mi
sınav-giriş sistemi,ücret,masraflar,imkanlar,burslar,özellikle sanat okulları,dijital vatandaşlık gibi her yerden yapılabilecek işler için bilgi verebilecek olan var mı
orda yaşamazken direk burdan nasıl gidip başlanabilir
netten bakıyorum ama o kadar çok bilgi var ki ne doğru ne yanlış anlamıyorum
bir diğer konu çocuklarınız geleceği için eğitimden başka neler yapıyorsunuz
benim bir ölürsem alacağı emekli maaşım
yine ölürsem alacağı hayat sigortam
daha benim bile olmayan babamdan ona kalacak bir daire veya parası
20 dönümlük bir fındık arazisi var
ne yapsam yetmeyecek gibi geliyor
hayat o kadar zor ki onlar için neler yapabiliriz
ekleme:şimdi şöyle ki kızım resim okuyor,dünyanın her yerinde diploma/dil olmadan da yapabilir ,satabilir,para kazanabilir,benim derdim prestijli bir okula nispeten uygun şekilde gidebilir mi
çalışma programları var biliyorum ama zaten resimden kazanabilecekken neden bunlarla uğraşsın
on yaşından beri sipariş almasına rağmen neden satmadığına gelirsek kendisi okul hayatında çok fazla sorun yaşadığından dolayı çok tepkili,sayfalarca eski konularımda konuştuk bu konuları tekrar açmak istemiyorum ama resim yapıyor diye öğretmeni tarafından parmakları bantlandı bu çocuğun,kıyafet çiziyor diye kıyafet açıkmış diye din öğretmeni bile olmayan matematik öğretmeninden dinsiz damgası yedi,o yüzden asla resim satmıyor yarışmalara girmiyor sergi açmıyor,resim değer görmüyor burda diye,yurt dışında yapacakmış onları planı hep o
kendisi resimde zaten başarılı,gitmek isteyen de o araştırma da yapıyor ama benim kızım tanılı olarak disleksi,üstün zekalı ,dikkat eksikliği ve hiperaktiviten müzdarip günde 4 ilaç kullanan bir çocuk,ona arka arkaya üç cümle kuramazsınız takip edemez ve karıştırır,dolayısıyla ben müdahil olmak zorundayım
burda üniversite birinci sınıfta,üç tane bursu var biri mercedesten ,açıkçası imkanlarını kaybetsin de istemiyorum,son günlerde kaygıları bu ülke için arttığından dolayı evden ayrılmak istemiyor uzaktan eğitim istemesinin sebebi o ,okulun zorluğundan değil yani
gittikten sonra orda kalması ,para kazanmasını vs çok da sıkıntı görmüyorum illa ki sanatın bir yerinden tutunur diyorum,belki oraları bilmediğim için saçmalıyorum ama burdan gördüğüm o en azından
göz atmak isterseniz yaptıklarından bazıları burda,yasak mı bilmiyorum yasaksa müne kaldırır sanırım Sıla Kahveci (@silaskhvc) • Instagram photos and videos
ben elbette objektif değilim ,siz de fikrinizi belirtirseniz sevinirim özellikle yurtdışındaki arkadaşlar,sizce oralarda kıymet görür mü
Valla panpa Türkiye hep böyleydi, belki bu kadar berbat değildi ama 20 yıl önce de, 30 yıl önce de paran yoksa, gariban bir ailedensen yine eziliyordun. İş ararken yine torpil, yine referans vardı. Yani şimdi, gençler aşırı drama yapıyor diye düşünüyorum AKPden önce de Türkiye az çok yine aynı b.k sarmalının içindeydi. 90lı yılların fotolarına motolarına bakıp romantizm parçalıyor insanlar ama yazdıkları şeylerin gerçeklikle hiçbir alakası yok, ülke eğitim seviyesi yine aynıydı, seçmenlerin çoğu yine sağ seçmendi, torpil rüşvet hırsızlık rezillik şu bu yine vardı ama bu kadar bilinmiyordu. kadınlara iş hayatında yine ayrımcılık vardı, kadınlara taciz tecavüz yine vardı, etnik kökenle ayrımcılık yine vardı. Profesyonel, düzgün iş bulmak yine zordu kısacası harika kariyer olanakları falan da yoktu işler vasattı. Bizim ülke yıllardan beri aynı aslında, kafalar yıllardır aynı ister inanın ister inanmayın. Son 70 yılda bizim ülkede öyle demokratik, insan haklarının gerçekten olduğu yönetim falan olmadı. Gençler aşırı drama yapıyor, sankim AKPden önce burası İsviçreydi gibi öyle bir şey yok. Yok yani. Konuya geleyim benim zamanımda da başarılı insanlar vardı, hala da var , başarılı olacak olan siyaseti miyaseti falan dinlemiyor kırıyor dizini çalışıyor, yapıyor bursunu alıyor vınlıyor sonra kaptırıp gidiyor. Gençler zamanlarını siyaset denen boş işlere kafa yormak yerine çalışmaya koymalı bana kalırsa, umutsuzluk denen şeyse zaten bomboş ancak kendini aşağı çekiyorsun
şuraya da ekleme yapayım
teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınValla Dante linke tıkladım şaştım kaldım kızın gerçekten çok çok yetenekli, özel bir insan.
Sadece şöyle bir uyrarım olacak, fazla karamsar değil mi, yani kendisini bu kadar düşünen bir annesi var, eğitime çuvalla para dökmeye de hazır ama kendisinin yaşama karşı hiçbir isteği yok , hevesi yok, hatta çaba koyma hevesi de yok daha kalkıp okula gitmiyorSen her şeye razısın, paran da vari bilinçli bir ebeveynsin ama kızın hala karamsar eee parası olmayan bir ailenin kızı olsaydı ne yapacaktı peki? Elinde bu kadar imkan varken ancak ahlanıp vahlanıyor, bu kadarı şımarıklık oluyor. Lütfen kendisine bunu böylece ilet.
Bilenler bilir, ben yurtdışı PhDyim, okuldan aldığım bursla gittim, annem babam da normal bir aile işte. Annem de bilinçlidir, elinden geleni yaptı, ünv sınavında onun sayesinde derece yaptım ama ünvden sonrası benim çabamla oldu. neden dersen ordan sonrasını ne ailen, ne başkası bilemez çünkü ünvyle başlayan süreç artık senin kariyer yolculuğun, senin çaban ve senin seçimlerin, sadece aynı meslekten olan insanlar sana yol gösterebiliyor. Ailenin görevi orda bir yerde bitiyor bence, ben de dahil yurtdışı isteyen kim varsa kendi çalıştı, kendi didindi, kendi burs buldu öyle gitti hepsi de çok başarılı. Sen aman kızım diye diye hiçbir çabası olmayan birinin nasıl iteleyeceksin?
Diyorsun ki portfolyosu yok, satışı yok, onu yapmıyor, bunu yapmıyor nasıl görünür olacak peki? Parayla okuttun bir şekilde diyelim ondan sonra nasıl iş bulacak, ne iş yapacak?Yurtdışında da bizim ülkede de hiçbir yerde para, kariyer kimsenin kucağına gelip öyle düşmüyor, çaba koyanlar kazanıyor. Serbest çalışıyorsan da ayrıca girişimci olmak gerekiyor, galericisiyle, alıcısıyla küratörüyle networking yapmak gerekiyor oturduğun yerden ekmek kimseye yok. Böylece yazdığım için kusura bakma ama her şeyden önce mızmızlanmayı bırakması gerekiyor. Arkanda ailen var, para var o var bu var ama mız mız mız onu yapamam bunu yapamam derse hayatta hiçbir şey olamaz dimdirekt yazayım. Bu kafayı acilen bırakmalı. Öncelikle portfolyo sitesi yapsın, o iş İnstagramla falan olmaz düzgün sanatçılara yakışır siteler var onları örnek alıp site yapsın kendini tanıtsın. Bilmiyorum öğrenciyken sergilerde yer alabiliyor mu, sergilere katılsın çalışma versin. Okula da gitsim, panolarda master programı ilanları, burs ilanları oluyor. Okulda hocalarla arasını iyi tutsun, yurtdışı için referans mektubu gerekiyor, bazen hocaların da tanıdıkları oluyor iyi programları öneriyorlar. Bir de Linkedin hesabı açmasını öneririm, ordan da burslu program duyuruları çok oluyor, ilgilendiği okulları takip etsin. Sanat için Londra ve Milanodaki okulları tavsiye ederim, onalrın yaz okulları/yaz programları oluyor madem paranız var gelecek yaz katılsın, az kredili olsa da ders alsın ortamı görsün hocalarla konuşsun başvuruları için fikir alsın. Sonra bir master programı seçsin, bilinçli bir şekilde, ondan sonra paranı koyarsın. Yani poposunu olduğu yerden çeksin, çaba koysun. çok paran varsa tabi ki yelkenli alabilirsin ama rüzgarı yakalamayı bilmiyorsan limandan çıkamazsın umarım anlatabilmişimdir
tamam şahane değildik de bu kadar da değildik yahu...evet torpil vardı ama likakatle de girebiliyordun bir yerlere, bitti hepsi hiç kalmadı bir şey..Valla panpa Türkiye hep böyleydi, belki bu kadar berbat değildi ama 20 yıl önce de, 30 yıl önce de paran yoksa, gariban bir ailedensen yine eziliyordun. İş ararken yine torpil, yine referans vardı. Yani şimdi, gençler aşırı drama yapıyor diye düşünüyorum AKPden önce de Türkiye az çok yine aynı b.k sarmalının içindeydi. 90lı yılların fotolarına motolarına bakıp romantizm parçalıyor insanlar ama yazdıkları şeylerin gerçeklikle hiçbir alakası yok, ülke eğitim seviyesi yine aynıydı, seçmenlerin çoğu yine sağ seçmendi, torpil rüşvet hırsızlık rezillik şu bu yine vardı ama bu kadar bilinmiyordu. kadınlara iş hayatında yine ayrımcılık vardı, kadınlara taciz tecavüz yine vardı, etnik kökenle ayrımcılık yine vardı. Profesyonel, düzgün iş bulmak yine zordu kısacası harika kariyer olanakları falan da yoktu işler vasattı. Bizim ülke yıllardan beri aynı aslında, kafalar yıllardır aynı ister inanın ister inanmayın. Son 70 yılda bizim ülkede öyle demokratik, insan haklarının gerçekten olduğu yönetim falan olmadı. Gençler aşırı drama yapıyor, sankim AKPden önce burası İsviçreydi gibi öyle bir şey yok. Yok yani. Konuya geleyim benim zamanımda da başarılı insanlar vardı, hala da var , başarılı olacak olan siyaseti miyaseti falan dinlemiyor kırıyor dizini çalışıyor, yapıyor bursunu alıyor vınlıyor sonra kaptırıp gidiyor. Gençler zamanlarını siyaset denen boş işlere kafa yormak yerine çalışmaya koymalı bana kalırsa, umutsuzluk denen şeyse zaten bomboş ancak kendini aşağı çekiyorsun
yok hepsi kağıt üzerine karışık teknikBu resimler gercek mi? Bazilarini bilgisayarda 3D cizmis sandim fakat kagit uzerinde.
Alin bu cocugu bir sey yapin lutfen, biliyorum onun da istekli hatta cok istekli olmasi lazim. Ama mutlaka bir sey olmasi lazim bu boyle harcanmamali ben boyle resimler gormedim Allah yolunu bahtini acik etsin insallah.
Yani ben sizin gibi dusunmuyorum maalesef bence cok deger gormuyor bu tarz meslekler, yurt disinda deger goren sansli tayfalardan olmak lazim. Cok koklu bir sanat universitesine gondermek icin de sanirim 2-3 milyonu bulur harcamalar.
Bir sekilde kendini gostersin ama ben kizinizda o azmi cok goremedim
Sanki daha kendi dunyasinda yasayan biri gibi gozukuyor, umarim harcanmaz eli opulesi derecede basarili bir ressam insallah نbri elindeكn tutar
tamam şahane değildik de bu kadar da değildik yahu...evet torpil vardı ama likakatle de girebiliyordun bir yerlere, bitti hepsi hiç kalmadı bir şey..
dahası.
isviçre'de doktora yapmış, mühendis, ana dil gibi ing-alm konuşan, kamuda uzman olarak çalışan arkadaşım vize alamadı geçen ay. sadece 1 hafta gezmeye gelecekti.
şu an sana tr'yedeki en iyi 3-4 üniversiteden, son 4-5 ayda vize reddi almış 10 kişiyi yarım saatte bulurum. ABD doktoralı da bulurum yani sadece avrupa değil.
ben 10 sene önce vize reddi almış bir tane avrupa/abd phd'li Türk tanımıyorum.
Çabalarınız onu düşünmeniz anaçlığınız çok güzel ama konuda yoğun bi negatiflik var ,kaygı var isimlendiremeyeceğim şekilde hayat enerjisi gibi bir şeyler eksik .her annenin en büyük derdi sanırım çocuklarının geleceğidir
şimdi artık daha da önemli
tek bir çocuğum var ve benden sonra kimseye muhtaç olmasın istiyorum
elbette ki sokakta kalmaz ,arkasında koca bir aile var ama kimse benim gibi de olmaz sanırım
zaten lisanstan sonra yurtdışına göndermeyi istiyordum ancak şimdi o kadar mutsuz ki okullar isteyen gelsin demesine rağmen okula bile gönderemiyorum
ya deprem bölgesinde bir okula başvuracağım evden ayrılmayacağım ya da yurtdışına gideceğim diyor
demem o ki özellikle avrupada yaşayan üyeler ülkelerindeki lisans eğitimi için bilgileri varsa paylaşabilir mi
sınav-giriş sistemi,ücret,masraflar,imkanlar,burslar,özellikle sanat okulları,dijital vatandaşlık gibi her yerden yapılabilecek işler için bilgi verebilecek olan var mı
orda yaşamazken direk burdan nasıl gidip başlanabilir
netten bakıyorum ama o kadar çok bilgi var ki ne doğru ne yanlış anlamıyorum
bir diğer konu çocuklarınız geleceği için eğitimden başka neler yapıyorsunuz
benim bir ölürsem alacağı emekli maaşım
yine ölürsem alacağı hayat sigortam
daha benim bile olmayan babamdan ona kalacak bir daire veya parası
20 dönümlük bir fındık arazisi var
ne yapsam yetmeyecek gibi geliyor
hayat o kadar zor ki onlar için neler yapabiliriz
kızım 5.5 aylık doğup 76 gün kuvözde kaldıÇabalarınız onu düşünmeniz anaçlığınız çok güzel ama konuda yoğun bi negatiflik var ,kaygı var isimlendiremeyeceğim şekilde hayat enerjisi gibi bir şeyler eksik .
Yavru kedinin geleceği ne olacak şimdi ya yağmur yağarsa ya sahibi ölürse tadından bir şeyler okudum ben asıl almak istediğiniz bir seyler var ama konunuza da yoğunlaşamadım dolayısıyla .
teşekkür ederim uzun uzun yazmışsın
portfolyosu ve sanat genel kültürü var ama işte buraya layık görmüyor
onun da sebebi okul hayatında yaşadıkları işte
biraz da babası gibi hafif bir sanatçı kaprisi/bunalımı var gibi geliyor
ama şu kısa üniversite hayatında kendi başının iyi çaresine baktı
ben zaten tek çocuk ,erken doğum falan diye öyle tepesine çıkaran biri değilim aslında burda öyle görünüyor da
bazı konularda tavizim yok,özellikle eğitimde
şimdi kalkıp gitmem etmem demesi son günlerde yaşananlar
biz de çok şey yaşadık burda
maraşla kıyaslanmasa da biz de deprem yaşadık evimiz yıkıldı korkudan evlere giremedik ,eski deprem travmalarımız da tetiklendi tekrar,o uzaktaydı onun okulu riskli diye boşaltıldı eve döndü vs
her şey üst üste geldi kaygılar tavan yaptı
zaten çok sağlıklı ruh hali yok dediğim gibi bir çok tanısı var
üstelik fındık da yandı öyle çok para falan da yok yani
o yüzden burs murs daha kolay bir yolu var mı diye bakıyorum
Burs var kız tabi ki, şöyle Avrupada genelde burs dağıtan öyle merkezi bir kurum yok okullar kendileri dağıtıyor. Londra da keza. Başvuracağı zaman tüm okullara baksın hepsien başvursun nerden burs tutturursa oraya vınlasın:)
2 tane baktım şimdi Roma Sapienza ve Milano Politeknik biliyorum Google amcaya sordum çıktı:)
Scholarships - polimi
www.polimi.it
Yani dediğim gibi, bursa başvuran çok kişi oluyor hele ki Avrupa için 10 kişilik kontenjana 2000 kişi başvuruyor ... başvurusunun sıyrılması için ortaya çok güçlü bir başvuru paketi koyması gerek. Dediğim gibi çok iyi portfolyo yapsın, bütçe varsa Avrupada workshoplara katılsın, olmazsa Türkiyedekilere katılsın, yarışmalara hayır demesin .. bir de yaptığı resimlerden digital havası aldım nedense, digital art yapmayı düşünür mü? Digital art dünyanın her yerinden yapılabiliyor, ülkenin hiçbir önemi yok, dünya pazarına kolayca açılıyorsun. Sonra da yaptıklarını online portfolyo yapar.