- 9 Mart 2011
- 11.693
- 8.899
Cok uzgunum ama soylemek zorundayim. Simdiye kadar kac siparis, kac odul almis olursa olsun resim alaninda ilerlemek cok zor. Dunya gundemini ne kadar takip ediyorsunuz bilemiyorum ama son zamanlardaki yapay zeka gelismeleri ile kizinizin instagraminda gordugum o resimleri 2-3 dakika icinde ben de yapabilirim hicbir resim yetenegim olmamasina ragmen.
Yanlis anlamayin resimler harika, yetenek var belli. Ama bu devirde sadece yetenek bir ise yaramiyor. Ozellikle yapay zeka gelismelerinden oturu. Sadece sanat uzerine calisan bir suru AI var ve her gun bi yenisi cikiyor.
Yani o yuzden eger cocugunuza bi gelecek hazirlamak istiyorsaniz onu cok yonlu yetistirin. En buyuk tavsiyem bu olur sanirim. Bunu yaklasik 14 yildir yurtdisinda yasayan ve 30 kusur yasindan sonra kariyer degistirmis biri olarak soyluyorum. Eger cok yonlu bir birikim yapmis olmasaydim bunu yapamazdim. Sadece 1 alana odaklanip omur boyu o meslegi yapmak Turkiye'de cok yaygin biliyorum ama yurtdisinda oyle degil. Insanlar omurleri boyunca birkac kere yeni alanlarda ise girisebiliyorlar, o yuzden okullar insanlari hep cok yonlu yetistirmek uzerine.
Kisacasi sadece resim yetenegi ile bir yere gelmek cok eskide kalmis birsey ki eskiden bile zordu, su an imkansiza yakin.
bunu biz de çok konuşuyoruz
işte tam da bu yüzden klasik resimler daha değerli olacak
orda gördüğünüz her bir çizgi kağıt üzerine onlarca kalemle yapıldı
herkes yapabilecek ancak gördüğünü yapabilecek
kızım görmediğini yapıyor
tabi ki yeterli olmayacaktır ama sanat sadece resim çizmekten ibaret değil
o da kendini bir çok alanında geliştiriyor
ben elimden geleni yapayım artık gerisi kendine kalmış